Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

By Sixto
A mi se mislimo kako to da crkva ima toliki uticaj i da smo tolika dzamahirija! Pogledajte sta se radi, ne u privatnoj vec u drzavnoj ustanovi, posle citave afere sa prodajom novorodjencadi!

Izvor: B92

Beograd -- Pacijent tvrdi da je na operaciji srčane aorte u beogradskoj državnoj bolnici ostao bez zdravog bubrega. Postoje sumnje za još nekoliko takvih slučajeva.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=348470
By Sixto
I ono govno ministarsko samo nonsalantno odgovara i jebe mu se kao, juuu to je ozbiljna tuzba, ma nije moguce! Zapaliti nas treba!
Korisnikov avatar
By .L O S T
prvo da se utvrdi istina pa pljuvacina bezgresnih i svepametnih tetki po svima redom tj. po zdravstvu:giljotina:
By Swanheart
kad mogu zivu osobu da "ozivljavaju" 2 puta vise me nista ne cudi.
pre cu otici kod neke babe za trave nego kod doktora koji te gleda kada udjes u ordinaciju kao da mu je usao samo novac a ne osoba od krvi i mesa.
By Sixto
Originally posted by .L O S T
prvo da se utvrdi istina pa pljuvacina bezgresnih i svepametnih tetki po svima redom tj. po zdravstvu:giljotina:
U kojoj zemlji OZ ti zivis?
Korisnikov avatar
By Berserker
Da se to meni dogodilo, otišao bih kod tog doce i naj**ao bi' mu se mile p**ke materine.... :mad:

Ovo je vrhunac, myke mi.... :mad:

Ae to što su povukli Predlog zakona o diskriminaciji, to se moglo i naslutiti u ovakvoj državi... ALI DA TI NEKO KRADE ORGANE!!! Užas...

:sekirica: :flaming: :avalon:
Korisnikov avatar
By Phoenix
Bitno je da je ministru zdravlja najproblematičnije to što se ovo prvo objavilo u medijima, umesto da su išli kroz njihov sistem. :die:
By Ulix
Koliko sam shvatio citajuci o ovom slucaju na netu, njemu je radjena scintigrafija bubrega, a ona ne dokazuje da on nema bubreg vec samo da on nije u funkciji. Tj. bubreg moze biti atrofican, na primer, i scintigrafija bi pokazala da on ne postoji. A i da su ga izvadili tokom operacije, hipertenzija se ne bi razvila posle par godina, vec bi bila manifestna odmah po operaciji.

Doticnom gospodinu je upucen i zvanicni poziv na dodatno testiranje da bi se utvrdilo sta se zaista dogodilo, ali on se nije odazvao. U principu ultrazvuk ili skener bi mogli da pronadju atrofican bubreg za cas posla i tako bi ova misterija bila verovatno resena. Ali pacijent se nije odazvao pozivu, pa cemo verovatno sada ostati uskraceni za epilog. Bitno da smo opljuvali po hirurzima.

Uostalom, ukrasti nekome bubreg - i to tokom tako rizicne procedure - je izuzetno komplikovana stvar, a hirurg nije bio sam u operacionoj sali i nije ga mogao staviti u dzep od mantila. Nije to kljuc od stana ili kliker, pa da ga mozes tako sakriti i da to niko u operacionoj sali ne vidi. A ako su u tu kradju bubrega (ako se zaista radi o tome) bili ukljuceni svi prisutni - sestre, asistenti, hirurg, itd. onda je to monstruozno. A da ne pominjem komplikacije tokom transporta tog organa... Ne vidim kako bi to bilo isplativo bilo kome. Naprosto - ukljuceno je suvise ljudi u jednoj ogromnoj bolnici, gde je rizik veci, a bubreg ne kosta toliko mnogo. Zasto bi neko rizikovao svoju karijeru zbog hiljadu ili dve evra koliko bi dobili po osobi? No cak i da poverujem u to da postoji tolika zavera, zanima me zaista da saznam kako se vadi bubreg tokom operacije aneurizme torakalne i abdominalne aorte, jer sam jednoj slicnoj operaciji prisustvovao i ni B od bubrega nisam video. Naprosto se ne radi u blizini tog organa.

