Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Pro et Contra?

Evroskeptik
5
15%
Evropejac
18
55%
Nista navedenog, zabole me iskreno!
10
30%
By Sixto
Da li ste u svetlu politicke situacije zadnjih par godina ostali, postali ili prestali biti za famoznu EU?

Slika
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Ne.
Tek ako neka drzava clanica eventualno odluci da naspusti EU i vrati se na staro onda cu se zapitati, do tada sam pro EU. :eu:
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Ja sam vrlo wilhelminocentricna, tako da me u celoj politickoj situaciji 'brine' samo moje dobro.
By Hans
Jesam za EU, ali onda stavim prst na chelo i zapitam se da li je bolje uci kao poslednja beda ili sachekati jos dvadesetak godina. Zashto bi neko prihvatao zemlju koja neguje mit o ratnim herojima, ima toliko kompjuterski nepismenih, privredu u ambisu...Treba biti iskren prema sebi. Mi svi mislimo da ce nam EU pomoci ali to su iluzije, niko nece Srbiju podici na noge osim nas samih ili mozemo da objavimo tender pa da nas kupe sve zusammen zajedno sa ovim forumom...Ovde mora jos mnogo hleba da se pojede.
By Storm
Euroskeptik. Još od pre nekoliko godina.
Korisnikov avatar
By Burak
Opcija 1(jedan).
Nista dobro nam nece donijeti. Evo Bugarska i Rumunija su u EU pa su i dalje bez veze...
@hans; ne vidim po cemu to Srbija nije "dostojna" da udje u EU. Mislis da Engleska, Poljska ili Italija nemaju svoje nacionalne heroje?
By Hans
Originally posted by burak-BL
@hans; ne vidim po cemu to Srbija nije "dostojna" da udje u EU. Mislis da Engleska, Poljska ili Italija nemaju svoje nacionalne heroje?
Da, Italija je imala svog "nacionalnog" heroja. Zvao se Benito Musolini. Te stvari su se kaznile i u Nemachkoj i u Italiji. A kod nas se fashizmu i etnichkom chistjenju i dalje posvecuje velika pazhnja i velicha se. Poljska nije bombardovana, nije imala sankcije, nije imala inflaciju od 250 000 procenata kao mi 1993. Engleskoj nije mesto ovde...Zashto bi neko jednu kolonijalnu silu dovodio u bilo kakvo pitanje...Srbija je u vreme cara Dushana poslednji put bila neko i neshto.
Korisnikov avatar
By Manon
Po prirodi stvari mi bi trebalo da budemo deo evropske zajednice. Mislim da je vece pitanje da li ce ta zajednica opstati nego da li cemo joj mi pristupiti. Nemojte da potcenjujete sami sebe. Mi smo partner njima koji im je itekako potreban kao i oni nama
By wilmott
Za pristupanje. Vise dobijamo nego sto gubimo.

A Hans prica gluposti.
By Hans
Originally posted by Leon Walras

A Hans prica gluposti.
Moguće je, ipak sam u godinama, samo...to ima veze sa strukturom ličnosti određene osobe i ličnim dostojanstvom. Da li je bolje da ova zemlja uz pomoć EU obnovi svoju privredu pa da onda pokuca na vrata istih ili da prođemo kao korumpirana Bugarska? Neki ljudi spadaju u one koji gledaju površinu i ne smeju se usuditi da zagrebu malo ispod. A ispod se nalaze doktori koji primaju mito, zaboravljaju makaze u pacijentima, nesrećni ratni invalidi, nesrećna prosveta, uništeni sistemi vrednosti i komunikacija među ljudima..I onda se pojavi neko ko kaže da treba pošto-poto ući...To liči na scenu gde brod kreće u nekakvu rajsku zemlju i svi kopaju oči jedni drugima da uđu. A onda kad dospeju tamo vide koliko manira nemaju jer je na brodu elita...E to je Srbija. Mislite ako je neko doveo ESC u Beograd i ako se država malo otvorila da je to dovoljno...Imamo mi još mnogo obaveza prema njima...a dužni smo im isuviše i malo je suludo poverovati da oni samo nas čekaju.
Ja se takođe radujem i pozdravljam naše napore da se priključimo...Ali, onda će se desiti ono što se dešava u mnogim zemljama koje su izašle iz komunizma-centralizacija. Budimpešta, Prag...sve su to lepi gradovi ali niko ne zna kako živi unutrašnjost tih zemalja. Plus te zemlje nisu imale sankcije, ratove, inflaciju. Beograd je takođe urban, sređen, nalickan. Ali, kada je neko od nas poslednji put prošao kroz Kladovo ili Vladičin Han?
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
fondovi EU za regionalni razvoj se usmeravaju u najsiromašnije delove zemlje upravo iz tih razloga. sećam se pre nekoliko godina slične priče za HR gde su ZG i Istra dobijali mnogo manje para nego Dalmacija npr. zbog velike razlike u BDP-u.
By Hans
Originally posted by blenta
beograd sredjen i nalickan?
U odnosu na ostatak Srbije, da.
Korisnikov avatar
By unic0rn
Originally posted by blenta
beograd sredjen i nalickan?
u odnosu na pre 10 tak godina da ne prepoznash :povez:

