Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Nepoznata devojka bacila je najmanje šest živih kučića u reku pri čemu se smejala i pitala snimatelja "da li privaju?"

Video klip je šokirao svet. Prvo je postavljen na video portalu youtube ali je odatle uklonjen, jer sadrži uznemiravajuće scene. Prema komentarima čitalaca radi se o devojci iz Hrvatske, mada drugi čitaoci tvrde kako je u pitanju devojka iz Bosne i Hercegovine, tačnije iz Bugojna.

Slika

Na snimci se vidi devojka obučena u crvenom duksu sa kapuljačom na glavi, koja vadi štence iz kante i baca ih u reku. U nekoliko navrata se može čuti njen smeh, kao i pitanje "jel' pliva?".

- - - КЛИКНИ ЗА ВИДЕО - - -
Korisnikov avatar
By Stripi
a kako se samo tajo ponosi uratkom svoje malene :pljuje:
Korisnikov avatar
By Srklet
ovo je jedna toliko nevazna prica da je bilo vise nego ocekivano da ce postati medijski masovno silovana. stvar je potpuno irelevantna, a zgrazati se nad ovime je sustinski licemjerno.
Korisnikov avatar
By bern
Hajdm'o seljaci, razlaz! Isto su radila i vaše babe, mada ne sa toliko elana.

Obožavam zgažavanje i svršavanje nad ovakvim i sličnim temama. "Dečko bez nogu igra hip hop" Wooowwww. Hajde da nađemo što morbidnije, što sažaljivije, pa da se onda svi složimo, u svojoj blistavoj božanskoj nevinosti kako je to divno. "Eno je neka ružna pjeva. Luda. Hahhahah. Suzan Bojl. Ovo MORATE vidjeti". Kolektivno onanisanje. Guranje prstiju i polnih organa u još topao leš, uz društvenu saglasnost, jer umrlih mi kučića, nije dovoljan živ čovjek da se nešto osjeti, potrebno je nešto za šta ćemo se svo složiti da je mrtvo. Mrtvo i spremno na ekspoatisanje.

Ovakve i slične teme pokazuju odsustvo morala. Ne zato što je ubijanje kučića dobro, jer nije, već zbog potrebe da se nad plitkim temama oko kojih će se SVI složiti, eto složimo i mi - jer to ne zahtjeva nimalo moralnog naprezanja, nakon čega, uostalom, i nemamo garancije da ćemo biti u stanju zaključiti šta je dobro a šta loše.

Pa nam treba malo kolektovnog moralisanja, čisto da popuni zjapeću rupu u tijelu i duši.

Ništa lično protiv učesnika u temi i pokretača teme. Sorry, još juče sam načepljen.
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
lijepo je rekla Isidora da ljudi koji nemaju para za psihologa idu na forume.
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
ovako, sta je meni uzasno jeste to da je ovaj snimak pokazatelj opsteg obrazovanja i kulture vecine ljudi. Ova djevojka sigurno ne bi bacala stence ovako da nije vidjela/naucena da to radi.
U ovom gestu i nacinu na koji je vitlala malim kucicima vidi se poremecenost cijelog Balkana. S izuzecima.
Korisnikov avatar
By bern
Originally posted by CokoladnaBananica

lijepo je rekla Isidora da ljudi koji nemaju para za psihologa idu na forume.
Vidiš, dragi moj, ima narod jednu lijepu umotvorinu: makni mi se s kurca. I ti i Isidora Bjelica.

Nego, bitno je da u temi o udavljenjim kučićima ti prvo skočiš nekom za vrat a onda se SJETIŠ zbog čega si došao.
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
bern, ne smeta mi sto ujedas - samo da te u duhu teme pitam - nisi se valjda stisnuo i za neko vakcinisanje? :jezik:
Korisnikov avatar
By bern

bern, ne smeta mi sto ujedas - samo da te u duhu teme pitam - nisi se valjda stisnuo i za neko vakcinisanje? :jezik:
Protiv bjesnila koje imam nema namjeru da se vakcinišem.

Jer, pročitaj još jednom šta si ti napisao i koliko je to plitko:
ovako, sta je meni uzasno jeste to da je ovaj snimak pokazatelj opsteg obrazovanja i kulture vecine ljudi. Ova djevojka sigurno ne bi bacala stence ovako da nije vidjela/naucena da to radi.
U ovom gestu i nacinu na koji je vitlala malim kucicima vidi se poremecenost cijelog Balkana. S izuzecima.
"Pokazatelj opšteg obrazovanja"? "Kulture većine ljudi"? "Ova djevojka ne bi... da nije"? "U ovom gestu"? "Vidi se poremećenost"? "S izuzecima"?

