Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By bothways
Danas se u Njujorku srusio avion. "Pao" je u reku Hadson i svi putnici i posada su preziveli.

Izgleda da je avion udario u pticu, zbog cega su otkazala dva motora. :nazalost:

Link
Korisnikov avatar
By ns.happy
avion udario u pticu? kolika je ta ptica?
Korisnikov avatar
By Berserker
Originally posted by ns.happy
avion udario u pticu? kolika je ta ptica?
Korisnikov avatar
By dungoll
bu hu. ajd sad da plačemo. to će im pomoći!?
By жњ
Originally posted by superfly
:krava:

Slika

crnjaaaak :lol: kako si samo spazio :hail: (inace ima sajt sa promasenim reklamama na netu... na ovaj fazon. samo ne mogu da se setim adrese)

on topic:

e nego, ne znam samo cemu kuknjava oko aviona kada su svi okej.... svaka cast pilotu!! :hail2:
By Kragi
Ali znao sam da ce neko da otvori ovu temu ..... :)
Vest dana u Srbiji pad aviona u NY-u ... Mislim .... :alexis:
Korisnikov avatar
By bothways
To je vest dana u svetu :)

Mislim, kako dramaticno prikazuju dogadjaj sve vece svetske news televizije...
By Kragi
Ma nas FOX je bio najjaci, direktno ukljucenje u FOX NEWS i simultani prevod spikerke koja je jedino znala da kaze AVION :lol:
Korisnikov avatar
By Momo
Originally posted by KgCS3
Ali znao sam da ce neko da otvori ovu temu ..... :)
Vest dana u Srbiji pad aviona u NY-u ... Mislim .... :alexis:
Pa i na skaj njuzu je bilo kad se onaj helikopter sa deda mrazom srusio u Kragujevcu pre par godina

isto nije bilo povredjenih

i dan danas mi je smesno kad se setim te vesti :lol:
By Kragi
haahahhahahaahhaahahha
pa nisam ja rekao da je SKY inteligentniji od FOX-a :D

Sad se razmisljam da li da otvorim temu tipa "Azil za Ali Hamada ili ne?" :lol:
By superfly
Originally posted by жњ
Originally posted by superfly
:krava:

Slika

crnjaaaak :lol: kako si samo spazio :hail: (inace ima sajt sa promasenim reklamama na netu... na ovaj fazon. samo ne mogu da se setim adrese)
e pazi kad sam znao da ćeš TI prokomentarisati moje zapažanje. :mazi:
ajde potrudi se i nađi taj sajt. ja sam svojevremeno to video u nekom
časopisu i divio se "slučajnostima".
Korisnikov avatar
By Delete
Treba istrebiti sve ptica...kako samo smeju da udju u putanju americkom avionu?! :apprentice:
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Srusio se na maloj visini u reku Hadson..izgleda da niko nije poginuo tako da je sve proslo okejk :)
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
avion je naleteo na jato ptica. teško da su mu od jedne ptice stradala oba motora. što kaže nshappy - kolika je to ptica? :lol:

super sajt za "promašene" stvari je failblog.org.
Korisnikov avatar
By Manon
danima sam okupirana osecajem velikog uzbudjenja zbog tog uspesnog prinudnog sletanja. Pilot koji je to izveo je pravi genije. Zasluzuje velike pohvale i postovanje.
svojevremeno sam pohadjala skolu za sportskog pilota na avionu Utva 75. To je mali avion i svaki put smo izmedju ostalog vezbali prinudno sletanje zbog otkaza rada motora. To kod malih aviona nije problem jer su lagani i ponasaju se kao jedrilice.
Jedini rizik je da ti motor otkaze prilikom uzletanja. Tada skoro da nema sanse za bezbedno sletanje jer u toku savladavanja sila uzgona ne mozes da manevrises ...
Uravo to se desilo u Njujorku. Pilotu su otkazala oba motora dok je jos bio u uzletanju. Prosto su sekunde bile u pitanju da odluci da okrene avion ka reci a da ne izgubi putanju i sunovrati se kao klada na zemlju.
Korisnikov avatar
By Marvin
Originally posted by Manon
svojevremeno sam pohadjala skolu za sportskog pilota na avionu Utva 75
Nisam ni sumnjao :potapsava:
Korisnikov avatar
By Starman
Originally posted by Manon
danima sam okupirana osecajem velikog uzbudjenja zbog tog uspesnog prinudnog sletanja. Pilot koji je to izveo je pravi genije. Zasluzuje velike pohvale i postovanje.
svojevremeno sam pohadjala skolu za sportskog pilota na avionu Utva 75. To je mali avion i svaki put smo izmedju ostalog vezbali prinudno sletanje zbog otkaza rada motora. To kod malih aviona nije problem jer su lagani i ponasaju se kao jedrilice.
Jedini rizik je da ti motor otkaze prilikom uzletanja. Tada skoro da nema sanse za bezbedno sletanje jer u toku savladavanja sila uzgona ne mozes da manevrises ...
Uravo to se desilo u Njujorku. Pilotu su otkazala oba motora dok je jos bio u uzletanju. Prosto su sekunde bile u pitanju da odluci da okrene avion ka reci a da ne izgubi putanju i sunovrati se kao klada na zemlju.
Ovdje se pilotu treba dodatno pokloniti jer je uspio da spusti avion u vodenu površinu, a da mu se pri tom avion ne raspadne na komade :hail:
Korisnikov avatar
By Manon
Starman, mislim da do sada ni jedan pilot komercijalnih(velikih) aviona to nije uspeo. Sa malim avionima koji ne mogu da uvuku tockove to nikako ne bi ni moglo jer bi oni odmah izvrnuli letelicu, koja bi se razbila o vodu.

