Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Sheytan
Zukorlić Tadiću "preti" vatrom

Glavni muftija i lider Bošnjačke kulturne zajednice poručio predsedniku "da se ne igra vatrom" jer "ili će nam svima biti lepo, ili će biti vatre do vrha".

"Igranje Sandžakom znači poigravanje sa ovim delom Srbije. Država je kao zgrada u kojoj stanari mogu da se vole ili ne vole. Ukoliko većinski stanari odluče da zapale jedan stan, rizikuju da se upali cela zgrada. Zato se nije igrati sa vatrom. Ili će nam svima biti lepo, ili će biti vatre do vrha. Samo naša kuća goreti neće", rekao je Zukorlić.

Nosilac liste Bošnjačka kulturna zajednica (BKZ) na izborima za nacionalne savete Muamer Zukorlić pozvao je sinoć "na ravnopravni razgovor" predsednika i premijera Srbije.

Zukorlić, inače glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji (IZ, je na skupu nazvanom Svečani zbor Bošnjaka poručio da su Bošnjaci u Srbiji konstitutivan narod kojeg "od danas legalno i legitimno" predstavlja Bošnjačko nacionalno veće (BNV) formirano od 17 predstavnika BKZ i dvojice većnika sa liste Bošnjački preporod.

"Mi smo konstuitivan narod i pozivamo predsednika Borisa Tadića i Vladu (Srbije) da što pre organizuju razgovore da to pitanje što pre rešimo Ustavom", rekao je Zukorlić.

Zukorlić je sinoć oštro kritikovao dvojicu Bošnjačkih ministara, Rasima Ljajića i Sulejmana Ugljanina, ali i predsednika Srbije Borisa Tadića, kojem je poručio "da se ne igra vatrom".

"Igranje Sandžakom znači poigravanje sa ovim delom Srbije. Država je kao zgrada u kojoj stanari mogu da se vole ili ne vole. Ukoliko većinski stanari odluče da zapale jedan stan, rizikuju da se upali cela zgrada. Zato se nije igrati sa vatrom. Ili će nam svima biti lepo, ili će biti vatre do vrha. Samo naša kuća goreti neće", rekao je Zukorlić.

Govoru Zukorlića građanima na centralnom trgu Novog Pazara je prethodila sednica Nacionalnog saveta Bošnjaka, novoformirane institucije kojoj su, kako je rekao predsednik Veća Mevlud Dudić, prisustvovali legitimni predstavnici BNV, verskih i političkih bošnjačkih organizacija.

Kako je rečeno za govornicom, na toj sednici je usvojena Deklaracija kojom se, osim konstatacije da su Bošnjači konstitutivan narod u Srbiji, traži i ostavka ministra za ljudska i manjinska prava Svetozara Čiplića.

Deklaracijom se pozivaju većnici sa Bošnjačke liste i Bošnjačkog preporoda, (6. juna su na izborima osvojili 13, odnosno pet mandata) da se priključe radu Veća, a od Bošnjaka u zemlji i dijaspori da izdvoje po jedan odsto svojih prihoda za finansiranje rada BNV.

Zukorlić i njegova lista na proteklim izborima za nacionalne savete smatraju da se ceo politički i državni vrh organizovao sa ciljem da spreči BKZ da formira Bošnjački nacionalni savet.

BKZ je prošle nedelje uz podršku dvojice predstavnika Bošnjačkog preporoda iza kojeg stoji partija Rasima Ljajića, održala konstitutivnu sednicu BNV čiji legitimitet ne priznaju Ministarstvo i ostale dve izborne liste.

Glavni muftija IZ u Srbiji je i ovom prilikom opširno govorio o stogodišnjoj ugroženosti Bošnjaka u Sandžaku i ustvrdio da je njegovom pobedom na izborima za Nacionalni savet tome došao kraj i da su se Bošnjaci "oteli iz kandži Beograda".

On je ocenio da u Srbiji ipak postoje snage koje podržavaju njegove stavove i kao primer naveo Liberalno-demokratsu partiju (LDP) čiji je poslanik u Skupštini Srbije Kenan Hajdarević govorio na ovom skupu.
Korisnikov avatar
By Sheytan
Čiplić: U Srbiji nema konstitutivnih naroda

Srbija je građanska država i o posebnoj poziciji bošnjačke ili bilo koje nacionalne manjine, protivna je ustavnom poretku Srbijem kaže ministar za ljudska i manjinska prava Svetozar Čiplić.

