Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Herald
Slika

Slika

Šta neko nije dozvolio policiji da uradi:

Na osnovu mojih saznanja policija je još pre desetak dana procenila nivo rizika (od desničarskih bandi) kao izuzetno visok i predložila jedan od najviših stepeni reakcije koji uključuje:

- preventivno privođenje i zadržavanje poznatih vođa fašističkih bandi
- pozivanje poznatih militantnih članova bandi na informativni razgovor gde bi im se reklo "gledamo te"
- TKTR (kontrolu telefnskihrazgovora i SMS-ova) širokog kruga vođa i pripadnika bandi
- uklanjanje iz centra grada svih materijala i sredstava koji se mogu upotrebiti u uličnim sukobima kao oružje, sredstva za zaprečavanje, izazivanje požara itd (građevinski materijal, kante za smeće, kontejneri, žardinjere...)
- zabrana parkiranja i uklanjanje vozila iz centralne gradske zone
- izdavanje naloga ili preporuke trgovinama u centru grada da isprazne izloge i fizički ih zaštite
Sve to NEKO je odbio, po nečijem nalogu. Da ne budemo naivni, nit' je formalno direktno nadležni ministar Dačić nekome od šefova policije rekao nećemo taj stepen, samo policajci na ulicama, nit' je to reklo lice Cvetković Mirko koje se predstavlja kao predsednik vlade ove države, nit je to rekao predsednik države Tadić. Ali neko jeste, po nalogu nekog ili nekoliko navedenih. Neko nije dozvolio policiji da uradi svoj posao profesionalno.
Dokazi za ovu moju tvrdnju još su očigledniji u taktici i sredstvima koje je policija juče primenila na ulicama. Nisu upotrebljeni neka od sredstava, metoda i postupaka koji su bili jedino primereni jučerašnjoj situaciji na ulicama:
- nisu upotrebljei vodeni topovi kao sredstvo za razbijanje mase
- nisu upotrebljeni gumeni meci kao sredstvo za odbijanje posebno opasnih i violentnih napada na policiju
- nisu upotrebljena sredstva za polupermanentno obeležavanje učesnika u tuči
- nije sprovedena široka akcija privođenja sumnjivih lica posle razbijanja demonstracija

http://blog.b92.net/text/16262/Drzava-Zakurac/
Korisnikov avatar
By VANGEL
Jooooj dugacak ti ovaj text.
A jel moze da o kurcu razgovaramo posebno a o drzavi neposebno :smeh: :liz:
Korisnikov avatar
By 2kune
mislim da bi to bila očita diskriminacija države kao takve... :kosa:
Korisnikov avatar
By Mage
Pročitao sam... Mogu da kažem da se apsolutno slažem sa ovim i nije mi jasno kako većina ljudi to nije primetila. Prosto ti bode oči... To je prvo što mi je palo na pamet kada sam gledao onaj haos juče.
Korisnikov avatar
By Herald
Meni onog trenutka kada su oborili celavog zlocinca na beton.

Jedan policajac kaze: Ajde, vezuj ga!! Sta cekas?!?!?

Drugi policajac odgovara "Cuti!!! CUuuti!"
By LeDeNa_
Joj, ja vise ne mogu ovo da gledam...Dovoljno mi juce...Sve u svemu uzas...

Danas kad sam procitala...Rusili su Bg ljudi iz unutrasnjosti a vikali su non stop mi smo rodjeni Beogradjani....ma...
Korisnikov avatar
By VANGEL
Mi koji smo bili sa ove strane ekrana koliko smo videli i informisani gumeni meci su bili upotrebljeni u par navrata ostalo nije .
Kako je neko od velikana rekao u intervijuu ne secam ko - glavni provokatori bila su deca - maloletna deca na koju nismo smeli da primenimo to to i to - ali ih imamo u zapisu kamere pa cemo i tako dalje i tako dalje...
A to da je bilo propusta bilo je .
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by VANGEL
- glavni provokatori bila su deca - maloletna deca na koju nismo smeli da primenimo to to i to -
decu treba opleviti kao baštu, ambroziju počupati pre nego što procveta
Korisnikov avatar
By VANGEL
Originally posted by jukie
- glavni provokatori bila su deca - maloletna deca na koju nismo smeli da primenimo to to i to -
E ja sam saopstio sta je taj neko rekao a ne moje vidjenje - da sam ja koj kurac tamo drugacije bi bilo .
AL NISAM
Korisnikov avatar
By 2kune
Ajmo dječice, dosta je igre u pijesku... Ovo je ozbiljna tema...
Daklem, zašto je država u kurcu? Tko je kriv? To su sve jako konkretne stvari... Ja ću nabaciti prva dva imena, onih koje smatram glavnim i odgovornim: Koštunica i Amfilohije. A vi sada nastavite bez pardona kako tema i zaslužuje...
Btw, ima tu još jedan problemčić... Čini se da je još uvijek na snazi ona zakulisna ravnoteža Đinđićeva doba koja je kulminirala atentatom a sada ima neke druge naume... Da li je moguć i koliko je vjerojatan državni udar? Kako se vojska očituje o svim ovim događajima o kojima Koštunica i Amfilohije šute? Kako đenerali gledaju na haračenje poprilično istrenirane gerile iz unutrašnjosti?
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Nisu deca kriva, a ni roditelji, već država.

