Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By hlaefdige
sve je to orkestrirano iz jednog centra moci

copyright by fancysmurf
Korisnikov avatar
By Tungi
Originally posted by Simor

U svakom slučaju, iza ovoga stoje crnogorski kriminalni krugovi koji pokušavaju da destabilizuju Srbiju, patriote u rasejanju i Avalski toranj.

Sta se tebe to dotice?Ti zivis u Vojvodini:hekla:
By Simor
Jao, Tungi, al' si ti revolucionaran. Tebe ne treba oduzeti od roditelja.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Originally posted by Ulix

Zašto on da se spušta na zemlju? Hajde da spustimo na zemlju svaki glas u ovoj zemlji koji nije desničarski? Koraća, Pešićku. Ugasimo Peščanik, spustimo ga na zemlju! Hajde da zabranimo i svakom ko nije pravoslavan da se pojavljuje u javnosti, da ne bismo jadne fašiste ("desničare", kako se to uvijeno kaže) uzbuđivali idejom postojanja različitosti. Svako prezime koje se ne završava na -ić, odma' šut karta iz novina, sa radija, televizija, napolje! Nemoj da se neki desničar jadan prestravi i oseti ugroženim pred tim rogobatnim uvredljivim nesrpskim tvorevinama. I da zabranimo opoziciju, samo DS, SPS i SNS da nam ostanu, samo prirodno i, pre svega, prizemno! Jer, bože sačuvaj da neko ne bude prizeman. Što reče Stripi, neka sve bude - Sieg Heil, Kosovo je Srbija!

Jer to je očito lakše nego da se spuste na zemlju ljudi koji Rastku prete. :eureka:
Zato sto on ima 12 godina. Da li ti mislis je bilo ko sa 12 godina svestan svih posledica svojih dela? Da ne pominjem opste obrazovanje... Daleko od toga da je glup, veoma je pametan, ali za mnoge stvari treba vremena, pogotovo ako je u pubertetu (jos gore ako jos nije).
Ovo je odgovor na prvo pitanje, ostalo si ti nabacao, nemam nameru da komentaisem to.
Takodje, da je on zastupao "desnicarsku" stranu, ljudi bi rekli "jos jedno deriste koje ne zna sta prica, pokupilo sa ulice bla bla".
Korisnikov avatar
By Tungi
@Simor
A tebe ni od vrana,koje su ti popile mozak..
By Simor
Jok. Čeda Jovanović i droga mi popili mozak.
Korisnikov avatar
By Tungi
U tom slucaju su onda i meni.S tim sto nisam potpuno skrajnuo.
Korisnikov avatar
By simarrgL*
Originally posted by svejedno

Ja sam sa... 13 doduse, ne 12, crtao blago politicki angazovane stripove. Izlazili i oni u novinama.

Jbg, kada sam ja imao trinaest 'dina svuda oko mene su bile demonstracije. Treba biti debil i ne primetiti to.
Ja sa 13 godina i isao na te demonstracije. Roditelji me nisu terali, naprotiv, govorili su mi da ne treba da idem jer moze biti opasno, ali....heh, mene ko klinca bilo tesko spreciti u bilo cemu.

U isto vreme sam trenirao basket, poceo se zanimam za devojcice i poceo da varim.

..

Ko je ovaj klinac pojma nemam, ali mi ni najmanje nije cudno da dete ima stavove o zivotu oko njega. Posebno ako je taj zivot u debelom sranju.
da, ali to je mnogo 'zdravija' prica..
ok je to sto ga zanima, i mene su zajebavali u osnovnoj zato sto volim da citam i znam neke gluposti - al sto je mnogo, mnogo je. realno, upropastava si detinjstvo..

elem, ne krivim roditelje i ne verujem da su mu busili mozak politickim pricama. i upravu je keva sto nece da ga sputava.
By Ulix
Originally posted by Vetur úlfur
Takodje, da je on zastupao "desnicarsku" stranu, ljudi bi rekli "jos jedno deriste koje ne zna sta prica, pokupilo sa ulice bla bla".
O aman, boli me uvo koju stranu on zastupa, i da li je potpuno svestan posledica onoga što govori, jer bi trebalo da on ima garantovanu slobodu govora, pa makar je i koristio da izgovara reči čije značenje ne razume do kraja, ono što je bitno jeste da neko preti dvanaestogodišnjaku i da ovde na tri strane gomila vas traži krivicu u njemu, njegovim stavovima i njegovim roditeljima.

