Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

By RuznaGlupaZla
Dobra pitanja, ostadoše na prethodnoj strani, pa da ih ponovim da budu vidljivija.

Originally posted by *deni*

Ajde, dobro...
Šta vi koji ste ozlojeđeni na Biki Plavšić želite da se toj dami desi ?
Kakvu kaznu , a da bude adekvatna i primerena imate na umu ?
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
Da se malo Biljana odmori, pa onda da nastavi političku karijeru. Idealna stranka za nju je naravno LDP, utočište bivših četnika, neonacista i ratnih agitatora, tako da verujem da će se sa njima odlično ideološki naći, a da će ova sveža krv dati neophodnu infuziju "čedistima" te da će zahvaljujući Plavšićki i na sledećim izborima "izvojevati pobedu" (čitaj: preći cenzus).

Jedna Biljana ode iz LDP-a, druga dođe. Teško da će to neko i primetiti.
Korisnikov avatar
By Vel boy
:roll: tachno sam predosecao da ce Dushan Maljkovic napisati o(v)nakav post.
shta je Dushane? ljuti te shto se je Biljana Plavshic josh davno jasno odvojila od rkaradzica kao i Vuk Drashkovic od sheshelja, pri chem su za tebe ovi koje napisah namerno malim slovima- bolji.....?
Korisnikov avatar
By Srklet
nadam se da ce uskoro imati priliku opet poljubiti arkana.
Korisnikov avatar
By Loni
Dušan uvek preteruje s LDP-om.

Drugi se otvoreno nazivaju četnicima (SRS, SNS, DSS),
pokazauju u praksi da su neonacisti i homofobi, pa opet nema zamerke.

U LDP-u Nikola Samardžić izgovori jednu potpuno ironičnu rečenicu o evro pederima, oponašajući mejnstrim stav o EU iz našeg ugla i već je u potpisu.

Pretertuješ Duddie.
Korisnikov avatar
By Tungi
A LDP broji vecinsko novinarsko drustvo i po koje spisatelje/ice,ko od njih je bio "ratni aligator"?
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
Originally posted by Vel boy

:roll: tachno sam predosecao da ce Dushan Maljkovic napisati o(v)nakav post.
shta je Dushane? ljuti te shto se je Biljana Plavshic josh davno jasno odvojila od rkaradzica kao i Vuk Drashkovic od sheshelja, pri chem su za tebe ovi koje napisah namerno malim slovima- bolji.....?
Odgovoriću ti u duhu Staljina -- obe opcije su najgore.

A ti vidim imaš simpatrije i za LDP i za Biljanu -- pa znao sam ja da tu postoji međusobno dopadanje, još će Plavšićka biti izborni adut LDP kao što predviđam.

Uostalom, ako Drago Kovačević, ratni ministar informisanja u vladi osuđenog ratnog zločinca Milana Babića u paradržavnoj četničkoj tvorevini RSK i gradonačelnik Knina mogao da postane član LDP, zašto ne bi ni Biljana? Ako je dotični bio blizak saradnik onog koji je pred Tribunalom rekao sledeće:

"Izlazim pred ovaj Tribunal sa dubokim osećanjem sramote i kajanja. Dozvolio sam sebi da učestvujem u progonu najgore vrste protiv ljudi samo zato što su bili Hrvati a ne Srbi. Žaljenje koje osećam zbog toga je bol sa kojim moram živeti ostatak života. Molim moju braću Hrvate da oproste braći Srbima. Preklinjem moj srpski narod da ostavi prošlost iza sebe i okrene se budućnosti gde će dobro, saosećanje i pravda na neki način olakšati rezultate zla u kome sam i sam učestvovao"

zašto Biljana, koja je odležala svoje, ne može biti članica LDP? Ne vidim nikakv problem sa pozicija LDP da se to i desi.
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
Originally posted by Loni

Dušan uvek preteruje s LDP-om.

Drugi se otvoreno nazivaju četnicima (SRS, SNS, DSS),
pokazauju u praksi da su neonacisti i homofobi, pa opet nema zamerke.

U LDP-u Nikola Samardžić izgovori jednu potpuno ironičnu rečenicu o evro pederima, oponašajući mejnstrim stav o EU iz našeg ugla i već je u potpisu.

Pretertuješ Duddie.
Dakle, ako neko kaže da nije četnik one nije četnik, a ako neko kaže da jeste -- on odmah to jeste? Sjajna logika, nema šta. A onda ide deo u kome oni "pokazuju u praksi" -- pa ako se LDP kune u evropejstvo, a prima u članstvo bivše četnike i artikuliše jedan elitistički i antidemokratski program, koja de onda DE FACTO njihova politička pozicija?

Pišući protiv četnika ima zamerke na sve one koji su učestvovali u njihovoj rehabilitaciji, a to jesu i SRS tj. SNS i DSS, tako da ne razumem kako si stigao do toga da protiv njih nemam ništa. Naprotiv -- nemam nikakve simpatije za dotične jer su i oni deo nacionalističke mašinerije i to onaj otvoreni -- zato i ne vidim nikakvu svrhu demaskiranja njihove politike: zašto me nazivaš fašistom kada ti i ja sam kažem da sam fašista? To je besmisleno. Zato i kritikujem one koji se lažno predstavljaju kao nekakva alternativa tom diskursu, a zapravo su samo njegovo drugo lice, kao što je LDP.

