Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Zloupotreba liturgije, njeno pretvaranje u regrutno mesto za fašitičku pravoslavnu omladinu

„Hteo sam da prisustvujem liturgiji u Vaznesenjskoj crkvi i tako se suprotstavim toj paradi.“

„Svake nedelje idem u crkvu na liturgiju, sa Obrazom sam obilazio srpske crkve i manastire na Kosovu i Metohiji.“

„Sa Obrazom sam bio na parastosima u Bratuncu i Srebrenici.“

„Ja sam tog dana bio na molebanu da se pomolim bogu za te ljude. Za mene je kao vernika Srpske pravoslavne crkve, homoseksualnost bolest i greh, ja te ljude ne mrzim nego ih žalim.“ :pucaodsmeha:

„Mi smo organizovali moleban, molitveno okupljanje i crkveni velikodostojnici mogu da potvrde da mi stalno idemo u crkvu, postimo, pričešćujemo se i bogu se molimo.“

„Mi smo se liturgijom i molebanom borili protiv parade. Vaznesenjska crkva je bila najbliža mestu dešavanja i zato je ona odabrana. Mi nismo hteli da zloupotrebimo crkvu. Naš je cilj bio da se čuju zvona, da se čuje crkveno pojanje, da se oseti miris tamjana.“ :pucaodsmeha:

Parada ponosa

„Parada ponosa je krajnji izraz nepoštovanja za nas Srbe pravoslavce kao većinski narod.“ :pucaodsmeha:

„Srpska duhovna i intelektualna elita je skupljala peticiju da se ta sramna parada ne održi.“ :pucaodsmeha:

„Na toj takozvanoj paradi ponosa bilo je najavljeno spaljivanje srpske zastave zato što država Srbija navodno krši njihova ljudska prava.“

„Parada ponosa je napad na javni moral i tradicionalne hrišćanske vrednosti srpskog naroda.“ :pucaodsmeha: :pucaodsmeha:

„Sve bezbednosne procene su govorile da se taj najrizičniji događaj u novijoj srpskoj istoriji ne održi, ali je država poklekla pod pritiskom Evropske unije.“

„Mi smo hteli da sprečimo održavanje te takozvane parade i učestvovali smo u Porodičnoj šetnji, lepom događaju za lice Srbije.“

Obraz

„Mi smo državotvorna organizacija koja gaji poštovanje prema policiji, vojsci, sudstvu. Ako bismo ušli u sukob sa policijom, mi bismo bili u sukobu sa samim sobom.“

„Mi smo rodoljubiva skromna organizacija koja ne dobija nikakva sredstva, ali imamo ono što drugi nemaju, a to su obraz, veru, čisto srce i zato nas narod podržava.“ :pucaodsmeha:

„Država je zabranila dolazak vernika na bogosluženje i tako je pogažen Ustav Srbije i sloboda veroispovesti. U Srbiji se 85% građana izjašnjavaju kao pravoslavni Srbi. Ljudi nisu mogli da uđu u crkvu i to je bilo tlo za nasilje. A toga dana pola grada je bilo demolirano. Time je vlast usmerila bes naroda koji je hteo da se skloni i sabere u crkvi. Ja sam tog dana hteo da priberemo narod koji je pošao na liturgiju, usmerim njihovu energiju u crkvu Svetog Marka na Tašmajdanu i u Sabornu crkvu. Mi smo postili i hteli smo da se molitveno saberemo duhovnim blagoslovom. Narodna energija je bila usmerena na mirni molitveni čin, ali u tom naumu sam sprečen i uhapšen.“

„Mi se zalažemo za vrednosti svetosavlja. I mi kao pravoslavni vernici nikog ne mrzimo.“ :pucaodsmeha:

„Mi nikada nismo planirali nikakvo nasilje.“ :pucaodsmeha:

Suđenje se nastavlja u petak, 04.marta nastavkom iznošenja odbrane optuženih.

Zabeležili: Staša Zajović i Miloš Urošević
Korisnikov avatar
By Srklet
bilo bi zanimljivo uzeti ove izjave i napraviti anketu. pitati ljude slazu li se s pojedinom izjavom ili ne.
rezultati bi vjerojatno bili porazavajuci. :shrug:
By J...
Ako je ova tema otvorena s ciljem ismevanja onda treba da bude u trash zoni. Ovako joj se samo nepotrebno daje ozbiljnost.
Korisnikov avatar
By Dina
Meni je najstrasnija bila Jankovicka koja izlazi sa sudjenja Obradovicu sva odusevljena i govori kako je ponosna kako Srbija ima tako divnu i vaspitanu omladinu :puzzle:
Korisnikov avatar
By Nikodim
On tj. oni su bili ozbiljni kada su ovo govorili, ali gledajući šta oni rade i za šta se zalažu vidi se da nema dodirnih tačaka. Dakle, oni ovde vređaju zdrav razum nas sa strane. Ili su stvarno toliko glupi...
By J...
Kad smo kod :kletva: mladena obradovica, meni samo najgore psovke padaju na pamet, bolje da cutim. :kletva:
Korisnikov avatar
By Tungi
Oni vredjaju zdrav razum manjine...Vecina ih podrzava i vecina ce da padne na to prodavanje secerne vodice,kao i bezbroj puta dosad.
By J...
"Naš je cilj bio da se čuju zvona, da se čuje crkveno pojanje, da se oseti miris tamjana."

ovo je najbolje

:joint:
Korisnikov avatar
By acid drop
ont:
Isuse, vrati se.

