Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By jukie
Obustavljena isporuka gasa Srbiji
6. januar 2009. | 00:34 -> 17:13 | Izvor: B92, Beta, Tanjug
Moskva, Prag, Sofija, Berlin, Zagreb -- Direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović kaže da je danas posle podne Srbiji potpuno prekinuta isporuka gasa.

Redukovane ili obustavljene isporuke ruskog gasa (Beta)
Bajatović je istakao da je isporuka gasa prekinuta u 15.30 sati i da u ovom momentu Srbija nema snabdevanje prirodnim gasom. S obzirom na to da je potpuno prestala isporuka prirodnog gasa iz uvoza, “Srbijagas“ traži da svi kupci pristupe hitnom tehnološkom zaustavljanju potrošnje gasa da bi se smanjila šteta od prestanka isporuke, kaže se u saopštenju ovog preduzeća.

“Srbijagas“ upozorava da su raspoložive količine gasa dovoljne samo za nekoliko narednih sati i treba ih iskoristiti za bezbedno zaustavljanje postrojenja i da se očekuje da će prvi kupci ostati bez gasa u toku noći.

Do jutarnjih časova se očekuje da će Srbija ostati potpuno bez snabdevanja gasa, pošto količine domaćeg gasa ne mogu da održe gasovodni sistem u funkciji, zaključuje se u saopštenju "Srbijagasa".

Direktor “Srbijagasa” ranije danas je apelovao na industriju da prekine sa preuzimanjem gasa, a na ostale potrošače je apelovao da racionalno troše gas. Nije isključeno da isporuka gasa bude i u potpunosti prekinuta, kaže Bajatović.

Bajatović kaže da se radi sve kako bi prioriteti bili uredno snabdevani.

“Mi trenutno radimo plan redukcije koji bi trebalo da održi stabilnost za ono za šta smo po zakonu dužni, dakle škole, bolnice, daljinski sistemi domaćinstva i u ovom momentu recimo lekovi i pekari, dakle ono što održava funkcionalnost na ovo nivou”, kaže Bajatović.

Srbija ima dovoljno rezervi mazuta, Elektroprivreda Srbije radi punim kapacitetom, a izdati su nalozi da se transportuje mazut do korinika koji mogu da ga koriste, kaže Bajatović.

On je pozvao sve industrijske kapacitete u Srbiji da zbog vanredne situacije, preventivno odmah prekinu preuzimanje gasa, dok na ostale apeluje da budu maksimalno racionalni.

“Sve što može da pređe na mazut treba to da uradi, već sada se mazut razvozi po školama bolnicama, gde god je moguće. Nećemo čekati da gas nestane već se spremamo i u ovom momentu mi time upravljanmo u skladu sa zakonom”, navodi direktor “Srbijagasa”.

Bajatović je najavio i da će se sutra sastati sa mađarskim kolegama, kako bi se pokušale obezbediti dodatne količine gasa za našu zemlju iz Mađarskih rezervi.

Kako B92 saznaje i neke tooplane dobile su preporuku da pređu na korišćenje mazuta. Prve posledice već su vidljive - toplana u Sremskoj Mitrovici od sutra prelazi na mazut.

"Beogradske elektrane" prešle na mazut

Javno komunalno preduzeće "Beogradske elektrane" saopštilo je da zbog prekida isporuke prirodnog gasa neće moći da obezbedi propisane temperature u zagrevanim prostorijama korisnika i da će biti prinuđeno da radi na režimima koji obezbeđuju tehničko-tehnološku zaštitu čitavog sistema.

S obzirom na to da je inostrani isporučilac potpuno prekinuo isporuku primarnog goriva za proizvodnju toplotne energije, svi proizvodni pogoni tog preduzeća prinuđeni su da koriste alternativno gorivo - mazut, navedeno je u saopštenju.

Za to je, neophodna i maksimalna saradnja sa kompanijom "NIS-Petrol".

"Beogradske elektrane" pozvale su korisnike da maksimalno racionalno koriste toplotnu energiju i da u prostorijama u kojima ne borave prekinu dotok toplotne energije u radijator.

Kako bismo očuvali od raspada i elektroenergetski sistem Srbije, takođe apelujemo na sve građane Beograda da maksimalno racionalno koriste i električnu energiju za grejanje ili dogrevanje prostorija, navedeno je u saopštenju.
By Swanheart
Bajatović mi ide na qrac
na hrt-u su pre 3 meseca obavestavali narod da nadje alternativne nacine za grejanje jer ce biti prekida u isporuci gasom, a mentalac Bajatović je pre par dana davao izjave kako je sve u redu i kako Srbija nece imati problema u snabdevanju gasom.
Korisnikov avatar
By Myself
Mislim da nece biti problema sa grejanjem jer mi mozemo da trujemo narod lozeci mazut u nasim termoelektranama-toplanama.

Ma, smederevac je zakon!
Korisnikov avatar
By ::fy::
Srbiji prekinute isporuke gasa. Raspoložive količine dovoljne za samo nekoliko sati. “Srbijagas“ traži da svi kupci hitno zaustave potrošnju gasa da bi se smanjila šteta. EDB poziva na smanjenje potrošnje struje u Beogradu.

