Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Vel boy
da se i na B92 pochinje sve vishe ogledati aktivnost antiprogresivnih ideja? Ne kazem da to B92 promovishe, ali sam uochio da u komentarima na vesti te u preporukama se sve vishe (bar u poredjenju sa pre) u novije vreme ogledaju aktivnosti antiprogresivnih ideologija koju u Srbiji predstavljaju ideje slichne ideologijama dss-a, ns-a, srs-a i miloshevicoidnog sps-a te njima sapripadajucih krugova "politichkih" misli, chak kada i ako se tako ne izjasne.
Evo, npr. ako i za trenutak zanemarimo jucherashnju navalu bujica homofobije i heteroseksizma koje su se ogledale u cheshce puno vecem broju Nepreporuka umesto Preporuka za dobre i odlichne gay-friendly komentare te poshast antigej komentara (koji, eto, nekako nadjoshe nachina da ne prekrshe kod "pristojnog" postovanja), uz to sam primetio npr. juche i ovo:
- na vest o Djindjicevim Besedama, svi pro-Djindjic komentari su dobili uzasavajuce puno vishe Nepreporuka nego Preporuka

-na vestima o npr. tzv. hrvatsko-slovenachkom sporu te sada i hrvatsko-evropskom sporu, stalno je vishe pro-hrvatskih (treba chitati ovo pro-hadezeovskih, jer srecom nisu svi Hrvati za beskonachno inacenje sa Slovenijom josh manje EU-om) komentara i preporuka, nego neutralnih (za shta sam npr. ja) ili pro-slovenachkih, pro-evropskih. Ja skromno mislim da interes Srba i Srbije nije da uzima zaista bilo chije strane ni za ni protiv u ovoj situaciji u kojoj se nashla Hrvatska sa njenim opet desnicharskim rezimom i chudim se zashto se ne moze biti bar neutralan kada se ovo Srbije i Srba bar direktno (a ne vidim ni kako i indirektno) stvarno ne tiche. Jer, kada vidim ono blesavo podilazenje sanader-hadezeovskoj vodenici, odmah su mi slike zlochinachkog karadzic-boban prijateljevanja pred ochima te foruma sijelo.com a shto je samo udaljilo i Srbe i Hrvate josh dalje od savremenog EU-a.

- na vestima o americhkom predsedniku Obama-i i recimo situaciji oko potrebnog izvinjenja New York Post-a zbog objavljivanja rasistichkih karikatura, u komentarima te preporukama nazalost vecinom provejavaju relativizovanja i stavovi kao da se nije trebalo izvinjavati te kako je bush kao trpio karikature o njemu pa kao tako treba i Obama. Znachi, pravi se jednachenje Obama-e s bush-om, a shto je mislim imbecilski za chiniti to begin with, te se s tim krivim premisama polece u bedasto relativizovanje. Uz to, konstantan je broj cinichnih i kiselih antidemokratskih, antiObama te zaista i generalno antiamerichkih (ovo kazem jer u takvim komentarima stalno se i kritikuje i napada zaista sve a shto je americhko; ne samo zato shto su cinichni i zluradi prema predsedniku Obama-i i Democratic Party Amerike) komentara iz kojih provejava samo zluradost tipichna za srpske antiprogresivne pobornike predpolitichkih misli.

- vrlo chesti komentari sa velikim brojem Preporuka a koji su zaista antievropski, antiEU nastrojeni.
Ako zelite da vidite o chemu ovo sve pricham, molim obratite paznju na komentare i preporuke/nepreporuke za dotichne vesti npr. juche (mada je ovaj pattern neshto stariji nego juche) na linku http://www.b92.net/info/vesti/sve_vesti ... &yyyy=2009

Dakle, ovo sam uochio da postaje jedan ruzan i odbojan, a s obzirom da postaje uochljiv bash u ovo najnovije vreme- i vrlo zabrinjavajuci pattern. Mozda sam ja naivan i/ili nisam upoznat da je na B92 bilo svega ovoga i pre, ali godinama pratim B92 (jer je to moj izbor za informacije o zbivanjima u npr. Srbiji, jednostavno puno vremena nemam za pracenje svih drugih medija) i mislim da su takvi komentari te korisnici koji su davali Preporuke takvim komentarima ili davali Nepreporuke dobrim i progresivnim komentarima BAR na B92 bili u manjini.

