Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By ns.happy
Da li ste gledali film ''Zeitgeist''? Ako niste, imate sluzbenu stranicu ovde gde mozete pogledati film, kako u stream-u, tako mozete i naci torent pa ga skinuti i odgledati natenane. Film skroz hipnotise!
Titlove imate ovde

Slika
Korisnikov avatar
By ns.happy
Film je (navodno) neprofitan i cilj mu je inspirisati ljude da počnu kritičnije gledati svijet oko sebe i ukazati da stvari nisu uvijek onakve kakvim se čine. I zaista, svakako pogledajte ovaj film i upitajte se u kakvom to svijetu živimo?
Film je izazvao dosta kontroverzije u vjerskim krugovima kao i političkim jer postavlja i vidi stvari na jedan drugi način, ako pogledate ovaj film ostati ćete paf neko vrijeme i razmišljati ćete o dosta toga. Sama riječ zeitgeist dolazi od njemačke riječi vrijeme i duh i označava duh prošlih vremena.
Prvih pola minute u filmu pred vama ide muzika i blica zelena kocka i onda stanu ići slike uz prigodnu muziku svih razaranja i ratova, a nakon toga pune 4 minute vas stanu bombardovati slikama užasa koje smo svi videli , fotkama koje su označile svetsku istoriju i slede slike svih lepota zemlje i svemira.
Film je režiran od strane Peter Joseph-a kao neprofitabilna filmska ekspresija u nadi da će inspirisati ljude da stvari vide na drukčiji način, da propituju davno servirane dogme i misle svojom glavom i da stvari često puta nisu onakve kako ih se servira. Film je rezultat jednogodišnje istrage i skupljanja materijala. Sam autor filma vam sugerise da ni njegov film ne uzmete kao istinu i za isitnu nego da sami donesete zaključak i ne dopustite da vas se smatra ovcom koja slijepo veruje crkvi, predsedniku ili nekom trećem. Iako vam se na početku filma čini da neke stvari traju predugo pogledajte ga do kraja, film je dinamičan, nakon te zelene kocke ide brzo,vodi nas od starog egipta do busha.....
Korisnikov avatar
By Delete
Gledala sam ga pre nekoliko meseci i svakako ga preporucujem.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Zaista odlican.
Dosta dinamican i interesantan, vredi ga pogledati i kasnije uz vecericu sumirati utiske...
Korisnikov avatar
By Adenim
Ne pamtim da sam odgledao film koji je toliko potkrepljen cinjenicama. Odgledati obavezno!!! Posebno treci deo koji zivimo. Vreme koje se desava.

Skinite besplatno sa sajta, ko nema brzi net, rado cu mu narezati.
Korisnikov avatar
By svejedno
yeah.

..

Htedoh reci, mnogo dobar film.

..
Going up.
Korisnikov avatar
By Phoenix
Pogledao sam film. Ne verujem u sve što su rekli, pogotovo ne u većinu njihovih zaključaka. :maca:

Mada, mislim da je film dobro urađen i da navodi na razmišljanje. Svakako ga treba pogledati. :dj:
Korisnikov avatar
By gorilica
Dechko me vec dva dana juri da ga odgledamo, on je odushevljen.
Mozda vecheras to i uchinim. :)
Korisnikov avatar
By Schveca
ja kliknem tamo na torent i ne mogu da nadjem torent :(

ne znam, mozda ne vidim ....ima samo streem, subtitle i trailer.. nema torent :(
Korisnikov avatar
By ns.happy
kliknes u dnu strane download i kad se otvori stranica treba da kliknes na slicicu planete zemlje...
Korisnikov avatar
By Schveca
ok.. to sam nashla.. :hmm: ali ni jedan titl ne radi kako treb jbg... ne mogu da provalim da li napreduju ili ne, poshto preskachem prvih 5 minuta filma, jer prochitah gore da su o nekim ratovima i uzasima i ja to ne mogu da gledam :sniff:
Korisnikov avatar
By ns.happy
meni sve radi kako treba, ne znam zasto tebi ne... prica se o ratovima, ne znam zaso ne bi i to pogledala, nije bas toliko strasno...
Korisnikov avatar
By Schveca
probala sam opet ispochetka... skinula sam nekoliko titlova i pustila film u nekoliko plejera i chini ki se da titl zuri nekoliko minuta...

nema veze, pokushacu da ga nabavim sa sve titlom na nekom drugom mestu..

mada, bacila sam pogled malo, onako sa svojim oskudnim znanjem engleskog... i sad josh vishe zelim da pogledam film :) pochetak, kada pricha o zodijaku i svim tim stvarima, sve mi je to super...

volim ja tako da se zanimam tim otkrivanjima velikih zavera :)
npr ,,sveta krv- sveti gral" je knjiga koja me je ostavila bez teksta.. ne znam da li ste je chitali ali je jako dobro potkovana chinjenicama i odlichna je...