I na kraju, dr Lazarevic ima izvanrednu reputaciju u svetu, tako da sumnjam da bi on bio umesan u tako nesto, ali to je moj licni utisak.
Korisnikov avatar
By zivotjeljut
Mene nista ne cudi..
Cudilo bi me da mu ne povade pola organa.
By Sixto
Originally posted by Ulix
Koliko sam shvatio citajuci o ovom slucaju na netu, njemu je radjena scintigrafija bubrega, a ona ne dokazuje da on nema bubreg vec samo da on nije u funkciji. Tj. bubreg moze biti atrofican, na primer, i scintigrafija bi pokazala da on ne postoji. A i da su ga izvadili tokom operacije, hipertenzija se ne bi razvila posle par godina, vec bi bila manifestna odmah po operaciji.

Doticnom gospodinu je upucen i zvanicni poziv na dodatno testiranje da bi se utvrdilo sta se zaista dogodilo, ali on se nije odazvao. U principu ultrazvuk ili skener bi mogli da pronadju atrofican bubreg za cas posla i tako bi ova misterija bila verovatno resena. Ali pacijent se nije odazvao pozivu, pa cemo verovatno sada ostati uskraceni za epilog. Bitno da smo opljuvali po hirurzima.

Uostalom, ukrasti nekome bubreg - i to tokom tako rizicne procedure - je izuzetno komplikovana stvar, a hirurg nije bio sam u operacionoj sali i nije ga mogao staviti u dzep od mantila. Nije to kljuc od stana ili kliker, pa da ga mozes tako sakriti i da to niko u operacionoj sali ne vidi. A ako su u tu kradju bubrega (ako se zaista radi o tome) bili ukljuceni svi prisutni - sestre, asistenti, hirurg, itd. onda je to monstruozno. A da ne pominjem komplikacije tokom transporta tog organa... Ne vidim kako bi to bilo isplativo bilo kome. Naprosto - ukljuceno je suvise ljudi u jednoj ogromnoj bolnici, gde je rizik veci, a bubreg ne kosta toliko mnogo. Zasto bi neko rizikovao svoju karijeru zbog hiljadu ili dve evra koliko bi dobili po osobi? No cak i da poverujem u to da postoji tolika zavera, zanima me zaista da saznam kako se vadi bubreg tokom operacije aneurizme torakalne i abdominalne aorte, jer sam jednoj slicnoj operaciji prisustvovao i ni B od bubrega nisam video. Naprosto se ne radi u blizini tog organa.

I na kraju, dr Lazarevic ima izvanrednu reputaciju u svetu, tako da sumnjam da bi on bio umesan u tako nesto, ali to je moj licni utisak.
Primedbe ti stoje, ali tih poslednjih par bi ipak da dovedem u sumnju!
I deca su prodavana iz Narodnog Fronta iako u porodjaju ucestvuje vise ljudi. Pre neko vreme imamo slucaj eminentnog hirurga koji za operaciju tumora besramno trazi 500evra od oca decaka koji je oboleo.
Svi dobro znaju da ime u struci i rejting nisu nikako povezani sa postenjem. U nasem sistemu zdravstva upravo oni najkorumpiraniji, najbezobrazniji imaju prilike da se uvale u kojekakve odbore, aktiviraju politicki, peru resurse kuce u kojoj rade, odlaze o trosku drzave i putem mita na simpozijume i edukacije i time rade na svom imenu koje uporedo koriste u privatnim ordinacijama u svoju korist. Gde god da pitas u nekoj zdravstvenoj ustanovi reci ce ti da oni koji su posteni i koji rade imaju brdo posla da ne znaju sta ce sa sobom bivaju jos vise zatrpani, dok oni koji suruju sa upravom, namestaju javne nabavke, eskiviraju posao konstantno pohode kongrese po Evropi i odradjuju sertifikate.

PS. kako nisi video bubreg ukoliko je bila operacija abdominalne aorte?
Korisnikov avatar
By zivotjeljut
prodaja dece u porodilistima datira jos iz 60-ih godina kod nas,samo sto je danas to mnogo usavrseno i prodaje se na paletu
Korisnikov avatar
By *STATUS*
ах, жута штампа....

у комбинацији са хистеријом појединих форумаша...

:hiphip:
Korisnikov avatar
By zivotjeljut
Statuse,ne lupetaj i ne mesaj se u teme koje su ti nepoznate
By Sixto
Originally posted by *STATUS*
ах, жута штампа....

у комбинацији са хистеријом појединих форумаша...

:hiphip:
ne prdi.
Korisnikov avatar
By *STATUS*
1. Ја не лупетам
2. О свакој страни из новина се може отворити по једна тема овде...
3. Ми ту не можемо ништа да помогнемо...

