Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Након најновијег бриселског самита, немачки коментатори процењују како је канцеларка Ангела Меркел постигла што је хтела, али уз велике последице, попут британског вета. Такође, поставља се питање колико је немачка политика постала бахата, због чега се приговара у главним градовима широм континента.
"Задовољна сам резултатом." Тако је немачка канцеларка Ангела Меркел реаговала на питање о договореном на најновијем бриселском самиту о спасу евра, који се полако претвара у распад ЕУ. Наравно да је Меркел задовољна резултатом самита, јер прихваћено је њено решење, којем је верно секундирао и француски председник Никола Саркози, о промени основних европских уговора. Но британски премијер Дејвид Камерун уложио је вето довевши Велику Британију у потпуну изолацију унутар ЕУ.

Slika

'Меркел би требала имати на уму како је важно придобити друге чланице на своју страну и помоћи им у развијању културе финансијске стабилности. Но, ствари се често договарају уз лупање шаком од сто, па се треба сетити да многе државе имају сумње у немачко-француски план ', упозорава Дер Шпигел у тексту насловљеном' Меркел платила превисоку цену за победу '.

'Ако се покаже да ће Меркеличин план о стварању европске фискалне уније стабилизовати еврозону, то ће председницу ЦДУ ојачати и унутрашњополитички. Кад би се до 2013. године јасно видиео опоравак од кризе, то би повећало Меркеличине шансе за још један мандат на челу владе ', истиче се у тексту, који завршава упозорењем да тржишта нису реаговала с посебним одушевљењем на договор из Брисела, него' и даље влада несигурност '.

Левичарски Зудојче Зеитунг анализира положај Велике Британије након Камероновог 'историјског не'. Наслов текста је 'ЕУ може ако треба и без Британије', ау њему се истиче да се британски премијер 'одбио придружити спасавању евра', и да неки сматрају како је тиме 'Камерон задао један огроман аутогол'. У одбрану Велике Британије зато је устао немачки председник Кристијан Вулф, који је изјавио да је 'Британија велико богатство Европе' те да 'никада не треба размишљати о томе како Европу умањити, јер Европа је пут у свет'. Вулф је помирљиво позвао на сарадњу: 'Заједничке проблеме морамо заједнички решавати.'

Конзервативни Франкфуртер Аллгемеине Зеитунг пише "да су резултати бриселског самита двоструко изненађујући. За почетак, пре састанка нико није веровао да ће се ишта договорити у року од једне ноћи. А друго, нико није могао веровати да ће се догодити толика изолација британског премијера Дејвида Камерона. ' Ипак, ФАЗ сматра да то 'није био историјски самит', иако нешто јестe договорено, него да следи још много посла у процесу стабилизације евра. 'Упркос овом договору, остаје још много потенцијалних конфликата', констатује ФАЗ.
Korisnikov avatar
By *deni*
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2329862#p2329862]deran napisao:[/url]di je matora,54. godište... :cigareta:

ali,evo i da pitam-šta misliš deni,bez šale,o temi-ko je u pravu-njemci ili britanci?
Ne mogu sad da ti odgovorim, jer sam samo pogledao sliku koju si postavio, ne mogavši posle ni da pročitam tekst od pretrpljenog užasa.
Ako budem bio u stanju da pročitam tekst i formiram mišljenje, rado ću ga naknadno podeliti sa vama, mili moji.
:)
Korisnikov avatar
By Stripi
Ja mislim - Njemci.
Britanci se često ponašaju kao da nisu dio unije, odnosno, dio su Unije kad njima to odgovara a čini mi se da to nije bit ideje.
Margaret Thatcher je u jednom svom intervjuu rekla da je bila bijesna kao ris što je morala potpisati nekakav europski dokument, tamo neke 86e.
Također, tvrdila je da Britancima nije mjesto u EU, nego da su njihovi prirodni saveznici oni koji pričaju engleski - Amerikanci.
Korisnikov avatar
By Vel boy
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2329863#p2329863]Tungi napisao:[/url]
deran napisao:

Зудојче Зеитунг
deran napisao:
Аллгемеине Зеитунг пише

Jebati budale.
^ + Меркеличин.....

enivej, ja mislio isprva topic o Angelini Jolie dok nisam video Angelinu (genitiv od Angela) smezuranu facu :giggle:

ont, moguce da je specifichno ovde Stripi upravu.
Korisnikov avatar
By blenta
nisu li britanci prakticno van eu
osim kad neka korist moze da se ucari
?
Anketa: Čak 46 odsto Nemaca ne veruje u EU

U jeku velike krize zajedniče evropske valute evra, skoro polovina Nemaca veruje da bi njihovoj državi bilo bolje da nije u Evropskoj uniji, pokazalo je najnovije istraživanje javnog mnjenja.

U istraživanju koje je organizovao "Bild am Zontag", takav stav iznelo je 46 odsto anketiranih, dok jedan odsto manje smatra da bi Nemačkoj bilo gore bez Evropske unije.

