Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By olga_diktator
Eto ja na primer ne plaćam kartu ni u jednom javnom prevozu ako baš ne moram. Ni u Beogradu, ni u Zagrebu, ni u Budimpešti, ni u Berlinu - što su kao gradovi u kojima provodim poslednjih nekoliko godina. Zapravo, kad nekad baš moram platiti, vrlo mi je mrsko, jer nikada, ali nikada neću razumeti zbog čega treba plaćati za nešto što bi u velikom gradu moralo biti javno dobro i dostupno svima nezavisno od platežnih mogućnosti, poput zdravstva, školstva i još ponekih stvari.

Ali i kad stavimo moj ideološki stav sa strane, u ovom konkretnom Bus Plus slučaju, potpuno mi je neverovatno da neko može da brani novouspostavljeni sistem, jer ovde evidentno nije reč o "unapređenju prevoza" i "uvođenju reda", nego o prostoj, bahatoj i neartikulisanoj pljački na račun javnog preduzeća i ljudi koji žive i moraju da koriste to preduzeće ne bi li stigli na posao, u školu itd. I ne samo to, takođe je reč o zatvaranju grada za siromašne, odvajanju centra od periferije, s obzirom da nove mere pogađaju pre svega one koji žive van centra i kojima je prevoz preskup. Te je tako još samo jedna đilasovska mera u nizu koja navodno uvodi red u haotični grad, a zapravo služi kapitalu i profašističkim gradonačelnikovim projekcijama. Molim lepo.
Korisnikov avatar
By Madonna
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2417266#p2417266]olga_diktator napisao:[/url]Eto ja na primer ne plaćam kartu ni u jednom javnom prevozu ako baš ne moram. Ni u Beogradu, ni u Zagrebu, ni u Budimpešti, ni u Berlinu - što su kao gradovi u kojima provodim poslednjih nekoliko godina. Zapravo, kad nekad baš moram platiti, vrlo mi je mrsko, jer nikada, ali nikada neću razumeti zbog čega treba plaćati za nešto što bi u velikom gradu moralo biti javno dobro i dostupno svima nezavisno od platežnih mogućnosti, poput zdravstva, školstva i još ponekih stvari.

Ali i kad stavimo moj ideološki stav sa strane, u ovom konkretnom Bus Plus slučaju, potpuno mi je neverovatno da neko može da brani novouspostavljeni sistem, jer ovde evidentno nije reč o "unapređenju prevoza" i "uvođenju reda", nego o prostoj, bahatoj i neartikulisanoj pljački na račun javnog preduzeća i ljudi koji žive i moraju da koriste to preduzeće ne bi li stigli na posao, u školu itd. I ne samo to, takođe je reč o zatvaranju grada za siromašne, odvajanju centra od periferije, s obzirom da nove mere pogađaju pre svega one koji žive van centra i kojima je prevoz preskup. Te je tako još samo jedna đilasovska mera u nizu koja navodno uvodi red u haotični grad, a zapravo služi kapitalu i profašističkim gradonačelnikovim projekcijama. Molim lepo.
:hail:
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
ako je ulaz samo na prva vrata, zasto su i na ostalim postavljeni validatori?

pri tom, ti suvisni validatori nisu dzabe, placeni su parama iz budzeta

koliko ima ukupno kontrolora?
verovatno dovoljno da u svakom prevoznom sredstvu na svakim vratima stalno stoji neki

hocete da svi placaju kartu?
ok, stoji baja na vratima i ko pokaze kartu - ulazi, ko nema ili kupi na licu mesta ili ne ulazi

sve drugo je, cini mi se, davanje narodu necega oko cega ce se nervirati, svadjati i raspravljati; tema da narod razglaba o necemu, da slucajno ne pocne da (misli?) o necemu bitnijem
Korisnikov avatar
By blenta
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2417279#p2417279]MDNA napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2417266#p2417266]olga_diktator napisao:[/url]Eto ja na primer ne plaćam kartu ni u jednom javnom prevozu ako baš ne moram. Ni u Beogradu, ni u Zagrebu, ni u Budimpešti, ni u Berlinu - što su kao gradovi u kojima provodim poslednjih nekoliko godina. Zapravo, kad nekad baš moram platiti, vrlo mi je mrsko, jer nikada, ali nikada neću razumeti zbog čega treba plaćati za nešto što bi u velikom gradu moralo biti javno dobro i dostupno svima nezavisno od platežnih mogućnosti, poput zdravstva, školstva i još ponekih stvari.
:hail:

zato sto to sve jako kosta i neko to mora da plati
i bilo bi valjda najfer
da to najvecim delom izdrzavaju oni koji datu uslugu koriste

nije mi jasno kako to smatrate da je u redu da varate i kradete
(koristite nesto sto kosta a ne zelite da to platite) a ocekujete da
se to vase svercovanje naplati poreskim obveznicima beograda, berlina, budimpeste itd

edit:
ovo sledece nije upuceno olgi nego debilima koji klikcu lajk i share na fejsu
i misle da time nesto postizu obzirom da dobijam milione busplus related gluposti

