Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Veliki, srednji, mali... !?

1. Da, tačno je da veliki umovi raspravljaju o idejama, srednji o dogadjajima, a mali o ljudima
10
77%
2. Ne, ne slažem se sa tom definicijom
2
15%
3. Ne zanima me...
1
8%
Korisnikov avatar
By Sheytan
"Veliki umovi raspravljaju o idejama, srednji o dogadjajima, a mali umovi raspravljaju o ljudima".

Ovo je misao poznate osobe.

Da li se slažete s tim, kako ocenjujete sebe, forumaše, forum?
Korisnikov avatar
By svejedno
Postoji i drugacija izreka:

'Onaj koji govori ne zna, onaj koji zna ne govori.'

^Doduse, izreka je o Istini.
Korisnikov avatar
By walt333
Originally posted by Sheytan

a jos je ta osoba bila biseksualna, ljubi je Walt.

ONT. mozda, nisam razmisljao o tome, jer prvenstveno razmisljam o ljudima :)
By dukkehjem
hmmm, ja mislio da je tema o polnim organima u muskaraca...
:nope:
By dukkehjem
video bih tebe da je pisalo velike, srednje, male :p
Korisnikov avatar
By 2kune
samo bih dodao da najveći umovi isključivo kopipejstaju (glagol koji označava genijalno mišljenje u funkcionalnim superlativima neurona najvećih mozgova; op. prev.) o ustaškoj praksi u današnjoj Hrvatskoj i da bi bilo dobro kada bi se istom posvetili i ostali mozgovi po veličini a ne da zaludno gube vrijeme na neke tamo ideje, događaje i osobe... :cuddle:
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye

"Veliki umovi raspravljaju o idejama, srednji o dogadjajima, a mali umovi raspravljaju o ljudima".

Veliki umovi ćute.
Što je manja pamet, veća su usta.
Korisnikov avatar
By Mage
Mislim da je istinito, ali ima izuzetaka :)
Korisnikov avatar
By Kittrie
Originally posted by dukkehjem

isto.
i izabrala sam 'povece' vec. :D

mislim da vecini 'velicina' uma osilira..
nesto kao hemijska reakcija kvasca i mleka u simbiozi.
By dukkehjem
Originally posted by Kittrie

isto.
i izabrala sam 'povece' vec. :D

mislim da vecini 'velicina' uma osilira..
nesto kao hemijska reakcija kvasca i mleka u simbiozi.
lol
(pa di si tiii :kiss: sta ima?)
jao, na netu sam juce video kad mi je iskocio pok up za neki gay fuckbook, sta li, satro sovijalna mreza, bla, bla... i sad vidis slika par likova i looking for: small dick :neznam:
Korisnikov avatar
By sofia

Ja nisam to pomislila zbog naslova, ali razmisljajuci na zadatu temu

uvideh da, ako cemo po ovom kriterijumu, moj um ima tu osobinu rasta od malog, preko srednjeg do velikog, ili silaznu putanju u obrnutom pravcu, pa tako i ja na kraju krajeva, dodjoh do ove iste asocijacije kao i dukke...
Korisnikov avatar
By Mage
Originally posted by sofia

uvideh da, ako cemo po ovom kriterijumu, moj um ima tu osobinu rasta od malog, preko srednjeg do velikog, ili silaznu putanju u obrnutom pravcu, pa tako i ja na kraju krajeva, dodjoh do ove iste asocijacije kao i dukke...
Da, ali pogledaj koliko često razmišljaš o čemu. Svako ponekad razmišlja i o ljudima i o događajima i o pojmovima, ali ne podjednako često.

Ja sam primetio da većina inteligentnih i dubokih ljudi koje znam vrlo često razmišlja o pojmovima iza stvari, dakle voli da zalazi duboko u analizu.
Korisnikov avatar
By sofia
Sve je podlozno analizi, kako ljudi i dogadjaji, tako i ideje.
By dukkehjem

Ja nisam to pomislila zbog naslova, ali razmisljajuci na zadatu temu

hehehe, nema veze kako si dosla do iste asocijacije, XD glavno je da si i ti prvertirana :sladoled: :p
salim se, jako mi se dopada ovaj deo o rastu itd., generalno smatram da um koji samo o nekoj stvari razmislja i raspravlja, nije nikako veliki um, nego ogranicen um, pa makar to i bile ideje ili nesto sto je valorizovano kao "vise", "vrednije" i sta ti ja znam od raspravljanja o ljudima...
Korisnikov avatar
By luciferin91
pff ja sam mislio da je o pishama :perezube: ili o cemu politickom cim je sheytan. :chestram:
Korisnikov avatar
By Mage
Ne kažem da su ljudi manje vredna tema za razgovor, čak suprotno. Ono što hoću da kažem je da inteligentniji ljudi često zapažaju generalne principe iza stvari, ljudi i događaja, dok se površni ljudi ne zadubljuju dovoljno da pokušaju da razumeju nešto već jednostavno vole da tračare.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Ima istine u tome, ali ne mora uvek da znaci.
Korisnikov avatar
By luciferin91
Sheytane, ako mali umovi raspravljaju o ljudima, zashto ti toliko raspravljash o Srbima i Hrvatima?
Korisnikov avatar
By Mariška

Glasah da se slažem sa ovom mišlju, ali u smislu da rasprave o događajima i ljudima najčešće predstavljaju neku vrstu tračarenja ili malograđanskog zgražavanja, a što mislim da nije odlika velikih umova.

Ali, naravno, što kaže sofia sve je podložno analizi:

Sve je podlozno analizi, kako ljudi i dogadjaji, tako i ideje.
Jer iz analize događaja, iz analize postupaka pojedinačnih ljudi, možemo doći i do nekih opštih ideja, kao što apstraktne opšte ideje često možemo uistinu shvatiti samo ako ih razmotrimo na primeru nekih konkretnih događaja i/ili konkretnih osoba...

Ja imam sklonost da razmišljam o idejama i da ono što uočim na primeru konkretnih osoba i događaja odmah klasifikujem i uopštavam u nekakve idejne okvire i sl., ali se bojim da to ne predstavlja pokazatelj da sam velikog uma, nego je to nemogućnost da postupam drugačije, nemogućnost da budem otvorenog uma, bez predrasuda i bez prenagljenih zaključaka... :sigh:

Inače, na ovom forumu se, koliko mogu da primetim, uglavnom raspravlja o ljudima i događajima, osim u onom folderu ispod, u kojem bi, po mom mišljenju, trebalo da se nađe i ova tema (tj. ne znam zašto je ova tema pokrenuta u DiP, umesto u Religija, filozofija i teorija).
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!