Ochekujem da ce mi se reci da sam mogao da otvorim ovu temu i na samom B92, mozda i hocu, ali eto sada je ovde i zeleo bih da chujem eventualna vasha razmishljanja shta se to deshava.
Stvarno molim ozbiljne sagovornike da uchestvuju, da kazu shta misle i molim bez zafrkancije i offtopic-a.
Takodje bih zamolio one generalno antiB92 (za kojeg ionako onako poznato kazu da je taj medij "izdajnichki, strano-placenicki, liberalan, Chedin... te da je konachno dobro shto se chuje i druga strana...itd...." ) da zaobidju temu!
Hvala!
Korisnikov avatar
By ZvezdasBG
A da se to ne zove kojim slucajem objektivnost? DSS, NS i SRS su partije na koje otpada dobar deo birackog tela i logicno je pustiti u etar i njihove stavove. Treba da se reklamira samo DS? Pa da lice na Milanovicev RTS? Neka fala, ta vremena su iza nas i treba da ostanu iza nas. Jedna bastilja nam je bila sasvim dovoljna.
By Sixto
Da se primetiti ogromna kolicina pravopisnih gresaka kako na sajtu tako i na tv-u! Da li su promenili lektora ili sta, al Nedjina Duga je pismenije odradjena neko 92ka!
Korisnikov avatar
By *STATUS*
желим да мало више форсирају Српску Напредну Странку....

:roll:

а Неђо на Дуги га претера...

скаче, кревељи се....

брука у оним годинама....

:duh:
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by ZvezdasBG
A da se to ne zove kojim slucajem objektivnost? DSS, NS i SRS su partije na koje otpada dobar deo birackog tela i logicno je pustiti u etar i njihove stavove. Treba da se reklamira samo DS? Pa da lice na Milanovicev RTS? Neka fala, ta vremena su iza nas i treba da ostanu iza nas. Jedna bastilja nam je bila sasvim dovoljna.

Takodje bih zamolio one generalno antiB92 (za kojeg ionako onako poznato kazu da je taj medij "izdajnichki, strano-placenicki, liberalan, Chedin... te da je konachno dobro shto se chuje i druga strana...itd...." ) da zaobidju temu!
Hvala!

elem, Zvele, ako ti ne vidish razliku izmedju progresivnosti i anti progresivnosti (pogotovo u kontekstu zemalja ex-Yu npr. ovde specifichno Srbije) i ako je to sve tebi u najmanju ruku relativno i isto, onda nemamo shta dalje puno razgovarati.
ako ti nisi svestan da je punih 20 + godina (sem mozda u vrlo kratkotrajnom periodu Ante Markovica oko 1990-e) antiprogresivnost najgrublje politichki, mentalno, delatnichki i egzekutorski carovala na prostorima zemalja ex-Yu ukljuchujuci Srbiju te da kada KONACHNO u najnovije vreme se pojavljuju naznake da bi KONACHNO i progresivnost mogla da dodje do izrazaja te da se OPET i to gushi od strane antiprogresivnosti, onda opet nemamo shta dalje da razgovaramo!
sem toga, ti Zvele banalizujesh, prichash o "reklamiranju" kojechega...
'ajde cao iz moje teme, pliz!
:bye:
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by Sixto
Da se primetiti ogromna kolicina pravopisnih gresaka kako na sajtu tako i na tv-u! Da li su promenili lektora ili sta, al Nedjina Duga je pismenije odradjena neko 92ka!
e, da i to sam bio uochio josh odavno, mada je to za mene mnogo, mnogo manje vazno.
stvarno, zashto onoliko shtamparskih greshaka po medijima Srbije i ostalih zemalja ex-Yu? preevishe.
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by *STATUS*
желим да мало више форсирају Српску Напредну Странку....
А они су као бољи од смрадикала па су заслужили да их се форсира?
Korisnikov avatar
By *STATUS*
Наравно да су бољи....

пре свега Вучић...

убеђен сам да њему ниједан политичар нипочему не може да стане на црту....

:neto:
Korisnikov avatar
By deran
Do mog posta,imao si šest odgovora ne računajući uvod.Od tih šest,tri su bila tvoja...

Temu si postavio za diskusiju ili za monolog...:srbin:
Korisnikov avatar
By jukie
Moje komentare na B92 nikada ali NIKADA ne objave, tako da verovatno imaju magični broj kompjutera u arhivi pod persona non grata

Ne znam na koliko odgovora na temi možeš da daš preporuku, ali ako možeš na sve, onda verovatno "preporučivači" idu od početka pa štikliraju sve koji su polarizovani na određeni način umesto da biraju samo najbolji/najgori kako bih ja radio.
Korisnikov avatar
By Vel boy
Наравно да су бољи....