Originally posted by J...

"Naš je cilj bio da se čuju zvona, da se čuje crkveno pojanje, da se oseti miris tamjana."

ovo je najbolje

hahaha, našmrču se moštiju i prave haos.
Korisnikov avatar
By Nikodim
:) Upravo na BGD 202 puštaju Tita i njegovu čuvenu da se mnogima ne dopada da pendrek radi po glavama.
Korisnikov avatar
By antibiotic
Originally posted by Tungi

Oni vredjaju zdrav razum manjine...Vecina ih podrzava i vecina ce da padne na to prodavanje secerne vodice,kao i bezbroj puta dosad.
Ipak bih rekao vicine. Manjina je toga svesna, pa se ne moze ni uvrediti, a vecina tzv istomisljenika nema pojma da ih j u zrav mozak, vec ih podrzava, jer ove reci za vecinu zvuce "razumno". Uvek najvise najebu oni koji ne znaju da su izmanipulisani.
Korisnikov avatar
By *deni*
Originally posted by J...

ovo je najbolje

:radosnice:
Još dirljivije bi bilo da su, prilikom ovog bogougodnog izlaganja, u pozadini pustili muzičku pratnju - Acu Lukasa i pesmu '' Poljem se širi miris tamjana ... ''
:opatica: :pop:
Korisnikov avatar
By Loni
Povezanost religije i homofobije na žalost postaje gotovo pravilo.

Što je narod religiozniji to je i homofobičniji.
To upravo govore US stejtovi.

Najviše religioznih na američkom jugu, tamo su i najhomofobičniji.
Najmanje religioznih u Masačusetsu i Vermontu - tamo ima i gej brakova.

Isto važi za Evropu. Najateističkija/agnostičkija je Švedska - gejevi imaju maksimalna prava.

Zato svesno treba raditi na marginalizovanju velikih religija.
Ne treba im dopustiti da imaju monopol nad moralom igde.

I da...
Nemojte se zanositi da su OBRAZ i DVERI problemi.
Ne.
To su samo papci - produžene ruke.
Najveći preblem po ljduska prava u Srbiji je SPC.
U Sandžaku IZ, a u severnoj Vojvodini RKC.
By Ulix
Zapravo, Obradović sam po sebi i nije toliko tragičan, jer izroda ima i u najtolerantnijim sredinama. Prava tragedija je što to nakazno nedonošče govori ono što većina misli.
Originally posted by Loni

Isto važi za Evropu. Najateističkija/agnostičkija je Švedska - gejevi imaju maksimalna prava.
Češka i Estonija imaju najviše ateista.
Korisnikov avatar
By topsecret
Dosadni su sa Kosovom kao da samo na Kosovu ima manastira, sta je sa Makedonijom, dosadni su sa pravoslavljem i sa svetosavljem sta god to znacilo, na pitanje koje si vere odgovor je hriscanske, dosadni su sa vrednostima srpskog naroda, srbi su menjali i crkve i vere u istoriji, ubijali se zbog vlasti, dosadni su sa srbovanjem, sto je vise srbovanja srbija je bivala sve manja i sve jadnija, dosadni su sa moralom, sve je ok dokle god si isti kao ja?!?. Ja znam ko sam i sta sam, ocigledno oni imaju problem posto se stalno brane od nekoga i necega, stalno im je neko kriv, samo cekam kada ce i oni jadni kenguri u nama dalekoj Australiji biti krivi za nesto.
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by Dina

Meni je najstrasnija bila Jankovicka koja izlazi sa sudjenja Obradovicu sva odusevljena i govori kako je ponosna kako Srbija ima tako divnu i vaspitanu omladinu :puzzle:
Nenormalna žena.
By Hans
No comment.
Tom čoveku treba devojka ili dečko! Aber schnell! :yes:
Korisnikov avatar
By Srklet
ima djevojku. trudna je.

(mozda je vec rodila, tko bi ga znao...)
By Hans
Neki link do nje? :dancingfever:
By Glasnik
Njemu i sličnima je potrebna pomoć više nego ikome...

Ovakvo buncanje ne može da znači ništa drugo.

:shrug:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!