Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By walt333
@Vel Boy Poenta je u tome da to sto ti zalis te kucice ili to sto ih ja ne zalim zaista ne igra nikakvu bitnu ulogu. I dalje ce ubijati kucice I dalje ce raditi mnogo gore stvari. Ono sto meni smeta sto su svi neke majke Tereze svi su oni puni razumevanja, svi su oni spremni da osude i to je sve. Spolja sve super iznutra trulo. Na fejsu grupa “kazna za monstruma koji je odsekao kucetu noge” dostigla million, a isti ti ljudi prodju pored osobe koja brlja po kanti ne primecujuci ga. E sad gde su sve te majke Tereze?

Nisam ogorcen samo spremam ispit:)

I da napomenem da pretpostavljam da je baba naredila da se kucici bace jer su prvi, a oni se uvek bacaju jer se veruju da donose baksuz I bolest porodici(isto vazi I za macice). Tako da baba verovatno nije sadista vec samo neobrazovana i sujeverna seljanka

@BlackLady Naravno draga Bleki da sam se israo kako ti kazes, cela tema je sranje, pa da dodam I ja malo svojih govna. Samo da ne budu sva govna crna.

@Sanja… Nije me niko davio. hvala na brizi, samo sam mizantrop jer sam pre bio humanista.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Tvrdiš da su ljudi superiorniji od životinja... pa šta će onda bilo kom čoveku sažaljenje i pomoć?!
Korisnikov avatar
By walt333
a u kom delu posta sam ja to tvrdio?

Sazaljenje u osnovi beskorisno i imas ga na svakom koraku(pogledaj temu) ali pomoc je retka
Korisnikov avatar
By Dirrty
Originally posted by walt333

P.S. Veliki like za Dusanov post o markiz de Sadu. Potpuno pogodjena poenta.
Ponavljam pitanje.

Ali čovek je najmoćnije biće na ovoj planeti, pomoć je suvišna.
Korisnikov avatar
By walt333
Ne shvatam Dusanov post bukvalno. Shvatam ga kao svi smo mi u stanju da pocinimo ovakve stvari ali i mnogo gore ti, ja ili bilo ko. E sad poenta je u tome zasto ih mi ne cinimo? Da li je to prava vrlina, lazna vrlina ili samo drustveni ugovor?

U tom sam smislu lajkovao Dusanov post, U osnovi de Sad coveka prikazuje kao najkrvolocniju zivotinju koja ume da place i sa tom stavkom de Sada se potpuno slazem.
Korisnikov avatar
By Dirrty
I ja sam mizantrop, ali svoj bes ispoljavam isključivo prema ljudima, što je i suština.

Svi smo u stanju i da budemo bolji, ma šta to predstavljalo.
Ali iživljavanje na nemoćnom i slabijem biću to svakako nije.

A životinje ubijaju da bi preživele.
Borba između vrsta je ravnopravna.

Čovek je monstrum.
Korisnikov avatar
By Vel boy

@Vel Boy Poenta je u tome da to sto ti zalis te kucice ili to sto ih ja ne zalim zaista ne igra nikakvu bitnu ulogu. I dalje ce ubijati kucice I dalje ce raditi mnogo gore stvari. Ono sto meni smeta sto su svi neke majke Tereze svi su oni puni razumevanja, svi su oni spremni da osude i to je sve. Spolja sve super iznutra trulo. Na fejsu grupa “kazna za monstruma koji je odsekao kucetu noge” dostigla million, a isti ti ljudi prodju pored osobe koja brlja po kanti ne primecujuci ga. E sad gde su sve te majke Tereze?
ali, cilj svake promene pa i ove je - da bude bar sve manje i manje npr. ubijanja zivotinjica i tih mnogo gorih stvari ako vec ne mogu odmah da prestanu te prakse.

