Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Blady
Povređenom muškarcu, oko sat vremena nije niko pritekao u pomoć.

U saopštenju Novosadske lezbejske organizacije i Grupe za podršku gej muškarcima "Izađi" navodi se da je jedan od napadača udario I.J. u glavu, a kada je pao, nastavili su da ga tuku dok nije izgubio svest, a zatim su pobegli.

"Nakon susreta sa inspektorom novosadske policije, zaključeno je da je reč o nasilju na ulici i traganje za napadačima se nastavlja", navodi se u saopštenju i precizira da se I.J. napadnut u ponedeljak rano ujutro u Temerinskoj ulici.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=554112

:pljuc:
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
Uzasno....

I takodje - sat vremena mu niko nije pritekao u pomoc???!! Sta je sa ovim narodom???

:mad:
Korisnikov avatar
By spliff
mozda ce da se oglasi posle izbora?
Nemojte se iščuđavati, shvatite da nam se kože ne vrednuju ni po groša prebijena. Jedino nam preostaje da gonimo zlikovce institucionalno i kako god još znamo i umemo.
Pa ko duže izdrži, tj. ko pre crkne.
Ovo je strašno! :(

Meni je najstrašnije da mu niko nije hteo pomoći dok je on tako ležao. Sad sam se setila, mislim da je Ajnštajn rekao da nisu samo problem zlikovci, već ljudi koji gledaju nasilje a odbijaju da se umešaju. Tako nekako. :cut:
Korisnikov avatar
By Delete
Ako se takve stvari dogadjaju u jednom Novom Sadu, sta se moze ocekivati u anje razvijenim podrucjima?! Neshvatljivo mi je da neko nekoga prebije u sred bela dana i da bas niko ne odgovara za to i niko ne reaguje na takav uzas!

@Herald
Nosenje takvih stvarcica nije dozvoljeno zakonom.
Korisnikov avatar
By west end
jer se zna u kakvom je stanju sad taj covek?moje najiskrenije simpatije su sa njim
Pronaći napadače na mladića u Novom Sadu

NOVI SAD - Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje napad na mladića, kojeg su juče u Novom Sadu pretukle nepoznate osobe, a potom pobegle i ostavile ga da leži u nesvesnom stanju.
Niko ne sme biti napadnut zbog toga što pripada bilo kojoj manjini, uključujući i seksualne manjine, a podsećamo da je pre samo dve nedelje u Beogradu devojka napadnuta nožem samo zato što je nosila majicu sa oznakom LGBT populacije.

Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine podseća da Ustav Republike Srbije i njeni zakoni garantuju poštovanje svih ljudskih prava, pa i pravo na seksualno opredeljenje, i zato LSVO smatra da nadležni državni organi moraju hitno pronaći počinioce i oštro ih kazniti kao primer svima onima koji misle da će nasilje proći nekažnjeno.

Smatramo da ovaj događaj mora osuditi čitava javnost, a Omladina LSV će nastaviti da se bori za poštovanje svih ljudskih prava, sve dok ovakvi slučajevi ne postanu samo ružna prošlost.

Slika

Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine
Korisnikov avatar
By Vel boy
Delete napisao:
@Herald
Nosenje takvih stvarcica nije dozvoljeno zakonom.
zato se i deshava gejevima u Srbiji ovo shto se deshava.

uzas!
Korisnikov avatar
By spliff
ljudi
neshto mora da se preduzme
ovako vishe ne moze!
By Glasnik
Video ovu vest da se vrti na Trgu republike večeras i nisam znao šta da mislim. :shrug:

