Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Gej strejt alijansa (GSA) i Queeria centar (Kvirija centar) u petak 11. juna 2010. godine pokreću kampanju prikupljanja 10.000 potpisa građana i građanki Srbije za podršku beogradskoj Paradi ponosa.

Ove organizacije, uz podršku drugih organizacija i grupa koje se bave promocijom i zaštitom prava gejeva, lezbejki, biseksualnih i transrodnih (GLBT) osoba, pokreću ovu inicijativu na osnovu činjenice da je održavanje Parade ponosa jasan pokazatelj stepena demokratije jednog društva, ali i dokaz da je društvo tolerantno, spremno da prihvati različitosti i poruka da GLBT osobe žive u sigurnom okruženju.

Podršku pokretanju kampanje dale su i brojne javne ličnosti: umetničko-bračni parovi, glumci Srna Lango i Irfan Mensur i reditelji Maja Uzelac i Mladen Đorđević kao i glumica Lena Bogdanović, reditelj Janko Baljak i voditeljka Suzana Zlatanović - Luna Lu.

Prikupljanje podrške za Paradu ponosa će početi u petak, 11. juna 2010. godine na tribini o Grosovom izveštaju koju organizuje GSA u u maloj sali zgrade Gradske uprave (Trg Nikole Pašića 6, Beograd), sa početkom u 16 h.

Kampanja će trajati naredna tri meseca, tokom kojih će aktivisti GLBT organizacija u nekoliko gradova Srbije prikupljati potpise, a svi zainteresovani građani moći će, od naredne nedelje, svoj potpis da daju i putem on-line peticije.

Info centar GSA
Kvirija centar

http://www.gsa.org.rs/cms-run/index.php ... &Itemid=60
Korisnikov avatar
By Siguran puls Mladih
Siguran puls mladih se pridružuje akciji GSA i Queeria centra u pikupljanju 10.000 potpisa ZA Povorku ponosa.

NVO "SPY" je pri uverenju da je ove godine potrebno uspešno organizovati Povorku ponosa, što je i stav koji su i druge relevantne LGBT organizacije i aktivisti izneli.
Korisnikov avatar
By jukie
A šta će vam ti potpisi?
Podrška paradi koja je već obećana od strane države?
Korisnikov avatar
By _miki_
Ne razumem sta je svrha tih potpisa?
Jedino bi pokazali da je sest miliona ljudi protiv,nasuprot deset hiljada koji su za i tako bi dali argument portivnicima odrzavanja Parade.
Da je cilj 100 000 mozda bi i malo neku tezinu.Deset hiljada je jako malo.
U ostalom,drzava je ponovo stala iza odrzazvanja Parade i podrzala je.
Gotovo sve stranke su za Paradu i,osim Jedinstvene Srbije,apsolutno sve stranke vladajuce koalicije nemaju nista protiv Parade.
Jedine osobe od znacaja koje ne podrzavaju Paradu su Boris Tadic,Dragan Djilas i Dragan Markovic.A njima ni sest miliona potpisa ne bi promenilo misljenje.
Sto hiljada,pola miliona,to je mocan argument.Sve ostalo je nista,korisno samo za osvajanje vlasti u mesnim zajednicama.
Korisnikov avatar
By Blady
Ni ja ne razumem sta ce potpisi :)
Korisnikov avatar
By Li
Ideja je dobra, potpisi valjda treba da pokazu pa postoji podrska u narodu. To je kao kod politickih partija, da bi bile validne moraju imati min 10000 potpisa odnosno glasaca.
Korisnikov avatar
By Li
Pa mislim da ce jako tesko nakupiti 10000 cak i na nivou cele zemlje. Ali vredi pokusati. :beba:
Korisnikov avatar
By Blady
ja mislim da se moze skupiti toliko, samo ako bi svi zaista ucestvovali...
evo ja cu prva da dam :)
By str00ja
I ja kontam da ne znaci to nesto, ali sama akcija prikupljanja bi, nevezano za svrhu, mozda na nekom nesvesnom nivou "ozracila" javnost makar minimalnom tolerancijom i pozitivnom energijom... a mozda samo lupam. Elem, sho da ne, neka se skuplja, ne moze da skodi, ako se zaista i skupi 10 soma - jos bolje :)
Korisnikov avatar
By Tungi
Ne racunajuci GLBT i to sto bi svi mi dali svoj potpis.
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Dajem potpis. :)