tvoje predubedjenje kako se svi foliraju je tvoje predubedjenje koje, priznajesh, proizlazi iz tvoje mizantropije. imam i ja dovoljno razloga da budem mizantrop, ali nisam, bar borim se da ne budem, jer ipak ima i dobrih ljudi koji mi daju nadu u chovechanstvo.
pa, eto, malo razmisli i nad ovim. ti imash datu priliku i shansu da studirash za tvoje bolje sutra, za tvoj posao, karijeru- a, sad malo razmisli koliko ima omladine, ljudi kojima ni ta shansa, ni ta prilika nije data- da studiraju za ispit. koliko ima omladine i ljudi koji zude da mogu da se spremaju za ispit, za bolje sutra, za posao, karijeru.... ali im nije data ni ta shansa koja tebi ochito jeste. i, opet, takvi nisu/ne bi bili mizantropi, malodushni u problemima u odnosima ljudi-zivotinje, a ti jesi.....
I da napomenem da pretpostavljam da je baba naredila da se kucici bace jer su prvi, a oni se uvek bacaju jer se veruju da donose baksuz I bolest porodici(isto vazi I za macice). Tako da baba verovatno nije sadista vec samo neobrazovana i sujeverna seljanka
i, da li je opravdano biti neobrazovana i sujeverna seljanka- na shtetu nekog drugog, pa bile to i zivotinjice? shto nije neobrazovana i sujeverna seljanka na shtetu same sebe, umesto na shtetu nekog drugog?
znachi, nema opravdanja. :judge:
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by Dirrty

Čovek je monstrum.
:up:

da, svi smo.
well, izvini, svi dobro znamo shta radimo/ne radimo. sve i kada su/smo neki neiskreni, ne mogu/ne mozemo pobeci od sopstvenih savesti.
ja hvala dragim Nebesima, Bogu, prirodi (zovi kako hocesh) se ponasham tako kao da me uvek snima skrivena kamera koja me prikazuje nekom sudiji i drago mi je shto se tako osecam. to mi je pozitivni reinforser koji suzbija i neku iole potencijalnu zlocu koju, ne daj Boze, ne daj prirodo, ne dajte Nebesa, mozda posedujem samim tim shto sam chovek.
stvarno, nije mi cilj da se hvalim, ali monstrum u meni je ubijen od strane samog mene.
moj najgori greh je moja- samoodbranbenost (ako je to greh, neka je, drugachije ne mogu niti znam) kada me drugi napadnu, NIKADA prvi napadi, muchenja, izivljavanja, oshtecivanja nekog drugog od strane mene, pa bile to i zivotinjice.
ochekujem i od drugih slichno.
Korisnikov avatar
By walt333
Originally posted by Vel boy

ali, cilj svake promene pa i ove je - da bude bar sve manje i manje npr. ubijanja zivotinjica i tih mnogo gorih stvari ako vec ne mogu odmah da prestanu te prakse.

tvoje predubedjenje kako se svi foliraju je tvoje predubedjenje koje, priznajesh, proizlazi iz tvoje mizantropije. imam i ja dovoljno razloga da budem mizantrop, ali nisam, bar borim se da ne budem, jer ipak ima i dobrih ljudi koji mi daju nadu u chovechanstvo.
Ako si stvarno ubedjen da ce lamentiranje u ovim postovima nesto promeniti. Onda si lud. Ljudi se ne menjaju. Oni uvek zamisljaju da su najbitniji i najvazniji, uvek cemo zdrati I kad nismo gladni, uvek cemo testirati maskaru na zecu jer nam je maskara mnoooooogo potrebna. To se nece promeniti. Jer covek uvek misli da je glavni. Zec zbog maskare, kuce zbog “sticenja” svoje porodice od bolesti

