Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Jedna osmočlana muslimanska porodica iskrcana je iz aviona američke kompanije „Ertren ervejz” pošto su ih ostali putnici čuli kako razgovaraju o tome koje je mesto najsigurnije za sedenje u avionu.

Atif Irfan, jedan od članova porodice, izjavio je za Si-En-En da im nije bilo dopušteno da se vrate u avion ni posle provere.

Federalne vlasti su iz aviona izvele Irfana, sedam članova njegove porodice i još jednog njihovog prijatelja.

Irfan je kazao da su tokom razgovora birali reči i izbegavali one „opasne”, kao što je „bomba”, što bi moglo da pokrene bezbednosnu uzbunu, preneo je Rojters.

Oni su se nalazili u avionu koji je iz Vašingtona poleteo za Majami. Posle dojave o „sumnjivom razgovoru”, sva 104 putnika su ponovo prošla provere.

Američka aviokompanija je saopštila da je od devet osumnjičenih putnika šestoro zahtevalo da se vrati u avion, ali da je jedan od njih postao „iritantan” i imao je „neodgovarajuće komentare”.

Nakon toga, policija ih je udaljila iz prostora za ukrcavanje u avion.

Irfanov brat je izjavio za „Vašington post” da veruje da su njegovi članovi porodice, među kojima su svi sem jednog rođeni u SAD, skinuti sa leta zbog izgleda - muškarci imaju brade, a žene feredže.

Nakon izbijanja skandala aviokompanija se izvinila Irfanovima i ponudila im besplatne povratne karte, ali su oni podneli tužbu federalnom sudu zbog diskriminacije. (Tanjug)
:komp:
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
"ali da je jedan od njih postao „iritantan” i imao je „neodgovarajuće komentare”."

Ko bi rekao.
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Kultura straha s jedne strane, a s druge nashli muslimani da prichaju o bezbednosti aviona pored preplashenih amera.
Korisnikov avatar
By Vel boy
ha, video sam ovo juche na News. a i ne zna se koji su gluplji i primitivniji ili ovi ili oni. mada, chuo sam da ti muslimani speak english bolje od mnogih amera.....
Korisnikov avatar
By deran
Originally posted by west end

Nakon izbijanja skandala aviokompanija se izvinila Irfanovima i ponudila im besplatne povratne karte, ali su oni podneli tužbu federalnom sudu zbog diskriminacije.
Auf,kako se nadam da će da dobiju sud:sunce:
Korisnikov avatar
By Mars
Nikad previše opreza.
By Ulix
Originally posted by Vel boy
ha, video sam ovo juche na News. a i ne zna se koji su gluplji i primitivniji ili ovi ili oni. mada, chuo sam da ti muslimani speak english bolje od mnogih amera.....
U ovom slucaju se ipak zna ko je ispao gluplji i primitivniji. I to nisu Muslimani.: :icequeen:
Korisnikov avatar
By Mars
Cimanje jeste. I ne samo zbog toga što je ta granica, ta zona potencijalne opasnosti u koju upada razgovor odredjenog tipa - ama totalno nedefinisana i ostavljena na subjektivnu procenu (i ličnu nedojebanost tog dana) obezbedjenja i posade, ali ja kad mi se smrkne u tim situacijama koje traju i traju, pomislim ipak da je to zbog moje bezbednosti. I da se 09/11 ne bi desio da su takve mere bile i tada...
Korisnikov avatar
By deran
Da li bi se nešto desilo,ili ne,to niko ne zna...A da Amerikanci gajU tu svoju "kulturu straha" odvajkada,i da su večito oni "svetski spasitelji Numero uno"(da l treba da nabrajam filmove?)...pa,sami su krivi...

I to nije cimanje,već maltretiranje,a dobrano zalazi i u rasizam...:cowboy:
Korisnikov avatar
By Mars
Well...I Rozenbergovi su pevali "God, Bless America" pre nego što je neko pritisnuo prekidač...

Kome se ne svidja, ne mora da ide tamo.
By жњ
kultura paranoje cini svoje. a i ti likovi sa sve bradama i feredzama nasli prigodnu temu za razgovor u avionu. pa kao da su sa marsa pali i nisu znali gde se nalaze. ovako je ispalo da cackaju mecku.
Korisnikov avatar
By Mars
Da ne bude da su samo ti markantni mete...Jedan student, Amerikanac je pre godinu-dve izbačen (uz sve što uz to ide) jer je našo sa osobljem da se zeza na temu bombi nešto...
Korisnikov avatar
By deran
I obrni-okreni,opet krivi "likovi"...:andjela:
By Ulix
Originally posted by Mars
Well...I Rozenbergovi su pevali "God, Bless America" pre nego što je neko pritisnuo prekidač...

Kome se ne svidja, ne mora da ide tamo.
S tim sto se pokazalo da su Rozenbergovi bili nevini, ali avaj prekasno. Prvo su ih ubili, onda se setili da sudjenje nije bilo fer.
Korisnikov avatar
By Mars

Pa greše ljudi, grešili su uvek.

Lako bi se pokazalo da su i ovi izbačeni nevini, tj. da nisu predstavljali opasnost.
Ali u tim situacijama na prezumpciju nevinosti nemas vremena da se oslanjas...
By Kragi
Diskriminacija i predrasude :)
Korisnikov avatar
By deran
...a za prezumciju neću ni da znam šta znači:lol:
Korisnikov avatar
By Delete
Nadam se da ce sudija biti malo manji diskriminator od ovih koji ljudima, posle druge provere nisu dali da nastave svoj put.
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
Originally posted by Ulix
S tim sto se pokazalo da su Rozenbergovi bili nevini, ali avaj prekasno.
zapravo nisu, makar ne on. ali ostaje pitanje kazne.
By Ulix
Originally posted by 2Q2Bstr8
Originally posted by Ulix
S tim sto se pokazalo da su Rozenbergovi bili nevini, ali avaj prekasno.
zapravo nisu, makar ne on. ali ostaje pitanje kazne.
Ostaje pitanje kazne i pitanje sudjenja koje nije bilo korektno i da se to znalo na vreme, verovatno bi drug Rozenberg jos ziveo.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!