odoh sad da shtrebam
:zacepi:
Korisnikov avatar
By Vespertine
Pre svega thumbs up za ns.happy-ja shto je pokrenuo temu. Film sam odgledao krajem proshle godine i bio fasciniran do te mere da sam swakom zhiwom kog poznajem udarao presiju da shto pre odgleda isti. Shta retji,sem da nije sve onako prosto kao shto deluje. Preporuka svima kojima se dopao Zeitgeist i koji su zainteresovani za temu teorija zawere je da odgledaju film Endgame: Blueprint for global enslavement. Ako vas je Zeitgeist ZAGOLICAO i pokrenuo was na razmishljanje, verujte Endgame tje was ZASWRBETI i naterati was da panichite
Korisnikov avatar
By Hys.
Danas konacno pogledala, skroz moj trip, skroz kul :up:

I tacno znam sa kim bih sve mogla sa zadovoljstvom da diskutujem o filmu, a jedna od tih osoba postovashe i na ovoj temi :hug:
Korisnikov avatar
By kal zakath
Interesantan film, u mnogočemu tačan, međutim...ima ozbiljnu manu. Film je prikaz američkog viđenja sveta i budučnosti, no budučnost sveta neče biti kakvu je vide Amerikanci...biče kakvu je vide Kinezi. E sad ako su i Kinezi partner u toj igri, onda smo ga najebali.
Korisnikov avatar
By anche
gledala, sad se spremam da pogledam endgame :kokice:

volim takve filmove, ali mislim da se glas tih autora tesko cuje od grmljavine ostalih glasova - narocito zabavljaca svih vrsta.
Korisnikov avatar
By erkondisn
Originally posted by Schveca

npr ,,sveta krv- sveti gral" je knjiga koja me je ostavila bez teksta.. ne znam da li ste je chitali ali je jako dobro potkovana chinjenicama i odlichna je...
napisani su i svojevrsni kao 'nastavci', ali niti jedan od njih nije polucio onolike reakcije kao i krv-gral. (knjigu sam iskopao u lokalnoj gradskoj biblioteci prije nekih 10 godina - cim sam vidio na omotu kako je knjigu zabranila katolicka crkva, morao sam procitati to :giggle: )

po meni su postavili cak i prenevjerojatnu teoriju. nekako je previse toga po meni povezano. uglavnom, za veci dio teorije vjerujem da se i odigrao na taj nacin (ili se mogao odvijati), ali da je to sve na onaj nacin povezano - to mi vec manje vjerojatno.
Korisnikov avatar
By kal zakath
Originally posted by erkondisn

po meni su postavili cak i prenevjerojatnu teoriju. nekako je previse toga po meni povezano. uglavnom, za veci dio teorije vjerujem da se i odigrao na taj nacin (ili se mogao odvijati), ali da je to sve na onaj nacin povezano - to mi vec manje vjerojatno.

Ali to ti je objašnjeno u samoj knjizi. Specijalizacija nauke, pa nitko ne vidi cjelinu. Pa tako literati proučavaju pesme o gralu, ali nikome ne padne na pamet da to poveže sa istorijom, pa proučavaju bibliju sa svih mogučih aspekata, a previđaju sukob u samoj ranohriščanskoj crkvi (što je u poslednjih godina priznata istorijska činjenica) itd.
Korisnikov avatar
By svejedno
Knjiga je hipoteza, nisam siguran, ali mislim da se to napominje u samoj knjizi..
(tipa - mi SVAKAKO mislimo da je ovo istina, samo sto je u sustini hipoteza)
.. i ni najmanje nije neverovatnija od, npr, mnogih drugih masonskih hipoteza, a da ne spominjem npr. hriscanske dogme.

Uzevsi uopsteno, ta hipoteza iz knjige je 10000.....0 puta verovatnija od price o 'bezgresnom zacecu', jel.

..

No, ono sto sam hteo da kazem - knjiga "Krv- gral" je ONA ( ;) ) knjiga iz koje je ukradeno sve sto ima veze sa teoloskim smicalicama iz "Da Vincijevog koda"..

..Cak, zapravo, SVE teoloske pretpostavke u 'Kodu' su preuzete manje-vise iz samo JEDNE glave u knjizi 'Sveti Gral - Sveta Krv'..

..

'Indijana Dzons' akcije su vec svakako delo samog Dena Brauna ;)
..

Cak i igra reci (anagram) na kojoj pociva cela prica - 'San Greal = Sang Real'
(Sveti gral = Sveta krv)
je preuzeta iz knjige koja se upravo tako i zove.. I ponavljam, taj deo je samo komadic price te knjige.

..

No, iako su autori izgubili u sudskom procesu, moze se reci da im je Braun ucinio uslugu - do njega & njegove Knjige je za njihovu culo samo par zaludjenika (poput nas ;) )

..

