Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Pre nekoliko sati u Duizburgu, gde se odrzava muzicki festival Love parade, nastao je stampedo medju posetiocima i stradalo je 15 osoba. Pri prolasku kroz tunel nastala je panika i ljudi su gazili jedni preko drugih kako bi sto pre izasli. Prema poslednjim informacijama ima vise od 100 povredjenih.

a nas retardirani Kurir izvestava kako je u pitanju gej parada. Na njihovom sajtu su za ovu vest vezani sledecu tagovi:

gej parada, parada ponosa, duizburg,Pokolj, Nemačka, homoseksualci, neredi

Hoce li ikada neko zatvoriti ovo djubre od novina?
By dukkehjem
:sigh: za dogadjaj.
a :seljache: za kurir.
I posle nek mi neko s*re da se nisu okomili na lgbt populaciju i paradu.
By Swanheart
Originally posted by dukkehjem

okomili su se na pare
jer ce ljudi pre kupiti novine sa takvim naslovom nego sa nekim drugim
By dukkehjem
Originally posted by Swanheart
Originally posted by dukkehjem

okomili su se na pare
jer ce ljudi pre kupiti novine sa takvim naslovom nego sa nekim drugim
da, ali, pazi, mogli su takvih gadurija da nakace i pre, a ne kad politicka klima postaje prihvatljivija... (koliko god zbilja prihvatljivo bilo daleko)
Korisnikov avatar
By horus.
a meni i dalje nije jasno kako je nastao stampedo... :shrug:
koliko je taj tunel bio dugacak kada su ljudi toliko ishisterisali da je nastao stampedo... + taj nivo klaustrofobije da je neko bio spreman da se ljudima popne na glavu samo sto bi sto pre izasao... :hypno:

zona sumraka... :iskolacen:

a sto se tice kurira, glupo je iscudjavati se...

verujem da ce se prosecnom homofobicnom srbinu koji cita kurir smesiti brk, jer su se pederi pogazili i pobili na "peder balu"... :jazzva:
Korisnikov avatar
By spliff
takve stvari se, na zalost, chesto deshavaju na velikim festivalima :(
Korisnikov avatar
By Dirrty
Zato (između ostalog) mrzim velika javna okupljanja!

Jebena bezglava rulja!
Korisnikov avatar
By Dina
Uh... i meni Maza javio da je rec o gay paradi i o stotinama mrtvih... onda videla i te vesti u blicu, pa onda na krstarici vec otvorili topic, gay serbia mi nesto nije radila da se ovde obavestim pa svasta procitah... :sigh:

U svakom slucaju uzas... :(
Korisnikov avatar
By ns.happy
ko zna sta su sve gutali kad su krenuli u taj tunel...
Korisnikov avatar
By Vel boy
Ovo kako su mediji u Srbiji (dakle, chak i ne samo poznato smece od kurira) potrchali da isklevetaju ovo shto se dogodilo u Duisburg-u, je samo zalosni pokazatelj kapricioznog antigejnog senzacionalizma pred predstojecu Gej Povorku u Srbiji.
uzas od zlobnih, malicioznih kuriroidnih medija u Srbiji (chast poshtenim izuzecima).

a, Love Parade je zapravo poznato da je vishe heteroseksualni pandan gej paradi, mislim.
Korisnikov avatar
By Sheytan
Nije Kurir kriv. Agencija Beta je javila da se nesreća dogodila na homoseksualnom festivalu...

Inače, nesreća se dogodila u jednom tunelu i oko njega, koji izlazi na festivalski teren, i to kada je organizator preko razglasa masi ljudi u tunelu poručio da se vrate jer je teren na kojem se održavao festival prepun.

Nemački mediji kažu da su ljudi nastradali i u stampedu, ali i prilikom neuspešnog pokušaja penjanja na jedan zid koji je vodio prema izlazu s terena.

Nesreća se dogodila oko 17 časoba, po lokalnom vremenu, u tunelu kojim se prilazilo do mesta održavanja parade u kojoj je, prema podacima organizatora, učestvovalo oko 1,4 miliona ljudi.