Хладнији станови у Београду
"Београдске електране", због прекида испоруке природног гаса, неће моћи да обезбеди прописане температуре у загреваним просторијама корисника и да ће бити принуђено да ради на режимима који обезбеђују техничко-технолошку заштиту читавог система.
С обзиром на то да је инострани испоручилац потпуно прекинуо испоруку примарног горива за производњу топлотне енергије, сви производни погони тог предузећа принуђени су да користе алтернативно гориво - мазут, наведено је у саопштењу.
"Београдске електране" позвале су кориснике да максимално рационално користе топлотну енергију и да у просторијама у којима не бораве прекину доток топлотне енергије у радијатор.
Такав режим рада узрокован ванредним околностима трајаће док се не стабилизује снабдевање природним гасом, наведено је у саопштењу.

Стање алармантно
Електродистрибуција Београд позвала је све потрошаче у Београду да смање потрошњу електричне енергије, јер се од почетка године бележи највећа потрошња и електроенергетско оптерећење у последњих десет година.

"Апелујемо на све потрошаче у Београду, поготово на оне који се греју на струју, да не укључују све уређаје ођедном да би електроенергетски систем могао да издржи и нормално функционише за Божић".
Korisnikov avatar
By Daliborka
:shok:
A sutra ce, kazu, biti i do - 15 stepeni.
:ledeni:
Jadan ovaj narod !
Jadni mi !
Kuku !
:rida:
Korisnikov avatar
By Vel boy
eto, starojulijanskih 'rishcanskih pravoslavaca, nashli na Badnje Veche i Bozic njihovog kalendara da teraju inadzijski kapric do maksimuma i to u sred najhladnijih dana zime.....
Korisnikov avatar
By Delete
Originally posted by ::fy::
"Апелујемо на све потрошаче у Београду, поготово на оне који се греју на струју, да не укључују све уређаје ођедном да би електроенергетски систем могао да издржи и нормално функционише за Божић".
:smeh: :lol: :smeh: :smeh: :lol: :smeh:
By Simor
Originally posted by Daliborka
A sutra ce, kazu, biti i do - 15 stepeni. Jadan ovaj narod ! Jadni mi ! Kuku !
Ništa se ne brinite tetka Daco! Sve će biti u redu! Vi znate da je Rusima draža Srbija sa Kosovom i Metohijom kao njenim neodvojivim delom više nego išta. Tamo nekakve hortijevske Mađarske, ustaške Hrvatske ili džamahirijske Turske će da trpe dok se bivša braća u Staljinu ne dogovore šta je ekonomska cena, a mi ćemo da dobijemo gas duhovnim linkom Moskovska patrijaršija - Gračanica - Hram Svetog Save i da zgrejemo naše tople slovenske duše.

Neće nas braća Rusi, braća Putin i Medvedev, pustiti da se smrzavamo. Nikada! Oni su sprečili ekonomske sankcije, neopravdane i ničim izazvane dakako, oni su sprečili NATO bombardovanje, tu strašnu agresiju u trenutku kada smo Albancima pružali nadevropske standarde, oni su nam ponudili vanekonomsku cenu za NIS, pa daće nama baćuške i gasa!

Uostalom, uvek ostaje badnjak koji ćemo da palimo... Koliko iskrica, toliko grejanja...
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
Gori vatra-a-a
sad u nama-a-a
gori ljuva-a-av
puna plama-a-a

:uljenavatru:
Korisnikov avatar
By hlaefdige
e, a sto se ovo desava?

za nas neupucene...
Korisnikov avatar
By erkondisn
Originally posted by Myself
Mislim da nece biti problema sa grejanjem jer mi mozemo da trujemo narod lozeci mazut u nasim termoelektranama-toplanama.
pa, moze i na mazut ali treba vremena da se prebaci... s druge strane mazut treba i nabaviti :)
Korisnikov avatar
By dungoll
Originally posted by hlaefdige
e, a sto se ovo desava?

za nas neupucene...
zato što se rusi (mafijaši broj jedan među slovenima) i ukrajinci (vicemafijaši međ slovenima) trljaju ko će da namakne više para od tog posla. kao i zato što su rusi govna jedna smrdljiva. i zato što srbija NEMA skladište gasa koje bi joj omogućilo da radi par dana dok se ne snađe i tako :)

Originally posted by Vel boy
eto, starojulijanskih 'rishcanskih pravoslavaca, nashli na Badnje Veche i Bozic njihovog kalendara da teraju inadzijski kapric do maksimuma i to u sred najhladnijih dana zime.....
:) govna, kažem ja. i posle kako da ne pljunem u facu nekoga ko mi kaže da su rusi naša braća i saveznici, zajedno sa ukrajincima i bledim rusima. sve moj do mojega, teraju inat po zimi. bednici.

enivej - istina je da će zagađenje mazutnim gorenjem da bude evidentno, koliko mogu videti NBG toplana se puši više nego ikad (a magla je, a dim se vidi) tako da - biće sve ok, što se tiče temperature, ali šta će raditi 90% vojvodine koje ima samo gas ? e - sad neka se pita bajatović, govnar!

sreća moja, pa moji matorci žive u kući koja zagađuje loženjem drveta! bar o tome ne treba da brinem, i sreća moja pa moja toplana radi i sreća moja da još neki ljudi o kojima bih brinuo imaju ne samo gasno grejanje, već i grejanje na drva tako da nisam previše zabrinut!

ali - EDB traži da se manje troši struja, ovaj traži da se gasi gas, ovi traže ovo, oni traže ono, a ti narode smrzni se!

