Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Imate li poverenja u policiju?

1. IMAM (Verujem da će policija zaštititi učesnike Parade ponosa.)
20
48%
2. NEMAM (Ne verujem da će policija zaštititi učesnike Parade ponosa.)
22
52%
Korisnikov avatar
By Mariška
Verujem da se većina nas seća poslednjih godinu dana Miloševićeve vladavine, kada su policajci u civilu premlaćivali otporaše i aktiviste opozicionih stranaka. Od tada je prošlo već više od deset godina, međutim aktuelni ministar policije je iz SPS-a, baš kao što je bio i tadašnji. I ponovo stižu vesti slične onima koje smo tada slušali preko malobrojnih nezavisnih medija. Čitamo kako policajci rutinski prekoračuju svoja službena ovlašćenja i premlaćuju nedužne građane. Poslednji primer je premlaćivanje učitelja u Kragujevcu, koga su pretukli policajci u civilu koji su navodno jurili narko-dilere (http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/207952 ... i-ucitelja). Na takvo ponašanje policije, veoma slično njenom ponašanju pred petooktobarske promene, osvrnuo se i zaštitnik građana Saša Janković (http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/208271 ... gradjanima).

Moje pitanje je: Da li imate poverenje u policiju? Konkretno - da li verujete da će policija zaštititi učesnike Parade ponosa?
Korisnikov avatar
By Srklet
nikad nemam povjerenja u policiju, ali nemam ni drugog izbora osim da im vjerujem.
Korisnikov avatar
By starsailor
^ ovo
edit: ono sto je rekao popaj. upalo mi sunce:)
Korisnikov avatar
By Nikodim
Ne, ne verujem drzavi Srbiji uopste, dakle ni policiji...
Korisnikov avatar
By Dina
Ja sam glasala za imam. Ali to sto zelim da imam. Ja ne idem ali imam mnogo fb prijatelja i prijateljica koji su stavili da dolaze i strah me je za njih. Molim Boginju da sve jednom prodje kako treba i da ta policija radi posao za koji je placena :molise:
Korisnikov avatar
By Rei
Ne bas. Sto se tice parade, ja verujem da ce nekako odraditi polovican posao, kao da ih neko tera na nesto sto ne zele, sto takodje verujem da osecaju iako im je to posao, da ce tu biti dosta "neorganizovanosti" ili "humanosti" prema huliganima, sitnih propusta koji ce se nagomilati etc, ali ja takodje volim da mislim da za sve postoji logicno objasnjenje i da se na neke stvari ne moze uticati uprkos svoj volji, i mislim da nekada treba nekome dati sansu da vas iznenadi, jer je nerealno ocekivati da se nesto uradi kako treba a da istovremeno ne verujete da ce biti tako.

Ali samo prisustvo sumnje je po definiciji nepoverenje, i guess.
Korisnikov avatar
By Nikodim
Natasa Kandic sada bi rekla: ovo je Miloseviceva policija.:bljak:
Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
pa.. 50-50%

plasim se da ako odgovorim sa NE da onda PP tek nema nade

drzim fige svim ucesnicima da bidu sutradan bez i ogrebotine :)
Korisnikov avatar
By Vel boy
ovo shto rekoshe Dina, Popaj, Sanja Steppenwolf, Rei
By LeDeNa_
Ma kakva policija...Svasta...Nemam poverenja ni kad je najmanji problem u pitanju...Moj teca je bio zamenik nacelnika policije za seks delikte i narkomaniju i odlicno znam sta se radi tu...Kreten! (teco ako procitas ovo, procitaj i sledece-Goni se u pm)...

Besna sam kad je rec o policiji jer mi je muka i njih i sudova posto sam radila u sudu...To su uglavnom g***a.

Sto se tice parade i ako bude problema, branice oni koliko "mogu"...Znaci par njih ce kao spasiti a za ostale nece imati vremena jel?....

Ma nek se gone....uf sto sam besna...

p.s.ako me nema, procitali su ovo i uhapsili me :lol:
Korisnikov avatar
By Galadriel
Imam, šta znam, pitanje je koliko se te stvari mogu kontrolisati.
Korisnikov avatar
By Baba na grani
Nemam poverenja u nikog. Osim u sebe....a to mi je dosta, u svakoj situaciji.

