Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Odšteta isplaćena u slučaju Kovačević nadoknađena zaplenom nelegalne imovine

Beograd, 23. jun 2009. godine – Državni sekretar Ministarstva pravde Vlade Republike Srbije Slobodan Homen izjavio je danas da je novac koji je isplaćen Vladi SAD zbog propusta u radu srpskih državnih službenika u slučaju Miladina Kovačevića već nadoknađen zaplenom milion evra gotovine od preduzeća PIK "Zemun".

Homen je u izjavi za agenciju Tanjug precizirao da je primenom Zakona o oduzimanju imovine stečene krivičnim delom od preduzeća PIK "Zemun", pored iznosa od približno 14 miliona evra u nekretninama, zaplenjeno i milion evra u gotovini koji će se naći u republičkom budžetu po pravosnažnom okončanju postupka za trajno oduzimanje imovine tog preduzeća.

Time će znatno biti premašen iznos od 900.000 dolara koliko je Vlada Srbije isplatila Vladi SAD sredinom marta, istakao je Homen i naveo da je to i dokaz da je Vlada Srbije ispunila obećanje da troškove u slučaju Kovačević neće snositi građani, već kriminalci.

On je najavio da se uskoro očekuje nastavak istrage protiv Kovačevića pred Drugim opštinskim sudom, i podsetio na to da je početkom aprila, nakon višemesečnih pregovora i plaćanja odštete, američko pravosuđe ustupilo srpskim pravosudnim organima predmet Kovačević.

Ovih dana očekuje se da iz SAD stignu dokazi koji bi bili valjani pred sudom, kao i odgovor oštećenih da li žele da svedoče u Srbiji ili putem video-linka u krivičnom postupku protiv Kovačevića, rekao je državni sekretar Ministarstva pravde.

izvor

svakojake se budalaštine mogu pročitati na vladinom web-u, ali ova je stvarno antologijska. hence my želja da joj, čak i ovak malo bajatoj, odam počast koju zaslužuje.
:praznoglavi: :vogue: :praznoglavi: :vogue: :praznoglavi: :vogue: :praznoglavi: :vogue: :praznoglavi: :vogue:
hit me baby 1 more time:
Time će znatno biti premašen iznos od 900.000 dolara koliko je Vlada Srbije isplatila Vladi SAD sredinom marta, istakao je Homen i naveo da je to i dokaz da je Vlada Srbije ispunila obećanje da troškove u slučaju Kovačević neće snositi građani, već kriminalci.
:praznoglavi: :vogue: :praznoglavi: :vogue: :praznoglavi: :vogue: :praznoglavi: :vogue: :praznoglavi: :vogue:
Korisnikov avatar
By horus.
a ovde se ne dele milka cokolade? :retard:
Korisnikov avatar
By castor
nja nja nja

bolje da su taj kesh dali nekoj siromasnoj deci, bolnici, kupili mamograf
ili bilo sta drugo nego sto su ga bacili na onog majmuna
Korisnikov avatar
By 4ndr01d
Originally posted by castor
nja nja nja

bolje da su taj kesh dali nekoj siromasnoj deci, bolnici, kupili mamograf
ili bilo sta drugo nego sto su ga bacili na onog majmuna
Tako ti o spskim patriotama! :rafal:
By mythe
ne vidim u cemu je problem, stvarno. Novac je placen od zaplenjene imovine kriminala, kao sto je Homen i obecao.
Korisnikov avatar
By castor
problem je u tome sto je taj novac mogao daleko pametnije da se iskoristi
Korisnikov avatar
By hlaefdige
takoreci, da nemamo kriminalce koji savesno obavljaju svoj posao, kapital u zemlji se ne bi vrteo :D
Korisnikov avatar
By castor
Sto ti nisi izmlatila nekog u Berlinu?
Kad vec daju sakom i kapom...
Korisnikov avatar
By 4ndr01d
Originally posted by hlaefdige
takoreci, da nemamo kriminalce koji savesno obavljaju svoj posao, kapital u zemlji se ne bi vrteo :D
Amen :pop:
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
nekako sam slutila da će neko...

Originally posted by mythe
ne vidim u cemu je problem, stvarno. Novac je placen od zaplenjene imovine kriminala, kao sto je Homen i obecao.

hm, kako da ti ovo kažem... taj novac NIJE "nadoknađen" i NIJE "vraćen narodu", jerbo tom istom narodu jednako pripada i onih milion i ovih milion dolara. narod je one million short kako god okreneš. dotični budžetski novac uopšte nije ni smeo da se troši tako kako je potrošen, što i ovi nesrećnici vrlo dobro znaju, pa su angažovali neke genijalne spin (witch) doctors koji su bacili pasulj i prorekli da će se mrlja sa imidža vlade ispolirati kao venišom odnesena kad odvale ovu ortodoksnu idiotariju o kriminalcima koji plaćaju vladine dugove. još se usput malo ispromoviše i zakon o oduzimanju imovine (doduše, isključivo od malobrojnih osuđenih krimosa i potrošenih bivših "saradnika"), još jedan genijalan izum koji bi bio nepotreban kad bi se krivični zakon dosledno primenjivao i kad sudstvo ne bi bilo pod papučom istih ovih što su taj zakon i doneli.

tako da su i ta njegova "obećanja" i njihovo ispunjenje čista uvreda za inteligenciju u viših sisara worldwide.

još bez blama trijumfalno objavljuju kako je "iznos znatno premašen", qq lele... lik ostavio bakšiš, i to...
Korisnikov avatar
By 4ndr01d
Ali ce ti isti visi sisari popusiti ovo, i jos mu se keziti u facu i zahvaljivati sto im je ostavio taj baksis.

