Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By _miki_
Originally posted by Paki

Ajde prestani sa prozivkama i optužbama. Presavij tabak pa tuži, brate mili :)

Niti je počelo online potpisivanje niti su ljudi koji su do sada na štandu GSA potpisivali ostali uskraćeni za potrebne informacije. Ljudi imaju mozga, nije to samo tvoja privilegija :)

Ne znam zbog cega mislis da ja prozivam bilo koga.
I sam vidis da samo ti ovde izazvias zabune i nedoumice.Prvo kazes da je rec o peticiji.Kasnije kazes da je to,neka nepostojeca,nepoliticka peticija.Onda kazes da je u pitanju politicka akcija.
Na koncu opet spominjes peticiju(mada ne specifikujes koja je u pitanju).

Meni se samo cini da ni ti sam ne znas koju akciju organizujes.A onda i sam kazes da te pitamo sta nam nije jasno.I ja te pitam,a ti pocinjes sa vredjanjem i sa ponasanjem koje nije dostojno nekoga ko tezi aktivizmu.

Ovakvo nipodastavanje koje ti radis je stvarno siptomaticno.
Da ne spominjem da kao odgovore na pitanja,pored uvreda,nudis samo poluinformacije i netacne informacije.

Rekao si na sajtu pise da ce spisak potpisnika biti javno objavljen.Voleo bih da posaljes link sa tim obavestenjem.

Voleo bih da sam definises koja je akcija koju sam organizujes?Da li je u pitanju peticija ili politicka akcija?

Sve ovo mi deluje jako konfuzno,neodredjeno,izgleda da ni organizatori ne znaju sta organizuju,a jos manje znaju da objasne drugima u cemu se sastoji ova akcija.
Ovako deluje kao da nema cilj,svrhu,namenu...i jedina stvar koja je izvesna je da ce spisak ljudi biti javno dostupan svim klerofasistickim grupama i ostalim protivnicima Parade.
Korisnikov avatar
By _LuKa_
Originally posted by Vel boy

jes' kad bi se lagalo, trole. Ne, vec punim mojim imenom i prezimenom koje je prilichno retko (i moje ime i moje prezime), da ne kazem jedinstveno ne samo u Americi vec i u zemljama ex-Yu. I na to sve sam ponosan.
aj dobro, shvatio poentu - ti nisi Oprah, :doh: ti si peder s pedigreom i planetarni relikt. :alexis:
Korisnikov avatar
By Lucem Ferre
Ne podržavam akciju! Štaviše, protiv sam! Beogradska parada ponosa? Koji kurac?
Da nećete možda samo da vam beogradski aktivisti šetaju na paradi???
Korisnikov avatar
By Madonna
Originally posted by just_me

Ne podržavam akciju! Štaviše, protiv sam! Beogradska parada ponosa? Koji kurac?
Da nećete možda samo da vam beogradski aktivisti šetaju na paradi???
jao... :rotflmao:
Korisnikov avatar
By Lucem Ferre
Pa vidim da se svi oko nečega bune, pa rekoh, ajd' i ja :D :roflmao:
Korisnikov avatar
By Tungi
Prijavi,sad odmah..Pozali se Hys.:cigareta:
Korisnikov avatar
By Vel boy
:roll: znao sam da cesh ti upasti. gde bi ti da ne bubnesh........

no,videcu kako ce se situacija razvi(ja)ti.
Korisnikov avatar
By _miki_
"Srpska fašistička organizacija "Naši" nudi nagradu od 150,000 dinara onome ko bude toj ekstremističkoj organizaciji dostavio listu sa 10,000 potpisnika koji su podržali održavanje gej parade u Srbiji, dok fantomski Centar za lečenje homoseksualizma najavljuje svoje učešće na skupu homofoba u Zagrebu

Kako sami ekstremisti iz organizacije Naši naglašavaju, novčanu podršku za akciju lova na potpisnike peticije dobili su od izvesne "Zdrave srpske omladine" iz Libertvila, SAD. U saopštenju na svojoj opskurnoj veb-prezentaciji srpski neofašisti kažu da "ovom akcijom javnosti žele da otkriju ko se u Srbiji zalaže za širenje homoseksualizma i drugih nenormalnosti", takođe i da "predoče kojih se ljudi treba čuvati kao mogućih nosioca AIDS-a i drugih bolesti koje homoseksualci šire".