Prema rečima Čiplića, kritike koje je njegovom ministarstvu uputio glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić uobičajene su, a krajnja svrha i namera te priče, a pomalo, kako je rekao, i predstave, je borba verskog lidera za ličnu političku poziciju i promociju.

U Novom Pazaru, u organizaciji Bošnjačkog nacionalnog veća, koje resorno ministarstvo ne priznaje, juče je održana sednica Bošnjačkog nacionalnog sabora na kojoj je usvojena deklaracija u kojoj se kaže da su Bošnjaci konstitutivan narod u Srbiji.

Zukorlićeva opcija je zatražila razgovor sa predsednicima države i vlade o statusu Bošnjaka i odlucila da obnovi Narodno veće Sandžaka s ciljem afirmacije rešavanja statusa te, kako se navodi, regije.

Gostujući u Jutarnjem dnevniku Radiotelevizije Srbije, Čiplić je rekao da su svi nacioanlni saveti nacionalnih zajednica formirani dvotrećinskom većinom i da je to pravilo preuzeto iz Ustava.

Ministar je kazao da je osnovno pravilo da je nacionalni savet izraz manjinske samouprave i da je na volji samih učesnika u političkom procesu kako će se formirati, organizovati i koga će izabrati za predsednika.

Čiplić je potvrdio da je bilo kršenja izborne volje Bošnjaka kada su praktično dve liste - jedna koju podržava Sulejman Ugljanin i druga koju podržava Rasim Ljajić imale većinu, ali su se stvari iskomplikovale, a "okidač" je bio kada su dvojica većnika podržala Zukorlićevu Bošnjačku kulturnu zajednicu.

Podsetivši da je produžen rok za formiranje Bošnjačkog nacionalnog saveta i posle 9. jula, Čiplić je rekao da su u toku razgovori i konstituisanju tog saveta, kao i da, kako smatra, postoje dve mogućnosti.

Jedna mogućnost je da se formira nacionalni savet sa većinom, koja je bila na izborima i izbornim rezultatima, a druga je da se ne formira nacionalni savet i tada bi se formirao privremeni organ do sprovođenja novih izbora, ukazao je Čiplić.

Ministar se založio za kompromis tako što bi, kako je rekao, dve liste, koje imaju većinu, formirale tela i predsednika.

To je, dodao je on, ne samo stvar političkog dogovora, nego i manjinske samouprave.

Govoreći o formiranju nacionalnog saveta Makedonaca, kojima je odobrena druga elektorska skupština, Čiplić je rekao da je u prvom pokušaju bilo odlaganje, jer elektorska skupština podrazumeva minimalni broj elektora, odnosno izbornika, koji čine skupštinu - 42.

Međutim, osam ljudi sprečava izbornu skupštinu, jer žele dogovor o podeli funkcija pre nego što je skupština održana, što je nečasno, rekao je Čiplić.
Korisnikov avatar
By 2kune
A zašto bosanci u Srbiji ne smiju biti konstitutivni narod a srbi u Hrvatskoj bi morali biti? :kosa:
:uljenavatru:
Korisnikov avatar
By 2kune
Čilipić inače nije u pravu. Po ustavu Srbija ima konstitutivan narod a to je srpski narod. Srbija, po ustavu, dakle, nije građanska država već 'država srpskog naroda i svih građana koji u njoj žive, zasnovana na vladavini prava i socijalnoj pravdi, načelima građanske demokratije, ljudskim i manjinskim pravima i slobodama i pripadnosti evropskim principima i vrednostima.'
Po ustavu je Zukorlić u krivu samo u tome što je pogriješio narod. Bosanci nisu konstitutivan narod već konstitutivna manjina. :sudija:
Kako taj Čilipić može biti ministar ako ne poznaje ustav? :pas:
Korisnikov avatar
By Vespertine
Kad nadju nekog drugog da ih predstavlja umesto muftije, mozhda ih i shvatim ozbiljno... Vera i politika zajedno, nikako. Ili nek se bavi religijom ili politikom.
Korisnikov avatar
By Herald
Uzas, ti crkvenjaci bi samo nesto da pale.
Korisnikov avatar
By Vespertine
organizovana religija je najvece zlo 21-og veka
Korisnikov avatar
By Stripi
Ja mislim da bi se Bošnjaci trebali pobuniti zato što nisu konstituivan narod te je najbolj da grupiraju u BAO. I bace koji balvan na cestu.
Čisto reda radi.
Korisnikov avatar
By Tungi
Jes' vala,to je nebeski narod.
Korisnikov avatar
By Vel boy
joj, ova tema i dalje aktuelna.....
Boshnjaci su najmladje tehnichki formirana nacija naroda zemalja ex-Yu. pa shta? end of discussion o tom off-u.