Once again witch doctors, and Wenish will prevale.
Korisnikov avatar
By kal zakath
Ili drugim rečima - kriminalci obavljaju društveno koristan posao.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Jos jednom, carobna zemlja Srbija.
Troskove kriminalaca snose kriminalci. Kakva idila.
Korisnikov avatar
By Delete
Originally posted by Lepa Krepa
dokaz da je Vlada Srbije ispunila obećanje da troškove u slučaju Kovačević neće snositi građani, već kriminalci.
Taj uslov bi bio ispunjen da se neki kriminalac, npr. onaj vozac maseratija, pod ciji automobil je bila postavljena bomba pre nekoliko dana, pa je centar Beograda bio blokiran satima, dobrovoljno donirao to milionce, a ovako...sve su to pare koje pripadaju gradjanima Srbije, ne kriminalcima. :barf:
By mythe
Originally posted by Lepa Krepa
nekako sam slutila da će neko...

hm, kako da ti ovo kažem... taj novac NIJE "nadoknađen" i NIJE "vraćen narodu", jerbo tom istom narodu jednako pripada i onih milion i ovih milion dolara. narod je one million short kako god okreneš. dotični budžetski novac uopšte nije ni smeo da se troši tako kako je potrošen, što i ovi nesrećnici vrlo dobro znaju, pa su angažovali neke genijalne spin (witch) doctors koji su bacili pasulj i prorekli da će se mrlja sa imidža vlade ispolirati kao venišom odnesena kad odvale ovu ortodoksnu idiotariju o kriminalcima koji plaćaju vladine dugove. još se usput malo ispromoviše i zakon o oduzimanju imovine (doduše, isključivo od malobrojnih osuđenih krimosa i potrošenih bivših "saradnika"), još jedan genijalan izum koji bi bio nepotreban kad bi se krivični zakon dosledno primenjivao i kad sudstvo ne bi bilo pod papučom istih ovih što su taj zakon i doneli.

tako da su i ta njegova "obećanja" i njihovo ispunjenje čista uvreda za inteligenciju u viših sisara worldwide.

još bez blama trijumfalno objavljuju kako je "iznos znatno premašen", qq lele... lik ostavio bakšiš, i to...
placanje tih milion dolara je bio jedini nacin da popusti pritisak USA na Srbiju glede Kovacevica, a nakon toga je i stigla americka pomoc u visini od 60 miliona USD.
Dakle, matematika je jednostavna (a za neke ocito toliko komplikovano) 60-1= 59.....miliona USD ;)
izrucenje Kovacevica je bilo nemoguce jer je protivno Ustavu, a gresku su napravili predstavnici drzave Srbije (radnici konzulata) koji su mu izdali drugi pasos (mada su i oni i Kovacevic budale jer su to javno rekli, mogli su da kazu da je pobegao na fals pasos, u tom slucaju drzava ne bi snosila odgovonost) pa je onda na drzavu i da ispravi gresku (citaj - plati propust vlastitih sluzbenika).
Znam da bi dobar deo forumasa rado isporucio Kovacevica u USA, oni su za bezuslovno ispunjavanje svih mogucih i nemogucih uslova koji stizu sa druge strane Atlantika, oni cak i ne zele da vide razlog zasto je tuca pocela i da je onaj koji je poceo sa provokacijama i vatanjem jedne devojke iz drustva za dupe ustvari popio batine (doduse preterano i nepotrebno, ali je Schteinhauer sam izazvao problem, a Kovacevic spada u ljude koji jos uvek imaju osecaj casti, ponosa i dostojanstva pa reagovao kako je reagovao)
By Ulix

izrucenje Kovacevica je bilo nemoguce jer je protivno Ustavu, a gresku su napravili predstavnici drzave Srbije (radnici konzulata) koji su mu izdali drugi pasos (mada su i oni i Kovacevic budale jer su to javno rekli, mogli su da kazu da je pobegao na fals pasos, u tom slucaju drzava ne bi snosila odgovonost) pa je onda na drzavu i da ispravi gresku (citaj - plati propust vlastitih sluzbenika).
Znam da bi dobar deo forumasa rado isporucio Kovacevica u USA, oni su za bezuslovno ispunjavanje svih mogucih i nemogucih uslova koji stizu sa druge strane Atlantika, oni cak i ne zele da vide razlog zasto je tuca pocela i da je onaj koji je poceo sa provokacijama i vatanjem jedne devojke iz drustva za dupe ustvari popio batine (doduse preterano i nepotrebno, ali je Schteinhauer sam izazvao problem, a Kovacevic spada u ljude koji jos uvek imaju osecaj casti, ponosa i dostojanstva pa reagovao kako je reagovao)
Ti zaista veruješ da su Kovačeviću isprave izdate "greškom"? Zaista si sposoban da poveruješ da je kumu Jeremićevog savetnika? Blago tebi, ako možeš.