Izražavajući nadu "da će srpsko društvo znati na pravi način da se odnosi prema ovim osobama", srpski homofobi sve građane Srbije koji su potpisali peticiju za održavanje gej parade nazivaju homoseksualcima.

Što se nagrade tiče, po rečima ekstrema, ona će biti isplaćena donosiocu liste uz zagarantovanu diskreciju.

Poziv na lov 10.000 građana Srbije objavljen je u javnosti pre nekoliko dana. Ministarstvo unutrašnjih poslova i tužilaštvo Republike Srbije još uvek se nisu oglasili tim povodom. Naši su, da podsetimo, nedavno oblepili nekoliko srpskih gradova plakatima kojima su pozivali na obračun sa britanskim ambasadorom u Beogradu Stivenom Vordsvortom. Nadležne institucije ni tom prilikom nisu reagovale kako bi sankcionisale javni poziv na linč."

http://www.e-novine.com/drustvo/38277-C ... onala.html

Ja ne znam cemu nagrada,kada ce spisak biti javno objavljen na sajtu i svima dotupan?
Na ovaj nacin GSA ce da ustedi nacistima 150 000 dinara.U doba svetske ekonomske krize dobro je da se stedi.
Korisnikov avatar
By Vel boy
iz tog shto si naveo _miki_, razumna i dostojanstvena gej osoba bi samo ustanovila da drzavni organi Srbije se nazalost ne bore protiv tog terorizma "nashih" te bi razumna i dostojanstvena gej osoba usmerila svu svoju snagu i interes, zajedno s evropskim i medjunarodnim faktorima, u PRITISKANJU vlasti i drzavnih organa Srbije da se drmnu i da neshto preduzmu glede terorizma "nashih", a ne defetizovati i time davati "nashima" na snazi i legitimitetu.

Ja recimo, da mi dash tachan podatak te "zdrave srpske omladine" iz Libertville-a (koja drzava?, gde? znash ima mnogo Libertville-a u SAD-u, imash li njihovu tachnu adresu? ako imash- daj, pa da vidimo) bih se angazovao koliko realno mogu sa ovdashnjim gej ili pro-gej organizacijama da vidim ima li nachina krivichno goniti tu "zdravu srpsku omladinu", ustanoviti terorizam ili elemente konspiracije u cilju njihovog izvrshavanja teroristichkih i/ili ostalih ilegalnih akata kod te grupe, referirajuci se na americhki krivichni zakonik, te boriti se protiv tog evidentnog desnicharskog terorizma te "zdrave srpske omladine". ako mogu, to bih ja da uchinim, a ne sad da se tresem od straha :smeh: i defetizujem zbog neke "zdrave srpske omladine" iz nekog Libertville-a.
Korisnikov avatar
By Super Mario
Originally posted by Null
Originally posted by Ulix
Baš zato što je omražena, važno je da se koristi, kako bi narod - glup koliko već jeste - shvatio da parada ne znači orgija. Uostalom, ako bismo udovoljavali "narodu", onda bi najbolje bilo da prajda i ne bude, a da umesto toga organizujemo neko kolektivno samoubistvo. Narodu bi se to baš dopalo. :awesome:
:hail:
Ja bas mislim da LGBT aktivizam ne treba sam sebe da saplice rigidnoscu koja skrece paznju sa sustine. Rec parada ima negativnu konotaciju (o tome govore istrazivanja u kojima vecina gradjana paradu dozivljava kao paradiranje, nesto izmedju orgija i karnevala). Rec povorka je cak adekvatnija konceptu koji pretpostavljam da ce biti organizovan u Beogradu.

I da ne davim: cilj nam je jasan, ali pitanje je da li treba udarati glavom kroz zid ili odigrati takticno.