:eureka:

PS
I kad smo već kod toga, ne bih mu ja branio ni da viče da je Kosovo Srbija, koliko god da se sa tim ne slažem, ali neću da se pretvaram da mi je svaki stav jednako vredan poštovanja, jer nije. :pilence:
Korisnikov avatar
By hlaefdige
kao i vazda, slazem se sa Ulixom

@simarrgL*
prosto ne mogu da se ne ukocim od smeha sada za ovo "zdravije"...mislim...objasnice ti sam svejedno kad se odgrcne od smeha ako bude hteo :)
Korisnikov avatar
By Kiborg
Meni je najsmešnije što neko detetu od 12 godina pridaje neki značaj. Šta god da govori, da je Kosovo srce Srbije ili da je Kosovo nezavisno i da ga kao takvo treba priznati, ja ne vidim kako se to razlikuje od fiks ideja nekog klinca.
Pravi vunderkind je dete koje sa 12 godina reši diferencijalnu jednačinu ili besprekorno odsvira Turski marš ili ume da razlikuje bozone i leptone ili je, na primer, u stanju da objasni šta su protaza i apodoza u gramatici, a šta u pravu ili logici.
Politički osvešćeno dvanaestogodišnje dete sa izgrađenim stavovima je jednostavno contradictio in adjecto, nikako vunderkind.
Ovo dete je zanimljivo samo onima koji hoće da ga koriste za svoje dnevnopolitičke ciljeve, promocije nekakvih ideja itd.

Što se mene tiče Pocesta može da procesira našu političku scenu do mile volje.
A pretnje svakako osuđujem i apelujem na to da se krivci otkriju i primereno kazne.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Teorija i praksa su u teoriji isto, ali se u praksi razlikuju ;)
Ja sam protiv njegovih stavova, ali to je nebitno.
Pretnje dvanaestogodisnjaku jesu glupe, ali zivi u srbiji, ne u nedodjiji. Deo krivice ima on (roditelji), svakako.
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
Originally posted by Simor
Strašno! Ne mogu da verujem! Čekaj? Klinac je rekao da podržava neovisno Kosovo i ulazak Srbije u NATO??? Zastrašujuće!
Tako je , to su opšta, dosadna mesta jedno psuedo-opozicionog diskursa u Srbiji i meni uopšte nije jasno čemu ovolika fama, naročito kod desničara -- ipak je to dete od 12 godina, zar ne, koje ima pravo i da tako misli i da ima svoja neuobičajena interesovanja (za to doba)? Zbog toga je skandal što mu se preti smrću i što buljuk idiota piše po njegovom profilu na FB-u najodvratniej splačine.

Da je u pitanju muzički genije a la Mozart pa da je nešto komponovao, rešio neki matematički problem koji niko nije mogao i sl -- on naprosto ponavlja stavove Peščanika koje smo čuli i koji su nam poznati, te ne vidim ništa impresivno, izuzetno ili barbarogenijalno u tome. Ako je većina dece nacionalistički orijentisana, onda je on izuzetak u tome, ali ne u nekakvom sjajnom dometu mišljenja, već prosto kao neko ko se udusio da se suprotstavi dominantnim shvatanjima veoma rano (doduše, iz moje perspektive, jednako promašenim stavovima).
Korisnikov avatar
By simarrgL*
Originally posted by hlaefdige

@simarrgL*
prosto ne mogu da se ne ukocim od smeha sada za ovo "zdravije"...mislim...objasnice ti sam svejedno kad se odgrcne od smeha ako bude hteo :)
ajd, taj mi izraz prvi pade na pamet :D valjda se vidi sta sam htela da kazem :D

on: poenta je u tome da mi (kao) zivimo u slobodnom drustvu i imamo pravo da izrazavamo svoje misljenje.
Korisnikov avatar
By Loni
Originally posted by burak-BL

Jedino mi nije jasno zašto je išao kod školskog psihologa, kad malom očito treba psihijatar! Majku Suzanu treba takođe kod psihijatra + oduzeti joj starateljstvo, a ove novine koje su sve ovo izmislile pod katanac zatvoriti.
Zbog čega da ide kod psihijatra?
Zato što je vunderkind?

Zato što je pročitao sve svetske klasike sa 12 godina, što nikad nije dobio manje od 5- ?

