Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Herald
Beograd -- Ukoliko SNS dođe na vlast, u Srbiji će se vratiti i obavezno služenje vojnog roka, uz zadržavanje formacije profesionalnih vojnika, piše Danas.

Ono što je, istina, u Beloj knjizi samo nagovešteno - “omogućavanje intenzivne pešadijske obuke vojno sposobnom stanovništvu”, u praksi bi zapravo značilo obavezni vojni rok.

"To bi bila mirnodopska vojska sposobna za odbranu zemlje, što ova koju danas imamo svakako nije. Vojni rok bi se služio najmanje tri, a najviše pet meseci, što je dovoljno za obuku pešadije. Danas imamo 11.000 pripadnika Vojske Srbije, od čega su samo 5.000 profesionalni vojnici, odnosno specijalci.

Ostatak čine razne prateće službe unutar VS i zaposleni u Ministarstvu odbrane. Vraćanjem redovnog služenja vojske bio bi obezbeđen dovoljan broj temeljito obučenih vojnika, neophodnih za odbranu zemlje. Imali bismo 25.000-30.000 vojnika, od čega bi 10.000 bili plaćeni profesionalci, a ostatak oni iz redovnog vojnog sastava. To bi bio borbeni sastav Vojske Srbije" , objašnjava funkcioner SNS Borislav Pelević.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=556364
Korisnikov avatar
By Sunce
Ja ne znam cemu vojskau Srbiji sluzi. Bolje da se organizuju radne akcije, kao posle 2. svetskog rata. Mogu i gej, strejt i bi - akcije.
uf, želudac mi se okrece na pomen vojske i par mesece koje sam tamo proveo...a
sve slusajuci mog tatu ( i deo starijih drugova) koji su govorili "bolje skini
to sa dnevnog reda sada, nego da ides u vojsku sa 30"...i tako odslužio ja vojsku
ni ne sanjajuci da par godina kasnije bude ukinuta :(
Korisnikov avatar
By Tungi
Denni85 napisao:uf, želudac mi se okrece na pomen vojske i par mesece koje sam tamo proveo...a
sve slusajuci mog tatu ( i deo starijih drugova) koji su govorili "bolje skini
to sa dnevnog reda sada, nego da ides u vojsku sa 30"...i tako odslužio ja vojsku
ni ne sanjajuci da par godina kasnije bude ukinuta :(
Što, silovali te tamo?
By Kragi
“omogućavanje intenzivne pešadijske obuke vojno sposobnom stanovništvu”

Nesposoban sam, imam i potvrdu :ogledalce:
Korisnikov avatar
By Stripi
aha, što im je program da privuku glasačke! Mašala!
mirth napisao:
Herald napisao:"To bi bila mirnodopska vojska"
:ubise:
znam da znash ali nije to Herald rekao ni napisao vec naPRDNi. :lol:

tako ja kad citiram post u kom se citira neka budalashtina iz politichkog zivota, tehnichki stavim u forumskom citiranju
politichka budala.....odaberi koja....u ovom sluchaju naPRDNJAci napisao: .......... :D
Korisnikov avatar
By De Vil
A da bi vratili redovnu vojsku prvo moraju pobediti na izborima,ne? :awesome:
Meni nije jasno ko za njih uopšte glasa :puzzle:

edit: I mislim da bi im ime NAZADNA stranka mnogo bolje stajalo... :kafa:
By Hans
Izgleda da su konačno rešili da naprave program za svoju stranku. Ali naravno, prave početničke greške u koracima.
Vojno sposobne ljude bi trebalo poslati na njive da spasu poljoprivredu, pre svega.
program tzv. sns-a je doci na vlast po svaku cenu kako bi mogli zajedno s istomishljenicima iz DS-a (konkretnije, djilasom, jeremicem, dobricom cosicem...) te sps-a (dachicem, mrkonjicem...) kombinovati svoje tj. njihove roditeljske smradikalske SRS ideje i prakse te bratske im koshtunichino-seljoilicevske-palmino-karicevsko-vulinovske-nova-srpska-politichka-misao-ovske uz blagoslov dveri, nashih, obraza, spc-e, i, dakako, konuzina.

pa, kome se to svidja, a vidim u Srbiji vecini se svidja, naPRD u pobede....

