Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

By superfly
NDNV zaprepašćeno vraćanjem Milijane Baletić u RTV

Slika

Nezavisno društvo novinara Vojvodine izrazilo je danas "zaprepašćenje" vešću da je po odluci suda Milijana Baletić, "simbol ratnohuškačkog novinarstva i surovog gaženja svih etičkih i profesionalnih normi profesije", vraćena na posao u Radioteleviziju Vojvodine (RTV).

"U pitanju je veliki šamar novinarskoj profesiji, ali i građanima Vojvodine i Srbije, koji još pamte njene izveštaje, iz kojih je curela mržnja i krv i koji su, nedvosmisleno, bili u funkciji ratnih zločina i genocida", navodi se u saopštenju za javnost.
Ocenjuje se da je "posebno strašno" to što je ova odluka doneta paralelno sa najavama Specijalnog tužilaštva za ratne zločine da će analizirati ulogu medija u podsticanju i podstrekivanju ratnih zločina i genocida, i podići optužnice protiv ratnih propagandista iz devedesetih godina.
"Ova sudska odluka je zastrašujuća i zbog toga što poručuje građanima da na ovim prostorima pravda nije dostižna i da profitiraju samo oni koji su, kao sluge političkih elita devedesetih, ovu zemlju uvalili u političko, ekonomsko i moralno blato, iz kojeg se još nismo iščupali", piše u saopštenju.

Milijana Baletić vraćena je sudskom presudom na posao u RTV, potvrđeno je danas agenciji Beta u toj medijskoj kući.
Ona je dobila otkaz na bivšoj Televiziji Novi Sad 2003. godine, nakon čega se žalila sudu i sud je doneo odluku da ona bude vraćena na posao.

blic.rs
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
dva dana pred godišnjicu srebrenice, how lovely.

ah, tačno sam znala da će vaskrsnuti, čim je počela da se pomalja po "piramidama" i sličnim sranjima. ne znam samo šta će da radi... možda da je pošalju u dalmaciju da izveštava o turističkoj sezoni? :evil:
By mythe
Originally posted by Lepa Krepa
dva dana pred godišnjicu srebrenice, how lovely.

ah, tačno sam znala da će vaskrsnuti, čim je počela da se pomalja po "piramidama" i sličnim sranjima. ne znam samo šta će da radi... možda da je pošalju u dalmaciju da izveštava o turističkoj sezoni? :evil:
gle, i ja sam zaprepascen ovom odluko Suda, grozim se i na pomisao da jedna takva figura kao ta Baleticka ponovno radi na televiziji koja se delom financira od novca poreskih obveznika, ali cemu to spominjanje Srebrenice u ovom slucaju :roll:
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Pa verovatno nije bilo zakonskog osnova da dobije otkaz pa je sud zato vratio...jbg zakon je zakon :sudija:

Nek je stave da bude cistacica u RTV :bic:
Bitno je da ona nece imati uticaja na uredjivacku politiku RTV kao nekada...proslo je vreme kad je ona vukla konce na tv-u i govorila na vestima sta je htela.
Korisnikov avatar
By deran
Još Mila Štula i i eto ti komplota...:nope:
Korisnikov avatar
By Burak
Super! Obožavam je! Bez obzira na to sta ko misli o ratnom izvještavanju treba priznati da je žena zmaj i profesionalac u svom poslu.
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Originally posted by burak-BL
treba priznati da je žena zmaj
jes vala, da je bljuvala - bljuvala je.
Korisnikov avatar
By spliff
Super! Obožavam je! Bez obzira na to sta ko misli o ratnom izvještavanju treba priznati da je žena zmaj i profesionalac u svom poslu.

:lood:

u kom poslu? ispiranju mozga? :puzzle:
By Simor
Kako je neko napisao komentar na tu vest na B92 - svako ima svoj bol. Pa da se ižljubimo, da se napravimo da nije ništa bilo tokom 90-ih (vidimo da se UNS Ugrica u svojim napisima u "Vremenu" zdravo uznemirila da neko njene kolege tereti za podstrekivanje na zločin, stvaranje atmosfere za činjenje zločina i slično) i da nastavimo da uzdrmavamo multietničnu Vojvodinu.

:kolo:
By Simor
Obožavam je! ... treba priznati da je žena zmaj ...
Ma, žena je zmajčina! Ti da si pametan, uzeo bi je za suprugu, odveo tamo u Republiku Šumsku, pa u nekoj planini vas dvoje bosi da trčkarate po šumi, a kada ogladnite okrenete nekog vola!

