Originally posted by Sheytan
"Veliki umovi raspravljaju o idejama, srednji o dogadjajima, a mali umovi raspravljaju o ljudima".
Ovo je misao poznate osobe.
Da li se slažete s tim, kako ocenjujete sebe, forumaše, forum?
Glasah da se slažem sa ovom mišlju, ali u smislu da rasprave o događajima i ljudima najčešće predstavljaju neku vrstu tračarenja ili malograđanskog zgražavanja, a što mislim da nije odlika velikih umova.
Ali, naravno, što kaže sofia sve je podložno analizi:
Originally posted by sofia
Sve je podlozno analizi, kako ljudi i dogadjaji, tako i ideje.
Jer iz analize događaja, iz analize postupaka pojedinačnih ljudi, možemo doći i do nekih opštih ideja, kao što apstraktne opšte ideje često možemo uistinu shvatiti samo ako ih razmotrimo na primeru nekih konkretnih događaja i/ili konkretnih osoba...
Ja imam sklonost da razmišljam o idejama i da ono što uočim na primeru konkretnih osoba i događaja odmah klasifikujem i uopštavam u nekakve idejne okvire i sl., ali se bojim da to ne predstavlja pokazatelj da sam velikog uma, nego je to nemogućnost da postupam drugačije, nemogućnost da budem otvorenog uma, bez predrasuda i bez prenagljenih zaključaka...
Inače, na ovom forumu se, koliko mogu da primetim, uglavnom raspravlja o ljudima i događajima, osim u onom folderu ispod, u kojem bi, po mom mišljenju, trebalo da se nađe i ova tema (tj. ne znam zašto je ova tema pokrenuta u DiP, umesto u Religija, filozofija i teorija).