Roditelji kompenzuju manjak sredstava sa dopuštanjem veće slobode deci, što ih indirektno dovodi pod uticaj sociopata. Odnosno ta deca su gladna pažnje, roditeljske ljubavi i brige...a vandalsko ponašanje je vapaj za pažnjom.

Ono što se moglo uraditi jeste donošenje i sprovođenje drakonskih kazni.
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Originally posted by Herald
- nisu upotrebljei vodeni topovi kao sredstvo za razbijanje mase
- nisu upotrebljeni gumeni meci kao sredstvo za odbijanje posebno opasnih i violentnih napada na policiju
- nisu upotrebljena sredstva za polupermanentno obeležavanje učesnika u tuči
- nije sprovedena široka akcija privođenja sumnjivih lica posle razbijanja demonstracija
evo sad su "našli spiskove", pa da vidimo šta će s njima da urade:

Nađeni spiskovi organizatora nereda

- Direktor policije Milorad Veljović izjavio je danas agenciji Beta da je kod privedenog vođe organizacije Obraz Mladena Obradovića nađen spisak osoba koje su trebale da rukovode neredima u Beogradu.

Veljović je Obradovića označio kao "jednog od glavnih organizatora" nereda. Prema njegovoj oceni, napadi na policiju su bili izuzetno organizovani i sinhronizovani i nisu se slučajno desili. Tokom noći i juče je provedeno 249 izgrednika, od toga 54 maloletnika. Od privedenih punoletnih osoba, zadržan je 131. Veljović je ukazao da više od 60 odsto privedenih nije iz Beograda, odnosno da su došli u Beograd kako bi učestvovali u neredima.
- Policija će danas i narednih dana, u saradnji sa tužilaštvom, nastaviti privođenje svih za koje postoje saznanja da su učestvovali u nemirima i u tome ćemo siguirno istrajati - rekao je direktor policije.
On je dodao da su, prema konačnim bilansima nereda, povređena 132 policijska službenika, od toga pet sa teškim povredama, i 25 građana, od kojih jedan ima teške povrede . Oštećeno je 15 službenih vozila i velika kolićina zaštitne opreme.

http://www.labris.org.rs/lokal/nadjeni- ... ereda.html
Korisnikov avatar
By Herald
Ima svega. Evo sta kaze nezavisni policijski sindikat:

Nezavisni policijski sindikat Srbije saopštio je danas da nije zadovoljan načinom komandovanja policijom tokom nereda povodom Parade ponosa i bezbednosnim procenama tog skupa i zatražio od nadležnim u MUP-u detaljnu istragu o tome.
Dok je na beogradskim ulicama trajala Parada ponosa, njeni pripadnici su bili u opasnosti, "zbog čega neko u ovoj državi najzad mora da odgovara", naveo je Sindikat.
Pritom je istaknuto da je deo policajaca bio bez opreme i da su "u pojedinim momentima bili desetkovani od suzavca koje su ispalile kolege", a da je stara oprema "bukvalno usporavale policajce u pregrupisavanju i brzim intervencijama".
Od izvršnih vlasti se trazi da odmah odobre dodatna sredstva za kupovinu opreme, "kako bi se slični događaji u budućnosti predupredili, a policajci, građani i njihova imovina bili bezbedni".
Sindikat od nadležnih u MUP-u traži "detaljnu istragu oko lanca komandovanja, bezbedonosnih procena i načina angažovanja ljudstva kao i utvrđivanje odgovornosti u lancu komandovanja".
U napadima huligana juče su povređena 132 policajca, od kojih je pet zadobilo teške telesne povrede, a oštećeno je više od 15 službenih vozila kao i veliki deo zaštitne opreme.