jako bih voleo a vam sve to uspe pa da niko ne mora da plati prevoz
pa da kad teret tih troskova padne samo na poreze
koji iovako nisu dovoljni da pokriju tekuce rashode

lepo idemo narednih godina svuda peske
:zacepi:
Korisnikov avatar
By blenta
smesno je to sto uglavnom forsiraju mladi socijalisti i komiji
verujuci da to promotira jednakost i da je to fer prema svima

a to sto ovi malobrojni mucenici koji rade to sve moraju da plate
i sto su oni prakticno kaznjeni jer rade i privredjuju
da bi neko mogao da deli i vice jednakost nema veze
Korisnikov avatar
By ilija f
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2417353#p2417353]4NY K3Y napisao:[/url]

hocete da svi placaju kartu?
ok, stoji baja na vratima i ko pokaze kartu - ulazi, ko nema ili kupi na licu mesta ili ne ulazi

sve drugo je, cini mi se, davanje narodu necega oko cega ce se nervirati, svadjati i raspravljati; tema da narod razglaba o necemu, da slucajno ne pocne da (misli?) o necemu bitnijem
apsolutno tako :) ovaj sistem sada je najbesmisleniji i najneefikasniji

a javni prevoz ne može biti javno dobro, zaboga, ne rastu gorivo, plate radnicima itd na drvetu, i treba da plaćaju upravo oni koji koriste, putnici gsp-a. ne bi bilo u redu da grad izdvaja pare iz budžeta da bi prevoz bio besplatan.. za takav slučaj nigde nisam čuo
Korisnikov avatar
By nsc
svidja mi se nacin razmisljanja, samo mi nije bas najjasnije gde su to zdravstvo i skolstvo javno dobro dostupno svima, nezavisno od plateznih mogucnosti?
nadam se da ni prevoz do Zagreba, Budimpeste i Berlina ne placa, jer cemu diskriminacija, ovaj prevoz placam, ovaj necu
a voleo bih i da sa njom prosetam tim gradovima da mi pokaze kako to koristi javni prevoz bez placanja, ja sam par puta bio u tim gradovima poslednjih godina, i svuda sam morao da platim, ponegde je nemoguce i uci bez karte, a i svuda sam naletao na kontrole
Korisnikov avatar
By svejedno
evo ja nemam nikakav problem da platim kartu,

ali imam problem sa tim sto

nema prodaje bus plusa na svim stanicama a
ne moze se kupi od vozaca ili uopste u busu,
nemam pojma koja je ta apex firma koja zaradjuje i sto bih njima ja placao
i gde tacno odlazi taj novac,
sto se kontrolori ponasaju ko stoka,
sto su busevi raspali,
sto ih je malo,
sto je leti prevruce a zimi prehladno u basevima,
sto smisljaju ludila u vezi ulaza kada je jedina stvar koja moze da rastereti gsp
veci broj vozila
ili(i) metro,
itd.

..

a da platim mi ne smeta uopste.

..

e sad, ja kad placam nesto, ocekujem neku uslugu. uopste nisam zadovoljan uslugom. stoga manje-vise i ne idem basom.

ovih dana jer je lepo vreme uglavnom idem bajkom po gradu, zimi idem taxijem.

..

kada poprave usugu, mozda ce videti i mene, odn. moj novac.

edit - bitna napomena - ja radim od kuce, te nemam potrebu da idem svakodnevno napred & nazad po gradu.
ali potpuno razumem ljude koji moraju i koji ne zele da placaju za sve ovo.
Korisnikov avatar
By Stripi
nsc napisao: a voleo bih i da sa njom prosetam tim gradovima da mi pokaze kako to koristi javni prevoz bez placanja, ja sam par puta bio u tim gradovima poslednjih godina, i svuda sam morao da platim, ponegde je nemoguce i uci bez karte, a i svuda sam naletao na kontrole
Well, u Njemačkoj moraš dobro paziti (ista je situacija u zadnje vrijeme i u Zagrebu) ali se može. Ja sam 97e u mjesec dana kupio, valjda 5 karata, i to samo zato što sam išao od centra do Wanseea i Potsdama, pa me bilo malo frka, htio sam se opustiti i gledati prizore usput, a i nije mi se dalo skidati na pola puta pa čekati drugi vlak, i tako...međutim, ovi u Berlinu su ko pirane, matere mi, stvarno te zaskoče kad se najmanje nadaš. No može se, i oni imaju grupe koje se opiru plaćanju javnog prijevoza.
Korisnikov avatar
By Oziris
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2415318#p2415318]Ulix napisao:[/url]Vozila jesu bolja sada nego što su bila pre par godina.

I sve i da kupe sva nova vozila opet nećete plaćati kartu i opet ćete da se bunite. I opet će kontrolori biti problem jer traže kartu, opet će biti jako teško izdvojiti nepune 2 sekunde da se validira prevoz, itd. itd. itd. I 2005. su mi isto ljudi govorili da će plaćati GSP kad se poboljšaju autobusi, pa kad su se poboljšali, onda je bio problem što je gužva, pa kad je smanjena gužva onda je bio problem što su kontrole prečeste (wtf?), pa je bio problem što su kontrolori neljubazni (ali nije problem što su i putnici jednako neljubazni)... To su sve izgovori za neplaćanje.

