Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Vel boy
ochekivao sam ovu temu i to od istog autora :roll:

elem, a zashto se mi ovde trebamo bakcati ovim? niti nas se tiche niti niz vodu ni uz vodu. slozena i dugotrajna situacija. hamasovski teroristi napadali izraelske gradove chak i za vrijeme "primirja", "primirje" zavrsheno, izraelska vojska se sveti....
zao mi je civila na svim stranama, ali dok Gaza ne nauchi da treba biti bar kao Abbas-ova West Bank, imace problema....
Korisnikov avatar
By dungoll
dogadja se to da je izrael odlucio da svoju zemlju vrati pod svoju vojnu vlast.
i nikad nema mira jer jevreji imaju preko 30 % sveta u rukama (kroz pare) i moze im se. to bi i srbi radili na kosovu da imaju neki veci uticaj u svetu, verujte - bi.
Korisnikov avatar
By muzika86
Pa ako te se ne tice ne moras otvarati temu. Lako rijesen problem. :klap:
Korisnikov avatar
By muzika86
Mislim da velika humanitarna katastrofa na pomolu.

Njemacka je apelovala na primirje zbog toga ali je odbijeno.
Korisnikov avatar
By Vel boy
ne tiche me se a nisam ni otvorio temu :roll: samo sam se javio za rijech. a, da nisam trebao ni toliko, a'right......
Korisnikov avatar
By Vel boy
na ovo jednostavno moram kratko
Originally posted by dungoll
mislim da Izrael samo hoce da ga teroristi ne napadaju. kad se Palestinci odreknu terorizma i priznaju Izrael dobice West Bank i Gazu i bice priznati. Mogu i trebaju obe zemlje da koegzistiraju u miru i toleranciji.
i nikad nema mira jer jevreji imaju preko 30 % sveta u rukama (kroz pare) i moze im se.
'ajmo sada shiriti stereotipe o bogatim i svemogucim Jevrejima :roll: :hand:
Korisnikov avatar
By pthalo
sve što se dešava u ovom svetu nas tiče. Ovo je naš svet.
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Gaza je za Izrael kao Kosovo za Srbiju.
Za razliku od Srbije, Izrael ima podrshku Amerike tako da verujem da ce pre ili kasnije uspeti u svojoj zelji.
Korisnikov avatar
By Zibro
Originally posted by Vel boy
mislim da Izrael samo hoce da ga teroristi ne napadaju. kad se Palestinci odreknu terorizma i priznaju Izrael dobice West Bank i Gazu i bice priznati. Mogu i trebaju obe zemlje da koegzistiraju u miru i toleranciji.
i nikad nema mira jer jevreji imaju preko 30 % sveta u rukama (kroz pare) i moze im se.
da koegzistiraju , da dobiju zemlju nazad !?!? MA SALIS SE .

ja sam i uzrael otisao bez ikakvih predrasuda i bez skoro bilo kakvog znanja o prorodi sukoba i cinjenicam vezanim za isti.
Koliko god to ironicno zvucalo izrael je na mene ostavio utisak nacisticke nemacke 1939 godine sve ne Jevrejsko je toliko ugnjetavano da ja nisam mogao da verujem svojim ocima , svaki drugi izraelac je sricao kojekakve bizarne price da ce jevreji vladati svetom (nesto kao ono nase o nebeskom narodu) a stepen ekspanzivnosti u odnosu a svoje trenutne granice je blago receno za ne poverovati tako da zaista nije nikakvo cudo zasto su u sukobu sa svim susedima.
Korisnikov avatar
By Vel boy
@Vivisect
koliko znam, Izrael uopshte nema problema da prizna Gazu i West Bank kao Palestinsku drzavu ukoliko ove prvo prihvate minimume civilizovanog ponashanja ukljuchujuci priznanje Izraela (minus te dve teritorije) i prestanak njihovog pogotovo Gazinog antijevrejskog terorizma i antagonizma.
@Zibro
zemlje nazad su one koje su i sada pod palestinskom vlashcu. ni manje ni vishe.