Bla bla bla. Sve same fraze obrasle paučinom. Savršeno bezbjedno. Savršeno u skladu sa moralnom hipokrizijom.

Hajde, nađi još jedan kemen i ubij kurvu. I njenog psa, kad smo već kod toga. Zabavnije je.
Korisnikov avatar
By Srklet
npr...
jel ljudi ne znaju ili ih ne zanima da 90% mesa koje svi jedemo nastaje dugim procesom brutalnog mucenja zivotinja, koji je tisucu puta gori i milijune puta masovniji nego ovo oko cega trebamo u ovom topicu histerizirati? jel ljudi ne znaju ili ih ne zanima da hrpa kozmetike i slicnih proizvoda biva testirana na zivotinjama (recimo, opcesimpaticnim zekama), kojima se sipa kiselina u oci i sta vec ne? i da se na svemu tome zaradjuju MILIJARDE?

ovaj video i njemu slicni samo su medijska kamuflaza svega toga. i ne bih se uopce cudio da je i ta cura iz njega nekad vidjela neki video gdje netko drugi baca neke, recimo, mačiće, te se nad time zgrazala od nemila do nedraga.

prava i vazna vijest je ono sto utjece na sto veci broj ljudi. nevazna vijest je nesto sto se tice jedne osobe a pretvara se u identifikaciju za mase.
dakle, vrlo plakativno: prometna nesreca nije vijest. novi zakon o prometu je vijest.
Korisnikov avatar
By Stripi
da, a kad je neko vegetirajanac onda ga zajebavamo što ne jede meso.
Korisnikov avatar
By Loni
Kad je reč o ishrani onda je to druga stvar. Čovek ipak mora nešto da jede, a vrlo je nezahvalno odrediti da li je vegetarijanac istog zdravlja kao i mesojed.

Po nekim statistikama samo u tropskim predelima oni su sličnog zdravlja, dok je tamo gde su zime jake, vegetarijanac uvek zdravstveno u lošijem položaju od mesojeda. Njegov organizam nije dovoljno osnažio da bi tu zimu preživeo.

Meso se dakle mora jesti da bi nam organizam ojačao, cipele se moraju nositi.
Torbe od krokodilske kože baš i ne.

Međutim to je sve deo lanca ishrane.

S druge strane ovo ubijanje štenaca nije potrebno jer ih ne jedemo.
Oni su ubijeni jer čoveku u okolini nisu potrebni kučići i mačke u tolikom broju.
Psi otrgnuti kontroli ljudi organizuju se u opasne čopore, što čoveku ne odgovara.

Najidealnije rešenje je sterilizacija odraslih jedinki, ali ubijanje malih štenaca stvarno je presurovo iako su to isto radili naši preci.
U selu odakle je moja baba običaj je bio da se mali mačići stave pod korito i uguše.

Najidealnije rešenje bilo bi da se svim tim životinjama da gej inekcija. :-)
Korisnikov avatar
By erkondisn
ovakvi slucajevi su ionako normalni (da se umjesto sterilizacije ide na ubojstvo potomaka,sto je totalni apsurd sam po sebi), ali njen smijeh i sadizam pri obavljanju cina uzasava.
Korisnikov avatar
By Srklet
@loni: nisam uopce govorio o tome treba li se ili ne jesti meso, nego o nacinu na koji se to meso danas proizvodi.
Korisnikov avatar
By antibiotic
Originally posted by bern

Hajdm'o seljaci, razlaz! ... još juče sam načepljen
Shvatam poentu tvoje price i to sto si nesto nadrkan pa te sve nervira.
Razlika izmedju toga sto su kucice u vodu bacale i nase bake i ovog slucaja je prosta - tada nije bilo nikog ko ce da je snimi kamerom i stavi na internet da se svi gade.
Nova video stream tehnologija nam je, marskisticki gledano, donela nove pojave u drustvu i gledanje videa nasilja nad zivotinjama, ljudima, slatkih beba, frikova, debilnih "smesnih" animacija itd. je neki temporalni dug vremena...

E sad. Ako vec! neko prikazuje takav video, kao sto je ovde slucaj, ma koliko mislili da je to licemerna jeftina voajeristicka senzacija - na name je da taj cin osudimo i da se gadimo - ako smo ljudi. Sta drugo? Jedino u tome ne ucestvovati, ne davati komentar, sto moze biti samo tiha dozvola za nasilje. Da je status umesto ovog postavio video gde np. u nekoj fabrici masine sistematski kolju zivotinje rekacija bi bila ista, ona je nemonivna - ako je video vec postavljen nama na oci da ga komentarisemo.