pa, eto, malo razmisli i nad ovim. ti imash datu priliku i shansu da studirash za tvoje bolje sutra, za tvoj posao, karijeru- a, sad malo razmisli koliko ima omladine, ljudi kojima ni ta shansa, ni ta prilika nije data- da studiraju za ispit. koliko ima omladine i ljudi koji zude da mogu da se spremaju za ispit, za bolje sutra, za posao, karijeru.... ali im nije data ni ta shansa koja tebi ochito jeste. i, opet, takvi nisu/ne bi bili mizantropi, malodushni u problemima u odnosima ljudi-zivotinje, a ti jesi.....
Upravo o tome pricam. Ja imam priliku da studiram a sa druge strane postoje ljudi koji ne mogu da studiraju jer nemaju love. E sad za te ljude realno i mene i tebe zabole kurac. Mozda da sam dobar covek, a ne govno, mozda bih ostavio duvan, odrekao se izlazaka ili cega vec i dao te pare u neki fond za takvu decu. Ali ne radim a ne radis ni ti kao nio na ovom forumu. Ali eto najlakse je da ja na nekom forumu kazem kako mi je zao takvih ljudi i to je to . Jesam govno ali sam barem iskreno govno, oni od moje zalosti nemaju nista.

i, da li je opravdano biti neobrazovana i sujeverna seljanka- na shtetu nekog drugog, pa bile to i zivotinjice? shto nije neobrazovana i sujeverna seljanka na shtetu same sebe, umesto na shtetu nekog drugog?
znachi, nema opravdanja. :judge:

Ne opravdavam ja babu nikako.. Samo ne vidim razlika u njenom zrtvovanju kucica za dobrobit njene porodice ili zrtvovanja neke zivuljke u Hinduizmu I religiji Vudua, Santeriji… da bi se umilostivilo bozanstvo. Ta zena je naucena da se tako radi, e sad zasto ljudi malo sirih pogleda nisu joj objasnili da je to nehumano? Ili nema takvih osoba u njenoj okolini ili njih zabole kurac!
Korisnikov avatar
By walt333
Da skratim pricu I da konkretizujem. Muka mi je zbog toga sto ste se svi kao rasplakali, udarali se u prsa, naricali, pevali tuzbalice u svojim postovima, a to vase zaljenje je neiskreno jer ej nauceno.

Svima je zao prosjaka jer smo nauceni da takve ljude zalimo. Da ih stvarno zalimo uveli bismo ih svoj u stan I nahranili bismo ih ili im pomogli da zapocnu nov zivot. Ali to ne radimo. Nauceni smo da je nase samo da zalimo a ne i da im pomognemo.

E tako I za ovu temu nama je zao kucica, cupamo kosu od tuge I tako dalje, a sve se bojim da kada vidite gladnu kucu na ulici, izdvojite pare I kupite mu nesto da jede ili jos bolje da ga usvojite. Jbg dzukele nisu toliko fensi kao rasni kucici

Prosto ste nauceni da je ispravno mrzeti mucitelje kucica, macica, zeceva I drugih simpaticnih zivotinja. Da li biste isto reagovali da je pisalo “Devojcica se smejala dok je bacala pacove u vodu”. Ne verujem.

Isto tako verujem da nikoga nije toliko potreslo koliko ste izdramili, pa ste jos pozivali na smrt te devojcice. Verujem da ste toliko bili potreseni da ste odmah zaboravili cim ste presli na sledecu temu. Tolika drtama ni oko cega..

Ne prozivam nikoga samo eto zanimljivo mi je da analiziram histerije ovakve vrste.
By J...

Prosto ste nauceni da je ispravno mrzeti mucitelje kucica, macica, zeceva I drugih simpaticnih zivotinja. Da li biste isto reagovali da je pisalo “Devojcica se smejala dok je bacala pacove u vodu”. Ne verujem.

Omasio si temu. Nije poenta ovde da placemo nad sudbinom kucica (mada nije ni zabranjeno, ko zeli) vec da se zapitamo sta je u glavi te devojke koja ovako nesto radi sa osmehom.

