Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Desilo se već nekoliko slučajeva za koje sam obavešten, da ljudi koji su zaduženi za redovni obilazak merača struje, oštećuju nasumično opremu, a zatim okrivljuju korisnike za krađu struje u neodređenom periodu.

Naime, u jednom potezu kozmetičkim makazama moguće je preseći deo koji je navodno zadužen za to, a vidljiv je svakome. Nakon presecanja, u istom potezu korisniku isključuju struju bez ikakvog upozorenja ili objašnjenja, osim ako ih ne sretnete na delu pa vas proslede dalje.

Nakon što vas upute u elektrodistribuciju, dobijate kaznu u iznosu od 1000-1400 evra, koju možete platiti u 4 mesečne rate, ali neće vam uključiti struju dok ne platite prvu ratu. Jedino objašnjenje jeste da su vaši računi premali, iako niko ne dolazi u vaš stan da proveri opremljenost, niti dobijate jasan pregled potrošnje.

Jedan od slučajeva jeste moja baba. Zaludni penzioner kao i svaki drugi, plaća račune pre 15. u mesecu, sve uz popust, redovno... a država je prva koja ne izmiruje obaveze. Čisto da vas upozorim, čuvajte se gamadi lopovske.
Korisnikov avatar
By Delete
Zivi li tvoja baba u stambenoj zgradi ili u kuci? Da li se brojilo nalazi unutar ormarica, koji je osiguran bravom, ciji kljuc poseduje (u slucaju stambene zgrade, predstavik stanara ili u slucaju kuce) tvoja baba?

Da li su, nakon skidanja zastitnog poklopca, koji je lako odstaniti nakon sto je ostecena plomba, uocene neke nepravilnosti, na osnovu kojih bi se dokazala kradja elektricne energije?
Postoji li zapisnik?
Zna li tvoja baba u kom periodu je nastalo ostecenje plombe? Ako je uocila ostecenje, da li je ona prijavila ostecenje nadleznima, ili su oni to otkrili?
Korisnikov avatar
By Dirrty
U stambenoj zgradi. Nažalost ormarić sa meračima je otključan stalno jer jedna luda baba čija je porodica posedovala zgradu pre pola veka, još uvek je ubeđena u to, pa ne dozvoljava zaključavanje strujomera niti podruma... Ali to nije jedini slučaj. Čuo sam od drugih ljudi, koji nemaju problem sa zaključavanjem, da im je urađeno isto u skorije vreme.

Nije imala pojma da se bilo šta dešava do trenutka kada joj je isključena struja. Srećom, bila je kući, pa je otišla da vidi šta se dešava, zatekavši službenike na odlasku koji su joj ovlaš pokazali misteriozni događaj, mogući uzrok nepravilnosti, koji se dogodio pre 10ak godina. U tom periodu je i kupljen stan, i renoviran potpuno. Osim toga je rečeno samo da merač pokazuje prenisku potrošnju (u odnosu na šta?) u neodređenom periodu unazad.
Drti, šta je bilo - bilo je,
a sad je najbitnije da se čim prije u tok daljih zbivanja uključiš lično i to tako što ćeš zastupati baku pred Elektrodistribucijom i njenim poslenicima i štititi njezina prava i interese. To će imati i određeni pozitivni psihološki efekat na službenike EPS-a, videti će da stara gospođa Drtić nije jedna nezaštićena gospođa prepuštena sama sebi, već da ima tko da je, po potrebi, štiti od mangupa, a i inače, mlađi si, lakše ćeš se ti nositi sa alama i aždajama nego ona. :elektro:
Korisnikov avatar
By Dirrty
Ma naravno, do kraja septembra ću se već suočiti sa bestidnicima. Nisam imao vremena prethodnih nedelju dana, a svakako nije bilo prostora za raspravu kada vam je isključena struja nekoliko dana (vikend), a uključenje zahteva prvu ratu kazne plus dodatni iznos za sam priključak. Lukavo. Ali nisam ja rođen tvrdoglav bez razloga.
pa da je istina, nzm, verujem ti na pricu 80%. znam za druge neke metode, idu nocu sa nekim uredjajem i otkrivaju magnete. jednu noc su kod neke mi prijateljice,bili oko 03h po noci, i otvarali trafo, ona izasla, oni rekli neki izgovor, bla, bla ... ona skamenjena !