(Mislim da je način na koji su ovi iz GSP-a pokušali da dresiraju Beograđane pogrešan, ali ne mislim da im je cilj loš, ako je cilj da se primoraju svi da plaćaju za usluge koje koriste.)

Kad svako bude redovno plaćao prevoz imaće pravo da protestuje i da se buni i da traži bolje uslove. O tome se samo radi.

:up: :up: :up:
Korisnikov avatar
By Madonna
ma marš. plaćao sam godinama, GO DI NA MA, preko 6 ili 7 i dobio kurac da izbijem oči. protestujem tako što ne plaćam više. niti ću.

nego ću lepo da odem da ima podmetnem bombu i da drkam dok svi ne izgore
Korisnikov avatar
By Galadriel
ja imam 27 kazni since 2007 :sesir: ^^
od tada ne plaćam prevoz, ali uredno i uljudno dam ličnu kartu :smug:
By loreenche
Bus Šljus imam, radi fore, ali nikad ga ne otkucavam. Pobogu, čemu to?
Korisnikov avatar
By nsc
onima koji brze shvataju bilo je dovoljno jednom objasniti - da bi se pratila frekventnost putnika na svim linijama

ja bih ukinuo linije na kojima se u 7 autobusa otkuca samo 1 putnik (bez obzira sto se njima preveze isti broj putnika kao na bilo kojoj liniji)

osim toga bus-pljus GSP-u daje naknadu od samo nekoliko para po otkucanom putniku od svih para koje im uplatimo za mesecne i pojedinacne karte

ako se ne otkucavas, bus-pljus zadrzava sve pare

p.s. jel se bus-pljus cita Djilas ili ?
Korisnikov avatar
By Hys.
Ste u obrenovcu?
Znas kad bi ja prolazila to mucenje koje si ti prolazila...
Korisnikov avatar
By stardust81
Jeste, a dok sam isao u srednju pa se jos drzala vrata da mi iz Unke ne možemo ds udjemo. O Ostruznici tek da ne pricam. Sreca pa sad imam 3 gradska pored Strele (Laste).
Korisnikov avatar
By Markiza
[url=https://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2804983#p2804983]Hys. napisao:[/url]Ste u obrenovcu?
Linija 493. Pazi kad jednom na autokomandi na povratku iz Beograda niko nije hteo da se mrdne od ljudi napred (jeste bilo prepuno) da udje žena sa bebom u kolicima. Ciča zima, žena vodila dete na pregled, jbg, nema čime, mora busom. A najgore su bile same žene: gde si pa ti pošla po zimi sa tim detetom, ono, izmarširaše je ladno, nazad, nemaš gde.
Sreća vozač nije hteo da krene dok se ne napravi mesta, onda neki dečko izašao i pomogao joj sa kolicima. Ono, stojimo pola sata, ja i Galateja smo pod navalom mase tad stajale skroz pozadi, i ajd što niko neće da joj pomogne nego je i ne puštaju unutra. Tad mi se sve smučilo.
Korisnikov avatar
By voodoo
ne znam da li se vozite 73-kom,ali ima ih na svakih 45min,a meni je taj prevoz potreban...a tek sto tramvaji znaju da zezaju!!...pa vozovi...kako god,zanimljivo je)
Korisnikov avatar
By Hys.
[url=https://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2805026#p2805026]Markiza napisao:[/url]
[url=https://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2804983#p2804983]Hys. napisao:[/url]Ste u obrenovcu?
Linija 493. Pazi kad jednom na autokomandi na povratku iz Beograda niko nije hteo da se mrdne od ljudi napred (jeste bilo prepuno) da udje žena sa bebom u kolicima. Ciča zima, žena vodila dete na pregled, jbg, nema čime, mora busom. A najgore su bile same žene: gde si pa ti pošla po zimi sa tim detetom, ono, izmarširaše je ladno, nazad, nemaš gde.
Sreća vozač nije hteo da krene dok se ne napravi mesta, onda neki dečko izašao i pomogao joj sa kolicima. Ono, stojimo pola sata, ja i Galateja smo pod navalom mase tad stajale skroz pozadi, i ajd što niko neće da joj pomogne nego je i ne puštaju unutra. Tad mi se sve smučilo.

Ljudi su stoka.
Korisnikov avatar
By 李香兰
užas taj prvi, kragi. pročitala sam samo opis, ne volim da gledam to. potresno.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2806060#p2806060]Kragi napisao:[/url]https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 4707668981
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 4707668981" target="_blank

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 4707668981" target="_blank

Zanimljivo vama po GSP-u. :sweet:
Jeftine patetike beogradjana nevoljnih da placaju kartu... Mislim ono, takvih naloga na FB pun kurac. Kako li ne postoji snimak premlacivanja vec samo njeno pickaranje i teranje u materinu odakle je dosao u njen Beograd. Keve Jevrosime kec kec kec.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!