:cobanica:
Korisnikov avatar
By Tot
http://beta.enovine.rs/srbija/srbija-li ... loina.html

Piše Dinko Gruhonjić

"Agencijska vest glasi: "Novinarka Milijana Baletić vraćena je sudskom presudom na posao u Radioteleviziji Vojvodine (RTV), potvrđeno je u toj medijskoj kući. Ona je dobila otkaz na bivšoj Televiziji Novi Sad 2003. godine, nakon čega se žalila sudu i sud je doneo odluku da ona bude vraćena na posao.Nezavisna udruženja novinara Srbije i Vojvodine u više navrata označavala su Baletićevu kao jednu od 'perjanica' ratne propagande režima Slobodana Miloševića.
Ona je na početku ratova u bivšoj Jugoslaviji radila i kao ratna reporterka Televizije Novi Sad."

Podsećanja radi, samo pre nekoliko sedmica portparol Tužilaštva za ratne zločine Bruno Vekarić obavestio nas je da tužilaštvo istražuje i pojedine novinare, za koje se sumnja da su učestvovali u ratnoj propagandi i tako na neposredan način pomagali ratne zločince. Mi iz Nezavisnog društva novinara Vojvodine odmah smo ponudili svu pomoć Tužilaštvu, svu raspoloživu arhivu, dokumentaciju, svedoke i sećanja. Jedna od naših "favoritkinja" za optuženičku klupu svakako je narečena persona Baletić Milijana.

Zvali su me jutros sa Radiotelevizije Vojvodine, pokrajinskog "javnog servisa", uspaničeni jer su čuli vest. I ne samo da su čuli, nego su i videli Milijanu u prirodnoj veličini, kako je sa friškom loknastom frizurom, "poput generalice, umarširala u zgradu". Ništa se, dakle, nije promenila, vojnički "personality" joj je i dalje isti, kao kada je onomad, sa šljemom na glavi, podgrijavala "srpske junake" da pobiju sve što se pobiti da, bilo da je "inoverno" ili "nelojalno srpsko". Kada je "oslobađala" Dubrovnik sa hrabrim pijanim crnogorskim pljačkašima. Dubrovnik, taj grad kojeg nikada niko u istoriji nije granatirao i niko ga nije srušio doli zemljotresa i "junačkih sinova" iz Hercegovine i iz Crne Gore, potpomognutih propagandnim vojvođanskim divizijama, pod komandom Milorada Vučelića, danas slavnog izdavača i producenta, zakletog levičara po opredeljenju.

Ko se čudi Milijaninom come backu, taj ili je lud ili je koštuničavo neobavešten. Jer valja nam se pripremati za sledeću fazu srbijanske postgenocidne društvene evolucije: za "veliku koaliciju" između "demokrata" i "naprednjaka" koja se sprema, kažu, najdalje do januara. Za takav "podvig", usluge raznih milijana biće im i više nego potrebne. Međutim, mi nećemo odustati od saradnje sa Tužilaštvom, naivno verujući da će tu bagru ratnih huškača, te monstrume okrvavljenih ruku, zbog čijeg su "izveštavanja" stradala deca, žene, starci, ranjenici, civili svih boja sem crne i fašističke - stići zaslužena kazna i da će goreti u paklu! Revanšizam, nego šta!"
Korisnikov avatar
By Madonna
Originally posted by Lepa Krepa
treba priznati da je žena zmaj
jes vala, da je bljuvala - bljuvala je.
Originally posted by Simor
Ma, žena je zmajčina! Ti da si pametan, uzeo bi je za suprugu, odveo tamo u Republiku Šumsku, pa u nekoj planini vas dvoje bosi da trčkarate po šumi, a kada ogladnite okrenete nekog vola!