:tuc:
By iWanna
Originally posted by Sixto
ne prdi.
:fancyklap:
Korisnikov avatar
By *STATUS*
О Боже какве увреде себи људи дају за право да изричу на мој рачун...

Сикстоооо, па нисмо ти и ја овце чували....

знаш...!

:burner:
By Sixto
Nismo, al kontam, vako' histerican mogu malo i da te poklopim!
Korisnikov avatar
By *STATUS*
Поклапање дозвољавам само мушкарцима у кревету...

под условом да имају храбрости да само мном легну....

остала виртуелна чачкања и поклапања су ми смешна....

ако смеш да се ухватиш у коштац са мном, само изволи...

:saint2:
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
najveći utisak na mene u celoj ovoj priči je ostavila promptna pretnja sudom od strane ministra doživotnog za klevetu, a da se pre toga nije pomenulo ni I od istrage.
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Mene je ovo shokiralo. I dalje uverilo da je bolje da nastavim da koristim usluge privatnika gde ce me za pare ljubiti u dupe ako treba, a ne da idem kod drugorazrednih hirurga i doktora u drzavnih institucijama. Koji su zedni para ko popovi malih dechaka.
Korisnikov avatar
By .L O S T
potpuno je jasno ko lupeta u ovoj temi, krenuti od pocetka.... kakvi h8eri i pametnice:shocked:
Korisnikov avatar
By *STATUS*
Originally posted by V I V I S E C T
Mene je ovo shokiralo. I dalje uverilo da je bolje da nastavim da koristim usluge privatnika gde ce me za pare ljubiti u dupe ako treba, a ne da idem kod drugorazrednih hirurga i doktora u drzavnih institucijama. Koji su zedni para ko popovi malih dechaka.
Поента је што 80 посто тих доктора које називаш "приватницима" преподне ради у Државној болници, а поподне у својој приватној...

на апаратима које су изнели из болница....

само што пре подне не плаћаш ништа... а поподне мораш да понесеш пар сома... еура...

Ја не лупетам у овој теми, само кажем да смо тотално немоћни да било шта променимо...

крађе беба су биле и пре 20 година...

а та те крађе бих ја докторима смртну казну... маму им њихову, зинуло им дупе за паре....

еј бре... продати туђе дете а родитељима саопштити да је умрло... ништа горе од тога...

:napitak:
By Sixto
Dr Dado Polumenta, spec. nefrolog, vama na usluzi!
Korisnikov avatar
By .L O S T
decko, ne vadi nefrolog bubreg, ne brukaj se :lol: :lol: :lol:
no cemu objasnjavanje, idi sad h8uj redom i glumi opasnog momka:giggle:
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Поента је што 80 посто тих доктора које називаш "приватницима" преподне ради у Државној болници, а поподне у својој приватној...

на апаратима које су изнели из болница....
Shto ti lupash.
By Swanheart

Ја не лупетам у овој теми, само кажем да смо тотално немоћни да било шта променимо...

i sve dok budemo cutali i mislili tako, nista se nece ni promeniti.
Korisnikov avatar
By Kiborg
Cela ta priča sa krađom bubrega meni deluje kao najobičnija budalaština.

A ko hoće da ide privatno, samo nek izvoli, pravo je svakog pojedinca da izabere ko će i pod kakvim uslovima da ga leči, ukoliko naravno može takav izbor sebi da priušti.
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Coveku uopste nije utvrdjeno pouzdano da nema bubreg.
Zakazali su mu snimanje skenerom na VMA gde ce pouzdano da utvrde da li mu fali jedan bubreg ili ne.

Doktor koji mu je rekao da ne vidi drugi bubreg kod njega nije specijalista za to a metoda pregleda koju je on koristio je takva da postoji mogucnost da se bolestan bubreg uopste ne vidi na pregledu.

A koliko sam razumeo taj covek ima bolesne mnoge unutrasnje organe ukljucujuci i bubrege tako da i da su hteli da mu ukradu bubreg sta ce im bolestan-kome bi ga uvalili posle? :lood:

Sve ovo lici na senzacionalizan koju je pokrenula predsednica te NVO a zuta stampa naravno iskoristila priliku da napravi pricu od svega toga.

A sta ako tom hirurgu sada bude unistena reputacije ovim optuzbama za koje se kasnije utvrdi da su budalastine?
Ja bih tuzio i tog pacijenta i doktora koji ga je nestrucno pregledao i rekao mu da ne vidi drugi bubreg i tu NVO i to bi ih tuzio za sve sto imaju :gitara:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!