Ako je u srbiji ekstremno homofobicno 48%, a 18% podrzava gej brakove, sustina je je kako pridobiti ostatak (34%) koji su umereno tolerantni. Koriscenjem reci parada? Posterima sa golim zadnjicama (Zagreb)? Mislim da ne.
Korisnikov avatar
By _miki_
Originally posted by Super Mario
Baš zato što je omražena, važno je da se koristi, kako bi narod - glup koliko već jeste - shvatio da parada ne znači orgija. Uostalom, ako bismo udovoljavali "narodu", onda bi najbolje bilo da prajda i ne bude, a da umesto toga organizujemo neko kolektivno samoubistvo. Narodu bi se to baš dopalo. :awesome:
Ja bas mislim da LGBT aktivizam ne treba sam sebe da saplice rigidnoscu koja skrece paznju sa sustine. Rec parada ima negativnu konotaciju (o tome govore istrazivanja u kojima vecina gradjana paradu dozivljava kao paradiranje, nesto izmedju orgija i karnevala). Rec povorka je cak adekvatnija konceptu koji pretpostavljam da ce biti organizovan u Beogradu.

I da ne davim: cilj nam je jasan, ali pitanje je da li treba udarati glavom kroz zid ili odigrati takticno.

Ako je u srbiji ekstremno homofobicno 48%, a 18% podrzava gej brakove, sustina je je kako pridobiti ostatak (34%) koji su umereno tolerantni. Koriscenjem reci parada? Posterima sa golim zadnjicama (Zagreb)? Mislim da ne.
Vecinu ljudi niko i nigde nece d aubedi da je homoseksualnost normalna.
Jedini nacin da ubedis vecinu je da postanes strejt.
A strejt se ne psotaje naglo,vec postepeno.Prvo sam sebe cenuzrises an verbalnom planu.Na primer pristajes da koristis rec 'povorka'(koja mene licno asocira na pogrebnu povorku),umesto reci 'parada'.
Onda vremenom pocinjes da menjas navike u nacinju oblacenja.Prestajes da nosis sarene majce,na primer,upadljiv nakit,narukvice,ogrlice...Ali buduci da nemas iskustva sa ovakvim oblacenjem za svog licnog stilistu odabiras nekog strejtera i oblacis samo ono sto ti on odobri.Pitanje frizure je ista prica.
Na kraju te tvoj strejt-pr savetuje kako da se ;ispravno'ponasas da ne bi iritirao strejtere.
Poslednji udarac je naravno totalni uspeh,a sastoji se u biranju partnera suprotnog pola.Ovim svojim postupkom ti si uspeo da ubedis 100% strejtera da te prihvate i zavole onakvog kakav jesi.
I tak mozes da zivis srecan,prihvacen i voljen od strane svih sve do sopstvene Povorke.

Malo sam cinican,mada mi je jasna tvoja dobronamernost i ispravna procena situacije.
Ali nije stvar u tome da se ti promenis da bi bio prihvacen od strane svih.Nikada niko nije prihvacen od strane svih bez obzira na polnu,rasnu ili versku pripadnost.
U prirodi ljudi je da se boje razlicitost,a taj njihov strah se izrazava kroz mrznju prema razlicitim.Tako mu je to.
Korisnikov avatar
By _miki_

.... a ne sad da se tresem od straha :smeh: i defetizujem zbog neke "zdrave srpske omladine" iz nekog Libertville-a.
Nema potrebe da se streses od straha zbog zdrave omladine iz Libertvila.
Postoji i zdrava srpska omladina u matici:

http://www.youtube.com/watch?v=nUOH7nrVfys

Da se razumemo,ja nisam protiv ove akcije koju organizuju GSA i Kvirija.Samo zelim da znam koji je cilj akcije.
Jer do sada vidim samo dve stvari koje ne verujem da su stvarni cilj,a to su pravljenje spiska gej i gej frendli osoba koji bi bilo dostupan nacistickim grupama u Srbiji,kao i omogucavanje da NVO koje organizuju ovu akciju opravdaju novac koji su dobili od stranih donatora,da imaju nesto da stave u svoj izvestaj.
I voleo bih da organizatori,makar,upozore sve ljude koji dobronamerno potpisuju ovaj spisak da ce njihova imena biti javno objavljenja i dostupna svim klerofasistickim grupama u Srbiji.
Ne moraju da skrenu paznju da su zivoti i prava glbt osoba u Srbiji konstantno ugrozena,da pravosudje i drzavni organi gotovo po pravilu ne pruzaju nikakvu pravnu ili bilo kakvu drugu zastitu,da je stanje tako lose da cak ni jedan drzavni organ(casni izuzetak je Marko Karadzic) ne sme javno da stane na stranu ugrozenih,cak ni recima...Sve to ljudi vec i sami znaju.
Samo da im se skrene paznja na cinjenicu o javnosti i dostupnosi njihovih imena svim kelrofasistickim grupama i psiho-pojedincim au Srbiji.
Korisnikov avatar
By Tungi
Originally posted by _miki_
Originally posted by Super Mario

Vecinu ljudi niko i nigde nece d aubedi da je homoseksualnost normalna.
Jedini nacin da ubedis vecinu je da postanes strejt.
A strejt se ne psotaje naglo,vec postepeno.Prvo sam sebe cenuzrises an verbalnom planu.Na primer pristajes da koristis rec 'povorka'(koja mene licno asocira na pogrebnu povorku),umesto reci 'parada'.
Onda vremenom pocinjes da menjas navike u nacinju oblacenja.Prestajes da nosis sarene majce,na primer,upadljiv nakit,narukvice,ogrlice...Ali buduci da nemas iskustva sa ovakvim oblacenjem za svog licnog stilistu odabiras nekog strejtera i oblacis samo ono sto ti on odobri.Pitanje frizure je ista prica.
Na kraju te tvoj strejt-pr savetuje kako da se ;ispravno'ponasas da ne bi iritirao strejtere.
Poslednji udarac je naravno totalni uspeh,a sastoji se u biranju partnera suprotnog pola.Ovim svojim postupkom ti si uspeo da ubedis 100% strejtera da te prihvate i zavole onakvog kakav jesi.
I tak mozes da zivis srecan,prihvacen i voljen od strane svih sve do sopstvene Povorke.
Odnosno,onim sto nisi.Jer ljudi vole da zive u lazi,imitaciji zivota.
Korisnikov avatar
By Vel boy

A strejt se ne psotaje naglo,vec postepeno..................
oblachenje mi uopshte nije razlichito od strejterskog, nikakve sharene majice, nikakve nakite josh manje upadljive ne nosim niti sam ikada nosio, ponashanje mi je kulturno i hladno da ne moze kulturnije i hladnije biti, samo gledam svoja posla najpristojnije moguce.... pa opet sam bio pochesto na udaru antigeja, shto direktno shto indirektno, i opet sam gej 100%.
dakle, slaba ti teorija _miki_.
e, kurac im za to.
ako cu ja biti s nekom devojkom to bi bilo zato shto se meni i samo meni lichno cefnulo u datom trenutku, a NE da odobrovoljim antigeje, boze zabrani. i kad bih bio s devojkom bash tada bih namerno govorio da nisam hetero i govorio bih samo da eto nije nemoguce da sam eto nashao sebi kompatibilnu gej ili bi zensku u sporazumnoj otvorenoj vezi izmedju nas dvoje i da MI NIKO NEMA PRAVA odredjivati seksualnost, ponajmanje antigejni heterosi.

dakle, ne kakaj puno _miki_

Ja zapravo se slazem s Super Mariom da bi mozda Povorka umesto parade bila bolji izbor rechi, ali to je taj maksimalni ustupak kojeg mi gejevi mozemo da damo hetero Srbiji. Vishe od tog simbolichnog ustupka, ni makac.
Korisnikov avatar
By _miki_

Ja zapravo se slazem s Super Mariom da bi mozda Povorka umesto parade bila bolji izbor rechi, ali to je taj maksimalni ustupak kojeg mi gejevi mozemo da damo hetero Srbiji. Vishe od tog simbolichnog ustupka, ni makac.
Ne znam cemu ovakvi uvredljivi izrazi,kao da smo mi kafanski pajtasi?

