Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
Zanima me kako je veronauka definisana u nekom zakonu ili gde vec. Jerbo radim neki naucno-istrazivacki rad na ovu temu, a na netu nema nista, ni na sajtu ministarstva ni nigde. Konkretno - da li je samo pravoslavna vera (pravoslavni katihizis) u planu i programu veronauke ili sta vec. Hvala unapred. :D

Treba mi konkretan izvor informacije, dakle neki zvanicni vladin/ministarstvov sajt i sl :)
Korisnikov avatar
By hlaefdige
ne. sad da me ubijes ne mogu da se setim kako tacno pise u dnevniku...joj.

definisana je kao obavezni izborni predmet. znaci moze da se bira izmedju verske nastave ili gradjanskog vaspitanja. (e, da, pise se verska nastava)

deca se opredeljuju za versku nastavu koja ih zanima. u dnevniku se pise "verska nastava" i ne treba da se navodi da li je pravoslavna/katolicka ili kakva vec, mada vecinom veroucitelji to rade.
Korisnikov avatar
By hlaefdige
mmmm...pretrazi zakon o osnovnom obrazovanju i vaspitanju. ja sam nasla ovo

"Nastavne planove i programe donosi ministar prosvete.

Nastavni plan i program verske nastave sporazumno donose ministar prosvete i ministar vera, na usaglašeni predlog tradicionalnih crkava i verskih zajednica (Srpska pravoslavna crkva, Islamska zajednica, katolička crkva, Slovačka evangelistička crkva a.v., Jevrejska zajednica, Reformatska hrišćanska crkva i Evangelička hrišćanska crkva a.v.), u skladu sa zakonom.

Vlada Republike Srbije obrazuje komisiju za usaglašavanje predloga programa verske nastave tradicionalnih crkava i verskih zajednica, predloga udžbenika i drugih nastavnih sredstava, za davanje mišljenja ministru prosvete u postupku izbora prosvetnih savetnika za versku nastavu i za praćenje organizovanja i ostvarivanja programa verske nastave."
Korisnikov avatar
By Sunce
Ukinuo bih veronauku.

Ili vise fizicnog ili vise jezika.
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
I Danilo Kis je ucio iz katehizisa pa mu nista falilo nije

+Inace sam misljenja da ucenici treba da se opredeljuju izmadju veronauke i gradjanskog tek od 4. srednje.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!