Nateracu i neke str8ere moje da potpisu.. :) :B
Korisnikov avatar
By _miki_
Originally posted by Li

Ideja je dobra, potpisi valjda treba da pokazu pa postoji podrska u narodu. To je kao kod politickih partija, da bi bile validne moraju imati min 10000 potpisa odnosno glasaca.
NAprotiv.Deset hiljada potpisa samo pokazuje koliko te podrske nema(ili koliko je malobrojna).
Po popisu iz 2002.godine u Srbiji zivi 7 498 001 stanovnik(bez nase juzne pokrajne).Deset hiljada od tog broja je 0.13%.
Znaci cilj,po tvom isljenju je da pokazu da je 'podrska u narodu' minorna,manja od statisticke greske?

A sta ce mo ako ne uspeju da skupe deset hilja potpisa?A to je jako verovatno.Po tvom mislenju to znaci da nisu 'validni'?I sta ce onda da radimo?
Onda ce svaki radikal ili konzervativac da ima crno na belo,kolika je 'podrska' gej populaciji,i uvek ce to da koriste kao argument u raspravama.
Mi u nasa cetiri zida,u misije rupe,a GSA ima cime da popuni svoj izvestaj donatorima?
Korisnikov avatar
By Li
Originally posted by _miki_
Originally posted by Li

NAprotiv.Deset hiljada potpisa samo pokazuje koliko te podrske nema(ili koliko je malobrojna).
Po popisu iz 2002.godine u Srbiji zivi 7 498 001 stanovnik(bez nase juzne pokrajne).Deset hiljada od tog broja je 0.13%.
Znaci cilj,po tvom isljenju je da pokazu da je 'podrska u narodu' minorna,manja od statisticke greske?

A sta ce mo ako ne uspeju da skupe deset hilja potpisa?A to je jako verovatno.Po tvom mislenju to znaci da nisu 'validni'?I sta ce onda da radimo?
Onda ce svaki radikal ili konzervativac da ima crno na belo,kolika je 'podrska' gej populaciji,i uvek ce to da koriste kao argument u raspravama.
Mi u nasa cetiri zida,u misije rupe,a GSA ima cime da popuni svoj izvestaj donatorima?
Ne kaki. Kazem da je dobro ako skupimo toliko mada su sanse jako male. I ne mora da znaci da nam tih 0.13% skode. Pa samo od gayeva i lezbi ako sakupe 3000 glavu dajem a sve preko je plus. Znam 4 politicke partije da ti nabrojim koje su jedva sakupile 10000 za preregistraciju pa su ipak dobile status politicke partije i to je ono sto je bitno jer sa tih o,13% automatski ucestvuju na izborima i uzimaju 100 000e min naknadu za kampanju.
Znas li sta je 10000 u odnosu na onih jedva 200 obrazovaca koji nam dodju glave svake godine. I mani se te matematike ona nije presudna u ovome, nikada nije 100% ljudi negde ucestvovalo. A ono za validnost se odnosilo na svrhu potpisa politickih partija. Kada me vec citiras i napadas barem upotrebi mozak. Pogresno si me razumeo decace. :hys:
Korisnikov avatar
By _miki_
Originally posted by Li
Originally posted by _miki_
Originally posted by Li