Nemačka agencija DAPD je javila da se nesreća dogodila pošto je policija pokušala da spreči nekoliko hiljada ljudi da uđe na područje održavanja parade. Policija je zatvorila taj deo grada, koji je već bio prepun ljudi.

Panika je izbila kada su se hiljade ljude ostale blokirane u 200 metara dugačkom i 30 metara širokom tunelu.
Korisnikov avatar
By Sheytan
Deutsche Welle: Na „Paradi ljubavi“ najmanje 19 poginulih

Najmanje 19 ljudi je izgubilo život u subotu poslepodne (24.7.) usled masovne panike na "Paradi ljubavi“ (Love Parade) u nemačkom gradu Duisburgu. Prema navodima policije 342 osobe su tom prilikom povređene.

Do masovne panike je došlo kada se više stotina hiljada ljudi u subotu oko podneva našlo na putu prema staroj teretnoj železničkoj stanici u nemačkom gradu Duisburgu, gde je ove godine prvi put organizovan „najveći svetski festival tehno muzike na otvorenom“.

Ljudi, pretežno mladi, usmeravani su ka centralnom mestu festivala, gde su bile podignute bine, iz dva pravca. Mase su se susretale između dva tunela, gde je – prema navodima očevidaca – u jednom trenutku došlo do nepodnošljive gužve i totalnog zastoja. Mladi su pokušavali da pređu jedan zid i da se na njega popnu preko čeličnih stepenica. Kada su neki od njih pali u masu, izbila je panika.

Festival je nastavljen i nakon nesreće

Policija je najpre saopštila da je poginulo najmanje 10 ljudi, a oko stotinu povređeno. Najnoviji bilans govori o 19 poginulih i 342 povređenih. Gradonačelnik Duisburga, Adolf Sauerland je u prvim reakcijama opravdao pojedine kritike na račun policije i koncepta kojim je manifestacija trebalo da se odvija u svim za takve prilike predviđenim merama bezbednosti.

Usledila je akcija vatrogasnih i drugih spasilačkih ekipa. Autoput broj 59 je u poptunosti bio zatvoren za saobraćaj kako bi se na njemu podigli medicinski šatori i omogućilo sletanje helikopterima. Lakše povređeni su autobusima prebacivani u najbliže klinike. Festival tehno muzike „Love Parade“, na kojem se, prema navodima organizatora, okupilo oko 1,4 miliona ljudi nastavljen je i nakon nesreće, pre svega iz bezbednosnih razloga, kako među prisutnim ne bi došlo do nove još veće panike. Ljudi su postepeno, sve do ponoći, napuštali ograđeno područje koje je bilo predviđeno za „Paradu ljubavi“.

Angela Merkel duboko pogođena

Nemačka kancelarka Angela Merkel je u prvim reakcijama izrazila duboku pogođenost zbog nesreće u Duisburgu: „U ovom teškom trenutku mislim na porodice žrtava. Izražavam im saučešće. Ti mladi ljudi su došli da se zabavljaju…“, rekla je, pored ostalog, Angela Merkel. I ostali nemački zvaničnici su izrazili bol i tugu i uputili izraze saočešća porodicama žrtava.

Manifestacija „Love Parade“ je od 1989. svake godine najpre bila organizovana na ulicama Berlina, a u industrijsku Rursku oblast, u zapadnom delu Nemačke, prebačena je 2007. godine i to zbog nesuglasica gradskih berlinskih vlasti i finansijskih problema.

U Dortmundu se 2008. na „Paradi ljubavi“ okupilo oko 1,5 milion ljudi. Ovogodišnja „Love Parade“, pod motom „The Art of Love“, trebalo je da bude jedna od najvažnijih i najvećih manifestacija u sklopu evropskog glavnog grada kulture „Ruhr 2010“. Završila se ipak tragično...
Korisnikov avatar
By gorilica
Mislim da su juche i na TV medijima govorili o gay paradi.
U svakom sluchaju, smatram da bi aktivisti trebalo da se oglase povodom ovog izveshtachkog incidenta.
Korisnikov avatar
By Sheytan
Organizatori najvećeg tehno festivala u Evropi saopštili da Parade ljubavi više neće biti.