http://www.gayecho.com/vesti.aspx?id=11862&grid=2054&page=1
Korisnikov avatar
By VANGEL
A dali je povredjen i neki huligan ?
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
super što su se ovako oglasili. :up:
that's the way.
Korisnikov avatar
By castor
malo
desetak

sto ih nisu pokosili vodenim topovima? koristio ih i milosevic 90ih
Korisnikov avatar
By VANGEL
Eeeeee - to pitanje je za vladu i predsednika - mozda je cuvaju za Hileri ako zasmrdi pa da je okupaju :smeh:
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by castor
Zato što su maloletna dečica pa su mogli da ih povrede da ih boji
dečja prava itajrad
Korisnikov avatar
By castor
Originally posted by castor
Zato što su maloletna dečica pa su mogli da ih povrede da ih boji
dečja prava itajrad
pa oni su se prvi zaigrali

igracka placka

elem stariji maloletnici, sami odgovaraju za sebe
Korisnikov avatar
By Dirrty
Makar znam za koga glasam narednih X godina.
Čedomir, iako nimalo savršen političar, ipak je jedini političar van neke povezane funckije koji se pojavio.

Inače, ne čudi me ništa od navedenog u vezi suzdržavanja policije.
Da li će iko biti pozvan na odgovornost, sumnjam.
A najgore što prihvatljiva opozicija ne postoji!
Korisnikov avatar
By Vel boy
ja stalno govorim da je nazalost boljka srpskog drushtva shto se progresivni Srbi plashe i seru od straha pred zlim Srbima. ova vlada se plashi, bre, plashi desnicharske opozicije. i time ih hrani.
glupi su u vladi pa ne mogu da shvate da se desnichari i "pravi mushkarci" jedino odjebavaju kad im se silom i svim raspolozivim sredstvima suprotstavish i odjebesh njihovo naknadno kukumavchenje o "komunistichkoj diktaturi" (isto tako republikanska govna laju na Obamu a ovaj jado ih se boji pa im popushta) i naknadno izigravanje zrtve shto je njihova desnicharska dobropoznata ljigava strategija.

potpuno se slazem s Herald-om i Mage-om!
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Parada i priključenija
Goran Miletić
11.10.2010.

Gradonačelniku Đilasu se ispunila želja. Gejevi i lezbejke su u nedelju zaista iskazivali identitet „između 4 zida“. Ovog puta su srećni (gejevi i lezbejke, a ne Đilas), jer je umesto plafona tu bilo nebo, a i mogli su da se prošetaju oko jednog bloka u centru grada. Postoje dve pozitivne stvari u vezi sa nedeljnom Paradom. Prvo, broj ljudi koji je učestvovao je veći nego što je iko očekivao: niko iz civilnog drštva nije žurio da tetki odnese lek, svi su bili na visini zadatka i dokazali su da je solidarnost u Srba moguća. Drugo, policija jeste zaštitila skup i osigurala Ustavom garantovanu slobodu mirnog okupljanja. Koliko god se žalili da smo bili okruženi kordonima, ipak je činjenica da tokom samog Prajda nije bilo nijednog problema i da je policija u odnosu na učesnike radila svoj posao tačno onako kako treba. Pitanje koje svi postavljaju je da li je tako dobro obezbeđenje Parade bilo posledica dolaska nekoliko ambasadora i da li bi zaštita bila tako dobra da su tu bili „samo“ građani?

Sve je počelo dan ranije kada su napadnute prostorije Žena u crnom, poznata meta u centru grada. Jedna od žena je povređena, a napadači su se ponašali kao paramilitarci koji su po stanu jurili nekog za odstrel. Umesto Albanaca, Bošnjaka i Hrvata to su sada gejevi. Napadnut je jedan strani državljanin. Što se tiče napada posle Parade, za sada ih je tri, a ukupno imamo dva napada na strane državljane. Pored prošlogodišnjeg razloga da budu napadnuti („priča engleski“), ove godine imamo još i „bila je na televiziji“ i „izgledaju kao lezbejke“.

Sem zaštite Parade, reakcije protiv onih koji su ovog puta napali policiju, izloge, mamograf i žardinjere su potpuno iste kao i ranije. Prema poslednjim podacima, uhapšeno je 207 građana, što i nije neki broj, ako se ima u vidu da procene govore o najmanje 6.000 esktremista. Tužilaštvo (kao i uvek) pominje podnošenje prijava, mada su građani već dobro naučilli da prijava ne znači ništa, naročito ako je – prekršajna. Ako se setimo da su napadači na Teofila dobili čitava 3 meseca zatvora, možemo pretpostaviti da će ova deca dobiti još manje kazne.