U vezi tvog pitanja da li bismo isto reagovali da je devojcica bacala pacove u vodu i smejala se, mogu ti odgovoriti u svoje ime - da, isto bih reagovala. Prvo sto bih se zapitala je sta je u njenoj glavi kada sa uzivanjem moze da ubija pa makar to bili i pacovi. Takva osoba ce jednog dana kada bude imala dete biti od onih majki sto ga bez problema samaraju na sred ulice i nazivaju debilom. Takva osoba nema saosecanje za druga ziva bica. To je tuzno, jadno i opasno. Takvu osobu ne bih zelela u svom okruzenju.
Korisnikov avatar
By walt333
Originally posted by J...

Omasio si temu. Nije poenta ovde da placemo nad sudbinom kucica (mada nije ni zabranjeno, ko zeli) vec da se zapitamo sta je u glavi te devojke koja ovako nesto radi sa osmehom.

U vezi tvog pitanja da li bismo isto reagovali da je devojcica bacala pacove u vodu i smejala se, mogu ti odgovoriti u svoje ime - da, isto bih reagovala. Prvo sto bih se zapitala je sta je u njenoj glavi kada sa uzivanjem moze da ubija pa makar to bili i pacovi. Takva osoba ce jednog dana kada bude imala dete biti od onih majki sto ga bez problema samaraju na sred ulice i nazivaju debilom. Takva osoba nema saosecanje za druga ziva bica. To je tuzno, jadno i opasno. Takvu osobu ne bih zelela u svom okruzenju.
Sa ovim sto sam podebljao se potpuno slazem, to je valjda ono najtuznije u citavoj prici.

Ali ne mogu da te ne pitam da ti se pacov pojavi u sobi da li bi ga otrovala ili biste postali cimeri? :novinar:

P.S. Znam danas sam mnogo naporan i mnogo debilan, mozda bi bilo najbolje da me danas iskulirate ili odjebeta kako vam milo :)
By J...

Ali ne mogu da te ne pitam da ti se pacov pojavi u sobi da li bi ga otrovala ili biste postali cimeri? :novinar:

Ocekivala sam takvo pitanje.

Da, otarasila bih se pacova na neki nacin jer u takvom slucaju, pacov je usao na "moju teritoriju" i ja bih morala da je branim. Ne bih recimo isla i skupljala pacove iz kontajnera da bi ih bacala u vodu da vidim da li plivaju. Valjda je jasna razlika.
Korisnikov avatar
By walt333
Ma jeste jasna razlika i znao sam sta ces odgovoriti ali mi danas proradili hormoni ili sta vec:)
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by Dušan Maljković

Kao sledbenik Markiza de Sada i njegove etike dajem punu podršku devojci koja je našla užitak u bacanju kučića u reku. Čovek, kao najviša vrsta, ima pravo da sa nižima radi šta mu se prohte i da nikom za to ne odgovara, ni svojoj svaseti, ni dežurnim moralistima. I kao što lav ne žali kada jede antilopu koju prethodno raskomadao u strasti lova, tako ni čovek ne treba da se stidi da zadovoljenje traži u ekstazi smrti koju izaziva po prirodnom pravu kod ostalih živih bića. Ne čini li on krajnje svireposti svakog dana kada ubija životinje koje jede, kao što čitava priroda -- ta svirepa klanica i mesara -- čini, poštujući do tančina principe po kojima je sazdan sam život u univerzumu? "Više mesa u ishrani", lepo je govorio Niče.