sad, poznato je da su redovne platise stari ljudi, vojvodjani i donekle deo Srbije, a BGD i ostatak Srbije, nemoze im niko nista !

zasto? racune posle 1 godine, nemoraju da plate, kazu nedospelo !
made in SRB. Eto ovima iz jEU da se cude cuda, kako smo zivi posle svega sto nas snadje ... (snalazimo se) !
Korisnikov avatar
By Hys.
Jebem im mater svima bezrepu.

:besna:

Drtisa ti lepo presavi tabak i sve po protokolu, a ako treba, lepo obavesti i medije - ne zajebavam se.
Korisnikov avatar
By Synesthesia
Ima i ljudi kojima strujomeri (merači struje, kako Drca to kaže) fircaju samo skuplju tarifu, pa ko provali- provali... ima i onih kojima se javljaju fantomski dugovi od pre godinu i više...
Ma svakakvih ljudi sa strujom ima...

U mojoj kući konkretno imamo dva brojila, to je kao dva priključka, zbog raspodele potrošnje, i od skora imamo i najnoviji strujomer, a to ne kažem jer želim da se hvalim najnovijim super-moćnim strujomerom :lol: , već zato što je električni čika, kad nam je došapnuo da pronađemo negde i kupimo taj, to uradimo jer će "ubrzo" svi morati da zamene stare strujomere takvima. Lep strujomer, kao u američkim filmovima :lol: . Ima odatak mali unutra - za digitalno očitavanje struje, direktno iz elektrodistribucije.
Nismo nikad imali problema sa računima i žicama.
Korisnikov avatar
By gnossienne
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2434844#p2434844]Synesthesia napisao:[/url]

U mojoj kući konkretno imamo dva brojila, to je kao dva priključka, zbog raspodele potrošnje, i od skora imamo i najnoviji strujomer, a to ne kažem jer želim da se hvalim najnovijim super-moćnim strujomerom :lol: , već zato što je električni čika, kad nam je došapnuo da pronađemo negde i kupimo taj, to uradimo jer će "ubrzo" svi morati da zamene stare strujomere takvima. Lep strujomer, kao u američkim filmovima :lol: . Ima odatak mali unutra - za digitalno očitavanje struje, direktno iz elektrodistribucije.
Nismo nikad imali problema sa računima i žicama.
:lol:
I ishvali se :lol:

:)
Korisnikov avatar
By Synesthesia
:njanjanja: :)
Poneta je u zameni strujomera, za koju će svako domaćinstvo biti obavezno da izdvoji sredstva... ili zapravo u zameni strujomera, kojom će EPS da iskamči goleme pare.
Gno.
Korisnikov avatar
By gnossienne
Da znaš da nikad ne bih pomislila da će me neko oraspoložiti pričom o strujomeru :lol:
:)
Korisnikov avatar
By Delete
Mozes li biti odredjeniji, sta je konkretan problem na brojilu, zbog kojeg je doslo do iskljucivanja karisnika sa elektronaponske mreze?

Jer, ako je neko ranije ostetio plombu i premostio nesto iza poklopca elektrocnog brojila, pre nego sto je baba kupila stan, tvoja baba je napravila gresku sto nije, prilikom kupovanja, tj. prebacivanja vlasnistva brojila i racuna na svoje ime, trazila da neko iz elektrodistribucije proveri stanje plombe i el. brojila...

Ako je na el. brojilu nesto radjeno ranije, a baba nije znala, sto je rezultiralo manjim racunima (moguce je, npr. "otkaciti" jednu od tri faze, tako da dve idu preko brojila, a treca, na koju su prikljuceni veci potrosaci, kao sto bojler, sporet, grejalice, da ne ide), tvoja baba je krala struju, a da toga nije bila ni svesna. I u tom slucaju je ona kriva, jer nije prilikom kupovine stana regulisala i to.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!