gle, i ja sam imao odredjenih snaznih razocharenja npr. sa jevrejskim imigracionim agencijama kada sam sticajem okolnosti bio u Izraelu pod dezinformacijom da cu moci ici u shkolu-internat (tada sam imao 16 godina) te tek naknadno odluchiti da li da se uselim u Izrael ili ne, a ono oni insistirali da se moram obavezno useliti odmah shto bi povlachilo obavezni ostanak za sluzenje njihove vojske itd... (a to je sve bilo josh '92-e dakle pre nego shto su se Rabin i Arafat i bili sastali...) ....na shto (useljenje) jednostavno tada nisam bio spreman ni emotivno ni informativno (to mi je inache bio prvi prvcati odlazak negde u inostranstvo) pa sam se jedva izvukao iz tog sranja, a i dospeo sam bio tamo bezeci iz rata u BiH kao maloletni civil s ocem.
No, to ipak ne znachi da nisam bio upoznao i lepih i razumnih izraelskih ljudi Jevreja niti da mogu ni hocu da generalizujem sve Jevreje po npr. korumpiranoj birokratiji i bezobzirnosti jevrejskih imigracionih smutljivaca.
Dakle, sve zavisi, kao i svugde i u svakom narodu. A, gde i s kojim i kakvim izraelcima si se ti druzio, ja ne znam.
Uz to, da su izraelski susedi bar upola napredni (prvenstveno mislim, prema svojem domicilnom stanovnishtvu) kao Izrael bilo bi josh juhuuuuu :yay: ali avaj....
Korisnikov avatar
By Zibro
Mozda , iskreno receno ne znam ali nekako razumem ove mucenike koji deluju iz ocaja i ogorcenosti a mnogo vise osudjujem necivilizovano i agresivno ponasanje izraelaca koji se vecito prodaju kao zrtve . a kada sam na svojoj kozi osetio onaj mentalitet i versku zatucanost ideja bilo kakvog fer odnosa , vracanja teritorije ili neceg slicnog cini mi se nemogucom
Korisnikov avatar
By deran
Originally posted by pthalo
sve što se dešava u ovom svetu nas tiče. Ovo je naš svet.
Pthalo...:kiss:
Korisnikov avatar
By ns.happy
joj, ja se uvek rastuzim kad cujem da je opet negde neki rat... jbt, pa nova godina je, bas su uzasni... ja se secam kad je besneo rat u b&h i bas negde u ovo vreme su nam javili ko nam je poginuo u familiji.. :(
Korisnikov avatar
By blenta
izrael je zemlja
u kojoj zhive ljudi nad kojima je izvrshen genocid za vreme wwII

ti isti od tada pa nadalje rade isto pravdajuci se tom chinjenicom

ne volim generalizacije
no svaki put mi ovako izgleda

imaju podrshku eu i usa
al koliko se secam proshle godine je njihov neki ministar
rekao da eu i usa gledaju svoja posla i ne mesaju se u nijihova osim ako nece da ucestvuju u sukobima
kada su ih ovi pozivali na primirje
Korisnikov avatar
By dungoll
Originally posted by muzika86
Mislim da velika humanitarna katastrofa na pomolu.

Njemacka je apelovala na primirje zbog toga ali je odbijeno.
nemačka je ubila 4 miliona jevreja, i znam kako na nemačke apele jevrejski političari reaguju :) boli ih tuki.

jeste na pomolu verovatno slično kao i kod nas što se dešavalo, ali - nikog sem tih ljudi zaista nije briga.

meni lično - da živim u blizini gaze, i da me tamo neki hamasovci bombarduju, bilo bi svejedno, najsvejednije moguće šta će tim tamo palestincima u gazi da se desi, navijao bi da moja vojska dođe i sjebe sve tamo, samo zarad mira na mojoj zemlji. to se zove odbrana. istina.
Originally posted by Vel boy
što se tiče toga da izrael ne želi da mu narod bude bombardovan, to je tačno, to je samo - pravi razlog - opravdanje. i istina, verujem da će kada bude tog razloga manje, pro-arapsko-palestinski lobi uspeti da preko velikih natera izrael da da autonomiju/nezavisnost i da bude dobar prema arapima/palestincima.