Doduše, imam jednu zamerku -- bila je previše blaga prema kučićima. Da im je iskopala oči i prosula creva pre bacanja u hladne virove reke, i pri tome masturbirala, uradila bi pravu stvar. Ovako, nekako je mlaka i nekreativna. Dva munis, jedva prelazna ocena.
Sad vec nazirem motive organizovanja Parade 2001.
Korisnikov avatar
By Srklet

moj najgori greh je moja- samoodbranbenost (ako je to greh, neka je, drugachije ne mogu niti znam) kada me drugi napadnu, NIKADA prvi napadi, muchenja, izivljavanja, oshtecivanja nekog drugog od strane mene, pa bile to i zivotinjice.
ochekujem i od drugih slichno.
pa ti si napisao da bi djevojku iz videa bacio morskim psima. :lol:
Korisnikov avatar
By bern
Ono što mene pogađa jeste koliko je ljudima potrebno malo da se osjete dobrima. U slučajevima kao što je ovaj, svi se zgražavaju nad onim najočigledijim, a u tome uopšte nije poenta.

Saglasni smo sa tim da je se bespomoćne životinje ne smiju mučiti. Tako nešto nas pogađa, provocira na reakciju. Jer, tu ne postoji nikakva dilema. Pogrešno je i tačka.

Onda se svi ponašaju rulja na stadionu: jedan um, jedna pjesma. Ujedinjeni u dobrom djelu i dobrom provodu. Nakon dobre utakmice, i mozak i tijelo su iscrpljeni i zadovoljni.

Nakon dobre prozivke duša je puna, a mi moralno blistamo.

Samo, kučići u svemu tome su najmanji problem. Ali bukvalno. (Za one na stadionu: ovo je bilo sarkastično poigravanje riječima).

U toj istoj Bosni u rijeku su bacani i ljudi. A to je dokaz da sa društvom u kojem se mučenje snima kamerom nešto ipak nije u redu.
Korisnikov avatar
By E.c.h.o...
Ja sam sigurna da cim covek pokusa da regulise neku drustvenu oblast - ona vise ne funkcionise. Tako smo dobili 'zagarantovana ljudska prava' - ali samo na papiru, 'decja prava' - legalizovane huligane i, na kraju, 'prava zivotinja' - nikad vise javnih mucenja i ubijanja zivotinja.

Plus silne organizacije za zbrinjavanje zivotinja - samo na papiru. Imam u kraju jedno kuce, lutalicu, nikome ne smeta i ima tazak oblik suge. Zvala sam veterinara i lecenje bi kostalo barem 5000 dinara. Nemam sad za njega te pare, pa sam zvala sve te organizacije za pomoc zivotinjama, da li bi oni preuzeli lecenje lutalice - ne, ali mogu da ga ubiju za dz. To je stvarno strasno, koja je njihova funkcija.

A devojka sa snimka - ne znam sta da kazem, i da je smeh histericna reakcija na to sto je, mozda, otac ili neko drugi naterao, opet je tuzno.
Korisnikov avatar
By Srklet
naravno, mogu samo nagađati, ali bih se kladio da je smijeh rezultat činjenice da je snimana dok je bacala te psiće. bila je pred kamerom pa je osjetila da treba napraviti show. nekako sumnjam da bi se smijala da je bila sama na tom mostu i bacala te male pse.
Korisnikov avatar
By luciferin91
Originally posted by Dušan Maljković

Kao sledbenik Markiza de Sada i njegove etike dajem punu podršku devojci koja je našla užitak u bacanju kučića u reku. Čovek, kao najviša vrsta, ima pravo da sa nižima radi šta mu se prohte i da nikom za to ne odgovara, ni svojoj svaseti, ni dežurnim moralistima. I kao što lav ne žali kada jede antilopu koju prethodno raskomadao u strasti lova, tako ni čovek ne treba da se stidi da zadovoljenje traži u ekstazi smrti koju izaziva po prirodnom pravu kod ostalih živih bića. Ne čini li on krajnje svireposti svakog dana kada ubija životinje koje jede, kao što čitava priroda -- ta svirepa klanica i mesara -- čini, poštujući do tančina principe po kojima je sazdan sam život u univerzumu? "Više mesa u ishrani", lepo je govorio Niče.