Javnost traži odgovore za tragediju.
Korisnikov avatar
By ManToy
Sada je rec parada postala sinonim za gay. Ajde da se barem ikada dogodila ta "gay parada" nego stavljaju u isti kontekst dva razlicita pojma sa necim sto se nikada i nije ni dogodilo. Samo u Srbiji. :down:

A za nastradale RIP. :\
Korisnikov avatar
By Sunce
Problem je sto u nasim novinama ne rade profesionalci - novinari, vec profesionalne alapace. :(
Korisnikov avatar
By Mage
Pa ja gledam meni ćale upravo govori kako su ljudi poginuli na gay paradi u Nemačkoj, a ja pogledao na netu i vidim da je to neki muzički festival :wtf:

Kaže da su na rts-u rekli da se radi o gay paradi... Zar nije zakonom zabranjeno širenje lažnih informacija?
By mythe
velika tragedija, 12 nemackih drzavljana je izgubilo zivot :(

Ali i preuranjena i preemocialna odluka organizatora da vise ne bude Love Parade. Nije prvi put da se desi tragedija na nekom javnom dogadjaju , pa su se opet ti dogadjaji nastavili odvijati. Uzmimo primer tragedije na Heyselu(finale kupa sampiona 1985.) ili 9 mrtvih prosle godine na proslavi Kraljicina dana u Holandiji...mislim, realno govoreci, osim familije zrtava, ostali ce to brzo zaboraviti, a vecina prisutnih na Paradi, bude vec sledeceg wikenda veselo djuskala u nekoj diskoteci ili techno partiju
Korisnikov avatar
By Dina
Meni je Maza rekao da on taj festival prati i da tu dolaze uglavnom gayevi, naravno to nije razlog da kazu da je gay parada i to je svakako dezinformacija...
Korisnikov avatar
By Skyen
Sve su to alapache, kako neko rece. A Kurir naravno nije objavio moj komentar na njihovo prenosenje vesti. Uz edukaciju sta je to Love Parade uopste. Slepci slepacki, kao i svi od reda uostalom.
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by Skyen

Sve su to alapache, kako neko rece. A Kurir naravno nije objavio moj komentar na njihovo prenosenje vesti. Uz edukaciju sta je to Love Parade uopste. Slepci slepacki, kao i svi od reda uostalom.
Ja sam bar 7-8 puta komentarisao na sajtu Kurira i ni jedan komentar mi nije objavljen .. Proveravao sam danima i onda shvatio da nisu prošli cenzuru. Stvarno sramota s obzirom da nikog nisam vređao, nisam iznosio neistine ... samo sam izneo svoj stav koji njima očigledno nije po volji.

OnTopic: Strašno ... čovek prestaje da funkcioniše u hordi i/ili čoporu .. i prelazi u formaciju krda ...
By ...Sitnicava...
Originally posted by horus.

a meni i dalje nije jasno kako je nastao stampedo... :shrug:
koliko je taj tunel bio dugacak kada su ljudi toliko ishisterisali da je nastao stampedo... + taj nivo klaustrofobije da je neko bio spreman da se ljudima popne na glavu samo sto bi sto pre izasao... :hypno:

zona sumraka... :iskolacen:
Isto.

Uošte ne kapiram kako su mogli tako masovno da izginu.

Navodno, neki su poginuli jer se obrušio stepenik(?), a mnogi u pomenutom stampedu(???). Totalna mi je misterija sva ta priča. U svakom slučaju, tragedija.
Korisnikov avatar
By muzika86
Mislim da nijedan grad nece dozvoliti Love Paradu ako se nesto konkrento ne preduzme da se bolje obezbijedi taj skup.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!