ONT, Zukorlic preteruje, Chiplic je relativno u pravu.
inache da je medju novonastalim drzavama naslednicama ex-Yu bilo doshlo do sporazuma o nekom kompromisnom izmedju konstitutivnog naroda i nacionalne manjine statusu manjinskih bivshih konstitutivnih ex-Yu naroda/nac. manjina u bilo kojoj od novonastalih drzava, ovog "problema" ne bi bilo. no, nisu ni npr. Srbi u Hrvatskoj konstitutivni vec nacionalna manjina, ne znam kako onda mogu Boshnjaci (po Zukorlicu) u Srbiji biti ishta drugo do to isto.
jedino BiH ima (ili bi trebala da ima) ravnopravno konstitutivna sva tri naroda na svakom njenom delu, i tamo gde je jedan/dva naroda vecinski i tamo gde je/su manjinski.
Korisnikov avatar
By Vel boy
ali jeste istina da je Bosna i Hercegovina (odnosno teritorija danashnje BiH) ipak i u srednjem veku imala neku svoju odredjenu istoriju ponekad nezavisnu i od Srbije i od Hrvatske. to shto tada ta nacija (a i ostale nisu josh) se nije josh bila recimo to potpuno tehnichki-nomenklaturno razvila (shto i u ostatku Evrope dolazi tek nekoliko vekova kasnije) je druga stvar.
Korisnikov avatar
By Stripi
Originally posted by Vel boy
jedino BiH ima (ili bi trebala da ima) ravnopravno konstitutivna sva tri naroda na svakom njenom delu, i tamo gde je jedan/dva naroda vecinski i tamo gde je manjinski.
Zato Bosna danas i funkcionira besprijekorno, za primjer regiji i svijetu.
Korisnikov avatar
By Vel boy
to shto nacionalistichko-shovinistichke bratije zloupotrebljavaju trojnu konstitutivnost naroda BiH ne mijenja chinjenicu da je BiH drzava tri konstitutivna naroda i svih gradjana BiH.
Korisnikov avatar
By Elena
Šta su Bošnjaci? Odakle su došli? Kakvi su kao narod? :veverica:
Ne osporavam nikome pravo da bude pravoslavac, katolik ili musliman al' potrebno je malo više od verske opredeljenosti da bi se formirao jedan narod. U redu bi mi bilo da stanovnici BIH čine jedan narod, nebitno kakve je ko vere, ali stvarno ne razumem po čemu je neko iz Raške tzv. Bošnjak osim što je musliman. Jedno je veroispovest, drugo je nacionalost i sve dok neko samo na bazi veroispovesti kreira nacionalnu pripadnost ja to ne mogu da primam u glavu :cvetduga:

A muftija me pomalo plaši za razliku od Adema Zilkića kog izuzetno gotivim :veverica:
Korisnikov avatar
By Vel boy
promenila si unekoliko post, shto je ok shto si promenila, nadodavshi ovo, pre moje replike tebi (koja je bila nazalost adekvatna (zato ti rekoh da ti je retorika nalichila shesheljevoj) tvom postu kakav je bio pre ovih tvojih neshto boljih promena!), ali sada replikujem i na ovaj dodatak
Originally posted by Elena

