Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Vishe od 40% sredstava koja se slivaju u drzavnu kasu dolazi iz Vojvodine.

Da bi se u Vojvodinu vratilo preko socijalnog/penzionog fonda, investicija itd... svega 7.5% ove godine ta cifra je negde oko 4%.

Shta bi se desilo s dinarom, i sa Srbijom(ekonomski posmatrano) da recimo vec od sutra Vojvodina raspolaze sa svim svojim parama? I shta bi bilo s Vojvodinom?

Sada se NIS prodaje. Ali izgleda da rusi nisu obaveshteni, a Vlada je pod napadom senilnosti. Da NIS pripada iskljuchivo Vojvodini i da se sva imovina Vojvodine treba vratiti do 31.12.2008.

Da li ce rusi kupovati NIS dva puta?

Evo npr. ja dodjem u vashu kucu, dovodim kupce, nadjem kupce i sada na vashem kuhinjskom stolu, zakljuchujem ugovor. Uz dogovor da cu vama dati neki procenat i to onda kada se steknu uslovi.

Gde je granica izmedju nezvanog gosta i lopova?
Korisnikov avatar
By Mahnitu
Potpuni sam laik, ali zar se ne vraća i preko plata u javnom sektoru i administraciji ili šta već? Meni su te brojke nelogične, gde nestaje razlika u procentima kad Vojvodina nije već propala za ovih 20 godina. A ni ostalima baš ne cvetaju ruže.
Zar NIS nije javno preduzeće, otkud sad da pripada samo Vojvodini. Njegovu neefiksanost, monopol i zastarelu tehnologiju plaća cela Srbija. Pa eto, tim novcem smo ga dosad već "preoteli". To džapanje izmedju dve interesne grupe mi je više prekurčilo.
Normalno da veća koncentracija ljudi može više da prihoduje, tu najviše prava da pita za "svoje" ima populacija koja je ostala u pasivnim krajevima iz kojih je ohrabrivano preseljenje. Nema proizvodnje, nema ljudi, nema para, nema šta da se ugura u budžet.
Korisnikov avatar
By Rei
Pa NIS valjda najveci deo poslovanja obavlja u Vojvodini (i HQ im je u NS), ali nisam detaljno obaveshten te necu dalje da komentarishem. :)
Korisnikov avatar
By Zibro
Dok nisam poceo da putujem i da radim sirom Vojvodine stvarno sam mislio da je ta Vojvodina n znam ti ja sta i da ta prica Vojvodina vs Srbija mozda i ima nekog smisla , sada mogu samo da se smejem slicnim insinuacijama
Korisnikov avatar
By Burak
Vojvodina bi kao samostalna propala totalno. Imaju razvijeno ratarstvo ali zato im je prirodno bogatstvo energenata jedna velika NULA.
Korisnikov avatar
By muzika86
Originally posted by V I V I S E C T

Shta bi se desilo s dinarom, i sa Srbijom(ekonomski posmatrano) da recimo vec od sutra Vojvodina raspolaze sa svim svojim parama? I shta bi bilo s Vojvodinom?
Ne brini, nebi se crklo od gladi sigurno.
Kada moze tvorevina kao KosovA da postoji, zasto i Srbija nece moci
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Originally posted by burak-BL
Vojvodina bi kao samostalna propala totalno. Imaju razvijeno ratarstvo ali zato im je prirodno bogatstvo energenata jedna velika NULA.
S jedne strane si u pravu s druge nisi. Vojvodina ima nalazishta nafte i gasa posebno u Banatu. Neka nalazishta josh nisu eksploatisana.
Turija je jedno od sela koja ima naftna polja.

Originally posted by goran
Zar NIS nije javno preduzeće, otkud sad da pripada samo Vojvodini.
NIS je preduzece koje je do `89 pripadalo Vojvodini. S gubitkom autonomije Vojvodina je izgubila mogucnost da upravlja istim. Iako je javno preduzece, to je javno preduzece u Vojvodini. I kao takvo pripada gradjanima Vojvodine.

Originally posted by Zibro
Dok nisam poceo da putujem i da radim sirom Vojvodine stvarno sam mislio da je ta Vojvodina n znam ti ja sta i da ta prica Vojvodina vs Srbija mozda i ima nekog smisla , sada mogu samo da se smejem slicnim insinuacijama
Pa naravno da vishe nema razlike kada je Vojvodina samo slovo na papiru. Tako da kako je u Srbiji tako je i u Vojvodini.

Jedina razlika jeste focus Vlade. Dok je moguce izgraditi kliniku u nekom selu s 20 stanovnika u Srbiji. Nije moguce dati gradu od 25000 stanovnika bolnicu eto izgleda da je jedini razlog zato shto je grad u Vojvodini.
Korisnikov avatar
By deran
Originally posted by Ulix
http://www.e-novine.com/sr/srbija/clanak.php?id=20248

Kosta Cavoski. :shtap:

Da upotrebim terminologiju jednog forumaša...budala...

Ovaj tekst mi je ipak upečatljiviji ( izvinjavam se na offu )

http://www.e-novine.com/sr/srbija/clanak.php?id=20233

Procena Službenog glasnika da u budućoj ediciji „30 biografija ličnosti koje su obeležile srpsku modernu istoriju” nema Zorana Đinđića

1. Karađorđe Petrović
2. Prota Mateja Nenadović
3. Božidar Grujović
4. Dositej Obradović
5. Miloš Obrenović
6. Vuk Stefanović Karadžić
7. Knez Aleksandar Karađorđević
8. Vladimir Jovanović
9. Mihailo Obrenović
10. Svetozar Marković
11. Milan Obrenović
12. Nikola Pašić
13. Aleksandar Obrenović
14. Gavrilo Princip
15. Dimitrije Mitrinović
16. Petar I Karađorđević
17. Dimitrije Tucović
18. Ljubomir Davidović
19. Aleksandar Karađorđević
20. Pavle Karađorđević
21. Milan Stojadinović
22. Slobodan Jovanović
23. Petar II Karađorđević
24. Josip Broz
25. Dragoljub Mihailović
26. Dragoljub Jovanović
27. Milovan Đilas
28. Koča Popović
29. Ivan Stambolić
30. Slobodan Milošević
Korisnikov avatar
By blenta
opet izsta pricha koju prezhvakasmo milion puta
i nis ne pripada vojvodini

cisto updejt pre kisehe pljuca
nisam za odvajanje
jesam za davanje sudske izvrsne i zakonodavne vlasti
i potpune decentralizacije
Korisnikov avatar
By aristotelous90
granica postoji...na sred autoputa pise KRAJ!! linija je povucena odavno...
samo bi bgu falilo nama nista ne bi falilo...sta se proizvodi u srbiji ispod vojvodine reci ti meni???? geografski gledano...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!