пре свега Вучић...

убеђен сам да њему ниједан политичар нипочему не може да стане на црту....

:neto:
:smeh: kako to da nema cirilichnih smajlija? :uplasen: moramo zvati vuchica da nam to podesi. :giggle:
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by deran
Do mog posta,imao si šest odgovora ne računajući uvod.Od tih šest,tri su bila tvoja...

Temu si postavio za diskusiju ili za monolog... :srbin:
well, da, mogao sam umesto tri :srbin: posta postovati to sve u jedan pa razdeliti sa @ovaj, @onaj (k'o shto chesto i uradim, al' eto ovaj put nisam, jednostavno zaboravio). ako moderatori ocene da to trebam tako da uradim, uradicu.

ali da i tebe podsetim da sam josh u mom uvodnom postu bio rekao i ovo:
Stvarno molim ozbiljne sagovornike da uchestvuju, da kazu shta misle i molim bez zafrkancije i offtopic-a.
:wink:
Korisnikov avatar
By deran
Takođe si prvom ozbiljnom sagovorniku u temi koji je rekao šta misli,poručio "ajde ćao iz moje teme"...:srbin:
Korisnikov avatar
By *STATUS*
Вел Бој, (не, то нема никакве везе са Пеђом Д Бојем),
право код мене у школу... да видиш како се постављају озбиљне теме које привлаче људе да дискутују у њима....

:)
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by deran
Takođe si prvom ozbiljnom sagovorniku u temi koji je rekao šta misli,poručio "ajde ćao iz moje teme"... :srbin:
Da! I mislim da je to moje pravo u temi/ama koje JA otvorim (ionako ih ne otvaram chesto nit' sam na forumu non-stop).
Shto znachi da bih i ja isposhtovao i povinovao se ISTO TAKO rechenoj frazi autora teme koji bi to ISTO TAKO rekao meni (ionako se deshavalo i poshtovao sam to). Uostalom, kazesh "ozbiljnom sagovorniku..." :roll: , pa nije bash ozbiljno banalizovati stvari i prichati o nekim "reklamama" a to je ono shto je ZvezdasBG bio uradio.
Stoga, ta moja fraza njemu nije gruba, nije uvredljiva vec je jednostavno rechena s prijateljskim, iako oponentsko-mislecim, tonom.
Dakle tu nema i ne bi trebalo biti problema!
No, problem uochavam shto se opet i dalje moja tema spamuje tvojim offtopicima iako sam josh u uvodnom postu bio najuchtivije zamolio da se uzdrzite od toga. Tema bi trebala biti ozbiljna diskusija, ako je moguce. Ako nije, mozda cu biti nagnan da trazim od moderatora da ju jednostavno brzo zatvore, samo da ne bude poligon offtopicharskih, zajedljivih, inadzijskih i flejmashkih aktivnosti!
Korisnikov avatar
By deran
Ne,tema je trebala biti "Ja mislim tako a vi se slažete sa mnom"... :srbin:

A ti budi nagnan,ili kakogod...:P
Korisnikov avatar
By Vel boy
Вел Бој, (не, то нема никакве везе са Пеђом Д Бојем),
право код мене у школу... да видиш како се постављају озбиљне теме које привлаче људе да дискутују у њима....

:)
:smeh: i pravo tvojoj reputaciji :giggle:

@deran, ne. samo mi je chudno da od svih vaskolikih forumasha u moju temu i to prvi udje jedan ZvezdasBG (protiv kojeg ja nishta nemam lichno, mada je pitanje da li je obrnuto totalno neizvesno...) koji je bio s vremenom postao prema meni svadjalachki nastrojen i kontrash josh od pre par godina. mislio sam da ce on jednostavno da ignorishe moje teme kao shto i ja ignorishem njegove.
Jasno? Ili cesh da nastavish da konstantno offtopicharski spamujesh ovu moju temu, derane?
Korisnikov avatar
By deran
Dakle,molim spisak podobnih i nepodobnih,da znam imam li pravo da učestvujem u diskusiji...:cowboy:
Korisnikov avatar
By Vel boy
daj ne teatralishi! :zacepi:
vec sam rekao u mom uvodnom postu josh juche:
Hvala!

nadam se da vishe zadnji put nekome ovo opet kopi-pejstujem.