Ovako, nekako sam ubedjen da je bar cetvrtina citaoca "Koda" ipak odlucilo da isproba da uporedi te dve knjige, a svakako je da je postala mnogo (svetski, cak) poznata zahvaljujuci tom sudskom sporu..

..

I notorna kapela Rozlin, koja je bila u zizi svetskog interesovanja, zaista jeste 'masonska' gradjevina, medjutim, posle par godina (ili par intervencija) interesovanje za nju je drasticno opalo..

..

.I pored toga sto hram datira pre otkrica Amerike, a ima isklesane biljke koje vode poreklo iskljucivo odatle (krompir, kukuruz etc) covek bi pomislio da bi zbog te cinjenice interesovanje arheologa, istoricara, pa i teologa, ... bilo nepresusno i cak agresivno, da bi isprevrtali svaki kamen... no interesovanje je ipak nekako presusilo.

I kapela Rozlin je ostala netaknuta & neitrazena..
Korisnikov avatar
By guy friendly
film koji izvodi previse losih zakljucaka o sudbini covecanstva i navodi nas na potpuno pogresne puteve u razumevanju drustva u kome zivimo.

stop teorijama zavere u objasnjavanju politicke stvarnosti, to je ionako desnicarska omiljena zabava
Korisnikov avatar
By Schveca
izashao je drugi film.... Zeitgeist Addendum...

odoh da pogledam, pa cu da vam javim valja li :cool:
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Zeitgeist nije duh proslih vremena, vec upravo Duh Vremena. Duh (datog) vremena, tako nekako... tako imamo i die Geistesgeschrichte, iliti Istoriju duha.
Odgledala sam film, ali... ne mislim da su se snasli po pitanju granica u okviru kojih se valja zadrzati.
Korisnikov avatar
By Blady
Imam Zeitgeist i Zeitgeist Addendum
Upravo sam u fazi gledanja....
Korisnikov avatar
By Manon
Originally posted by guy friendly
film koji izvodi previse losih zakljucaka o sudbini covecanstva i navodi nas na potpuno pogresne puteve u razumevanju drustva u kome zivimo.

stop teorijama zavere u objasnjavanju politicke stvarnosti, to je ionako desnicarska omiljena zabava
koji je na primer jedan od losih zakljucaka i zasto?
Korisnikov avatar
By Schveca
ja sam i drugim, kao i prvim delom odushevljena...

... ne tvrdim da je sve sho oni tamo naprichashe :D apsolutno tachno, ali je sve shto to moguce...
...i tera te da se zapitash kud plovi ovaj brod?!!
Korisnikov avatar
By KiWi

gledao, mada ne u celosti ... zanimljivo je, moram priznati :)

samo ... odakle njima sve te informacije?
Korisnikov avatar
By Schveca
u prvom filnu, onaj deo o religiji i ne zahteva neke tajne izvore informacija... samo logiku i malo vishe znanja... druga dva dela se ne secam, mislim da je bilo priche o 11.09.... a ta pricha mi je dosadna...

a u drugom filmu je pricha o prevari monetarnog sistema...
i tu ne treba puno izvora, samo logika...

mada, u filmu gostuju dva lika, i neka teta... jedan od ta dva lika je neki bivshi agent... i tako...

shta znam....
kopali ljudi, pa nashli :)
malo izmislili i nakitili i eto ti :)
Korisnikov avatar
By Manon
o bankama obveznicama, bondovima, prodavanjem magle..... sve apsolutno tacno. To se vec u praksi sa bankrotom banaka i potvrdilo. Ovde je lepo i jednostavno objasnjeno. Svi koji su 2007. kada je film nastao mislili da je teorije zavere sad mogu i kroz svoj dzep i svetsku krizu da vide i osete da je istina

PS. happysa hvala ti za ovaj film. ne mogu da verujem da ljudi masovno imaju priliku da vide ono sta ja znam i pokusavam ponekad da podelim ovde, neuspesno. Ako i dalje nije jasno sta se sa nama dogadja onda sta reci

pazi ovo: 161milijardu dolara je 2007. americka vlada uzela gradjanima za borbu protiv terorista na osnovu izvestaja da je tokom 2004. navodno 2000 ljudi iz celog sveta stradalo od terorista od cega 68 amerikanaca.
Duplo vise ljudi godisnje umre od alergije na kiki-riki.
450.000 ljudi godisnje umre od bolesti srcam te iste 2007. vlada je zizdvojila 3 miliona dolara za ovaj problem (prikazana tabela)To znaci da je zmericka vlada potosila 54 puta vise para za suzbijanje terorizma nego na sprecavanje bolesti koja ubija 6,600 puta vise ljudi godisnje. Mit o terorizmu se i dalje siri ...Tolike pare, tolika propaganda. Nevidjeno!!!!
Ja u pricu o teroristima nikad i nisam verovala i milo mi je sto vec dve godine nemam i ne gledam TV
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!