Bio je slucaj na jednom forumu gde je neko slicno odreagovao kao Bern kada je tema bila beograsko zoo vrt. Svi su se sazaljevali nad jadnim zivotinjama koje se muce u malim kavezima u sred velikog grada, dok je taj smatrao da je to licemerno jer mozda u isto vreme dok sazaljevaju zivotinje u zoo vrtu - jedu neku mesnu preradjevinu iz fabrike u kojoj zivotnje nisu ni 5% toliko cuvane i pazene. Ovo jeste groteskno na naki nacin , ali to ne znaci da se ne treba pozabaviti postavljenom temom pitanja zivotinja u beo zoo vrtu.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Ovo je stvarno odvratno, ali realno postoje i odvratnije stvari.

Amerika je pobila 150.000 - 250.000 ljudi atomskim bomaba.

Zamisli deset ljudi kako im se tela polako ugljenisu od toplote dok su zivi i svesni toga, ili ne stignu da se ugljenisu do kraja, vec do nekog nivoa. Onda tu prodje udarni talas koji ih raznese kao balone.
Zamisli cetvrt miliona ljudi.

A nisam video temu zgrazavanja nad time.
Korisnikov avatar
By James.
^ Zamislio sam, i nije mi bilo potrebno...

A sto se tice devojke sa teme, udavio bih je u toj istoj reci!!!
Pa neka mi kaze ko sta hoce, ali kada vidim ovakvo ili slicno postupanje prema zivotinjama - nacisto poludiim.
Korisnikov avatar
By Srklet
ali to nije bilo na youtubeu. :lol:

iako, atomske bombe na japan su potpuno drugi kontekst.
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by Vetur úlfur

Ovo je stvarno odvratno, ali realno postoje i odvratnije stvari.

Amerika je pobila 150.000 - 250.000 ljudi atomskim bomaba.

Zamisli deset ljudi kako im se tela polako ugljenisu od toplote dok su zivi i svesni toga, ili ne stignu da se ugljenisu do kraja, vec do nekog nivoa. Onda tu prodje udarni talas koji ih raznese kao balone.
Zamisli cetvrt miliona ljudi.

A nisam video temu zgrazavanja nad time.
To je apsolutno grozomorno. Medjutim u ljudskoj je prirodi da jace reaguju na individualnu tragediju. Npr kad od ljudi trazis donaciju za jedno dete obolelo od leukemije, sa njegovom slikom i imenom ispod, dace ti duplo vise para nego kad im pokazes tu istu sliku sa imenima osmoro dece ispod.

Inace, da, zgrozim se kad god cujem da se neko izivljava na zivotinjama. I bude mi zao, i nekad se rasplacem, i potrese me.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Originally posted by m..

To je apsolutno grozomorno. Medjutim u ljudskoj je prirodi da jace reaguju na individualnu tragediju. Npr kad od ljudi trazis donaciju za jedno dete obolelo od leukemije, sa njegovom slikom i imenom ispod, dace ti duplo vise para nego kad im pokazes tu istu sliku sa imenima osmoro dece ispod.
Ima istine u tome.
Korisnikov avatar
By luciferin91
na jednom forumu se raspravljalo kako je to uradila jer je Hrvatica .:down:
Korisnikov avatar
By bern
Originally posted by antibiotic
Originally posted by bern

Hajdm'o seljaci, razlaz! ... još juče sam načepljen
Shvatam poentu tvoje price i to sto si nesto nadrkan pa te sve nervira.
Razlika izmedju toga sto su kucice u vodu bacale i nase bake i ovog slucaja je prosta - tada nije bilo nikog ko ce da je snimi kamerom i stavi na internet da se svi gade.
Razlika je što je tad život bio mnogo teži. To je prva razlika. Nikom nsu trebali kučići koji će porasti i tjerati ovce/jesti jaja/klati kokoške, od kojih se treba živjeti.

A ne nervira me sve, kao što me sve ne pogađa. Međutim, jutros me je vrlo pogodilo ovo: http://www.vijesti.me/index.php?id=347574 Humanost na djelu! Ne dati majci da vidi dijete koje umire!

Moja rekcija nije prosto "nadrkanost". Isto ču reći i sasvim opušten, mada uz menje teških riječi.

I da ponovim: nemam ništa protiv ljudi koji se zgražavaju nad utapanjem nevinih kučića koje razgaljena tinejdžerka baca u hladnu rijeku dok oni jadni cvile u pozadini njenog smijeha...
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Hipoteticki, da li bi podjednako zgrazavajuce ili opravdavajuce bilo uzeti bebe koje ce izroditi spodoba sa snimka i pobacati ih u reku?
Korisnikov avatar
By svejedno
Ma blah.

Sad kao ne treba se cudim & zgrozim ako je neko ubio i/ili osakatio jednog coveka jer ih je Dzingis Kan npr. pobio milion?

..

Glupost.

..

Devojka je debil.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!