Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By *deni*
Pa tačno je. Zato ja kod vas, Srba, volim najviše vašu prirodnu naočitost i lepotu, mimo toga nema neke praktične koristi od vas, samo štete. Evo i mađarski pasoš sam morala da vadim da bih lakše putovala, iako sam srpska državljanka. I pasoš vam se nisko ceni u svetu. :ozbiljan:
Korisnikov avatar
By *deni*
Prenemaganje u vidu lažne skromnosti se nisko ceni.
:ozbiljan:
Korisnikov avatar
By V25
Ne znam zašto su se svi raspametili zbog reči profesorke Rajne obzirom da nije otkrila "toplu vodu" rečenim a i za jednog univerzitetskog profesora ono što misli je iznela krajnje snobovski. Načelno se vidi šta je htela da kaže i sa time se nekih 90% slažem ali je upropastila svoj govor generalizacijama i pljuvačinom po svima koji, tako ispade, nisu profesori niti imaju ambicija i mogućnosti da to postanu.
Korisnikov avatar
By kyrgyz
O'sla Srbija u qurac, cim je profesorka morala da se oglasi...
Korisnikov avatar
By bern
vjerujem da je profesorka mislila na sveprisutnost one najnesadržajnije popularne kulture u medijima i društvu. ali, simpatično je kako se od muve pravi slon.

vulgarno.

welcome to serbia!
Korisnikov avatar
By svejedno
nja.... ovaj neki fazon:
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2557570#p2557570]blenta napisao:[/url]Slika

zena izbacila manje-vise ok motivacioni govor svrsenim studentima, malo, jbg, ispljuvala sve & svasta bez preke potrebe, ali ok mi je govor.
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2557367#p2557367]Jheronim van Aken napisao:[/url]
1 Koja su vaša mišljenja o ovom govoru?
2 Da li zaista svako može da bude učitelj?
3 Da li je bitno ko je učitelj?
4 Da li je to najbitnije zanimanje?
5 Koliko je profesura, pa još srpskog, pa još književnosti bitna?
6 Da li sve te folk pevačice zaista toliko smetaju (meščini da ne)?
7 i što je najvažnije od svega, da li mislite da se radi na obezvređivanju društvenih nauka (i u kolikoj meri je ta pojava snažna na teritoriji Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Bosne?)

8 Ili, možda ovo: zašto ja ne vidim ništa loše/elitističko/arogantno u njenom govoru, možda bi to znali pre da mi odgovorite?
1 nista bitno. otisla, rekla klincima budite ponosni na to sto radite i radite ga dobro (malo tezim recnikom, ok... a i nece svako biti profesor) i a u pm. nije mi ni za odusev ni za zgrazavanje.

2 ne.

3 da.

4 jedno od, da.

5 veoma.

6 i da i ne.

7 hm... tesko pitanje. pre se drustvene nauke preusmeravaju u neke potpuno nebitne vode no sto se obezvredjuju, al svede se na isto, skoro.

8 jer si arogantni elitista .P
Po meni, to je cisto snobovsko baljezganje koje veze nema sa stvarnoscu. Luft balon umesto glave.
Gospoja podrazumeva da ce svi tu studenti da rade u skolama. Newsflash - lakse je naci posao u ministarstvu nego u skoli. Klinaca je iz godine u godinu sve manje, manje je odeljenja, pa je i manja potraznja za profesorskim zanimanjima. Onda su i vec zaposlene kolege uterale kurcinu svima koji se jos nisu zaposlili tako sto su izdejstvovali pravilo da prvo svi koji vec rade u skolama moraju da imaju po 100% norme, pre nego sto se prime novi ljudi. Sto znaci - posao u Novom Sadu nece dobiti nijedan profesor u narednih 100 godina, osim ako nema debele veze po raznim sekretarijatima i ministarstvima.
Nema potreba za tolikom agresijom prema zaposlenicima u industriji zabave. Vidim da je to sad bas popularno. Krive su starlete za sve. Pa nisu. Gde je odgovornost upravo tih profesora, u protekle dve tri decenije, zasto nisu uticali na mlade ljude da se odusevljavaju Mocartom i Sopenom umesto Cecom i Jecom? Zasto se deci nije usadjivala svest o drustvenoj i svakoj drugoj odgovornosti, umesto sto su ih ucili da rade samo za ocene? A zabava je jedna od ljudskih potreba, poput odmora ili druzenja. I to je isto grana industrije, poput tekstilne ili IT i mnogo ljudi prehranjuje svoje porodice radeci poslove vezane za to. Ja ne vidim da je lose ili ponizavajuce da se neko ne bavi naukama. Posebno u Srbiji.
Sve u svemu, mislim da joj ne bi skodilo da se malo proseta po realnoj Srbiji. Mozda sretne svoje ucenike kako rade na salterima ili posluzuju i mese pice. To rade profesori biologije iz moje generacije, pet godina nakon diplomiranja.
1 Koja su vaša mišljenja o ovom govoru?
2 Da li zaista svako može da bude učitelj?
3 Da li je bitno ko je učitelj?
4 Da li je to najbitnije zanimanje?
5 Koliko je profesura, pa još srpskog, pa još književnosti bitna?
6 Da li sve te folk pevačice zaista toliko smetaju (meščini da ne)?
7 i što je najvažnije od svega, da li mislite da se radi na obezvređivanju društvenih nauka (i u kolikoj meri je ta pojava snažna na teritoriji Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Bosne?)
1. vec odgovorila.
2. Da, moye svako i da bude ucitelj i da bude profesor. Pola svrsenih studenata sa kojima sam studirala su polagali ispite na puskice i provaljene testove. Mogu da se kladim da strucnu proveru ynanja i sposobnosti ne bi prosli. Da takva provera postoji.
3. Jeste bitno. Ne mislim samo u profesionalnom smislu, nego i u smislu pristupa i ponasanja prema uceniku, pa i prema ostatku osoblja. Ja sam inspiraciju za svoje obrazovanje pa i neke vannastavne aktivnosti nalazila u predmetima koje su mi predavali ljudi koji su me motivisali.
4. Nije. Bitno jeste, najbitnije nije.
5. Meni licno je pretstavljalo nesto ne tako vazno u zivotu, jer su me vise interesovale prirodne nauke. Ipak, mislim da sam imala prilike da dosta izvucem i naucim na casovima srpskog. Nedostajala mi je savremena knjizevnost i pop kultura, koliko god to bilo nepopularno.
6. Ma neee. Smetaju samo one koje su kriminalke.
7. Mislim da se radi na obezvredjivanju svih nauka. A elitisticki, snobovski govori se tome nece odupreti.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!