Ne kaki. Kazem da je dobro ako skupimo toliko mada su sanse jako male. I ne mora da znaci da nam tih 0.13% skode. Pa samo od gayeva i lezbi ako sakupe 3000 glavu dajem a sve preko je plus. Znam 4 politicke partije da ti nabrojim koje su jedva sakupile 10000 za preregistraciju pa su ipak dobile status politicke partije i to je ono sto je bitno jer sa tih o,13% automatski ucestvuju na izborima i uzimaju 100 000e min naknadu za kampanju.
Znas li sta je 10000 u odnosu na onih jedva 200 obrazovaca koji nam dodju glave svake godine. I mani se te matematike ona nije presudna u ovome, nikada nije 100% ljudi negde ucestvovalo. A ono za validnost se odnosilo na svrhu potpisa politickih partija. Kada me vec citiras i napadas barem upotrebi mozak. Pogresno si me razumeo decace. :hys:
"Ne kaki."
Cemu uvrede i koriscenje ruznih reci?Ne razumem zbog cega takav pristup,koji nije ni vaspitan,ali ni koristan,ovoj diskujsiji?Ispod svakog nivoa.

Ja nemam mogucnost citanja tudjih misli tako da ne mogu da znam sta si ti hteo/la da kazes u svojim psotovima.Ja samo mogu da citam ono sto si napisao.
Kada ljudi ovladaju mogucnoscu telepatije tada ce i ovakva vrsta foruma da bude prevazidjena.Ali do tada,ono sto je zapisano racuna se kao falidno,a ne ono sto je zamisljeno.

"Znas li sta je 10000 u odnosu na onih jedva 200 obrazovaca koji nam dodju glave svake godine."

Upravo to i ja kazem.Deset hiljada naspram 20o obrazovaca jeste mnogo,ali na Paradi.A Deset hiljada potpisa ne znaci nista.Jer na papiru njih ima sest miliona.

"Kada me vec citiras i napadas barem upotrebi mozak."

Opet ne razumem cemu ovakav ruzan pristup koji nije dostojan ni skupstinskog obracanja?

" Pogresno si me razumeo decace"

Sasvim nepotrebno u ovakvoj vrsti razmene misljenja.Ne sedim ja sa tobom za kafanskim stolom,da bi smo imali ovako prisne odnose.

"Kazem da je dobro ako skupimo toliko mada su sanse jako male."

Ovo je sada vec stvarno strasno sto kazes.Znaci vi krecete u akciju svesni da cilj necete da ostvarite?
Meni to deluje jako neozbiljno.Podseca me na mene kada sam imao pet godina i kada sam jedne veceri hteo da budem pisac.Napisao sam roman od pet stranica,sto priznaces,i nije nesto i tesko da se racuna u uspeh?

Nadam se da sam te sada ispravno shvatio.Ako gresim molim te da me korigujes i ispravis u obostranom interesu izbegavanja nesporazuma.
GSA organizuje akciju prikupljanja deset hiljada potpisa,unapred svesni neuspeha,bez nekog naorcitog cilja osim da pokazu da nas ima jos manje i da je podrska Paradi jos manja nego sto se predstavlja u javnosti?
A jedine posledice ce da trpe homoseksualci koji ce biti primorani da se zavuku jos dublje u svoje rupe,dok ce jedini benefit da imaju protivnici odrzavanja Parade i GSA?
Korisnikov avatar
By Li
Originally posted by Li

Da citiram sebe, kao sto vidis napisala sam da potpisi VALJDA treba da pokazu podrsku naroda, a cinjenica da su se uhvatili bas oko 10000 potpisa objasnjavam primerom potpisa kao kod stranaka, to je neki zvanicni minimum.
Originally posted by Li

Pa mislim da ce jako tesko nakupiti 10000 cak i na nivou cele zemlje. Ali vredi pokusati. :beba:
Ko je tebi rekao da treba da mi citas misli? Sve je toliko prosto receno. Nista ti ne razumes. Nije cilj da delujes pametno I da ti post bude dug 3km, mlatis praznu slamu na osnovu mog citata I trazis debatu tamo gde je nema.

