Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By deran
MMF odobrio stand by aranžman Srbiji

17.01.2009

Odbor direktora Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) odobrio je noćas Srbiji stend-baj (stand-by) aranžman od 402,5 miliona evra, saopštila je ta međunarodna finansijska institucija. Aranžman u trajanju od 15 meseci podržaće program Vlade Srbije za održavnje makroekonomske i finasijske stabilnosti i predviđa da Srbija povuče novac ukoliko joj zatreba finasijska podrška, navodi se u saopštenju MMF-a...
nastavak...

Mislim ljudi,skoro pola milijarde dolara:puzzle:

Nit piše KO ga uzima ,nit KO ga vraća,nit KAD vraća taj novac...

Sve nešto Vlasti u Beogradu,srpska Vlada...

Ko li će omastiti brke...:kesa:
Korisnikov avatar
By deran
Pa za održavnje makroekonomske i finasijske stabilnosti... :srbin:

Čitaj LOPOVIMA :avalon: :avalon: :avalon:
By wilmott
MMF ne pruza finansijsku pomoc ukoliko se ne priloze jasne garancije da novac nece biti nenamenski utrosen. A instrumentima kontrole ne ostavlja prostor za finansijske manipulacije,
Korisnikov avatar
By Delete
@deran
Odgovor na tvoje pitanje se krije u jednom prezimenu: Jelasic!
Korisnikov avatar
By Mars
Ćuti kad nije Dinkić.
Korisnikov avatar
By mili86
Kao da smo do sada vracali ...
Korisnikov avatar
By Stripi
Originally posted by Leon Walras
MMF ne pruza finansijsku pomoc ukoliko se ne priloze jasne garancije da novac nece biti nenamenski utrosen. A instrumentima kontrole ne ostavlja prostor za finansijske manipulacije,
:lol:

ti onda nikadnisi nikad čuo za RVacku :lol: mislim da je MMF postao banka ko i svaka druga-daje lovu i ubire kamate i baš ih peechka zaboli kako će se ta lova utrošit.
Korisnikov avatar
By emo_haos_
zaista nemam vere u tu 'kontrolu'... :ozbiljan:

:ignorance_is_bliss:
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Derane mani se ekonomije molim te :peace:
To bi bilo kao kad bi ja pokrenuo temu o formuli 1 koja me uopste ne zanima i slabo se razumem u nju i pitao:a sto se oni voze u krugocve :lol:

Ovo me podseca na cuvenu temu koju je forumasica BiGirl svojevremeno pokrenula a naslov teme je bio ODAKLE DRZAVI PARE :lol:
Korisnikov avatar
By deran
Laki,ne znam šta si hteo reći s tim da se manem ekonomije (baš ja ili bilo ko drugi-ni to mo nije jasno )...

Mene JAKO zanima ovo-a tema je postavljena za diskusiju- ne mogu da razumem kako tebi nije važno ko uzima toliki novac,i čemu...još u zemlji koja je toliko korumpirana...

A to će sve ići preko mojih/naših leđa... :indijanac:

Dakle,ako nemaš ništa pametnije da kažeš,bar se suzdrži...:swan:
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Na tebe sam mislio....i ne mogah se suzdrzati da ne prokomentarisem :blenta:

Sav info o tome imas na netu i mozes da procitas da se takvi aranzmani sa MMF rade cesto....da vecina zemalja pozaljmljuje novac na taj nacin i da ga kasnije odplacuje uz odredjenu kamatu i na odredjeni broj godina ovih manje od pola milijarde je mrvica u moru-spoljni dug Srbije prema MMF-u i drugim medjunarodnim finansijskim institucijama je mnogo veci od toga a uredno se izmiruju rate sveke godine...jos uvek fala bogu ako dodjemo u fazu da ne mozemo otplacivati stare kredite e onda smo u problemu.

A stand-by aranzman znaci da je novac na raspolaganju i da ga drzava moze povuci ako joj zatreba za razne potrebe posto se ove godine ocekuju isto potresi u finansijskom sektoru i posto je opsta kriza bitno je da taj novac postoji za ne daj boze situacije.Zasada su rekli da ga nece povlaciti jer nema potrebe?
Kapish?
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
A vidim da je tebe zbunilo to sto ne pise imenom i prezimenom ko uzima kredit :lol:

Takve kredite dize drzava i ona je odgovorna za njih i kasnije njihovo vracanje....ocekujes da kredit koji uzima drzava glasi na ime pojedinca ili sta?

A taj novac odnosno njegovo koriscenje se strogo kontrolise i tu nema puno mogucnosti za zloupotrebe-korupcija i kradja novca se ne radi na taj nacin od stranih kredita ili uzimanjem direktno iz budzeta to se radi na malo suptilniji nacin...kroz raznorazne provizijem usluge i kontrausluge, namestanje velikih poslova i slicno.

Spavaj mirno i ne citaj naslove u Tabloidima :potapsava:
Korisnikov avatar
By deran
edit II

Laki,obraćaš mi se kao da sam se juče rodio-ja nisam baš toliko glup,a ni ti nisi baš toliko pametan:andjela:
Sve navedeno si ti možda čitao na netu,i to su tako opšta mesta,da meni zaista nije jasno kako će te pare "stabilizovati makroekonomiju" ili kako su već to formulisali...

Država,Vlada...bla,bla,bla...

Ako je tebi to smešno,na zdravlje ti...:jazzva:
Korisnikov avatar
By Tomek
Originally posted by Lakiboy_ns
...
kad bi ja pokrenuo temu o formuli 1 koja me uopste ne zanima i slabo se razumem u nju i pitao:a sto se oni voze u krugocve :lol:
Laki, luuuud si... :smeh: :smeh: :smeh:

derane,

iskreno, to i nisu neke pare...
Tih 400 miliona evra bi se vracalo u narednih 6-7 godina...
Taj novac nece 'stabilizovati makroekonomiju' vec bi to trebalo da urade one vladine mere na osnovu kojih je sklopljen aranzman...

A kako ce se konkretno koristiti?
Najverovatnije za intervencije na deviznom trzistu...
Korisnikov avatar
By deran
...ili će ih pojesti mrak:panker:

I iskreno,nije da nisu neke pare...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!