Doduše, imam jednu zamerku -- bila je previše blaga prema kučićima. Da im je iskopala oči i prosula creva pre bacanja u hladne virove reke, i pri tome masturbirala, uradila bi pravu stvar. Ovako, nekako je mlaka i nekreativna. Dva munis, jedva prelazna ocena.
Otkud ti to da je covek najvisha vrsta (u evolutivnom smislu valjda) ? Sa bioloshke tacke gledishta, covek se kotira veoma nisko. Stvarno glupa etika. :piski:
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Originally posted by Loni
Originally posted by Vetur úlfur

Ovo je stvarno odvratno, ali realno postoje i odvratnije stvari.

Amerika je pobila 150.000 - 250.000 ljudi atomskim bomaba.

Zamisli deset ljudi kako im se tela polako ugljenisu od toplote dok su zivi i svesni toga, ili ne stignu da se ugljenisu do kraja, vec do nekog nivoa. Onda tu prodje udarni talas koji ih raznese kao balone.
Zamisli cetvrt miliona ljudi.

A nisam video temu zgrazavanja nad time.
A Japan, koji je bio gađan tim bombama osvojio je pre toga pola Kine, celu Koreju i Filipine.
Zločin Hitlerovih vojnika nije mogao da se meri sa japanskim fašistima.
Kinezima i Korejcima vađene su oči u logorima, creva...
Bombe i Hirošimi i Nagasakiju na žalost bile su jedini garant da je Japan potpuno oslabio i da nema više snage u nove napade.

Dakle ako ćemo da kritikujemo one, koji su tada ratovali protiv fašističkog Japana, onda ipak da spomenemo i tu drugu stranu.
:doh:

Promasena poenta, ti opet vidis samo ono sto zelis da vidis.

Nije poenta u Japanu i fasizmu, vec u ubistvu. Ubistvo je ubistvo, stradali su i nevini ljudi.

A Japan sam spomenuo samo zato sto mi je prvi pao na pamet.
Korisnikov avatar
By Srklet
u ratu je ubijanje dozvoljeno i zakonito. tako da ubistvo ljudskog bica u ratu nije ubistvo ljudskog bica u miru. osim na nekom metafizickom nivou, i guess. :D
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Istina, al meni to glupo, jbg. Mislim, drugo je ubiti vojnika na bojnom polju, a drugo pobiti masu ljudi koji to ne ocekuju. Vojnik je svestan da daje svoj zivot. Ko mene pita.
Korisnikov avatar
By svejedno
Mnogo mi smesno kada 'na ovakav nacin' posmatrate drustvene uslovljenosti.

Mnogo.

P.S. Znam danas sam mnogo naporan i mnogo debilan, mozda bi bilo najbolje da me danas iskulirate ili odjebeta kako vam milo :)
lol. ok :)
Korisnikov avatar
By Blady

@BlackLady Naravno draga Bleki da sam se israo kako ti kazes, cela tema je sranje, pa da dodam I ja malo svojih govna. Samo da ne budu sva govna crna.
Kak Kak :lol:
Korisnikov avatar
By 2kune
kako se ova tema preokrenula u temu o ljudima? zar smatrate da su psi i ljudi isti? :drama:
Korisnikov avatar
By Vel boy

Ako si stvarno ubedjen da ce lamentiranje u ovim postovima nesto promeniti. Onda si lud. Ljudi se ne menjaju. Oni uvek zamisljaju da su najbitniji i najvazniji, uvek cemo zdrati I kad nismo gladni, uvek cemo testirati maskaru na zecu jer nam je maskara mnoooooogo potrebna. To se nece promeniti. Jer covek uvek misli da je glavni. Zec zbog maskare, kuce zbog “sticenja” svoje porodice od bolesti
to su generalizacije jednog mizantropa. :)

Upravo o tome pricam. Ja imam priliku da studiram a sa druge strane postoje ljudi koji ne mogu da studiraju jer nemaju love. E sad za te ljude realno i mene i tebe zabole kurac.
otkud ti znash da mene (uz tebe) "realno" za te ljude zabole kurac? mozda me bash zabole, ono, bash. mozda ja sam spadam u kategoriju tih ljudi?
vidish, trchish pred rudo, walte.