Je l ti zato nije po volji.
Korisnikov avatar
By Stripi
Originally posted by Tungi
Originally posted by Tungi

Pitam se da li bi i kakve reakcije izazvalo da je drugacijeg politickog stava?Da brani Kosovo,da negira srebrenicki genocid itd."Klanjali" bi mu se svi ti nacoshi sa fejsa koji ga vredjaju,a da li bi to uradilo gay pucanstvo?

Ne bi, jer se ne bi razlikovao od nekih njegovih vršnjaka, što je opet problem svoje vrste.
Korisnikov avatar
By hlaefdige
Originally posted by simarrgL*

@simarrgL*
ajd, taj mi izraz prvi pade na pamet :D valjda se vidi sta sam htela da kazem :D

on: poenta je u tome da mi (kao) zivimo u slobodnom drustvu i imamo pravo da izrazavamo svoje misljenje.
ma...duga prica iza ove fore :) nisi mogla da znas, svakako...

samo ispalo da je klinja od 12 godina koji vari i pije, zdraviji od "strebera" :)
Korisnikov avatar
By svejedno

@simarrgL*

samo ispalo da je klinja od 12 godina koji vari i pije, zdraviji od "strebera" :)
Nisam poceo ni da varim ni da pijem sve do 13e. Molim lepo. ,)

..

LM, nisam ispratio celu pricu o klincu, al ne vidim ni ja ovde trag 'vunderkidstva'...mali prosto razmislja. Dal razmilja na pravi nacin, niti mi pada na pamet da sudim, niti me interesuje.

Primer koji sam ja dao za sebe je jednostavan - ja nisam bio vunderkind (daleko bilo) - a razmisljao sam o stvarima koje me okruzuju. Jer su bile fucked up.

Mada bih verovatno razmisljao i da nisu.

..

Mali stavio svoja razmisljanja na blog. To je ok. One way to keep a diary.
Korisnikov avatar
By Srklet

Da li ti mislis je bilo ko sa 12 godina svestan svih posledica svojih dela?
a koje su to posljedice? odnosno, kakvo je to drustvo u kojem jednom klinacu prijete nekakve posljedice ako istupai politicki?!

dakle, nije problem u djetetu, problem je u reakciji na njega. a naravno da je najlakse rijesiti desnicarske prijetnje nasiljem prema tom djetetu tako sto ucutkas dijete. ali je i jadno i pogresno.
Korisnikov avatar
By Srklet

upravo tako. i ne bi mu nitko prijetio nasiljem. kuzis kljucnu razliku? :trep:
Korisnikov avatar
By hlaefdige
Originally posted by svejedno

@simarrgL*

Nisam poceo ni da varim ni da pijem sve do 13e. Molim lepo. ,)

ma, pardon maj frenc....zjeeeeee.....
By Ulix

Pretnje dvanaestogodisnjaku jesu glupe, ali zivi u srbiji, ne u nedodjiji. Deo krivice ima on (roditelji), svakako.
A iz čega se sastoji taj njegov deo krivice? Moram priznati da zaista ne shvatam. Iz toga što se usudio da u ovoj žabokrečini iznese nešto što odudara od dominantnih ubeđenja, bez ikakvog obzira prema tome što živi "u Srbiji, ne u Nedođiji"? (Ne valja talasati, je l' da?) Ili problem leži u tome što je uopšte formirao drugačije (nepoželjno) mišljenje? Ili je problem u roditeljima koji ga nisu naučili da je "važnije dobro se držati ustaljenog običaja nego biti ličnost"?
Korisnikov avatar
By Loni
Ja sam tog dečaka upoznao.

On je stvarno vunderkind. To su rekli svi nastavnici, koji su došli na promociju njegove knjige.
Za razliku od druge dece on polemiše s njima na njihovom nivou.
Na letovanju pročita po 5 knjiga.

Razume se u čitave oblasti.

Jedino slično što sam video je Ulix :-),
koji se takođe razume u mnogo toga, mada nije dete :-)))))

Inače ljudi, koji jednom detetu mogu da prete smrću zbog stavova, koje pritom nikog ne ugrožavaju, su monstrumi.
Korisnikov avatar
By Tungi
:pucaodsmeha:

Samo da Ulix opet ne zatrazi da obrises post:lol:
Korisnikov avatar
By AngraMaina