GOVNA!
Originally posted by erkondisn
Originally posted by Myself
pa, moze i na mazut ali treba vremena da se prebaci... s druge strane mazut treba i nabaviti :)
beogradske toplane su snadbevene mazutom, na neko vreme - ali nisu sve toplane socijalne koke kao beogradske.
Korisnikov avatar
By hlaefdige
a mi se to cenkamo sa rusima koliko gas kosta, a?
Korisnikov avatar
By hlaefdige
ja eto cekam da se smrznem nocaske sa sve bolesnu familiju, pa kao...cisto da znam zasto...
Korisnikov avatar
By Zonche!
Ma jok, svadjaju se Rusi i Ukrajna a mi patimo zbog toga.
Korisnikov avatar
By hlaefdige
aha....dodaj mi, cico, neki upaljac caskom, sad cu da se vratim!
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Ja se grejem na ugalj, a moja mama lozach je ziva i zdrava i kod mene nema hladnoce.. :yay:

Vi se ostali smrzavajte.. :lol:
Korisnikov avatar
By dungoll
ma ne mi, već ukrajinci, rusi hoće da im naplaćuju ekonomsku cenu, a onda ukrajinci hoće da isto ekonomsku cenu naplate za tranzit. a rusi neće i tako. vrzino kolo.
Originally posted by Superstar!
Joj meni je vec hladno! :ledeni:
ne seri nindža. :cigareta:
Korisnikov avatar
By Momo
"Zbog prelaska na krizni sistem grejanja temperatura u beogradskim stanovima neće prelaziti 18 stepeni, izjavio je za B92 pomoćnik direktora Beogradskih elektrana Petar Vasiljević. "

B92 vesti

juce su purnjali ko ludi , mogo si u majci da ides po kuci a sad ima da cvokocemo
Korisnikov avatar
By dungoll
ma hlevdijo, sekiru u ruke i cepaj drva, valjda imaš drva.

:) a ja ću založiti obe klime, jebe mi se šta kaže EDB! :deni:
Korisnikov avatar
By hlaefdige
odo ja to da brisem...naprs'o mi kurac malo danaske, pa se kerim bezveze
Korisnikov avatar
By gorilica
Originally posted by Momo
"Zbog prelaska na krizni sistem grejanja temperatura u beogradskim stanovima neće prelaziti 18 stepeni, izjavio je za B92 pomoćnik direktora Beogradskih elektrana Petar Vasiljević. "

B92 vesti

juce su purnjali ko ludi , mogo si u majci da ides po kuci a sad ima da cvokocemo
Meni od pochetka zime temperatura u stanu ne prelazi vishe od 15, tako da nishta strashno. Prezivecete.
Ja se samo pitam shta cu ja raditi kada krenu restrikcije i ispadi iz mreze, buduci da mi je jedina opcija grejanje na struju, sa ovom mojom polu sjebanom T.A. peckom.
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Kada ja nalozim kaljevu pec, svi prozori se otvaraju jer uvek bude pretoplo...tako da ovde grejemo golubove.
:arapin:
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
secate li se vi onih restrikcija struje od pre nekih 10-ak godina?

razdele grad po grupama, i onda svaka grupa nema po ne znam koliko sati struju, pa tako u krug...

sad ce to ponovo da krene, verovatno...

citiracu sama sebe:

Rodjeni smo u Srbiji,
od toga cemo i da umremo. :pop:
Korisnikov avatar
By dungoll
naah, to se neće desiti sada - ili bar ne namenski. :wcsolja:
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by KissQueen
secate li se vi onih restrikcija struje od pre nekih 10-ak godina?

razdele grad po grupama, i onda svaka grupa nema po ne znam koliko sati struju, pa tako u krug...
A jednom je u nekoj seriji (Otvorena vrata????) bila baš emisija kada nestaje struja zbog neke belosvetske zavere ili vanzemaljaca, ne sećam se, uglavnom išla je najava koju su ne znam kako najavljivali, i baš kad je trebalo da počne (u 20.00h), nama nestane struje...
:klap:
Korisnikov avatar
By little_boy
braća zavrnuše slavine :)

a meni se cela kuća greje na gas.... zato koristim ovo malo gasa što ima da napravim pakao u kući :)

sutra idem kod babe, a prekosutra se sklanjam na kop dok ne prodje kriza :)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!