Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Misfit
Đizus krajst, ovo zvuči kao neki roman Džejmsa Elroja. Bulmastif... really? :shocked:

Ostavka ministarke zbog orgija?
Izvor: Jutarnji.hr

Ljubljana, Zagreb -- Ministarka unutrašnjih poslova Slovenije Katarina Kresal podnela je ostavku zbog skandala sa malverzacijama, kokainom i orgijama.

Ostavku je podnela prošle srede i time je, kako piše "Jutarnji list", zamalo pala vlada premijera Boruta Pahora.

Mediji prenose brojne skandale iz njenog privatnog života i istovremeno dodaju i da se njen dečko povezuje sa tranvestitskim doktorom koji je organizovao lanac pseće prostitucije i aferu bulmastif.

"Jutarnji list" daje detaljan opis životnog puta Katarine Kresal, koja je 2007. godine izabrana za šeficu Liberalnih demokrata Slovenije.

Mediji je opisuju kao jednu od najmoćnijih žena u Sloveniji, koja je 2009. godine dobila nekoliko laskavih titula - političarka godine i naj Slovenka.

Slovenački mediji su je optuživali da šmrče kokain, pomaže majku i rodbinu u raznim prevarama i malverzacijama, dopušta svom službenom vozaču da je vozi brzinom od 200 kilometara na sat.

Navodili su i da je u ljubavnom odnosu sa advokatom Mirom Senicom, koji je navodno najzaslužniji za njen ulazak u visoku politiku, a koga su neki od medija u Sloveniji povezivali sa seksualnim orgijama s psima bulmastifima.

Slovenački dnevnik "Finance" nedavno je objavio kako je Kresalova bila produžena ruka bogatih Slovenaca koji su preko nje ostvarivali političku moć.

Katarina Kresal je rođena 28. januara 1973. u Ljubljani.

Sa 23 godine diplomirala je na Pravnom fakultetu u Ljubljani, a tri godine kasnije položila je i pravnički državni ispit. Njena karijera tada munjevito kreće uzlaznom putanjom. Godinu dana je radila u ljubljanskom Okružnom sudu, a 2000. godine postala je savetnica za pravna pitanja iz područja privrede i korporacijskog prava. Istovremeno postaje i članica nadzornih odbora u firmama Delo Tiskarna, BTC Terminal i Kostruktor.

Nakon što je 2007. preuzela kormilo Liberalnih demokrata Slovenije, koji su 2008. ušli u slovenački parlament i postali partner vlade Boruta Pahora.

Dodaju i da lepa ministarka, sada u ostavci, voli dobru ambijentalnu muziku, da obožava Kafku i Hadrijanove memoare, gleda romantične filmove i pije belo vino.

Katarina Kresal ostavku je podnela prošle srede jer je nezavisna komisija za suzbijanje korupcije u svom izveštaju navela da postoje elementi korupcije u ugovoru koji je njeno ministarstvo sklopilo s privrednikom, prijateljem advokata Senice, o iznajmljivanju prostorija koje pripadaju Ministarstvu unutrašnjih poslova.
Korisnikov avatar
By hlaefdige
to mi ono kao kada si mali, pa kazes - ala bi se ja zajebavo da sam precednik!

samo je njoj upalilo :D
By zmeu
Ovo je još jedna epizoda u stilu "long time no see" Juternjeg lista, inače rvacke verzije Kurira i sličnih laži i obmana.

Kresal je dala ostavku kako bi se srušila Pahorova vlada i kako bi LDS na izborima prošao bolje od Zaresa i kako bi si podigao, do ulaska u ovu vladu, relativno loš rejting.

Ne znam točno koje su se afere vezale za Kresal, znam za ovu vožnju po autocesti, no ove "orgije sa psima" je nešto s čime Kresal nema nikakve veze. Naime, da, u Sloveniji je uhapšen ugledni i poznati liječnik kojeg se veže u LDS kao javnog simpatizera te stranke.

Taj liječnik je poginuo u napadima 2 bulmastifa koji su ga izgrizli do smrti. Nakon obdukcije je potvđeno da su psi bili seksualno zlostavljani, u garaži njegove kuće je pronađeno mučilište za te pse (inače udomljene i sa historijom nasilnih epizoda), a doznalo se javno da je poznati liječnik je rođen kao biološka žena. Ne znam gdje je maloumna Dijana Kovačić naišla na "transvestita", ovo je sve nategnuto i prepuno seksizma.
ne dirajte mi Kresalovu :oklagija:

men' ona simpaticna. i stalno se seta po gradu. jest da nije nesto u faci, nit ima nesto posebno u glavi, al je cica :yes:

i odakle sad zakljucak da je ona ta koja je zlostavljala pse :zid:

uostalom... ex-yu politicari ne daju ostavke ni zbog mnogo ozbiljnijih stvari. iako je i ovo vjerojatno igra koja se igra pod utjecajem njenog muza, a sve u svrhu dodatnih glasova na izborima, koji kako stvari stoje ce se i odrzati do kraja godine :D

al stvarno, jutarnji i njihove 'senzacije' :zid: :zid: :zid:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!