Iskreno, mislim da ce sve proci ok. Jer to ide po komandi. Kad onaj kaze udri, sva policija udara. A posto ce doci i neki clanovi vlade. Sigurno ce uraditi posao kako valja. A imamo i onaj elemenat profesionalnosti (da znam jako mali). Generalno, bice ih mnogo, pa ce svako raditi kao deo logistike. Na tako velikim elementima nema ja ih volim ili mrzim, nego kad komandir dobije znak da bije. Onda svi biju....pa sad ti vidi.

Uporedjivanje ove parade sa onom prvom je totalno debilno. Buduci da je na prvoj bilo nekoliko ulicnih policajaca koji nisu imali pojma o cemu je rec, kao ni sta treba i koga treba da brane.

Zapravo, pored osnovne policije, vrlo je moguce da ce i biti specijalna jedinica ,zandarmerija (a oni lemaju da se sve pusi)...

Mislim da ako navijaci dodju, nece se lepo provesti. Pogotovo sto neki policajci mrze vise navijace nego gayeve. A ako jos uzmemo ozlojadjenost povodom slucaja onog kretena koji je gurao baklju u usta njihovom coveku, i pritom dobio neku smesnu kaznu. Mislim da ce im se vratiti u lemanju 10.10.....

Zato sam glasao ZA. Nekako mi taj scenario zvuci ok....mozda gresim, ko zna..
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Imam = verujem da ce policija nastojati da zastiti + i zastititi gradjanke i gradjane

Ali to i dalje ne suzava problemsko polje rada policije, dakle> prakse (praxis) i vestine (tehne) koju policija vec dugo primenjuje.
Korisnikov avatar
By nsc
nemam poverenja u policiju globalno, ali verujem (jer zelim da verujem i nadam se) da ce zastiti ucesnike parade
kako imati poverenja u nekoga ko je placen da sprovodi zakon da ce svoj posao obavljati bilo gde kad ispred svoje kuce ne uspeva - prodjite ispred bilo koje stanice milicije u Beogradu i pogledajte koliko nepravilno i nepropisno parkiranih vozila ima, od sluzbenih do njihovih privatnih
Korisnikov avatar
By _miki_
Imam poverenje u policiju.Verujem da je sposobna da zastiti ucesnike Parade.

Nemam poverenje u politicare na vlasti,koji ce da budu odgovorni za eventualno nasilje.I nemam poverenja u organizatore Parade koji nisu odgovorni.
By Johntra Volta
U policiju nemam poverenje, nemam poštovanje...odvratni su mi svi do jednog.
Korisnikov avatar
By emo_haos_
ni ovako nemam poverenja u policiju. ali ocekujem da posteno rade svoj posao.

ne volim policiju, nemam poverenja u njih, nemam Bog-zna-kakvo postovanje prema njima... naravno cast izuzecima jer ih sigurno ima
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Hm, policiju kao saobracajnu, interventnu, komunalnu?
Pretpostavljam da treba da se ogranicimo na ove sto ce stititi ucesnike Parade.
Mislim da oni koji imaju nameru da na Paradu idu, moraju da imaju poverenja u policiju, jer nemaju u koga drugog da se uzdaju. Manje vise kao Kosovo za patike. Doslo je do sranja, ali niko nije kriv, jer organizatori nisu hteli, niti su imali u vidu da ce njihov jebeni moleban da se pretvori u opstu kradju. E sad, da li je ispravno kriviti policiju jer nije napravila pokolj od lopova? Ili su krivi oni ciji je skup bio inicijalna kapisla za desavanja posle?
Korisnikov avatar
By svejedno
Nikada nemam poverenje u policiju, kao sto lepo rece Popaj.

..

Sa druge strane, imam veliko poverenje u ostvarivanje interesa vladajuce klase, ciji je ove godine interes da se ta parada odrzi.

..

Dakle, sto se tice samog pitanja iz ankete: da - 'Verujem da će policija zaštititi učesnike Parade ponosa'

..

Nema to veze sa poverenjem u samu policiju.
Korisnikov avatar
By hlaefdige
bas to.

iz licnog ugla:
njima ne verujem nista zivo. i ne postoji vise na planeti toliko genijalno dobrih policajaca i njihovih amazing postupaka koji bi mi povratili poverenje posle svih uzasnosti koje sam dozivela od njih.
Korisnikov avatar
By Li
Nemam poverenja u policiju za svakodnevne stvari. Ali sto se parade tice imam poverenja, sumnjam da ce se brukati sada kada ih posmatra EU. :shamar:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!