AHAHAHAHAHHAHAHAHAAHHAHAAHAHAHAHAA
Korisnikov avatar
By Wilhelmina

:smeh: :smeh: :smeh:
No, nije mi neko iznenadjenje da se govna vracaju, vec smo ustanovili problem panbalkanske kanalizacije, a kako je Televizizija uvek bila i bice privatna prcija, nagledacemo se svega.
Naravno, ne moram da napominjem da pomenuta stanica pusta sva moguca sranja, ivente koji se desavaju u raspalom studiju m, nekakve autorske emisije koje nikoga ne zanimaju, studio ima shmek onih starih socijalistickih. Sve u svemu, da Novi Sad nije takav kakav jeste (bolesno pasivan i nezainteresovan i preplavljen onima kojima je izvesna spodoba uzor) ta ista Televizizija bi davno izgorela. I to ne od nato bombi :evil:
Korisnikov avatar
By Burak

Koliko mržnje i vrijedjanja u jednom postu, ali ipak mi nije jasno: Šta je pjesnik ovim htio da kaže???:hys:
Korisnikov avatar
By m..
ta zena je nacisto poremecena,ja sam imala transfer neprijatnosti gledjuci je u nekoj emisiji na b92.
By wilmott
Kad nam sudstvo nije lustrirano, kako da ocekujemo da novinari budu lustrirani od strane sudija. U svakom slucaju trebalo bi je nanovo goniti zbog neposedovanja gradjevinske dozvole za ovu frizuru.
Korisnikov avatar
By 4ndr01d
Originally posted by Leon Walras
Kad nam sudstvo nije lustrirano, kako da ocekujemo da novinari budu lustrirani od strane sudija. U svakom slucaju trebalo bi je nanovo goniti zbog neposedovanja gradjevinske dozvole za ovu frizuru.
Kosa... :nope:
Korisnikov avatar
By 4ndr01d
Originally posted by Mikili73
Na čijem jaše Milijanica? :trampolina:
Na direktoru RTV, obviously. (ne znam ime doticnog gospodina)
Korisnikov avatar
By Mikili73
Aha, znači na Blaži Popoviću. Ugojio se mnogo u odnosu na ono vreme kada je počinjao na NS Plus-u 1994-te.
Korisnikov avatar
By 4ndr01d
Originally posted by superfly
"U pitanju je veliki šamar novinarskoj profesiji, ali i građanima Vojvodine i Srbije, koji još pamte njene izveštaje, iz kojih je curela mržnja i krv i koji su, nedvosmisleno, bili u funkciji ratnih zločina i genocida", navodi se u saopštenju za javnost.
Pravi Srpski patriota. :pionir:
Korisnikov avatar
By *deni*
Milijana je velika dama, poznajem je lično, borac je, uz to je i lepotica i voleo bih da se, pored nje, na RTV vrate i Ljilja Đurđevac i Mileva Tomić.
To su sve žene lavice !!! I dobre ribe, što je takođe važno.
:salut:
Korisnikov avatar
By *deni*
Takođe želim i Gordanu Gačić da vidim ponovo na ekranima.
Neprevaziđen ženski spiker.
A lepa kao anđeo.
:andjelak:
By mythe
Originally posted by *deni*
Milijana je velika dama, poznajem je lično, borac je, uz to je i lepotica i voleo bih da se, pored nje, na RTV vrate i Ljilja Đurđevac i Mileva Tomić.
To su sve žene lavice !!! I dobre ribe, što je takođe važno.
:salut:
pa 2006. se bila vratila Dina Kurvatinski Vranesevic, nekadasnja desna ruka Milorada Vucelica i ko zna sta sve, i to ni manje ni vise nego na funkciju generalnog direktora RTVa :( :( :(

uzas kad covek vidi kakve se sve figure vracaju na drzavne televizije
Korisnikov avatar
By *deni*
Dina mi se ne sviđa.
Liči nekako na ofarbani praziluk, ali zato Milijana, Ljilja, Mileva i Goca su čista desetka.
Iz starije garde izdvajam Smilju Grujić Batinić.
Dobra i lepa žena, vrhunski novinar i velika dama.
:discofever:
Korisnikov avatar
By *deni*
Pa da, ljudi diskutuju opterećeni predrasudama... No, ko sam ja da bilo kome sudim ?
Možda bih i ja tako razmišljao da ne poznajem ženu lično i zbog toga ne mogu da je ne branim, pogotovo što su je svi jednodušno napali, a to svakako nije zaslužila, pre svega zato što je veliki borac i žena zmaj.
:srbin:
Korisnikov avatar
By Burak
Originally posted by *deni*
Pa da, ljudi diskutuju opterećeni predrasudama... No, ko sam ja da bilo kome sudim ?
Možda bih i ja tako razmišljao da ne poznajem ženu lično i zbog toga ne mogu da je ne branim, pogotovo što su je svi jednodušno napali, a to svakako nije zaslužila, pre svega zato što je veliki borac i žena zmaj.
:srbin:
Savršeno rečeno.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!