Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Herald
Učitelj veronauke obljubio dečake
Slika

Smederevo -- Nastavnik veronauke i specijalni pedagog Savetovališta za mlade u Smederevu osumničen je za obljubu maloletnika i pritvoren na 30 dana.

V.J., star 30 godina, bio je angažovan i kao specijalni porotnik za porodične odnose u tamošnjem sudu.

Istražni sudija Višeg suda u Smederevu Mirko Šakić mu je odredio jednomesečni pritvor. "U istrazi je do sada utvrđeno da su oštećene dve maloletne osobe, i zbog njihove zaštite samo toliko mogu da kažem", rekao je tužilac Milorad Kuzmanović.

Prema saznanjima Blica, radio je u Savetovalištu za mlade pri tamošnjem školskom dispanzeru, i na predavanjima osmake i učenike prva dva razreda srednjih škola učio o posledicama rizičnog ponašanja.

V. J. je, po saznanjima lista, u dve srednje škole u Smederevu i tri privatne gimnazije u Beogradu predavao veronauku, a jedno vreme bio je zaposlen i u smederevskom zatvoru.

Saznanja u istrazi ukazuju da je na predavanjima koje je organizovalo Savetovalište osmatrao dečake i kada bi mu se neki svideo, nastojao je da sa njim stupi u kontakt, najčešće putem SMS-a.

O njegovom odnosu sa maloletnicima svedoče, kako saznajemo, i lascivne poruke u mobilnom telefonu koji mu je zaplenjen. Naime, tu ima i SMS-ova u kojima nudi novac maloletnicima u zamenu za oralni seks.

V. J. je obećavao i popravljanje ocena, davanje opravdanja, čiji su formulari, navodno, nađeni kod njega. Tinejdžere koji su prihvatili njegove ponude vodio je u stan, u kom živi s roditeljima, ali u vreme kada oni nisu bili tu.

U toku je ispitivanje potencijalnih žrtava, s obzirom na to da tek treba da bude utvrđeno kada je V. J. počeo sa bludničenjem, a pitanje je koliko je đaka spremno da priča o tome.

[url=linkhttp://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2 ... _id=586576]link[/url]
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Dokaz da ova drzava sprovodi rigorozne testove i provere sposobnosti kadrova koji rade sa decom.
Korisnikov avatar
By Herald
-Isključivanje veronauke is nastavnih planova i programa u školama

Slika

-Opšta klerikalizacija svih segmenata društva koja je nametnuta i pomognuta od
strane države dostigla je dramatične razmere, tako da će jedan od prioriteta u radu Lige socijaldemokrata Vojvodine u narednom periodu biti oštra borba za sekularizaciju društva i države. Ovo shvatamo kao naš prioritet zbog toga što su mladi najizloženiji klerikalizaciji zbog velikog uticaja crkve na obrazovni sistem.

-Zalažemo se za potpunu odvojenost verskih zajednica od države i izričito smo protiv uplitanja verskih institucija u političke, državne i obrazovne odnose. To je potrebno posebno naglasiti s obzirom na iskustva proteklih godina, kada su verske institucije potpomagale, na više ili manje otvoreni način, primitivnu i nacionalističku politiku. Borimo se protiv svakog oblika religioznog fundamentalizma, uvođenja veronauke u škole, kasarne i druge institucije, kao i protiv prava da verske organizacije odlučuju o stvarima koje izlaze izvan
religijskih okvira.

LSV - deo programa http://lsv.rs/UserFiles/pdf/Program-Statut_LSV-fin.pdf" target="_blank
Nisam siguran da razumem prvi i treći post u ovoj temi. Kakve veze ima to što je neki veroučitelj obljubio maloletnika sa stavom Lige socijaldemokrata Vojvodine glede veronauke? Posebno mi nije jasno zašto je bitan stav jedne potpuno irelevantne stranke (a LSV to jeste postala ne zato što ima malobrojno članstvo nego zato što je sve svoje principe pogazila onoga trenutka kada je postala ispostava Demokratske stranke i kada su svojim kadrovanjem po Vojvodini pokazali da su jednako nesposobni i koruptivni kao i veći im DS brat)?

Ja sam, naravno, za izbacivanje veronauke iz škola. Ali ako je jedini argument za to izbacivanje to što je tamo neki veroučitelj obljubio maloletnika onda neka veronauka ostane.

Ali, izraz "obljuba"... :ves:
Korisnikov avatar
By Herald
Sacu da vratim prvobitni naziv teme da Simoru bude jasnije :bigsmile:
Korisnikov avatar
By Dirrty
Koliko znam, od ove godine je za predavanje u školama potrebno sakupiti 36 bodova pedagoških predmeta, od čega je 16 moguće ostvariti u okviru osnovnih studija, a ostatak u višim nivoima obrazovanja. Prema tome, postaje rigoroznije, što mi je drago. Na Filozofskom fakultetu se polako formira posebno, interdisciplinarno, psihološko-pedagoško odeljenje za obuku nastavnog kadra.

Što se tiče navedenog primera, pohvalno je da je već pritvoren... mada mi ne bi smetalo, da mi je u srednjoj predložena takva nepristojna ponuda, od strane ultra-jebozovnog veroučitelja koga sam viđao samo na hodnicima povremeno, kako sam odabrao građansko vaspitanje. Ali nisam se pokajao, jer nije bio tu sve 4 godine :krezavi:
Korisnikov avatar
By Mali-Princ19
Nesto mi govori da ce me neko ispljuvati zbog tog vica.
Inace, veronauku sam pohadjao u srednjoj sva 4 razreda...i postao sam jos veci ateista. Ko zna zasto je to dobro.
Skoli je potrebnije Sexualno obrazovanje, popovi mogu malo da smanje dozivljaj.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
nista novo. ali ali OBLJUBA :pucaodsmeha: ko ivanu zigon da su pitali sta da napisu
Korisnikov avatar
By Mars
Bezveze da se jedna lepa rec nalazi u osnovi izraza za tako gnusnu pojavu.
Korisnikov avatar
By Herald
Osam zrtava veroucitelja.

Za seks davao 5.000 do 10.000din, mesečna 500e.

Dok je radio u zatvoru pritvorenici su se zalili da ih dira. Bio je i specijalni porotnik za porodične odnose.

Sa svoje strane, Crkva će činiti sve da u njenim službama ne bude nedostojnih i moralno kompromitovanih ljudi - saopštio je Odbor za versku nastavu Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke, a potpisao predsednik Odbora, episkop hvostanski Atanasije.Ž. J.

Gospodin patrijarh će poslati bele andjele da raščine veroučitelja.

link
Korisnikov avatar
By acid drop
Tako je moj drug iz srednje posle 3 godine veronauke naprasno postao zadrti antiteista, liberal i separatista (a bivši radikal) :lol:
I prešao na građansko.

Kakvo li je prosvetljenje doživeo, da mi je znati. Uvek je bio potencijal. :love:
Korisnikov avatar
By antibiotic
ateista se postaje tako sto (konacno) shvatis da bog ne postoji :hvala:

elem, mnogo su cesci slucajevi kad nastavnik 'muva' / ucenjuje ucenicu-devojcicu.
ovo je slicno onom kada mediji objave da je bilja kupila koku, a svi se ostali rade ni manje ni vise (mozda vise) od nje.

meni je najmanje problematicno to sto ucenici imaju 16, 17 godina, a on 30.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!