I ti tvoji poušaji da opravdaš tog neandertalca Kovačevića... :nope:
Mene kad neko provocira verbalno, ja ga obično ne bacim u komu od batina. Ne znam kako to ide kod vas koji imate "osećaj čast, ponosa i dostojanstva".
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
a Kovacevic spada u ljude koji jos uvek imaju osecaj casti, ponosa i dostojanstva pa reagovao kako je reagovao)
:zid:
Korisnikov avatar
By Myto
placanje tih milion dolara je bio jedini nacin da popusti pritisak USA na Srbiju glede Kovacevica, a nakon toga je i stigla americka pomoc u visini od 60 miliona USD.
Stigla bi duplo veca suma da su ga isporucili.
By mythe
Originally posted by Ulix

Ti zaista veruješ da su Kovačeviću isprave izdate "greškom"? Zaista si sposoban da poveruješ da je kumu Jeremićevog savetnika? Blago tebi, ako možeš.

ja ne znam da li su isprave izdate greskom ili je neko primio pare, to ce da utvrde odredjeni organi ;) Ja sam samo napisao da je bilo glupo sto su javno izjavili da je Kovacevic dobio pasos u konzulatu umesto da su rekli da je izasao iz USA na lazan pasos a u tom slucaju drzava Srbija ne bi snosila nikakvu odgovornost
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Originally posted by Ulix
Ti zaista veruješ da su Kovačeviću isprave izdate "greškom"?
ama ulixe, to se samo tako ka-aže, ludice!
e baš svašta od tebe. načitan dečko, a tako bukvalno tumačiš vladinu poetiku.
:giggle:
Korisnikov avatar
By hlaefdige
Originally posted by castor
Sto ti nisi izmlatila nekog u Berlinu?
Kad vec daju sakom i kapom...

veruj da mi nije palo na pamet....hm....dogodine..
Korisnikov avatar
By m..
iz supljeg u prazno.

kad god upalim tv, procitam vesti ili nacujem radio, imam utisak da mi neko iz njega vrishti kako mi je iq dvocifren.
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by m..
iz supljeg u prazno.
to.
Korisnikov avatar
By blenta
Originally posted by Wilhelmina
a Kovacevic spada u ljude koji jos uvek imaju osecaj casti, ponosa i dostojanstva pa reagovao kako je reagovao)
:zid:
da li vi zaista verujete da je tolika frka oko miladina = studenta koji je tamo nekog malo nalupao?!?

i da drzava srbija toliko brini o svojim gradjanima da bi za studenta koji je nekog nalupao prosvercovala iz US pa pukla milion u njegovo ime

i taj se onda po dolasku slucajno slizao s radikalima

ko zna sta je on tamo radio i ko je bio

ja iskreno ne verujem da bi drzava srbija za nekog od nas uradila to sto je za njega
Korisnikov avatar
By svejedno
Brate, blento, pravo da ti kazem, ne interesuje me vise nista u vezi tog coveka (chuj 'vise'...nikad i nije)

Sve sto znam je da ja nisam hteo, i da me je neko pitao, ne bih dao, koliko god da JESAM dao za njegovo prebacivanje, recimo da sam ja licno dao npr. 50 para. Sto JESTE tacno.

I ti si dao.

...

Sto neko gore lepo rece, stvarno BIH dao 50 para za neki mamograf ili stogod slicno.
Ma, nek ide zivot, dao bih ceo dinar. Ceo.

(mislim, ako su lepo vratili kes, i nije to presipanje iz supljeg u jos suplje - neka sada lepo maprave referendum - 'Gradjani, na sta zelite da ode vasih mil. dolara koje smo upravo uspesno povratili?')

Sad je sve divno, sad taj kes ide u budzet Republike.

Pa kes zaplenjen od tog PIK 'Zemun' bi isao u budzet i da nismo pukli to milionce za Miladina pre toga.

Drugim recima, milion ode pa ode. Mil. za Miladina.

(jasno, ovo ne pricam tebi, nego vidm da ima ljudi koji su u fazonu - 'novac je vracen'. Ej.)

...

A ti si svakako u pravu, sto se tice te 'ko je on, odn. njegovi roditelji' price, cenim.

...

Ali ova vest konkretno...'presipanje iz supljeg u prazno' je neobicno dobar komentar.

I sto se tice novca i sto se tice nasih umova zatrpanih 'vestima'.
Korisnikov avatar
By unic0rn
Oglas za poziciju na kojoj je zaposljen taj lik koji dade ovu genijalnu izjavu je verovatno glasio: TRAZIMO PEVCA PETRONIJA.
Korisnikov avatar
By Sing
Kovacevic spada u ljude koji jos uvek imaju osecaj casti, ponosa i dostojanstva

Idem da se obesim!
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!