Nije to simbolican ustupak.Nikako.
I to nije ustupak vec njihova pobeda.Oni su uspeli da ti odrede kako ces da se 'nazoves'.Biraju ti ime.
Cak i da se zove Povorka oni ce i dalje da budu protiv toga.
Jedina parada koju ce oni da ti dopsute je ona ispred skupstine grada,kad apocens da se jebes sa suprotnim polom,iskljucivo.
Korisnikov avatar
By _miki_

...dakle, slaba ti teorija _miki_. ..
Nije u pitanju teorija vec ironija.Postoje izvesne razlike,do duse male,pa covek lako pogresi nehoticno.
Korisnikov avatar
By Vel boy

Jer do sada vidim samo dve stvari koje ne verujem da su stvarni cilj,a to su pravljenje spiska gej i gej frendli osoba koji bi bilo dostupan nacistickim grupama u Srbiji ,kao i omogucavanje da NVO koje organizuju ovu akciju opravdaju novac koji su dobili od stranih donatora,da imaju nesto da stave u svoj izvestaj.
I voleo bih da organizatori,makar,upozore sve ljude koji dobronamerno potpisuju ovaj spisak da ce njihova imena biti javno objavljenja i dostupna svim klerofasistickim grupama u Srbiji.
Ne moraju da skrenu paznju da su zivoti i prava glbt osoba u Srbiji konstantno ugrozena,da pravosudje i drzavni organi gotovo po pravilu ne pruzaju nikakvu pravnu ili bilo kakvu drugu zastitu,da je stanje tako lose da cak ni jedan drzavni organ(casni izuzetak je Marko Karadzic) ne sme javno da stane na stranu ugrozenih,cak ni recima...Sve to ljudi vec i sami znaju.
Samo da im se skrene paznja na cinjenicu o javnosti i dostupnosi njihovih imena svim kelrofasistickim grupama i psiho-pojedincim au Srbiji.
dragi _miki_, boldovao sam stvari zbog kojih gejevi, gej-prijateljski i razumevajuci i svi slobodoumni ljudi Srbije upravo trebaju da su ujedinjeni protiv, stvari oko kojih upravo treba uloziti najmaksimalnije pritiske i solidarnost da se to izmeni na bolje! upravo zbog tih stvari ne bi smelo biti mesta defetizmu!
"nashi" tim spiskovima ljudi koji su potpisali pro-gej peticiju i pretnjama prema tim ljudima vrshe teroristichku vrstu delatnosti i - moraju biti kaznjeni!

rekavshi sve ovo, ja opet ponavljam- ja ne vrshim odavde nikakav pritisak da se potpishe/ne potpishe ta peticija, ali vrshim ovde pritisak da se shvati SVEST I POTREBA ZA SOLIDARNOSHCU protiv onih negativnosti stanja stvari koje si izneo a koje sam ti boldovao. Mora se boriti protiv toga da se to poboljsha!
Korisnikov avatar
By Vel boy

Ne znam cemu ovakvi uvredljivi izrazi,kao da smo mi kafanski pajtasi?
ok, izvinjavam se zbog te prostachke rechi, prihvatam tu kritiku, zaista nije mi cilj da se svadjamo.
Nije to simbolican ustupak.Nikako.
I to nije ustupak vec njihova pobeda.Oni su uspeli da ti odrede kako ces da se 'nazoves'.Biraju ti ime.
ja kao gej ne gledam na specifichno to tako. I meni je draza i s obzirom na okolnosti pragmatichnija rech povorka nego parada. tu ja ne bih cepidlachio.
Cak i da se zove Povorka oni ce i dalje da budu protiv toga.
Jedina parada koju ce oni da ti dopsute je ona ispred skupstine grada,kad apocens da se jebes sa suprotnim polom,iskljucivo.
E, znam! Itekako to znam, moj _miki_. To i jeste problem! Ali, time antigeji samo pokazuju koliko su teroristichki ludi i time verujem otudjuju srecom i one hetero ljude koji bar vagaju kako da se postave.