Ključni problem je to što policija tokom privođenja tretira prilično blagonaklono ove počinioce teških krivičnih dela. Prvo, privođenja su selektivna (na snimcima se vidi kako policija jednima stavlja lisice, dok pored sasvim „opušteno“ stoje drugi sa kapuljačama i šalovima). Drugo, policiju pretnje apsolutno ne zanimaju i ponašaju se kao da one ne postoje u krivičnom zakoniku (iako se za to krivično delo može dobiti do 5 godina zatvora), tako da im se ništa neće desiti sve dok vas ovi „heroji“ ozbiljno ne povrede. Treće, privođenja koja sam juče video u jednoj policijskoj stanici (strance sa kojima sam bio je od huligana delio samo stakleni zid) su ličila na predah za huligane, gde su oni malo odsedeli na klupi. Ako sam dobro video, u jednom slučaju je majka došla po svog maloletnog sina, na koga će privođenje bez kazne da deluje ohrabrujuće za nove slične bezobrazluke. Četvrto, iako je preventivni rad možda postojao, on nije uključivao hapšenja i procesuiranja koje bi javnosti stavila do znanja da neke stvari nisu prihvatljive.

U slučaju huligana koji su se istakli juče (a i ranije) nema mesta nikakvoj edukaciji. Oni su već na ulici i jedini način da ih sprečite su brzi sudski postupci sa adekvatnim kaznama. Brojnost ovih postupaka mora biti toliko velika da uveri one ostale da će doći pod udar zakona ako se ne odreknu nasilja. Svega ovoga danas uopšte nema. Nema ni istrage da li su svi ovi napadi bili organizovani, a dopušta se ogromna zamena teza (SNP 1389 kaže da je za nasilje kriv ministar policije, a Đilas kaže da su krivi gejevi). Hoće li neko konačno jasno staviti do znanja građanima ove države da pretnje i nasilje nisu dozvoljeni i dokazati da će biti kažnjen svako ko krši ovu zabranu?

Ne znam zbog čega nam je važno da je među 207 uhapšenih i jedan od poznatih momaka iz Obraza. Ta informacija mi pre govori da se ponovo pravi novi heroj, nego da se krenulo u sprovođenje zakona. Drugo, lament nad povređenim policajcima i demoliranom imovinom je više nego degutantan. Iako svaki policajac koji časno radi svoj posao ima moju potpunu podršku, izloženost napadima je deo njihovog posla. Nemojte mi reći da smo očekivali da niko od 5000 policajaca juče neće biti napadnut ili ranjen. Što se tiče imovine, za sve što je demolirano, nisu krivi ni gej ljudi koji su se mirno okupili i koristili svoja ustavna prava, niti baka Mica koja je sedela u svom stanu na Bežanijskoj kosi, već huligani koji mrze sve što je drugačije. Račun treba ispostaviti njima, a ne svaljivati ovu krivicu na LGBT zajednicu.

Na kraju, vredi pomenuti još jednu manjinu. To su policajci koji pokušavaju da rade svoj posao u okruženju ogromnog nerazumevanja, otpora i loših rukovodećih kadrova. Kada građane tretiraju kao svoje sugrađane, kolege ih čudno gledaju, a kada treba da primene zakon onako kako je napisan, nemaju podršku Odozgo. Neki od njih ne razumeju druge manjine, ali se makar trude. Svi oni su juče po prvi put mogli makar malo da dođu do izražaja, jer je za to postojala politička volja. Kada ta ista volja bude htela da se zaista stane na put nasilnicima, oni će ponovo raditi svoj posao. Tek tada će u Srbiji početi da se oseća sloboda. Do tada, ostajemo između neka 4 zida.

http://www.pescanik.net/content/view/5757/1100/
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by Lepa Krepa
U slučaju huligana koji su se istakli juče (a i ranije) nema mesta nikakvoj edukaciji. Oni su već na ulici i jedini način da ih sprečite su brzi sudski postupci sa adekvatnim kaznama.
A biser Homen kaže: ako ih sada pošaljemo u zatvor, izaći će kao kriminalci.

:ubise:
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
to je zato što senzitivni homen, za razliku od miletića srca kamenoga, razume da se radi o deci kojoj pre svega treba pružiti ljubav i razumevanje.

Slika
Korisnikov avatar
By Mars
Jel su među njima stvarno bili mahom mladji?

Gledam ove bubuljičave pa se setio da pitam...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!