UZAS!

p.s. vecinska Srbija je ochito alkoholichar koji JOSH UVEK NIJE DOTAKAO DNO. samo to dno kome vuku tzv. sns i svi uz njih moze jednog lepog dana za koju deceniju dve da gurne Srbiju stvarno nepokolebljivo napred bacivshi pomenute u smetljishte istorije. no, koliko i kako ce to dno biti bolno i koliko i kako ce ljudi preziveti to dno pre isplivavanja iznad, ostaje da se vidi.
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
:zid:

Ako, daleko bilo, oni dodju na vlast - prvo preko keve (pedijatar) nabavljam potvrdu/stagod da sam nesposoban za vojsku jer mi ne pada na pamet da idem - sto iz principa, sto iz toga sto ne zelim da dragoceno vreme trosim na to, sto iz cistog eto-moze-mi-se.

A onda se selim odavde jer sa njima cemo tek da propadnemo. :bye:
@barni011, i ti odmah verujesh vuchicevom demantu?
pa, tipichno da ce demantovati kada je video da vecina ljudi ne odobrava to. sns-ovci su tipichna oportunistichka populistichka stranka koja se povodi samo za mentalitetom mase i da bi zavela narod da glasa za njih da uzjashu na vlast.

vuchic demantovao e mora da mu se veruje..... :smeh:
Mislim da (u pravno uredjenoj drzavi!)fizicki sposobni muskarci i zene treba da prodju osnovnu vojnu obuku..To dragoceno iskustvo samo moze da doprinese izgradjivanju karaktera,skromnosti i tolerisanju razlicitosti(jer se u vojsci susrecemo sa njima..i u cilju dobrobiti cele zajednice i napretka se radi na postovanju i negovanju mentalne stabilnosti individue(ja se oslonim na tebe,ti na mene kad je potrebno..sigurnost),razumevanju uzroka njene razlicitosti i uvazavanju zahteva koji ne ugrozavaju funkcionisanje zajednice).
Slazem se sa Suncem za radne akcije.
Koristan covek veruje u sebe i zeli da drugima pomogne da nadju smisao i ulepsaju zivotni prostor.
Maltretiranja i neslaganja ce nuzno u pocetku biti..ljudi izgradjuju stavove na razlicitim osnovama,a zablude se mogu ukloniti zdravom debatom.
Imo,vojna strategija je primenjiva u svakodnevnm zivotu.To je poseban nacin razmisljanja,analiziranja sopstvenih mogucnosti i ogranicenja(!) i svesti o znacaju interagovanja sa drugim ljudima.Naravno,vojno obuceni ljudi se lakse ujedinjuju i spremnije iskazuju nezadovoljstvo..i zato se nazalost radi na izolaciji ljudi.
Covek koji je prosao kroz blato,kopao krtole,menjao pelene,negovao druga,popravljao,citao..prosao sve,moze da u hrpi fragmenata prepozna sustinu problema i odredi prioritete.
Obican mudar covek koji je sebe savladao moze da izgradi drzavu,a sujetna budala moze da bude laskanjem vesto izmanipulisana i navodjena da je unisti...

