Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

By Simor
Hajde, u duhu božićno-novogodišnjih praznika, da vidimo i neka svetlašca u ovom mračnom tunelu zvanom srpsko društvo. Evo jedna jako lepa vest, koja budi nadu da i ovo društvo može biti civilizovanije i humanije:

http://www.rtv.rs/sr/vesti/vojvodina/vr ... 104518.jsp

"Učeniku trećeg razreda Hemijsko-medicinske škole u Vršcu i dobitniku više nagrada na takmičenjima Mirku Kaldarašu, koji je sa porodicom živeo u kući bez struje, vode i grejanja, danas su uručeni ključevi nove kuće. Predsednik Izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić rekao je, uručujući ključeve kuće, da je Kaldaraš uspeo da osvoji brojne nagrade iz oblasti hemije, bavi se istraživačkim radom iz oblasti farmacije i bude predavač u školi za talente u Petnici iako je živeo u kući bez struje, vode, kupatila, grejanja, telefona.

"Mi ne možemo da dozvolimo da se on kao jedan od najtalentovanijih u njegovoj generaciji u Vojvodini nalazi u takvoj situaciji, da živi ispod egzistencijalnog minimuma, ispod ljudskog dostojanstva, a da pritom očekujemo da u budućnosti pruži mnogo ovoj državi i ovom društvu", rekao je Pajtić.

Kaldaraš je primajući ključeve rekao da je ovo "najveći dan i najveći poklon" u njegovom životu. "Javno zahvaljujem Bojanu Pajtiću na svemu ovome. Ovo mi je promenilo život", rekao je Kaldaraš i uručio novogodišnji poklon Pajtiću.

Predsednik Izvršnog veća Vojvodine je 24. oktobra posetio Kaldaraša i njegovu porodicu, koja je živela u kući bez struje, vode i sanitarnog čvora i obećao im pomoć Pokrajine.

Nova kuća obezbediće mladom Romu, učeniku trećeg razreda Hemijsko-medicinske škole u Vršcu i dobitniku brojnih nagrada na republičkim takmičenjima, uslove za normalan život i učenje, smatraju u opštini Vršac.

Predsednik Opštine Vršac Čedomir Živković obećao je da će opština pomoći da nova kuća u Skadarskoj ulici bude opremljena potrebnim nameštajem."
Korisnikov avatar
By jukie
Nije toliki problem nameštaj, koji valjda već imaju (stolice, kreveti, ormari), nego kućni aparati koji rade na tu struju (televizor, kompjuter, zamrzivač, šporet, multipraktik, štedljive sijalice itd.)
a mislim da bi opština mogla malo da se isprsi i oko neke pomoći u smislu smanjenja cene komunalija, pošto će sada to porodici postati iznenadni stalni izdatak (nama se u poštanskom sandučetu svakih par dana pojavi nova uplatnica za nešto)
Korisnikov avatar
By Paki
Malopre sam čitao na Mondo wap-u... prošla me topla jeza i zagrejala mi boravak u truckavom hladnom busu :)
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Cula sam. Veoma lepa vest, svaka cast svima koji su se iscimali sto su se............setili. :pljuje:
Korisnikov avatar
By AngraMaina
to je vazan simbolican gest posto je momak rom i zbog toga pozdravljam, kao davanje signala i romskoj zajednici i ostatku drustva. ipak meni se u principu ne svidjaju takvi gestovi jer mi nekako vuku na milostinju, samo sto se sada umesto njegovog velicanstva koje prasta i daruje na bozic pojavljuje gospodin predsednik IVV. nije poenta da se godisnje udele 1-2 stana, nego da se omoguci ljudima da rade normalno, zaradjuju normalno, podignu kredit i kupe sebi stan, da ne budu omalovazavani i diskriminisani zato sto su romi itd. ovako je to sve stihijski i prepusteno na milost medijima, koji krenu da talambasaju dok se neki budza ne smiluje da se otvori za malo kesa, obicno tudjeg, a sve u svrhu busanja u grudi civilizovane, citaj jeftine propagande.

ipak drago mi je zbog tog decka jer ce bar on i njegova porodica videti neku vajdu od svega toga.
Korisnikov avatar
By Kiborg
Jeste sve to lepo, ali malo su preterali.

