Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By muzika86
Misa zadušnica za Antu Pavelića
28. decembar 2008. u 17.01
U Zagrebu je večeras održana katolička misa zadušnica (parastos) ustaškom zločincu Anti Paveliću, povodom 49 godina od njegove smrti.

Obred u zagrebačkoj katoličkoj crkvi Srca Isusova kome je prisustvovalo stotinak ljudi služio je pripadnik jezuitskog reda (isusovac) Marijan Steiner, a sasluživao je pripadnik dominikanskog reda Vjekoslav Lasić, koji godinama bez posledica služi misu za Pavelića.

Sem služenja verskih obreda za Pavelića, Lasić je poznat i po radikalnim stavovima i veličanju Nezavisne Države Hrvatske (NDH), a njeno postojanje ocenio je temeljem moderne hrvatske države.
Korisnikov avatar
By Vel boy
taj lasic je poznat od davno. neshto poput gavrilovica iz spc-a, s tim shto izgleda u rkc u Hrvatskoj ima vishe lasica i lasicoidnih....
a, Srce Isusovo i pavelic, dzi :luda: sramota, uzasna sramota za red isusovaca medju kojim ima/bilo je vrlo zanimljivih i analitichki obrazovano nastrojenih lica, no izgleda vishe u katolichkom svijetu van Hrvatske nego u Hrvatskoj!

a, valjda ce se javiti i nashe kolege forumashi iz Hrvatske da objasne o chemu se radi u ovom najnovijem lasicevom sranju......
Korisnikov avatar
By muzika86
A gdje je onaj zakon sto postoji u Hrvatskoj da je svaki nacin promovisanja fasizma zabranjen... il taj zakon samo vazi za Drazu Mihajlovica i cetnike?
Korisnikov avatar
By Vel boy
yep....
ochito u zemljama ex-Yu ukljuchujuci i Hrvatsku zakoni sluze samo kao napisana slova na papiru, a o provodjenju i primjenjivanju istih slabo koga boli ona stvar.... zato su zemlje ex-Yu ukljuchujuci i Hrvatsku tamo gdje jesu, iza ledja i zadnjica jedne Bugarske ili Litve...izmedju ostalih razloga.....
Korisnikov avatar
By Mars
Pretpostavljam da nisu čekali 49 godina od njegove smrti da mu tek sada služe misu.
Čemu sada zgražavanje?
Korisnikov avatar
By muzika86
Pa kada je neonacizam u porastu u jednoj Njemackoj u 2008 godini ne cudi me Hrvatska onda...
Sef policije uboden nozem od neonaciste pred vratima u sred Passau, Bavarske neki dan....
Korisnikov avatar
By Stripi
Lasić svake godine služi misu a služio je i za vrijeme obreda ustaškom zločincu Dinku Šakiću. Kao i obično, katolička crkva ignorira i samo postojanje takvih incidenata (koji su prije pravilo nego incident) iako im se to događa, bukvalno, 500 metara od Kaptola. Mene to ne čudi, jer kao su smogli snage da obrane Jelenu Brajšu od evidentnih dokaza da se u Caritasovom dječjem domu koja ona vodi dogodilo više slučajeva pedofilije i sve to objasnila da je to okrenstrirani napad na jadnu, bespomoćnu crkvu ovo je pičkin dim. Uvijek mogu objasniti time da se oni uvijek mole za duše pokojnih i da u tome nema ništa loše, molit će se i za vas kad vi riknete. Crkve, pogotovo u ovakvih malih, zatucanih naroda poput ovih plemena na prostoru bivše Jugoslavije su najobičnije fašističko, nacionalističko i pedofilsko leglo kojima ne može niko ništa jer se ponašaju poput dobro organizirane mafije a za šta je opet zaslužan jadan, mal i glup narod koji im je dao previše važnosti.
Korisnikov avatar
By Stripi
Eh da, Fra Lasiću povodom božićnih i novogodišnjih blagdana želim full all inclusive u Jasenovcu, za završnim udarcem malja u glavu.
Korisnikov avatar
By Burak
Pravoslavna Crkva se sa Rimo-katolickom ne moze porediti na ovakav nacin, niti se moze praviti nekakva paralela; a ovo u Zagrebu mi nije nimalo cudno. Hitlera su docekivali i obasipali ruzama, Hrvatska je bila izrazito nacisticka u 2. Sv. ratu, a ustaske fasisticke ideje i danas podrzava preko 85 odsto Hrvata, papa je podrzavao NDH i zlocine koje su ustase radile..
Sta reci...
Korisnikov avatar
By Vel boy
kad shesheljevac tj. karadzicevac prozbori to ti je ovaj iznad :roll: da mi ga je s lasicem u istu sobu zakljuchati.....