Zato rekoh, nijedan ustupak vishe sem rechi povorka umesto parada. I, svakako, da se gejevi dostojanstveno i konkretno zahtevajuci bezbednost, prava, jednakost s heterosima i dostojanstvo pokazu javnosti!
Korisnikov avatar
By _miki_

dragi _miki_, boldovao sam stvari zbog kojih gejevi, gej-prijateljski i razumevajuci i svi slobodoumni ljudi Srbije upravo trebaju da su ujedinjeni protiv, stvari oko kojih upravo treba uloziti najmaksimalnije pritiske i solidarnost da se to izmeni na bolje! upravo zbog tih stvari ne bi smelo biti mesta defetizmu!

rekavshi ovo, ja opet ponavljam- ja ne vrshim odavde nikakav pritisak da se potpishe/ne potpishe ta perticija, ali vrshim ovde na forumu u ovoj temi pritisak da se shvati SVEST I POTREBA ZA SOLIDARNOSHCU protiv onih negativnosti stanja stvari koje si izneo a koje sam ti boldovao. Mora se boriti protiv toga da se to poboljsha!
Ja se apsolutno slazem sa tobom(bez ikakvih ironije ili teorije).
Mada moram malo sarkasticno da primetim da ja ne sirim defetizam vec realnost. :)
Kada bih sada rekao da je to jako tesko to bi bilo isto kao da kazem da je nebo plavo.Jako je tesko i ja podravam svakoga u svakoj akciji koje ima za cilj da se poboljsa losa situacija u Srbiji.

Jedino mi malo smeta izraz 'ujedinjeni' koji si upotrebio.Mozda ga nisam dobro shvatio.Mene on podesca na istovetnost(protiv koje sam).
Mislim da bi mi trebalo da budemo ujedinjeni pod istom zastavom,koja bi metaforicki predstavljala neke ideale ili ciljeve koje zelimo da ostvarimo,ali nikako ne bi trebalo da budemo uniforimsani.
Korisnikov avatar
By Vel boy

Mada moram malo sarkasticno da primetim da ja ne sirim defetizam vec realnost. :)
Kada bih sada rekao da je to jako tesko to bi bilo isto kao da kazem da je nebo plavo.Jako je tesko i ja podravam svakoga u svakoj akciji koje ima za cilj da se poboljsa losa situacija u Srbiji.
Ali, svi smo valjda svesni i pre-svesni te realnosti stanja stvari. Tim vishe je herojski i za divljenje shto ljudi potpisuju pro-gej peticiju u okolnostima kakve jesu.
Jedino mi malo smeta izraz 'ujedinjeni' koji si upotrebio.Mozda ga nisam dobro shvatio.Mene on podesca na istovetnost(protiv koje sam).
Mislim da bi mi trebalo da budemo ujedinjeni pod istom zastavom,koja bi metaforicki predstavljala neke ideale ili ciljeve koje zelimo da ostvarimo,ali nikako ne bi trebalo da budemo uniforimsani.
Jeste, gej ljudi kao i hetero ljudi su vrlo razlichiti medjusobno. No, mi gej ljudi se borimo za osnovne egzistencijalne stvari koje heterosi imaju servirane na tacni po difoltu (kao shto su osnovna bezbednost, osnovno pravo da ne budesh napadnut, izvredjan, diskriminisan u shkoli, fakultetu, poslu, karijeri- a, od tih stvari zavisi osnovno blagostanje i imovinsko i psiholoshko osobe na ovom svetu- da postojish i zivish, bre) itd.. itd..... sve su to osnovne tachke oko kojih gejevi, ma koliko razlichiti medjusobno, trebaju biti ujedinjeni- jer antigeji, kao shto i sam znash ne prave razliku izmedju boljih i loshijih gejeva. zapravo, antigejima najvishe smetaju i najvishe mrze kulturni/e, poshteni/e, moralni/e, dostojanstveni/e gejevi/e jer mi takvi gejevi razbijamo u paramparchad sve antigejne homomrzilachke stereotipe i lazne propagande o "pederima" i bacamo antigeje, homofobe i ine homomrzioce u apsurdnost u kojoj antigeji, homofobi i ini homomrzioci i jesu .
Korisnikov avatar
By Madonna
omg, stiglo se do bolda i podvlačenja :shok: jedva čekam italic ili veći font :kokice:
Korisnikov avatar
By _miki_