Najstrašnije je što me ovakve vesti ne šokiraju i što me više brine nereagovanje države od ''reagovanja'' ovakvih ološa.
Korisnikov avatar
By Blady
Sta se moze uraditi povodom ovoga?
Opet neki protest, nesto?
mogli bi gejevi i gej-saveznici ako nishta drugo a ono malo vishe okupirati npr. Komentare na ovu vest na B92
http://www.b92.net/info/komentari.php?nav_id=554112
jer, koliko vidim, kolo vode banalizatori i relativizatori koji seru tipa "pa, i strejt mushkarce napadaju svakog dana i niko nishta ni ne pishe o tom nit' se dize fama oko toga; kako su znali da je gej?; nije bitno shto je gej; zashto je bitno shto je gej?......" takvi komentari dobijaju nazalost najvishe pluseva, a slabo ko je josh pobio te kvazi-argumente koliko vidim tamo.

ja iz Amerike i ovako zauzet sam OPET reagovao i poslao ovaj komentar tamo:

Ono shto dodatno i josh vishe sablaznjava je kolichina onih komentatora i komentatorki i na ovom sajtu koji banalizuju ovo s komentarima i pitanjima tipa "pa, i strejt mushkarce napadaju i niko nishta. kako su znali da je gej?.....".
Gospodo i gospodjice koji tako zamenjujete teze i postavljate ta pitanja, razlika je u ovom- strejt mushkarci ne bivaju napadani SAMO ZATO SHTO SU strejt, vec iz bilo kojih drugih, isto tako, neopravdanih "razloga" , dok gej mushkarci bivaju napadani u homofobichnom i heteroseksistichkom drushtvu kakvo je srpsko upravo SAMO ZATO SHTO SU (predpostavljeno ili zakljucheno) gej iliti "pederi" (kako vole napadachi da chaste tj. oslovljavaju zrtvu).
Kontate li sad barem? Kontate li konachno zashto gej populacija u Srbiji konachno dize svoj glas o neizdrzljivosti zivljenja u takvom stanju stvari?
Stoga, i zato ponos. Jer, ako je osoba prisiljena da prezivljava i prozivljava u drushtvu u kom svakog trenutka moze biti ili ovako fizichki napadnuta i isprebijana da lezi bez svesti ili onako nozem izbodena jedva prezivevshi ili ubijena (dakle, ni ne prezivevshi)- samo zbog toga shto ce neki siledzije i teroristi (kojima je sve ochito dopsuhteno u Srbiji) da oshacuju nekog/neku za "pedera" ili "lezbachu", uz to ako je osoba prisiljena da prezivljava i prozivljava i sve ostale drushtvene i institucionalne diskriminacije i obespravljenja, onda svakako da gej osobe koji svaki dan trpe i izdrzavaju sav taj teror i muchenja, i uprkos svemu i povrh svega ipak uspeju da sachuvaju i mentalno i fizichko zdravlje, sigurno da ce biti ponosni na taj podvig prezivljavanja!
a, chinjenice jesu da heteroseksualci samim tim shto su heteroseksualci ne moraju da trpe i pre(o)zivljavaju sve ono shto gej populacija trpi i prezivljava niti prolaze kroz sve one diskriminacije, sumnjichenja, shikaniranja, vredjanja u drushtvu i kroz institucije kroz koje prolazi gej populacija samim tim shto JESTE, neshto shto je takodje urodjeno kao i heteroseksualnost (a koju niko ne napada samim tim shto jeste).

Kontate li konachno neke stvari, gospodo heteroseksualci? "

- videcu da li ce ga B92 objaviti.

p.s.ono shto zaista jeste bitno, a u vesti, bar kako je napisana na B92, ili manjka ili nema, je da se iznesu svi homomrzilachki urlici, povici, uvrede, dreka.... koji su sigurno bili upuceni na zrtvu od strane terorista pri njihovom fizichkom napadanju zrtve. dakle, verbalni deo ovog fizichkog nedela je najvazniji da se iznese i opishe u potpunosti. a to manjka u vesti a upravo to su najvazniji dokazi da je napad homomrzilachki chin.
Страшно...
Да ли се на овом форуму само концентришу лоше вести или смо заиста тако девијантно друштво постали?