Ontopic
Takodje, brauzujuci jucherashnje Sve vesti sa B92, zgrozila me je kolichina generalnog antiamerikanisanja u komentarima na vest SAD o ljudskim pravima u Srbiji a shto je bio samo deo Izveshtaja o ljudskim pravima globalno. Istina je da je taj Izveshtaj mogao i trebao biti jache kritichniji i prema samom SAD-u, ali onoliko antiamerichko histerisanje u komentarima komentatora na ovom linku http://www.b92.net/info/komentari.php?nav_id=347056 mi je davalo utisak kao da sam zalutao na sajt obraz-a ili kurira ili islamistichkih fundamentalista, a ne na B92. Onoliko izvrtanje zakljuchaka, onolika anticivilizacijska zluradost i onolika mrznja prema svemu shto je americhko i/ili evropsko a od strane najvece vecine srpskih (?) komentatora mi se gadi.
Meni je zapravo izveshtaj State Department-a (Obama-inog, podsecam, ne vishe bush-ovog) o Srbiji, Kosovu, Rusiji, Kini i ostalim zaostalim drushtvima, chak i preblag. Josh kamo srece da je to onako "dobro" u Srbiji kao shto to Izveshtaj S.D. -a reche.
Ono shto bih josh zamerio tom izveshtaju je to shto su izostavili da uvrste i npr. Saudijsku Arabiju uz ostale islamistichke diktatorske rezime koje vec jesu pomenuli.
Nadam se da ce naredni izveshtaj predsednik Obama-inog kabineta da bude konzistentniji!
A nazalost ochito i dalje vecinska tj. Prva Srbija nek' samo histerishe i antiamerikanishe pogotovo kad nema (ili bash ima?) razloga. blago vama/njima.....

Dalje, videti ovaj link
http://www.b92.net/info/komentari.php?nav_id=347149

eto, ulickani homofob i "spretni" izvrtljivac Dragan ima zadnju rech i najvishe preporuka, a odlichan i surovo-realan komentar Mike Panchevca zadobi vishe nepreporuka nego preporuka. :wtf: is wrong with B92, Srbijom, pa i srpskim gejevima kada na tu vest Izveshtaj o pravima LGBT osoba u Srbiji- niti ima preko potrebne aktivnosti gej ili pro-gej komentatora niti ima prevage pro-gej ili bar razumevajucih komentara?? Ili to B92 nije hteo da objavljuje gej ili pro-gej komentare, vec su bili odluchili da komentar ulickanog homofoba i heteroseksiste izvrtljivca Dragana bude zadnja rech? Jesu li to selja ilic, aleksandra jankovic i koshtunica zauzeli kormilo i uticaj chak i nad B92 ili shta?

shta drugo i vishe reci do: ne znam, dragi moji, ako vam je dobro, onda nishta.
samo znam da da sam ja u Srbiji, ja takvu kvazi-ulickanu i nimalo neulickanu homofobiju i heteroseksizam ne bih mogao da podnosim. Hvala nebesima shto nisam na prostoru zemalja ex-Yu pa ni Srbije!
Korisnikov avatar
By ZvezdasBG
Originally posted by Vel boy
Originally posted by ZvezdasBG

Hvala!

elem, Zvele, ako ti ne vidish razliku izmedju progresivnosti i anti progresivnosti (pogotovo u kontekstu zemalja ex-Yu npr. ovde specifichno Srbije) i ako je to sve tebi u najmanju ruku relativno i isto, onda nemamo shta dalje puno razgovarati.
ako ti nisi svestan da je punih 20 + godina (sem mozda u vrlo kratkotrajnom periodu Ante Markovica oko 1990-e) antiprogresivnost najgrublje politichki, mentalno, delatnichki i egzekutorski carovala na prostorima zemalja ex-Yu ukljuchujuci Srbiju te da kada KONACHNO u najnovije vreme se pojavljuju naznake da bi KONACHNO i progresivnost mogla da dodje do izrazaja te da se OPET i to gushi od strane antiprogresivnosti, onda opet nemamo shta dalje da razgovaramo!
sem toga, ti Zvele banalizujesh, prichash o "reklamiranju" kojechega...
'ajde cao iz moje teme, pliz!
:bye:
Okej zaobilazim. Kapiram da gastarbajteri bolje znaju situaciju u srpskom medijskom nebu.
By Sixto
Sta ces kad je covek progresivan, pod srecnom se zvezdom rodio! Ko nam je kriv sto smo regresivna, nazadna bagra!
Korisnikov avatar
By ZvezdasBG
Originally posted by Sixto
Sta ces kad je covek progresivan, pod srecnom se zvezdom rodio! Ko nam je kriv sto smo regresivna, nazadna bagra!
Jes bre. Puna podrska Sixto :lol:
By Sixto
Moja puna, puna, puna podrska postovima ZvezdasBG!
Korisnikov avatar
By erkondisn
---cut---
nisi jedini koji je to primijetio :)
recimo da su polako jos malo pa isluzili svoje :)