A iz čega se sastoji taj njegov deo krivice? Moram priznati da zaista ne shvatam. Iz toga što se usudio da u ovoj žabokrečini iznese nešto što odudara od dominantnih ubeđenja, bez ikakvog obzira prema tome što živi "u Srbiji, ne u Nedođiji"? (Ne valja talasati, je l' da?) Ili problem leži u tome što je uopšte formirao drugačije (nepoželjno) mišljenje? Ili je problem u roditeljima koji ga nisu naučili da je "važnije dobro se držati ustaljenog običaja nego biti ličnost"?
On ima dvanaest godina. On je maloletan. Ako je vunderkind, treba s njim da rade ljudi koji ce mu pomoci 1) da razvije svoje potencijale i 2) da nauci da zivi sa svojom razlicitoscu. Tako biva u normalnim zemljama i tako se dobija (velika) korist za zemlju. A vezati takvom detetu kravatu, razvlaciti ga po medijima i postavljati mu ozbiljna pitanja jeste samo i iskljucivo znak srpske politicke neurastenije, nezrelosti, poremecenosti i spremnosti za manipulaciju.

Ne znam ko je shvatio da oni koji ne odobravaju zloupotrebu ovog deteta ujedno podrzavaju pretnje koje mu bivaju upucene. Takvi treba da udahnu i izbroje do deset pre nego sto krenu da bacaju penu. Naravno da decku treba obezbediti da pise blog kakav hoce i da niko ne sme da mu preti.

Ovo su neki od komentara sa facebooka:

"Podrzimo ovog mladog intelektualca u borbi da vrati Srbiju na pravi put."

"Pruzimo podrsku ovom mladom coveku na putu borbe za istinu, pravdu, slobodu i jednakost!!!"

i sl.

Ako neko u ovome ne vidi nista sumanuto, onda, I rest my case.
By str00ja

(edit: ) Uopste nije problem u njegovim stavovima kao takvim i njegovoj razlicitosti i odudaranju od vecine. On tu nema za sta da bude kriv. I uopste nije tacno pre svega da je on toliko drugaciji i jedinstven po tim svojim stavovima. Postoje citave politicke stranke, organizacije i gomila obicnih ljudi koji bi se apsolutno slozili sa onim sto on govori i pise, i sigurno je upoznat sa idejama nekih od njih.

Ja bih se prvi slozio sa ponekim stvarima koje je decko izlozio. Ali poenta je u tome da on izaziva paznju ne zbog svoje inteligencije, elokvencije, obrazovanja i znanja, vec zbog stavova koje iznosi. On treba da ima apsolutnu slobodu i misljenja i govora, ali koliko god se nama to ne svidjalo, ovo jeste Srbija kakvu znamo, i njemu nije preceno jer je pametan decak, vec zbog konkretnih misljenja, stavova i ubedjenja koje je do sada izneo. Naravno, svakako ne sme da mu bude preceno nicim i ni zbog cega. Ali ako je toliko inteligentan i svestan sta radi, onda mu je sigurno jasno i u kakvoj sredini zivi.

One koji mu prete treba kazniti bar po dva osnova, ali i on sam treba da bude spreman na sve sto ce mu drugi reci ili reci negde o njemu. Pa mi politicare ubijamo, i posebno optuzujemo i za sta jesu i za sta nisu krivi. Niko njemu ne brani da se bavi politikom, ali onda neka bude svestan u sta se upusta, posebno tako mlad.

I samo da kazem da se slazem sa dosta toga iz postova AngraMaine.
By Rewind

Sad će tema postati Rastko, a ne oni koji mu prete.
A baš vala, kad razmislim malo, šta on ima tu nešto da razmišlja i piše i ima svoje stavove (kad nam je već objašnjenjo da je Kosovo neotuđivi deo naše ustavne preambule). Štaviše, sam je kriv što mu jadni dobronamerni desničari prete. Da lepo kolje pse, nosi AirMax i sluša neku prostačku muziku kao njegovi vršnjaci, ne bi imao problema.
:katemoss:
Hvala lepo! Čini se da nekima više smeta Rastkova starmala pojava od pretnji nasilnika.
O ljigavosti koja stoji iza argumenta "Znao je u kakvoj zemlji živimo, sam je kriv" neću ni da govorim.

Opako ste pobrkali neke stvari, narode.
By Rewind
Originally posted by mythe

Mali ocito uziva u provociranju, no za njegovo dobro je da pripazi sta pise. Licno sam protiv svake vrste fizickog nasilja, najbolje je da ga ekipa iz razreda bojkotuje!
Plače mi se od ove izjave.

Plićak hipokrizije, kako ga ja zamišljam.

A i avatar paše uz način (ne)razmišljanja.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!