Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Meri Vorlik piše za Blic: U Srbiji je i dalje veliki rizik od nasilja prema gej osobama

''Ako je 2009. bila godina u kojoj je jednaka zaštita zakonski obezbeđena svima, a 2010. godina kada je sloboda okupljanja omogućena svima, čemu se možemo nadati u 2011-toj? Rizik od nasilja prema LGBT osobama u Srbiji je i dalje veliki. U prošlogodišnjoj anketi, 14 procenata ispitanika je reklo da su nasilje i premlaćivanje legitimni načini za eliminaciju homoseksualnosti. Mnogi pripadnici LGBT zajednice, koji su bili žrtve kriminala, imaju strah od odlaska u policiju, plašeći se da će skretanjem pažnje na sebe samo pogoršati stvari. Mnogo više mora da se preduzme kako bi se homoseksualci, lezbejke, biseksualne i transrodne osobe osećali sigurno u svojim domovima i na ulicama.

Državna sekretarka Klinton je nedavno povodom Međunarodnog dana borbe protiv homofobije i transfobije, ponovno potvrdila da “bilo da podršku LGBT braniocima dajemo tako što sa njima marširamo u Beogradu, predvodimo napore za afirmaciju ljudskih prava LGBT osoba u Ujedinjenim nacijama, ili osuđujemo gnusan zakon koji se razmatra u Ugandi, ostajemo privrženi našim prijateljima i saveznicima koji se bore za jednakost i pravdu u svakoj oblasti na svetu…

Ako ste lezbejka, homoseksualac, biseksualna ili transrodna osoba, treba da znate da su SAD uz vas i da su nepokolebljive u svojoj predanosti.” U ime Vlade SAD a povodom Meseca LGBT ponosa, nadam se da će 2011-ta biti godina koja će doneti veću jednakost, pravdu i nadu za sve ljude u Srbiji.''

Ceo tekst:
http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/262560 ... ej-osobama
Korisnikov avatar
By Srklet
još jedan perfidni plan razgradnje srpskog nacionalnog bića. :balerina:
By Sixto
Da li bi gospodicna dala nekome azil ko je ugrozen i diskriminisan na osnovu svoje orijentacije? ne....

Hvala lepo na lepim recima i secernoj vodici.
Korisnikov avatar
By Incubus
^
Judeo-masonska zavjera.

Drago mi je. It gets better ( to im je krilatica?).
Korisnikov avatar
By bothways
Originally posted by Sixto

Da li bi gospodicna dala nekome azil ko je ugrozen i diskriminisan na osnovu svoje orijentacije? ne....

Upravo to sam i ja hteo da pitam. Ako vec pruzaju svesrdnu podrsku, onda to treba da obuhvata i azil.
By Kragi

Da li bi gospodicna dala nekome azil ko je ugrozen i diskriminisan na osnovu svoje orijentacije?
Zvali su je krvava Meri
nikom nije dala olako

:jbg:
Korisnikov avatar
By 2kune

pa nije rekla da je USA za vas nego uz vas... :superheroj:
Korisnikov avatar
By Srklet
Originally posted by Popeye

are you EVER right? :ostrisekiru:

http://www.365gay.com/news/brazil-gay-m ... -s-asylum/
Da li ti uopste u svojim putesestvijima po forumima uopste znas gde si kad se preselis izbacen s prethodnog na neki novi. Ovo nije Brazil, ovo je ipak Srbija.
a ti znas 100% da nitko iz srbije nije dobio azil u SAD-u na osnovu toga što je gej? odnosno, znaš da su ljudi tražili i bili odbijeni? :trep:

može neki link, nemoj se ustručavati. :)
Korisnikov avatar
By *deni*
2kune i njegova dovitljivost... :giggle:
Nego, i mene interesuje taj azil. Gde se to tačno podnosi aplikacija i kakvi se dokumenti prilažu kao dokaz o ugroženosti ?
Kak`a je procedura ?
Korisnikov avatar
By Tungi
Originally posted by Mariška
Originally posted by bothways

Upravo to sam i ja hteo da pitam. Ako vec pruzaju svesrdnu podrsku, onda to treba da obuhvata i azil.
Tungi kaže da se za azil treba vredno boriti:
http://www.gay-serbia.com/forum/viewthr ... pid2199074
:nesiguran:

Da.
Ako neko zeli azil, kao sto je to zelela Majda Puaca, onda se vredi boriti.
By Sixto

are you EVER right? :ostrisekiru:

http://www.365gay.com/news/brazil-gay-m ... -s-asylum/
Da li ti uopste u svojim putesestvijima po forumima uopste znas gde si kad se preselis izbacen s prethodnog na neki novi. Ovo nije Brazil, ovo je ipak Srbija.
a ti znas 100% da nitko iz srbije nije dobio azil u SAD-u na osnovu toga što je gej? odnosno, znaš da su ljudi tražili i bili odbijeni? :trep:

može neki link, nemoj se ustručavati. :)
ccccc, ti tako grande persona da se zadovoljis samo jednim linkom? Nece da moze. To sto si ti okacio jedan link i mislis da si time potvrdio pravilo je idiotizam. Da ti okacim link naravno da ne bi vredeo nista, jer jedan slucaj niti potvrdjuje niti opovrgava pravilo.

Dakle mlatis kao Maksim po diviziji moj Popaje.
Korisnikov avatar
By Srklet
doslovno u postu iznad tvojeg stoji primjer osobe iz srbije koja je dobila azil u americi na osnovu diskriminacije zbog seksualne orijentacije. :posrani:

but that's not actually the point. ono sto sam htio sugerirati, ali eto morat cu eksplicirati, jest da azil nema nikakve veze s ovime sto je napisala americka ambasadorica i da je tragikomicna tvoja nemogucnost da uopce pojmis o cemu je ovdje rijec.
jebote, kao neki aparat za izbacivanje floskula srbijanskog prosjeka si, ubacis žeton i dobiješ glupavu frazu. :roll:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!