stvarno, zashto onoliko shtamparskih greshaka po medijima Srbije i ostalih zemalja ex-Yu? preevishe.
zato sto stede na lektorima. ako ih uopce imaju. prestrasno. evo rtl u HR otpustio nedavno sve odreda.
Korisnikov avatar
By Vel boy
@zvezdas (od kojeg ne ochekujem replike!)
ne samo da sam prichao o medijima u Srbiji vec i o krucijalnoj rascepljenosti Srba (kao i svakog ili skoro svakog naroda) na progresivne i antiprogresivne.
Toliko.
i vec ti rekoh :bye:

@moderatori:

shta kazete na zvezdasevo intimidatorsko obracanje meni s "gastarbajteri, ovo, gastarbajteri ono..." ?
zashto se ne seku flejmashki OFFtopici koje su na ovoj temi chinili ZvezdasBG, sixto i deran?

Hvala!

Ontopic:

samo moram da kazem da mi je drago shto i dalje ima prevage progresivnih komentara i Preporuka na ovu vest

http://www.b92.net/info/komentari.php?nav_id=347590

pa se uochava da kada je o Peshchaniku i Cecama rech tu je i dalje stanje vrlo dobro shto se tiche komentara i Preporuka, a kada je rech o diskriminaciji i homomrznji prema GSA-i koja je samo htela da odrzi konferenciju za shtampu bash o diskriminaciji i homomrznji u Srbiji, tu su vecinom antigej komentatori i njihove Nepreporuke/Preporuke.

'shmi ako ja kontam ovaj pattern paradoksa....
By Sixto
Ne mozemo govoriti o jednakosti i osudjivati relativizovanje, a sami sebi dopustamo exkluzivitet da delimo korpus na progresivan i nazadan, sa pretpostavkom da ce taj isti 'nazadan' svet ostati nepismen bez racunara ostavljajuci prazan prostor 'progresivnima' za komentarisanje, puhanje u guzicu, tapsanje po ledjima i grejanje svog kultur snobizma!

Ne moze neko podeliti celinu na dva pola, operisati s njima dodeljujuci im 'superior race' status, a u isto vreme traziti jednakost za sve i zabranu diskriminacije!

Kazu nasi stari, pospremi sinko tudju avliju pa tek onda zveraj po komsiluku!

Moja puna, puna, puna, bezrezervna, nenadjebiva, nepobediva, nezadrziva, neizdrziva podrska postovima ZvezdasBG!
Korisnikov avatar
By Vel boy
Ne mozemo dozvoliti da se kakvagod da je vecina chega IZIVLJAVA nad eto manjinom i da vrshi inadzijske INVAZIJE u NASHE manjinske PROSTORE I KUTKE!
Ne mozemo dozvoliti takvo izivljavanje i izdrkavanje nad nama drugachijim! Takav mentalitet "veci sam i jachi i pregazicu te da te nema" i drzi drushtva i drzave zemalja ex-Yu tamo gde jesu- NA SMETLISHTU EVROPE!

No, ako vam je sve to dobro, onda nishta!

p.s.
zbog izrechenih prostachkih i vulgarnih izraza koje si napisao te zbog offtopicharskog i namerno-ridikulistichkog, cirkusantskog i provocirajuceg nastavljanja spamovanja ove moje teme, s OPET tvoje strane, korisniche Sixto, trebalo bi da prijavim moderatorima ovaj tvoj post iznad. Tim pre jer sam josh vec pre nekoliko dana lepo i uchtivo zamolio da oni koji bi da offtopikuju, spamuju, vredjaju i inadzijski kontriraju- da ZAOBIDJU ovu MOJU temu!
Korisnikov avatar
By m..
Au, nije mi trebalo da zalazim ovde.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!