OFF: А на сајту Б92 стоји рецепт за "Лењу питу са месом". Дакле стварно. Лења пита може бити само са јабукама. Ако је са месом, онда је то само пита... :mad:
dobro, malo sam opet procheshljao komentare ovde http://www.b92.net/info/komentari.php?nav_id=554112 i sad bolje vidim da nije da bash kolo vode banalizatori i relativizatori, vec da ih ima, nisu na linku u vecini ali ih ipak ima i previshe na jednu ovako ochiglednu stvar kao shto je brutalni antigej napad na gej dechka. narochito je zabrinjavajuce da je vrlo banalizatorski i relativizatorski podmukao komentar komentatora SasaNS, 1. novembar 2011 16:10 dobio onoliko pluseva. te josh nekoliko slichnih ili chak i gorih komentara, to se tachno moze videti koji su to problematichni komentari ako se pomno prochitaju svi.

no, ipak sve drugo sasvim stoji shto sam rekao. poslao sam opet komentar koji sam rekao da sam poslao, jedino shto sam izmenio ovaj put u prvoj rechenici- umesto "kolichina (onih) komentatora i komentatorki koji......" sad rekoh "...sablaznjava da ima komentatora i komentatorki i na ovom sajtu koji banalizuju i relativizuju....."
dakle, akcenat sa kolichine je na to shto ih uopshte i ima s obzirom da se radi o jednoj tako jasno ochitoj stvari kao shto je antigej napadi na gej populaciju.

edit: p.s. komentar objavljen. :)
sad da vidimo koliko ce pluseva vs. minusa dobiti......
Ok, reality check...
Niko nije pomagao da ne bi i sam bio napadnut. A koga da zoves? Policiju, onu policiju koju ubijaju kao miseve? Nesposobnu da brani sopstveni goli zivot.
Hitnu, koja stigne za pola sata do sat, u uzem centru Novog Sada?
Ovom zemljom vladaju huligani, kriminalci i nasilnici. Nema zakona. I svako za sebe.
Blady napisao:Povređenom muškarcu, oko sat vremena nije niko pritekao u pomoć.

U saopštenju Novosadske lezbejske organizacije i Grupe za podršku gej muškarcima "Izađi" navodi se da je jedan od napadača udario I.J. u glavu, a kada je pao, nastavili su da ga tuku dok nije izgubio svest, a zatim su pobegli.

"Nakon susreta sa inspektorom novosadske policije, zaključeno je da je reč o nasilju na ulici i traganje za napadačima se nastavlja", navodi se u saopštenju i precizira da se I.J. napadnut u ponedeljak rano ujutro u Temerinskoj ulici.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=554112

:pljuc:
kladim se da se prezimena tih napadača ne završavaju na ov, ev, čki ili ski, odnosno da se radi dođošima
ZlatnaPtica napisao:Uzasno....

I takodje - sat vremena mu niko nije pritekao u pomoc???!! Sta je sa ovim narodom???

:mad:
svi gledaju "svoja posla" i neće da imaju problema. verovatno su razmišljali ovako: ko zna zašto su ga tukli > možda su neki dugovi u pitanju > neću sa njihovim nerazjašnjenim račinima da imam posla > plašim se da i ja ne najebem

pre dve-tri nedelje sam u beogradu video kako dva tipa fizički zlostavljaju jednu ženu. nisu je tukli nego su vikali na nju, a jedan grubo držao rukama da ne pobegne i vukao u stranu.
narod je gledao i stajao, vidim po facama da su se nećkali da joj pomognu. i ja sam se nećkao. u tom trenutku sam razmišljao: a šta ako su to čuvari obližnje trgovine koji su je uhvatili u krađi (spominjali su policiju), a šta ako je na neki drugi način ona kriva, a šta ako najebem (njih je ipak dvojica, jedan je kao od brega odvaljen)?

ljudi hoće da pomognu ako neko padne i polomi nogu, a ako vide da nekog tuku, ostaće po strani
speedygonsales napisao: Да ли се на овом форуму само концентришу лоше вести или смо заиста тако девијантно друштво постали?
mozda tek sad pocinjes obracati paznju na realnost u kojoj zive LGBT osobe u srbiji. ;)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!