Trebalo je da mu daju jednu lepu, masnu mesečnu stipendiju kao nagradu za njegov trud, od koje bi on mogao da finansira svoj život, tj. kvalitetan smeštaj i prateće troškove. A kasnije, kada se pokaže da je uporan u svemu tome, da njegovo studiranje vodi formiranju par exellence stručnjaka, onda već treba razmišljati o nekretninama.

Lepo je to što smo stambeno rešili problem jednog budućeg hemičara, ali to je bio običan ad-hoc i populistički potez. Ima još puno mladih i talentovanih osoba koje imaju čitav niz materijalnih problema i koji jedini izlaz iz bede vide u nekim pomoćima i stipendijama. Mnogima od njih bi trebala i nova kuća. A i ovoj državi ako planira da napreduje treba još hemičara, fizičara, matematičara, informatičara, inženjera i drugih. Problem treba da se reši sistematski, a ne tako, medijski i ograničeno.

Da se razumemo, dečko je zaslužio pomoć, i to veliku i trajnu, ali mislim da je nekretnina u vlasništvu za celu porodicu, sa nameštajem /koji će tek biti nabavljen koliko vidim/ ipak malo mnogo za početak.
By Simor
Slažem se - potez ima podosta populističkog u sebi, ali u zemlji u kojoj ne postoje jasno zacrtane strategije razvoja bilo kog segmenta društva, pa ni onog koje se tiče socijalne sfere (ima Opšteg kolektivnog ugovora - nema Opšteg kolektivnog ugovora, ima decentralizacije socijalnih usluga - nema decentralizacije socijalnih usluga, ukidaju se glomazne neefikasne institucije socijalne zaštite - jačaju se ti delovi sistema, etc), onda nisu loši čak ni ovakvi ad hoc potezi, jer makar nekome bude bolje.

No, nije nebitno imati na umu da Izvršno veće, u odnosu na druge "organe vlasti" u Srbiji, još ima najslojevitiji i najsadržajniji program podrške socijalno ugroženima (recimo, stepen zapošljavanja osoba sa invaliditetom je najveći u Vojvodini, zahvaljujući programima sjajnog Sekretarijata za rad, zapošljavanje i rodnu ravnopravnost) i u tom smislu ovo se ne mora shvatiti samo kao populistički potez, nego i kao nastavak mera podrške. Ono što se meni ovde dopada, makar to imalo i samo simboličku ravan, jeste prepoznavanje važnosti obrazovanja.
Korisnikov avatar
By Mars
Jel se to spremaju neki novi izbori?
Korisnikov avatar
By Egmont
Originally posted by Kiborg
Jeste sve to lepo, ali malo su preterali.

A kasnije, kada se pokaže da je uporan u svemu tome...

...malo mnogo za početak.
Dečko već GODINAMA pokazuje da je UPORAN.
Korisnikov avatar
By Kiborg
Tačno je to, ali tek ga čeka fakultet, razna stručna usavršavanja, ima još mnogo instanci obrazovanja posle srednje škole. Mnogi su znali da padnu samo tako na 2. i 3. godinama fakulteta, ili da budu samo prosečni studenti iako su bili briljantni takmičari i srednjoškolci. Tek kad prođe polovina fakulteta, onda znaš na čemu si sa nekim. Mada ništa nije dovoljno sigurno. Zato se i stipendije obnavljaju svake godine, cilj je da se stipendista podstakne da zaradi nastavak i sledeće godine.

@Simor: u suštini, sve si u pravu, ali meni je jedno u glavi: cela KUĆA, sa sve nameštajem!
Korisnikov avatar
By Zibro
Originally posted by Kiborg

Lepo je to što smo stambeno rešili problem jednog budućeg hemičara, ali to je bio običan ad-hoc i populistički potez. Ima još puno mladih i talentovanih osoba koje imaju čitav niz materijalnih problema i koji jedini izlaz iz bede vide u nekim pomoćima i stipendijama. Mnogima od njih bi trebala i nova kuća. A i ovoj državi ako planira da napreduje treba još hemičara, fizičara, matematičara, informatičara, inženjera i drugih. Problem treba da se reši sistematski, a ne tako, medijski i ograničeno.

Da se razumemo, dečko je zaslužio pomoć, i to veliku i trajnu, ali mislim da je nekretnina u vlasništvu za celu porodicu, sa nameštajem /koji će tek biti nabavljen koliko vidim/ ipak malo mnogo za početak.

procitao si mi misli sa ovim postom
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!