U redu bi mi bilo da stanovnici BIH čine jedan narod, nebitno kakve je ko vere, ali stvarno ne razumem po čemu je neko iz Raške tzv. Bošnjak osim što je musliman. Jedno je veroispovest, drugo je nacionalost i sve dok neko samo na bazi veroispovesti kreira nacionalnu pripadnost ja to ne mogu da primam u glavu :cvetduga:
ali, istorijska geneza formiranja nacija na prostorima zemalja ex-Yu je, nazalost ili nasrecu kakogod, ishla po tim veroispovestima. jednostavno takvo je stanje stvari bilo i tu sad ne treba cepidlachiti.
svakako da niko nikome ne sme zabranjivati da se bilo ko izjashnjava i oseca kako hoce, ali ne sme se ni zabranjivati ono shto proizlazi iz specifichne geneze nacija na prostorima zemalja ex-Yu onako kako opisah da je ishla.
dakle, :cvetduga: je poshtovati sve to dok god niko nikog nichim ne ugrozava, a ne nuzno ismejavati i nipodashtavati ono shto proizlazi iz specifichne geneze nacija na prostorima zemalja ex-Yu onako kako opisah da je ishla. :)
Korisnikov avatar
By Stripi

to shto nacionalistichko-shovinistichke bratije zloupotrebljavaju trojnu konstitutivnost naroda BiH ne mijenja chinjenicu da je BiH drzava tri konstitutivna naroda i svih gradjana BiH.
A ne mijenja ni činjenicu da ne funkcionira uopće.
By mythe
pa ako ne funkcionira, onda neka ljudi sednu za sto i razgovaraju kako dalje. Deytonski sporazum nije Sveto pismo, i on se moze promeniti ali samo uz saglasnost sva tri naroda. Neka se BiH reorganizira kao konfederalna zajednica tri naroda npr...
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by Stripi

A ne mijenja ni činjenicu da ne funkcionira uopće.
Stripi, raspravljali smo o ovome dobrano josh prije.

ja samo mogu ponoviti ono shto sam rekao i na Queer.ba i ovdje u jednoj temi:
- puna podrshka visokom predstavniku MZ-e Inzko-u kao shto sam podrzavao i Lajchaka
- da bi se izbjeglo novo ratovanje na shto nazalost mirise tj. smrdi opet sva ta situacija u BiH, Dayton-ski sporazum treba poshtovati sa svih strana i sve ono shto je Dayton-om predvidjeno
- u vezi entiteta RS umjesto ukidanja tog entiteta (shto je nerealno, jebiga) treba medjutim ochekivati da taj entitet bar promijeni ime u neshto neutralnije npr. Krajishko-Istochni entitet tako da se i manjinski konstitutivni narodi tog entiteta tj. Boshnjaci i Hrvati ne osjecaju bar imenom tog entiteta diskriminisani kao shto se bar imenom manjinski konstitutivni narod tj. Srbi u entitetu FBiH, dakle, bar imenom tog entiteta (koje je Federacija Bosne i Hercegovine, a ne Federacija Boshnjachka i Hrvatska niti bi trebalo da se tako zove!) ne osjecaju diskriminisano. To uvijek govorim sunarodnicima Srbima koliko mogu.
- apsolutno se treba konachno svim voljnim, miroljubivim povratnicima dozvoliti mogucnost povratka na njihova prijeratna ognjishta, tj. Boshnjacima i Hrvatima u entitet RS i Srbima/Hrvatima/Boshnjacima u entitet FBiH (i u vecinski boshnjachki za Srbe i Hrvate i u vecinski hrvatski dio tog entiteta za Srbe i Boshnjake).
- apsolutni prioritet staviti na poboljshanje prava i polozaja manjinskih konstitutivnih naroda u oba entiteta tj. Boshnjaka i Hrvata u entitetu RS i Srba u entitetu FBiH (i u vecinski boshnjachkom Srba i Hrvata, i u vecinski hrvatskom dijelu tog entiteta Srba i Boshnjaka)
- apsolutna podrshka i zashtita svim nacionalno mijeshanim sredinama, brakovima, ljudima, pojedincima koji se deklarishu i osjecaju kao multinacionalni, anacionalni, samo Bosanci ili samo Hercegovci ili i dalje Jugoslo(a)veni - OVO NAROCHITO ISTICHEM!
-kao i narochito OVO- saradnja sa svim progresivnim intelektualcima iz svih nacija poput Nezavisni Intelektualci Kruga 99, SDP, Gradjanske i liberalne inkluzivne stranke i pokreti poput Nashe Stranke, Rasim kadic-Liberali, prof. Zivanovic- Socijalliberali, Lijanovic-Radom za boljitak, Nova Socijalistichka Partija itd.... te zashtita svih manjinskih kategorija pogotovo gej ljudi
- konachno olakshati dobrocudnim, progresivno, humano i tolerantno nastrojenim pojedincima, ljudima.... koji su u bosanskohercegovachkom i bilo kom entitetskom nacionalistichko-shovinistichko-religiozistichko-heteroseksistichkom okruzenju i klimi diskriminisani, progonjeni, shikanirani, na raznorazne nachine mucheni itd......... izlazak iz BiH ako hoce te olakshavanje davanja azila ili izbjeglishtva u EU-u, Kanadi, SAD-u, Australiji ili vec gdje.