Vesti piloti mogu da spuste male avione na vodu kad nisu veliku talasi i kad nema jakog vetra(bocnog), a bilo je i slucajeva da ih spuste trupom na (pripremljenu) pistu bez tockova

@Marvin, tvoj komentar zvuci drugacije od onoga sto si napisao. Ali nije vazno. Mogu ti reci da sada letim samo na motornom zmaju(mnogo je jeftinije). Ako zelis, javi se...

... i posto sve znas, za tebe pitanje glasi:

kako se zove onaj zuca iza zmaja?

Slika
By жњ
jel to uslikano na aerodromu "lisicji jarak"? :D

isla sam tamo da letim zmajem... nisam bas pohadjala obuku kao manon, ali mi je cika pilot prepustao kontrolu tokom skoro citavog leta. ima ovde tema o tome sta je bolje od seksa... razmisljala sam o tome dosta dugo i nisam se mogla setiti niceg sto bi bilo bolje, ali sad kad sam se podsetila... ikskjuz mi, ovo jeste :yay:

^^
Korisnikov avatar
By Delete
@Manon
Poznajes li Baneta Miljkovica?

A mozda znas i vlasnika (valjda je jos uvek) ovog malog zutog cuda cika Krstu? :)
Korisnikov avatar
By Delete
Izvor:Blic

Kapetan Čelzi Salenberger, proglašen za heroja zato što je uspeo bezbedno da spusti ruinirani avion u reku i da spase svih 155 putnika uključujući i posadu, odlučio je da se spusti u reku zato što bi pokušaj vraćanja aviona na aerodrom „La Gvardija” predstavljao izuzetan rizik da dođe do katastrofalnog survavanja u gusto naseljeno područje. Salenberger i njegov kopilot opisali su istražiteljima Odbora dramatične scene koje su se odigravale u kokpitu nekoliko minuta pre i nakon što je avion na letu 1549 udario u „zid velikih ptica” neposredno posle uzletanja, kada je izgubio oba motora.
Staklo na kokpitu bilo je „bukvalno zastrto velikim, tamnosmeđim pticama”, izjavio je Salenberger. On je Higinsovoj rekao da je njegov prvi instinkt bio da se sagne kad je ugledao ptice, ali nije to učinio. Pokušaj sletanja na alternativni aerodrom „Teterboro” u blizini, takođe nije dolazio u obzir jer bi to značilo da avion mora da preleti Nju Džersi.
„To je naseljeno područje, a posledice bi bile katastrofalne”, izjavila je Kiti Higins iz Odbora.
Umesto toga, pilot je kontrolorima rekao: „Završićemo u Hadsonu”. Novi detalji pokazali su se pošto je avion izvađen iz reke i kada se mogao videti njegov rastrgani donji deo trupa. Sada će moći da se izvadi crna kutija i da se dobije više informacija.
Korisnikov avatar
By Manon
Fotografija je sa Utvinog aerodroma u Pancevu. Slika je od pre nekoliko meseci kada je bila smotra. Tu sam upoznala vlasnika malog Zirokoptera koji je rucno napravljen

....

jos uvek me drzi odusevljenje u vezi ovog sletanja u reku. Kakav covek. Svaka cast. Avion sigurno nije bio ni na 1000 metara kada su prestali da rade motori. Bez motora je prestala sila uzgona i dejstvo sile gravitacije je momentalo pocelo da obara avion koji je bio u uzlaznoj putanji Pilot je uspeo da ga zadrzi da ne pocne da pada, da ga okrene i navede da se spusti u reku i to besprekorno. Nije imao prostora ni za minimalnu gresku u proceni koliko i kako da pomera zakrilca ili da otvara flapsove i da koriguje putanju. To je moguce u teoriji ali prakticne sanse za uspeh su jedan od milion
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!