a stereotipi ili ne o jevrejima i njihovom uticaju - nazovi to i pingvinom. da srbija ima tako uticajnu dijasporu - kosovo bi bilo ratna zona, a mi bismo bili u istom jatu kao i izrael, i ne bi nas niko dirao.
Korisnikov avatar
By Vel boy
ah josh samo ovoliko da replikujem i da stvarno vishe odstupim od ove dosadne teme
Originally posted by Zibro
Mozda , iskreno receno ne znam ali nekako razumem ove mucenike koji deluju iz ocaja i ogorcenosti a mnogo vise osudjujem necivilizovano i agresivno ponasanje izraelaca koji se vecito prodaju kao zrtve .
ko je prvi bio pocheo?? kada Izrael bude prvi pocheo, mogao bih se sloziti, do tada, ne.
Originally posted by Zibro a kada sam na svojoj kozi osetio onaj mentalitet i versku zatucanost ideja bilo kakvog fer odnosa , vracanja teritorije ili neceg slicnog cini mi se nemogucom
samo da ponovim shto sam vec bio napisao:
No, to ipak ne znachi da nisam bio upoznao i lepih i razumnih izraelskih ljudi Jevreja niti da mogu ni hocu da generalizujem sve Jevreje po npr. korumpiranoj birokratiji i bezobzirnosti jevrejskih imigracionih smutljivaca.
Dakle, sve zavisi, kao i svugde i u svakom narodu. A, gde i s kojim i kakvim izraelcima si se ti druzio, ja ne znam.
Uz to, da su izraelski susedi bar upola napredni (prvenstveno mislim, prema svojem domicilnom stanovnishtvu) kao Izrael bilo bi josh juhuuuuu :yay: ali avaj....

bajdvej, Zibro, mogao si da si hteo, posetiti i `Akhshav Shalom, Open House Jerusalem i ostale pacifistichke grupe koje rade na podizanju jevrejsko-arapskog poverenja umesto shto si ochito trazio samo jevrejske desnichare za kompanjone...
Korisnikov avatar
By Ombeliko Brunner
Ma izrael je u svakom slucaju lepo iskoristio holokaust na zhidovima...em su dobiliu drzavu em sad mogu da rade shta hoce...
Korisnikov avatar
By muzika86
Najbolji savjet je im u ovom dao Njemakci ministar vansjkih poslova Frank Walter Steinmeier da se obustave vojne akcije zarad humanitarne pomoci, na to je Izrael odgovorio da "nema potrebe" za humanitarnom pomoci u Gazi. Da places ili da se smijes na to....?!

Razumijem proslost izmedju Njemacke i Jevreja, ali ipak mislim u neku ruku trebali bi se i Jevreji na cijenicu 'priviknuti' da danasnja generacija Nijemaca nija kriva za Holokaust.
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Navijam za Izrael i njihove prezgodne vojnike.
Neka im Ishtar otvori vrata domova njihovih neprijatelja.
Korisnikov avatar
By spliff
Originally posted by V I V I S E C T
:lood:
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
A da nije Gaza za Palestince kao Kosovo za Srbiju?

To je, valjda, bila palestinska zemlja pre nego sto je stvoren Izrael, i to ne tako davno.
By жњ

Slicnom analogijom - Kosovo je za Albance, isto sto i Izrael za Jevreje? Bili proterani, pa se vratili... doduse za mnogo krace vreme.

Kako god, nikakva ubijanja i masovna bombardovanja nemaju opravdanje. Sve je to zalosno.
Korisnikov avatar
By muzika86
Originally posted by A.F.K.A.OB
A da nije Gaza za Palestince kao Kosovo za Srbiju?

To je, valjda, bila palestinska zemlja pre nego sto je stvoren Izrael, i to ne tako davno.
Ima tu povezanosti i vise nego oko Kosova.
Jedan od razloga, vjerovatno, sto Amerika podrzava vecinski muslimanske Siptare je da naravno sebi nabije malo boljih bodova sa islamskim svijetom.
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Originally posted by жњ

Slicnom analogijom - Kosovo je za Albance, isto sto i Izrael za Jevreje? Bili proterani, pa se vratili... doduse za mnogo krace vreme.

Kako god, nikakva ubijanja i masovna bombardovanja nemaju opravdanje. Sve je to zalosno.
Albanci nikada nisu bili proterani s Kosova, ali su Srbi proterani iz Albanije.
Slika
By жњ
Originally posted by жњ

Albanci nikada nisu bili proterani s Kosova, ali su Srbi proterani iz Albanije.
Slika

lol bre,

mislila sam na ovo proterivanje iz `99-te
By жњ
i ko zna koga je sve srbija proterala osvajajuci te iste teritorije sa mape dusanove srbije. ako tako gledas izgubices se izmedju kokoske i jaja
By жњ
Originally posted by blenta
starije je jaje:pop:
cak i da se to uzme za... (burp)istinu

ko bi bio jaje u ovom slucaju? :lol:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!