Mozda da sam dobar covek, a ne govno, mozda bih ostavio duvan, odrekao se izlazaka ili cega vec i dao te pare u neki fond za takvu decu. Ali ne radim a ne radis ni ti kao nio na ovom forumu.
opet, ma, otkud ti znash da ja (uz tebe) ne radim? ne radim shta? ili ne radim na chemu? pa, za ovo drugo, izvini, kad me vec vuchesh za jezik, moram reci da ja zapravo uchestvujem u shiroj socijalnoj akciji, koliko mogu, pomaganja manje "srecnih" u drushtvu, samo ja o tom puno ne pricham jer necu da ispadne kako se kao hvalishem, ali jesam pisao par puta (ochito nisi chitao) kada se je dotaklo ovo u nekoj tematici. ja sam davao od mojih vrlo skromnih primanja koliko sam mogao u fondove progresivne drushtvene akcije, potpisivao peticije, kontaktirao senatore....... u prilog pomaganja manje "srecnih" a voljnih za njihove/nashe obuke, edukacije.... za posao, karijeru, onda, za univerzalno zdravstvo itd..... i josh uvek dajem, kad mogu i koliko mogu kao pojedinac.
takodje, otkud ti znash shta ko na ovom forumu takodje radi/ne radi u tom smislu, opet? ko si ti da presudjujesh, walt-e?

Ali eto najlakse je da ja na nekom forumu kazem kako mi je zao takvih ljudi i to je to . Jesam govno ali sam barem iskreno govno, oni od moje zalosti nemaju nista.
otkud ti znash shta je nekome najlakshe/najteze i sl.? otkud ti znash kome je iskreno teshko kad izjavi zalost a ko samo glumi? zashto nuzno mora biti da neko od nechije zalosti i saosecanja nema nishta? zar ne dolaze prvo osecaji kao priprema za neku akciju u cilju reshenja ili bar saniranja problema koji je prouzrokovao tu zalost, pa onda i odredjene akcije u tom pravcu? ili, prvo neke akcije a bez ikakvih odredjenih emocija ni cilja? mislim, ipak ono prvo.

konachno, zashto mislish da neko nuzno ima prava da se kaka na nechije zalovanje ako i sam/a ne zali? zar ne moze bar biti tolicno pristojan da ne staje na zulj zalosti?

@Popaj,
ono sam mislio u prenesenom smislu :zid: figurativna ilustracija kako nekog/neku protagonistu/icu zla nauchiti lekciju da to zlo vishe ne radi.
a, sve i da sam mislio bukvalno, ne proturjechi mom da dajem sve od sebe u samoobrani (pa i ako to ukljuchuje revansh)! samo, u ovom konkretnom primjeru, revanshirao bih se "u ime" tih kuchica.
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by E.c.h.o...

Plus silne organizacije za zbrinjavanje zivotinja - samo na papiru. Imam u kraju jedno kuce, lutalicu, nikome ne smeta i ima tazak oblik suge. Zvala sam veterinara i lecenje bi kostalo barem 5000 dinara. Nemam sad za njega te pare, pa sam zvala sve te organizacije za pomoc zivotinjama, da li bi oni preuzeli lecenje lutalice - ne, ali mogu da ga ubiju za dz. To je stvarno strasno, koja je njihova funkcija.

A devojka sa snimka - ne znam sta da kazem, i da je smeh histericna reakcija na to sto je, mozda, otac ili neko drugi naterao, opet je tuzno.

Bingo! to je problem u veterinarstvu, drushtvima za zashtitu zivotinja i mnogo chega u drushtvu kapitalizma itd.....- sve oko novca. yep. :sigh:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!