Pored toga, prvi put više od polovine Nemaca, odnosno 51 odsto, smatra da evro nema budućnost, dok u zajedničku valutu i dalje veruje 44 odsto građana Nemačke, prenosi DPA.
:saint2:
Korisnikov avatar
By blenta
sto ga ne cini manjim pajacem za tv
imao je i seki veliku podrsku za vreme losih vremena
dok je izigravao klovna
Korisnikov avatar
By Dirrty
I jedna i druga strana postupa u skladu sa sopstvenim dugoročnim interesima.

Anglosaksonski model pravnog i svakog drugog uređenja oduvek se bitno razlikovao od kontinentalnog, na čelu sa Francuskom, odnosno Nemačkom, tako da je potpuno usklađivanje politike oduvek predstavljalo vidljiv problem.

Mislim da bi EU bila na većem gubitku, no Velika Britanija, njenim istupanjem... ali Nemačka i Francuska bi ostale i dalje na čelu, s jednim moćnim rivalom manje, što im ne ide na štetu koliko slabijim članicama, odnosno EU u celini.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Kada smo već kod konkretnog, Nemci su mi jebozovniji od Britanaca, znatno... mada ne bih mogao tako lako da se odlučim između Amerikanaca i Nemaca (ili Australijanaca). Što se tiče Francuza, blago privlačniji od Britanaca, ali ništa spektakularno. Vođen tom logikom, moram da podržim odluku nemačke kancelarke.
Korisnikov avatar
By blenta
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2330222#p2330222]deran napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2330217#p2330217]blenta napisao:[/url]sto ga ne cini manjim pajacem za tv
imao je i seki veliku podrsku za vreme losih vremena
dok je izigravao klovna
ok,manem to,ali zašto ne kažeš nešto o samoj temi-po tebi ko je u pravu-merkel-sarkozi,il britanija?ako sam dobro scontao,ti se baviš finansijama...

west,znam da je nemaca,ali sam pitao za TVOJE mišljenje...

to je vise politicko pitanje
a mnogo manje ekonomsko
a jos manje finansijsko

no moje je misljenje
da je jaka unija nesto sto neophodno za napredak u evropi
ali isto tako mislim da je jaca kontrola nesto bez cega se ne moze kao preduslov
i da ako par drzava imaju uniju monetarnog tipa
mora postojati zajednicki fiskalni autoritet

jer ova varijanta imamo zajednicku valutu
a cim je neki haos svako gleda da se izvuce prvi
na stetu svih ostalih jednostavno ne ide

isto tako smatram da bi uslovi trebali biti jos stroziji
i da boranija tipa grcke, irske, rumunije, bugarske, srbije i rvacke
niti je trebala uci niti treba uci dok ne pociste malo zesce sopstveno dvoriste
i budu spremni postati deo unije, a ne pristupiti necemu
zarad koriscenja fondova za razvoj ili makar kakvog ekon, poli, soci razloga

mimo toga UK je vazda bila bliza US negoli EU po svim aspektima mogucim mimo geografskom
i istoriski je izvlacila veliku korist iz cinjenice da je svojevrsni most izmedju istih

a za slucaj da se unija potpuno raspadne i ono cega se svi boje
a sto spada u ekonomiju ali opet ne u finansije
je da ce neminovno neke od ex clanica
(sad sam ko vel sa ex yu zemalja floskulom)

=
elem neke od ex clanica da ulete u zestoku recesiju i jaku nezaposlenost
plus veliki trosak vracanja na nacionalnu valutu
> ce da povuce pojedinacne vlade da preduzmu neke agresivnije monetarne procedure
kako bi se iskobeljali
> sto ce da povuce da se znatno poremeti uvoz izvoz preko granica na stetu jednih (najgeneralnije receno na stetu onih koji pokusavaju da zauzdaju inflaciju i uspostave odrziv rasti razvoj) a na korist drugih (opet da ne ulazim u detalje i sitna crevca, onih koji pokusavaju da se obracunaju sa velikom nezaposlenoscu)
> posle toga ce da bude mali ispod zita cenovni rat, pracen hladnim carinskim ratovima i protekcionizmima iz satro najglupljih razloga mogucih i mozda ako ne i verovatno praceno pravim ratom kako vec ta spirala ide i kako smo vec videli zliion puta do sada

> to je samo sto se tice ekonomske strane bez imigranata, kretanja ljudi, kapitala, rasta kriminala, nacionalnih pokreta i sl
jer evropa je vec sada naci a kako ce posle ovakvog scenarija
da prolazi madjar u holandiji npr ideju nemam

eto ukratko
pa zar ideja unije nije bila nekakva ravnoteža i poboljšanje života svim članicama,i da su upravo nemci i francuzi bili najglasniji u tome?

dalje,pročitao sam jedan komentar,mislim na mestu,šta su radile članice dok se grčka zaduživala i tonula sve dublje?to nije bilo preko noći...

i na kraju,zašto se merkel tako grčevito drži eu,a najviše preti batinjanjem...?

mogao bi i autor teksta da prokomentariše nešto...
Korisnikov avatar
By blenta
plasticno,
ideja je vise bila da se ne bi klali medjusobno
i da ih usa ne bi jebala ko male majmune pojedinacno
te da bi evropa ostala kakav takav bitan faktor u buducnosti

nemacka se najvise drzi unije jer unija jeste manje vise velika nemacka
a dok se grcka zajebavala niko nije ni mogao nista da uradi
jer ne postoji jak fiskalni autoritet
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!