Ali, svi smo valjda svesni i pre-svesni te realnosti stanja stvari. Tim vishe je herojski i za divljenje shto ljudi potpisuju pro-gej peticiju u okolnostima kakve jesu.
Apsolutno se slazem oko toga da to jeste hrabar potez.Nesumnjivo.
Isto kao sto je nefer i manipulantski od strane organizatora akcije da ne kazu da ce spisak biti javno objavljen na sajtu,jer tako zloupotrebljavaju tu hrabrosti i idealizam potpisnika.Narocito ako pri tom organizatori i ne kazu ciljeve akcije,sto samo dovodi u sumnju njihovu iskrenost.
Korisnikov avatar
By Vel boy

Isto kao sto je nefer i manipulantski od strane organizatora akcije da ne kazu da ce spisak biti javno objavljen na sajtu,jer tako zloupotrebljavaju tu hrabrosti i idealizam potpisnika.Narocito ako pri tom organizatori i ne kazu ciljeve akcije,sto samo dovodi u sumnju njihovu iskrenost.
izvini, chitao sam Pakijeve postove na ovu temu i nisam zakljuchio da je prikrio to da ce spisak biti javno objavljen tamo gde treba biti javno objavljen i u cilju kome dostaviti tj. relevantnim drzavnim strukturama Srbije, ne nekim antigej teroristima. mislim _miki_ da se razmimoilazimo u specifichno ovom razumevanju situacije oko peticije.
Korisnikov avatar
By _miki_

izvini, chitao sam Pakijeve postove na ovu temu i nisam zakljuchio da je prikrio to da ce spisak biti javno objavljen tamo gde treba biti javno objavljen i u cilju kome dostaviti tj. relevantnim drzavnim strukturama Srbije, ne nekim antigej teroristima. mislim _miki_ da se razmimoilazimo u specifichno ovom razumevanju situacije oko peticije.
Paki nije prikrio,naprotiv.Ja sam upravo od njega i saznao za nameru da se javno obnaroduje spisak.
Ali to ne pise na sajtu na kome se/ce prikupljaju potpisi.
To i jeste moja primedba.

Sto se tice peticije.Naravno da postoji problem.Jer ovo nije peticija.Kdo nas peticija nije zakonski uredjena,a samim tim i omogucena.Ona je samo prizanta ustavom kao pravo.Ali,naravno,odustvom zakonskog uredjenja ovo ustavno pravo je samo mrtvo slovo na papiru,odnosno uskracneo nam je to pravo.
Dakle ovo nije peticija.To sto se tako zove akcija,to samo stvara zabludu.
Znamo sta su ciljevi peticije.Ali posto ovo niej peticije,mi ne znamo sta je ovo i sta potpisujemo.
Ja i pitam sta je to.
Korisnikov avatar
By *STATUS*
Мислим да је ова акција чиста глупост...

Уосталом, ко гарантује безбедност људима који скупљају потписе? :uplasen:

Петиције су глупост, па странка Томе Николића је скупила 1 000 000 (милион) потписа грађана који су за нове изборе, па је премијер Цветковић само рекао
"Џабе сте се трудили, избори ће бити онда када су предвиђени и ништа од ванредних избора",
па ће тако проћи и ова петиција...

Мислим да пре треба типовати на помоћ државе, него на петиције по улицама које само још више могу да изиритирају грађане....

Држава ће или да гарантује безбедност или неће, петиција ту ништа не може да промени.... :hvala:

:pas:
Korisnikov avatar
By ZvezdasBG
Pa dobro, covek je negde lepo rekao da je rec o politickoj akciji. Znaci na sledecim izborima eto ih na glasackom listicu. :lol:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!