ot:

smanjio mi se entuzijazam po pitanju ulaska u EU jer mi je gadan odnos 'stare evrope' prema nama (eh da je samo nama) jelte 'divljacima', ali da je sutra referendum reko bih DA.
no u svakom sluchaju mislim da treba sto vise saradjivati sa EU, sto brze raditi na dostizanja potrebnog nivoa da bi se pristupilo u EU, pada kada se sve to postigne pitacemo se da ili ne iz, nadam se, ne ovoliko bedaste perspektive stvari
Korisnikov avatar
By Manon
a i evropejac kao gradjanin EU nikad fakticki nije zaziveo. Gradjani zemalja clanica nisu prevazisli svoj nacionalni identitet.
Sa druge strane ni unija nije ispunila jednu od cetiri fundamentalne slobode, a to je slobodno kretanje lica, koje podrazumeva slobodu izbora stanovanja, radnih mesta ... U tome su narocito sputavani gradjani novopridoslih clanica

EU je bas "pljunuta" SFRJ
Korisnikov avatar
By Mars
Jbt, ovi na slici ko oni ŠEŠELJEVI majmuni kad obuku one odvratne majice.
Misliš da sami po sebi NE MOGU da budu još odvratniji, kad ono MOŽE!

Onaj dole desno još i liči na Krasića...gore levo na Šešelja, a gore desno na Branu Crnčevića. Čudne neke fizionomije.

Elem, odričem se prava da se izjašnjavam po ovom tužnom pitanju...
By Sixto
Originally posted by 2Q2Bstr8
fondovi EU za regionalni razvoj se usmeravaju u najsiromašnije delove zemlje upravo iz tih razloga. sećam se pre nekoliko godina slične priče za HR gde su ZG i Istra dobijali mnogo manje para nego Dalmacija npr. zbog velike razlike u BDP-u.
Nesto sam skepsa sto se tice namenskog trosenja tih para od nase politicke vrhuske! Nema vece bagre od nas i muljara! Samo vidis nestao fond, a neko iz vlasti kupio jos 10hektara vinograda kao Zivkovic i sl.
By Hans
Originally posted by Mars

gore levo na Šešelja, a gore desno na Branu Crnčevića. Čudne neke fizionomije.

Mislim da reetko ko podseca na Branu Crnchevica... :bouncy:
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by Mars
Jbt, ovi na slici ko oni ŠEŠELJEVI majmuni kad obuku one odvratne majice.
Misliš da sami po sebi NE MOGU da budu još odvratniji, kad ono MOŽE!

Onaj dole desno još i liči na Krasića...gore levo na Šešelja, a gore desno na Branu Crnčevića. Čudne neke fizionomije.

yep, :yes:
kad je irskim nacionalistima trebala EU da im njihovu zemlju uredi i modernizuje, onda im je sve trebalo i valjalo od EU-a.
a, kada EU ochekuje od svojih chlanica solidarnost u odnosu i prema drugim te onim koji trebaju to tek postati, irski nacionalisti prde nekim njihovim sebichnim kapricom.
Korisnikov avatar
By unic0rn
nisam bash siguran da se radi o ircima - vidite da imaju britanske zastavice ispred sebe
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
Pro.

Bice bolno i komplikovano, mozda cak i malo blamirajuce (poput bugarskog problema sa proneverom novca iz fondova), ali ce doneti dobro na duze staze.

Kad vec ne mozemo sami sebe da urdeimo, dajte da neko drugi to uradi.
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by unic0rn
nisam bash siguran da se radi o ircima - vidite da imaju britanske zastavice ispred sebe
e, da. izgleda da su britanski desnichari nashli tu zajednichku stvar s isto takvim irskim. :barf: ili su mozda oni iz Ulster-a "dike i ponosa" i UK-a i Irske.....
Korisnikov avatar
By kal zakath
Originally posted by Vel boy
kad je irskim nacionalistima trebala EU da im njihovu zemlju uredi i modernizuje, onda im je sve trebalo i valjalo od EU-a.
a, kada EU ochekuje od svojih chlanica solidarnost u odnosu i prema drugim te onim koji trebaju to tek postati, irski nacionalisti prde nekim njihovim sebichnim kapricom.

Samo što su irski nacionalisti momentalno poslednji bastion vrednota na kojima je navodno utemeljena EU. Jadna je EU gde jedna Irska sama brani demokratiju.
Korisnikov avatar
By Vel boy
oh, really, machak? :roll: a kako to elaborirash?
Ja se ne slazem. A, kako si ti doshao do tog zakljuchka, ne znam.
Korisnikov avatar
By kal zakath
Referendum je najdemokratskiji oblik izjašnjavanja. Ako je za primenu ustava EU prema ustavima više zemalja potreban razpis referenduma (i u Sloveniji), onda je preimenovanje ustava EU u sporazum, dogovor, uputstvo za pranje veša ili štagod, jednostavno manipulacija pravima građana, kako bi se proguralo nešto što su građani pojedinih zemalja več odbacili.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!