Podrshka Stripiju ovde! :up:
Korisnikov avatar
By muzika86
Originally posted by Stripi
Lasić svake godine služi misu a služio je i za vrijeme obreda ustaškom zločincu Dinku Šakiću. Kao i obično, katolička crkva ignorira i samo postojanje takvih incidenata (koji su prije pravilo nego incident) iako im se to događa, bukvalno, 500 metara od Kaptola. Mene to ne čudi, jer kao su smogli snage da obrane Jelenu Brajšu od evidentnih dokaza da se u Caritasovom dječjem domu koja ona vodi dogodilo više slučajeva pedofilije i sve to objasnila da je to okrenstrirani napad na jadnu, bespomoćnu crkvu ovo je pičkin dim. Uvijek mogu objasniti time da se oni uvijek mole za duše pokojnih i da u tome nema ništa loše, molit će se i za vas kad vi riknete. Crkve, pogotovo u ovakvih malih, zatucanih naroda poput ovih plemena na prostoru bivše Jugoslavije su najobičnije fašističko, nacionalističko i pedofilsko leglo kojima ne može niko ništa jer se ponašaju poput dobro organizirane mafije a za šta je opet zaslužan jadan, mal i glup narod koji im je dao previše važnosti.
Ali gdje je "pravedni" drzavni aparatus lijepe nase nam, koja je pred ulaskom u EU da sprijeci i zabrani ovakve skupove u po Zagreba im?

Kao sto vidis ovo nije od juce, nego se ta "obljetnica" biljezi svake godine bog'me. Do sada trebala je nesto drzava preduzeti, ne?

Izgleda bijese ovaj fratar upravu kada kaze da je NDH temelj danasnje Hrvatske :nazalost:
Korisnikov avatar
By Vel boy
ko ti je rek'o da je Hrvatska pred ulaskom u EU? sanader? :smeh:
Korisnikov avatar
By muzika86
Pa mozda ne, jer imas tu alpske Srbe koji su ih blokirali :piggy:
Korisnikov avatar
By Vel boy
eto vidish.... :smeh:
no ipak ne valja prizeljkivati da susjedu crkne krava (recimo da je to osjecaj neprimitka u EU njima....).
a da i Slovenija iznosi razloge u sporu s Hrvatskom to shto je ova i dalje zaglibljena u sindromu zvani ustashtvo, pa da joj i uzmem stranu. no i Slovenija samo svoje interese gleda, izgleda da joj se ne jebe da li je Hrvatska raskrstila s ustashtvom ili ne.
tako da.... ne znam....samo znam da je ex-Yu balkan tipichan bio i ostao od vardara do triglava a pogotovo izmedju....
Korisnikov avatar
By muzika86
Originally posted by Vel boy
eto vidish.... :smeh:
no ipak ne valja prizeljkivati da susjedu crkne krava (recimo da je to osjecaj neprimitka u EU njima....).
a da i Slovenija iznosi razloge u sporu s Hrvatskom to shto je ova i dalje zaglibljena u sindromu zvani ustashtvo, pa da joj i uzmem stranu. no i Slovenija samo svoje interese gleda, izgleda da joj se ne jebe da li je Hrvatska raskrstila s ustashtvom ili ne.
tako da.... ne znam....samo znam da je ex-Yu balkan tipichan bio i ostao od vardara do triglava a pogotovo izmedju....
Treba jos jedan Tito i onda cemo svi opet od Triglava pa do Djerdjevlije :setnja:
Korisnikov avatar
By EnRage
Originally posted by burak-BL
Pravoslavna Crkva se sa Rimo-katolickom ne moze porediti na ovakav nacin, niti se moze praviti nekakva paralela; a ovo u Zagrebu mi nije nimalo cudno. Hitlera su docekivali i obasipali ruzama, Hrvatska je bila izrazito nacisticka u 2. Sv. ratu, a ustaske fasisticke ideje i danas podrzava preko 85 odsto Hrvata, papa je podrzavao NDH i zlocine koje su ustase radile..
Sta reci...
85 posto? A kako si dosao do tog broja? Istina je da ima ljudi koji se i dalje dive tvorevini koja cak ni drzava nije bila, a kamoli nezavisna, ali da ih je 85 posto, to je ipak malo previse.