Slika
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2782794#p2782794]Andre87 napisao:[/url]Mislim da (u pravno uredjenoj drzavi!)fizicki sposobni muskarci i zene treba da prodju osnovnu vojnu obuku..To dragoceno iskustvo samo moze da doprinese izgradjivanju karaktera,skromnosti i tolerisanju razlicitosti(jer se u vojsci susrecemo sa njima..i u cilju dobrobiti cele zajednice i napretka se radi na postovanju i negovanju mentalne stabilnosti individue(ja se oslonim na tebe,ti na mene kad je potrebno..sigurnost),razumevanju uzroka njene razlicitosti i uvazavanju zahteva koji ne ugrozavaju funkcionisanje zajednice).
Slazem se sa Suncem za radne akcije.
Koristan covek veruje u sebe i zeli da drugima pomogne da nadju smisao i ulepsaju zivotni prostor.
Maltretiranja i neslaganja ce nuzno u pocetku biti..ljudi izgradjuju stavove na razlicitim osnovama,a zablude se mogu ukloniti zdravom debatom.
Imo,vojna strategija je primenjiva u svakodnevnm zivotu.To je poseban nacin razmisljanja,analiziranja sopstvenih mogucnosti i ogranicenja(!) i svesti o znacaju interagovanja sa drugim ljudima.Naravno,vojno obuceni ljudi se lakse ujedinjuju i spremnije iskazuju nezadovoljstvo..i zato se nazalost radi na izolaciji ljudi.
Covek koji je prosao kroz blato,kopao krtole,menjao pelene,negovao druga,popravljao,citao..prosao sve,moze da u hrpi fragmenata prepozna sustinu problema i odredi prioritete.
Obican mudar covek koji je sebe savladao moze da izgradi drzavu,a sujetna budala moze da bude laskanjem vesto izmanipulisana i navodjena da je unisti...
Jao, izvini, to sve tako slatko zvuči, ali pored toga što je patetično, zaista nema veze sa vezom. :lol: A pogotovo nema veze s vojskom kakva je bila u Jugoslaviji, i kakva bi bila ovde u Srbiji. Msm, eto, do pre par decenija je bio obavezan vojni rok, pa ne vidim nigde te generacije stabilnih, organizovanih, tolerantnih ljudi jakog karaktera koji su prošli kroz to dragoceno iskustvo i uspeli da izgrade državu i u hrpi fragmenata prepoznaju suštinu problema... :lol: :lol: Naprotiv. :D

Takođe, neki recimo core values svake vojske su patriotizam i nacionalizam, a svrha iste je primena sile i služenje državi. Ja sam, pored toga što sam pacifista i nenasilan, potpuno operisan od bilo kog osećaja nacionalne pripadnosti, i mislim da je plaćanje poreza i više nego dovoljan doprinos državi s moje strane. Ko hoće da služi vojsku samo napred (i hvala mu, jer sutra će i moju glavu da brani svojom ako neki pičvajz izbije), ali ja imam mnogo pametnija posla od služenja vojnog roka.

Ukratko, nema te osnovne vojne obuke koja će jednoj populaciji balvana usaditi vrline o kojima pričaš.
Korisnikov avatar
By *deni*
Mili moji, kad bi se vratilo to služenje, ali u obliku od 2004., kad sam ja bio, svakom bih preporučio da se obavezno uputi u kasarnu. Starešine su bile faktički bez bilo kakve realne moći, mogli smo da radimo šta smo hteli, a to smo i radili, tako da je to bilo 8 meseci kvalitetne sprdnje o državnom trošku. :yes:
Korisnikov avatar
By *deni*
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2782794#p2782794]Andre87 napisao:[/url]
Debate ne pomažu, samo monolozi, a maltretiranje ne dolazi u obzir. To svaki regrut treba da kaže u startu svim starešinama i drugim za sprovođenje maltretiranja potencijalno zainteresovanim licima. A ako se neko oglušiti i krene sa maltretmanom, onda sledi kontramaltretiranje bez upozorenja. :murkan:
Korisnikov avatar
By Stripi
Ja samo znam da je meni taj cijeli vojni rok bilo besmisleno izgubljenih devet mjeseci života.
Slaganje kreveta? Rastavljanje i sastavljanje puške? Kuhanje graha na poligonu u Slunju?
Najbolji dio mi je bio da pola postrojbe zbriše van dok ovi pozdravljaju spuštanje zastave.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!