te sada nadodajem- dakle, za razliku od onog shto korisnik mythe, koji slijedi rkaradzic-mboban politiku, pricha i prizeljkuje, ja govorim o trojnim naporima za uspostavljanje i njegovanje shto je vishe moguce gradjanskih elemenata u realno stanje stvari kakvo jeste u BiH i u ravnopravne konstitutivnosti triju naroda. samo to moze uchiniti da BiH bude funkcionalnija bez neke dodatne centralizacije kao i bez rastakanja i podjele.
Korisnikov avatar
By Stripi
Moja podrška sve & svačemu, no ta država ne funkcionira.
Nikakvih tu napora nema, svi predstavnici svojih naroda rade samo na pljački a kad ih neko nešto upita oni okrenu na treće i brbljaju bogtepitajšta.
Bosna i Hercegovina ne funkcionira ovako kao je postavljena, niti će kao takova ikada funkcionirati.
Korisnikov avatar
By Vel boy
shta cu im ja tj. shta im ja tu mogu? zato sam i pobjegao odatle.

no, nadati se je i treba raditi na tome da bude nekog napretka. ja sam dao "teze" otprilike kako raditi da se dodje do napretka u BiH i regionu ex-Yu. dakle dao sam uopcene naputke svima koji su za to da se BiH niti raspadne ni podijeli niti nepotrebno unitarizira kako to sve poshteno sprijechiti te omoguciti neki progres za svakoga

a ako ni ovo ne bude prihvaceno, ja jedino josh mogu onda zeliti nazalost jednu "ruznu" (zapravo, dobru), ochajnu stvar-da cijelu BiH (sa svim njenim entitetima i dijelovima entiteta) pogodi neka uzasna elementarna nepogoda koja bi unishtila samo one koji shire medjunacionalnu mrznju i nesnoshljivost (bilo koje nacije da su), a poshtedila miroljubive, razumne ljude bilo koje nacije (wishful thinking) - da bi oni i potencijalno mrzovoljni ljudi tamo shvatili da majka priroda NE BIRA NITI PRAVI RAZLIKU izmedju Srba, Hrvata, Boshnjaka, bilo koga. e, ako ih to ne opameti da im medjunacionalna mrznja nije svemoguca i da im valja zivjeti u miru jedni uz druge, nishta nece........
ja nit' znam nit' mogu ishta vishe drugo reci o BiH.......
Korisnikov avatar
By Stripi
Ne treba nepogoda, nego rješenje koja sam ja već iznio. Tek tada će ta država moći profunckionirati i nikako drugačije. Bosna nije Švicarska, ni po ekonomiji, ni po mentalitetu, pa da tako funckionira.
Odlascima u Bosnu u ovih zadnjih par, postdaytonskih, godina, brzo se stekne uvid u situaciju a ta je situacija, u ovom trenutku, bezizlazna, svak svakog jebe i niko nikog ne sluša jer im se jednostavno može. Sveto trojstvo naroda gdje svako gleda da onoj drugoj dvojici nanese nekakvu štetu a sve na izgovor jednakosti. I tako se vrte u krug, brat bratu evo već četrnaestu godinu.
Korisnikov avatar
By Vel boy
a koje rjeshenje razlichito (ako je razlichito) od mog/mojih si ti vec bio iznio?
Korisnikov avatar
By antibiotic
Ne razumem sto je ostalima toliko lepse nego sandzckim muslimanima kako doticna palikuca tvrdi?