I ne znam zasto zelis reci da je SPC puno bolja...mislim da su obje samo zlo nosile u 20. stoljecu, katolicka malo prije, ova druga u novijoj povijesti.
Korisnikov avatar
By Stripi
Originally posted by muzika86

Ali gdje je "pravedni" drzavni aparatus lijepe nase nam, koja je pred ulaskom u EU da sprijeci i zabrani ovakve skupove u po Zagreba im?
Pa nema ga, kada se radi o vlastitom nacionalizmu teško da ijedna država na Balkanu efikasno i represivno djeluje. Inače toga ne bi bilo u nas, zar ne?
Kao sto vidis ovo nije od juce, nego se ta "obljetnica" biljezi svake godine bog'me. Do sada trebala je nesto drzava preduzeti, ne?
"Do jučer" je na vlasti bila, pa opet došla, stranka koja je u određeno vrijeme koketirala sa svime što je podilazilo najnižem i najprljavijem sloju građanstva koje ih je dovodilo i držalo na vlasti. Sada se ta vlast, u kojoj participira i Samostalna Srpska Demokratska Stranka, šminka i licka i izigrava toleranciju i demokraciju, pa u jednom trenutku hapsi fejsbukovce zbog montaže Sanadera u nacističkoj uniformi a u drugoj istog pušta na slobodu i zbunjeno objašnjava da je ta montaža ipak sloboda izražavanja. Vjerojatno ni sami ne znaju kako bi se sad trebali postavit prema kretenu Lasiću jer se jednima te mise ipak i dopadaju.
Osim toga, zanimljivo je da kolacijski partneri SDSS i predstavnik Roma u pravilu nikad ne reagiraju na crne mise u Ilici a poznato je da su ipak oni bili na meti NDH i Ante Pavelića. Zašto oni nikad ne poduzmu ništa, pogotovo ako se uzme u obzir da je pravoslavna Crkva maltene tik uz obitavalište ustaše Lasića.
Izgleda bijese ovaj fratar upravu kada kaze da je NDH temelj danasnje Hrvatske :nazalost:
Naravno da nije u pravu.
Originally posted by Vel boy
Pogotovo što je jedna EU država onako na fin način selila Rome iz predgrađa Ljubljane da "normalnim" ljudima ne smetaju. Uistinu ljudski i u skladu sa ljudskim pravima.
By жњ
Originally posted by EnRage
Sta reci...
85 posto? A kako si dosao do tog broja? Istina je da ima ljudi koji se i dalje dive tvorevini koja cak ni drzava nije bila, a kamoli nezavisna, ali da ih je 85 posto, to je ipak malo previse.

I ne znam zasto zelis reci da je SPC puno bolja...mislim da su obje samo zlo nosile u 20. stoljecu, katolicka malo prije, ova druga u novijoj povijesti.

Slika

Princ Pavle u finom drustvu...

....sto je vazilo pre revolucije koju je podigla britanska obavestajna sluzba u Beogradu. Niko nije bolji. Svi su isti. Samo su neki prosli bolje od drugih u okrsaju mocnika i interesnih grupa.

Slika

SPC i fasisti u sneznoj caroliji...