:alexis:
Korisnikov avatar
By _miki_
Originally posted by Li
Originally posted by Li

Da citiram sebe, kao sto vidis napisala sam da potpisi VALJDA treba da pokazu podrsku naroda, a cinjenica da su se uhvatili bas oko 10000 potpisa objasnjavam primerom potpisa kao kod stranaka, to je neki zvanicni minimum.
U principu rec je o zakonskom minimumu,koji je potreban za registorvanje politicke stranke.Opet ne nazlaim nikakvu vezu izmedju registrovanja stranke i peticije za odrzavanje Parade.
Drago mi je sto je i ti ne vidis i sto si mi naglasila da su pitanju samo tvoje sumnje u ciljeve akcije.
A drago mi je i sto si prestala da me vredjas u ovoj diskusiji.Kako nas narod kaze-nije tesko biti fin.
Originally posted by Li

Ko je tebi rekao da treba da mi citas misli? Sve je toliko prosto receno. Nista ti ne razumes. Nije cilj da delujes pametno I da ti post bude dug 3km, mlatis praznu slamu na osnovu mog citata I trazis debatu tamo gde je nema.

:alexis:

PRerano sam se ponadao da ce iznenadno vaspitanje i kulturni nacin komunikacije da potraje.Nepopravljiv sam optimista.

Drago mi je sto si mi odagnala sumnje u ono sto si napisala kada si mi rekla da je ono sto si napisala samo spekulacija o mogucim ciljevima,a da u stvari i ti sama ne znas zato bas toliko potpisa.

U svakom slucaju podrzavam akciju prikupljanja podrske 0.13% stanovnika Srbije Paradi. Deseti deo jednog procenta je stvarno mocna brojka koja ce daleko da odjekne,u svakom slucaju.I bice jak argument organizatora buduce Parade protiv onih koji su protiv odrzavanja Parade.
Korisnikov avatar
By ManToy
Potpisemo mi tako svi i pred sam kraj upadnu cjelavci i maznu spisak i posle bude belaja. Jebo im ja oca.
Korisnikov avatar
By Loni
A hoće li učestvovati i neka lezbejska organizacija?
Recimo LABRIS?

Bez žena mi prajd nije prajd.
Nešto fali.
Korisnikov avatar
By 2kune
štajaznam... meni obično fali kurac... ali eto, široka sam pa primam i druga mišljenja... :merlinka:
Korisnikov avatar
By Srklet
Originally posted by Loni

Recimo LABRIS?

Nešto fali.
couldn't agree more.
Korisnikov avatar
By gorilica
Potpisacu, to je najmanji problem.
Samo, shta cemo ako neko drugi krene da skuplja 500 000 glasova protiv, shto ce se fakat sakupiti lako?
Korisnikov avatar
By Dirrty
Slažem se sa gorilicom.
A 10.000 potpisa deluje prilično bedno i nedovoljno.
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by ManToy

Potpisemo mi tako svi i pred sam kraj upadnu cjelavci i maznu spisak i posle bude belaja.

Jebo im ja oca.
naravno očekujemo link na youtube sa fotozapisom
Korisnikov avatar
By _miki_
Originally posted by Loni

Recimo LABRIS?

Nešto fali.
Ne razumem?
Pa valjda svako moze da dodje na Prajd?BIlo da je gej,strejt,mlad,mator,lep,ruzan,hriscanin,musliman,ateista...
Valjda mogu i lezbejke da doju na Paradu?Niko im nije zabranio.

Verovatno je tvoje pitanje "A hoce li neka od zenskih lezbejskih organizacija ucestvovati u organizaciji Parade?"
Ako jeste,ja mislim da su one prosle godine organizovale Paradu i da je sada red na nas muskarce da zasucemo rukave.A na kraju ce da vidimo ciji je Prajd imao bolju koreografiju.
Kod Labrisovog Prajda od koreografije smo videli samo bezobrazno velike pare koje su dobile od stranih donatora posle uspesno organizovane Parade.
A mi koji smo van organizacionio-donatorskih tokova i vododelnica smo samo bili tuzni kada samo saznali da se Prajd odlaze.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!