Ovo mi sve zvuci kao potpaljivanje vatre - bukvalno, jer je nekom trecem to u interesu - sa lancem ishrane koji se verovatno zavrsava negde u Teksasu USA.

Ljudi treba da se bore za bolje zivote sada i ovde, a ne da pale svoje i tudje kuce.

Zaista neukusno, odvratno! balkanski u najgorem izadnju.
Neko zeli da prokopa satre drumove carske koje ne smeju prolaziti kroz Srbiju, jer gle! Srbija preti da stvarno postane pravna drzava jednog dana gde ce se trgovini drogom i zivim robljem zaista stati na put.
Korisnikov avatar
By Stripi

a koje rjeshenje razlichito (ako je razlichito) od mog/mojih si ti vec bio iznio?
Ono o jednom, većinskom, konstituivnom narodu (kao i u većini zemalja, barem u okruženju) i manjinama sa zakonski zaštićenim pravima (kao i u većini zemalja) i problema će biti daleko manje. U svakom je slučaju manje radikalno rješenje od tvoga "ako ide - ide, ako ne ide, neka sve unište".
Korisnikov avatar
By Loni
Originally posted by Elena

Šta su Bošnjaci? Odakle su došli? Kakvi su kao narod? :veverica:
Ne osporavam nikome pravo da bude pravoslavac, katolik ili musliman al' potrebno je malo više od verske opredeljenosti da bi se formirao jedan narod. U redu bi mi bilo da stanovnici BIH čine jedan narod, nebitno kakve je ko vere, ali stvarno ne razumem po čemu je neko iz Raške tzv. Bošnjak osim što je musliman. Jedno je veroispovest, drugo je nacionalost i sve dok neko samo na bazi veroispovesti kreira nacionalnu pripadnost ja to ne mogu da primam u glavu :cvetduga:

A muftija me pomalo plaši za razliku od Adema Zilkića kog izuzetno gotivim :veverica:
Oho ho...
Pitaš zašto su Bošnjaci narod?

Odgovor je zato što ih je srpska pravoslavna crkva izbacila iz krila Srba uz pomoć države.

SPC se, u predkomunističko doba izjasnila da Srbi mogu biti samo oni, koji su pravoslavni.
Time je gurnula od sebe i Srbe muslimane i Srbe Dubrovčane...

Dakle za to je SPC zaslužna delim.

Međutim drugim DELOM Bošnjaci su postojali i u srednjem veku, ali nisu predstavljali muslimanske belce koji pričaju južno slovenskim jezikom već građane one stare bogumilske Bosne.

Padom bogumilstva u Bosni se šire pravoslavlje i katolicizam, a narodi koji ih prihvataju tad tek počinju da se izjašnjavaju kao Srbi ili Hrvati.
Korisnikov avatar
By Vel boy

Ono o jednom, većinskom, konstituivnom narodu (kao i u većini zemalja, barem u okruženju) i manjinama sa zakonski zaštićenim pravima (kao i u većini zemalja) i problema će biti daleko manje.
To je druga krajnost ekvivalentna podjeli BiH. Niko te krajnosti ne prihvata sem najgorih desnichara u sva tri naroda.
No, nismo se mogli u potpunosti sloziti ni prije pa ochito necemo ni ovdje. Nema problema. :)

U svakom je slučaju manje radikalno rješenje od tvoga "ako ide - ide, ako ne ide, neka sve unište".
Ali ja nisam rekao "neka sve unishte" vec -da cijelu BiH (sa svim njenim entitetima i dijelovima entiteta) pogodi neka uzasna elementarna nepogoda koja bi unishtila samo one koji shire medjunacionalnu mrznju i nesnoshljivost (bilo koje nacije da su), a poshtedila miroljubive, razumne ljude bilo koje nacije (wishful thinking) - da bi oni i potencijalno mrzovoljni ljudi tamo shvatili da majka priroda NE BIRA NITI PRAVI RAZLIKU izmedju Srba, Hrvata, Boshnjaka, bilo koga. e, ako ih to ne opameti da im medjunacionalna mrznja nije svemoguca i da im valja zivjeti u miru jedni uz druge, nishta nece........
ja nit' znam nit' mogu ishta vishe drugo reci o BiH.......

dakle, molim te Stripi nemoj izvrtati moje rijechi. :)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!