Hejtam generalizacije i izmisljenu statistiku - "vi vise, mi manje". :mete:
Korisnikov avatar
By deran
Originally posted by жњ

Niko nije bolji. Svi su isti. Samo su neki prosli bolje od drugih.

Sjajna rečenica...al baš:up:
Korisnikov avatar
By Stripi
Sta reci...
ma jel mi to pričamo o onoj istoj SPC u kojoj su se nalazili svećenici koji su blagoslivljali vojnike prije pokolja u Srebrenici. I o onoj istoj SPC u kojoj se nalazi Lukijan koji je vikao na vojnoj paradi da ko je ta gnjida koja pokušava da miri vekovne neprijatelje Hrvate i Srbe. I to još priča osoba koja živi u gradu koja je do rata imala 17 džamija a na pokušaj da se jedna obnovi su hodžu gađali prasećim glavama. E pa svašta.
Korisnikov avatar
By erkondisn
Hrvatska je bila izrazito nacisticka u 2. Sv. ratu, a ustaske fasisticke ideje i danas podrzava preko 85 odsto Hrvata, papa je podrzavao NDH i zlocine koje su ustase radile..
Sta reci...
a sta reci i na tvoju statistiku ciji je reprezentativni uzorak ocito bio sacinjen od 100tinjak sudionika te iste mise o kojoj pricas :lol:

a o NDH nemas tu sto pricati kao o Hrvatskoj, sta reci za 'drzavu' koja je tek tako, spontano nastala ulaskom Njemaca u Zg. (ne znam kako pise u dodikovim udzbenicima, ali naslusao sam se svakojakih 'istina' i 'povijesnih cinjenica' da sam izgubio nadu da se ni uz najbolju volju :kandic: s - mogu vec reci - vecim dijelom populacije nece moci unificirati razloge i tijekove krvavih dogadjanja na ovim prostorima... Memorandum SANU iz 87 je zaboravljen? pozivi od strane SPC za rat, marticevi mitinzi '89 i ostala srbovanja, ukljucujuci i ono sto sam osobno dozivio od strane moje jedne rodbine - parlamentarni izbori su bili tek '90 jelte; nakon toga ocito je bilo da vise nista nece biti isto, od Milosevicevih ideja, preko onih Tudjmanovih, kao i njihovih zajednickih)

a sto se tice katolicke crkve u rvata, koliko je god i ja osobno pljuvao, i tamo se nadje koji klas zita medju tim silnim kukoljem. raspitaj se recimo o covjeku kao sto je npr. don Ivan Grubisic. on kritizira od svoje institucije, pape pa i do vladajucih struktura u drzavi ;)
By Ulix
Originally posted by erkondisn
raspitaj se recimo o covjeku kao sto je npr. don Ivan Grubisic. on kritizira od svoje institucije, pape pa i do vladajucih struktura u drzavi ;)
E sad. Najbolje da se raspita, pa da se ispostavi da svet nije crno-beo kako on ceo zivot veruje. Nemoj tako.
:tepih:
Korisnikov avatar
By erkondisn
uvijek mi preostaje da mu dam udzbenike povijesti iz ranih devedesetih u HR (ako ih nisam spalio, a vjerojatno jesam) pa cemo dobiti Invert filter, ko u fotosopu :vogue:
Korisnikov avatar
By muzika86
Hocemo poceti da branimo ustase?

Svasta... ovo se pretvori u satanizaciju SPC!
I ja se slazem, SPC je sto puta manjeg zla pocinila nego katolicka u HR.
Korisnikov avatar
By Burak
a sta su to dodikovi udzbenici?...
Nego, kada je istorija u pitanju ne citam samo srpske izvore, nego me zanimaju gledista sve 3 strane. Ipak, SPC nije NIKADA:
nasilno pokrstavala katolicko stanovnistvo
uvodila indulgencije
uvodila inkvizicije kojima je unesrecila, ubila isl ogroman broj ljudi
krstaske ratove
podrzavala fasizam(ma da neki ovdje pokusavaju dokazati da jeste)...itd
Zato i dalje tvrdim da se ne moze vuci paralela.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!