Rečenica u potpisu je iz teksta Nikole Samardžića iz "Književnih novina", a ne iz "Helsinške povelje" i deo je većeg pasusa koji prenosim bez komentara:

„Najzad, pošto se vratio u Veliku Britaniju, prestolonaslednik Aleksandar je sebi dopustio luksuz da optuži srpske vlasti i njihove marionetske režime po bivšoj Jugoslaviji, možda čak i ovdašnje naravi, za grehe autoritarnosti i komunizma, pokvarivši tako ono malo dobrog utiska koji je mogao ostaviti. Jer se sopstvena vlast, ma kakva ona bila, na strani ne sme ružiti i blatiti. Neodgovorna optužba prestolonaslednika Aleksandra ne samo da nije sasvim na mestu, jer je srpska vlast najliberalnija i najtolerantnija od svih postkomunističkih evropskih režima, nego je došla u najnezgodniji čas, dok srpski predstavnici biju tešku bitku, kako oni najbolje umeju, pre svega protiv pristrasnih diplomata Evropske zajednice, ljigavog dodira, odrtavele puti i pederskih fizionomija zastupajući istinski i vitalni srpski interes“ („Književne novine“, br. 829. 1. 11.1991, str. 1 i 3)
Korisnikov avatar
By Vel boy
a, tako znachi....
Originally posted by Dušan Maljković

Odgovoriću ti u duhu Staljina -- ......
a kako drugachije.....

A ti vidim imaš simpatrije i za LDP i za Biljanu -- pa znao sam ja da tu postoji međusobno dopadanje, još će Plavšićka biti izborni adut LDP kao što predviđam.

Uostalom, ako Drago Kovačević, ratni ministar informisanja u vladi osuđenog ratnog zločinca Milana Babića u paradržavnoj četničkoj tvorevini RSK i gradonačelnik Knina mogao da postane član LDP, zašto ne bi ni Biljana? Ako je dotični bio blizak saradnik onog koji je pred Tribunalom rekao sledeće:

"Izlazim pred ovaj Tribunal sa dubokim osećanjem sramote i kajanja. Dozvolio sam sebi da učestvujem u progonu najgore vrste protiv ljudi samo zato što su bili Hrvati a ne Srbi. Žaljenje koje osećam zbog toga je bol sa kojim moram živeti ostatak života. Molim moju braću Hrvate da oproste braći Srbima. Preklinjem moj srpski narod da ostavi prošlost iza sebe i okrene se budućnosti gde će dobro, saosećanje i pravda na neki način olakšati rezultate zla u kome sam i sam učestvovao"

zašto Biljana, koja je odležala svoje, ne može biti članica LDP? Ne vidim nikakv problem sa pozicija LDP da se to i desi.
dakle, dogmatski intrigante jedan,
LDP vrednuje POKAJNISHTVO I PROMENU NA BOLJE ljudi koji su bili na krivim stazama u jedno odredjeno vreme pa shvativshi to - su se izmenili na pozitivan nachin.
Na kraju krajeva, bar ne napadati iskrenog pokajnika je i hrishcanski!
A, tebi Dushko bash k'o smiloshevicu, rkaradzicu i sheshelju je ochito vrlo krivo shto su se uopshte Plavshicka, Babic, Kovachevic i pokajali.
a, ako nije tako, ja josh jednom uopshte ne znam shta ti Dushko prichash i hocesh.....
By RuznaGlupaZla
Izjavila je da se više neće baviti politikom.
Znate to već.
Korisnikov avatar
By Vel boy
e, objasni to staljinu, pardon, Dushanu Maljkovicu.... :nokti:
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
dakle, dogmatski intrigante jedan,
LDP vrednuje POKAJNISHTVO I PROMENU NA BOLJE ljudi koji su bili na krivim stazama u jedno odredjeno vreme pa shvativshi to - su se izmenili na pozitivan nachin.
Na kraju krajeva, bar ne napadati iskrenog pokajnika je i hrishcanski!
A, tebi Dushko bash k'o smiloshevicu, rkaradzicu i sheshelju je ochito vrlo krivo shto su se uopshte Plavshicka, Babic, Kovachevic i pokajali.
a, ako nije tako, ja josh jednom uopshte ne znam shta ti Dushko prichash i hocesh.....
Pa eto, i ja tvrdim da je LDP takav, slažem se sa tobom, a Biljana se pokajala, izvinila i odležala svoje. Za razliku od mnogih članova LDP koji ništa od nabrojanog nisu. Koliko sam te shvatio, ni ti ne vidiš nikakve prepreke njenom aktiviranju unutar LDP, posebno zato što on vrednuje "one jednom izgubljene, a sada nađene".

Meni je Biljanino pokajanje suštinski irelevantno, jer je ta žena odgovorna za monstruozne zločine i nikakve njene suze neće me naterati da o njoj promenim nepovratno loše mišljenje i osudu.

Vidim, doduše, da to sa tobom nije slučaj, a još se pozivaš i na hrišćanstvo, kao i "homomrzilački teroristi" kada kažu da Bog nije stvorio Adama i Stevu, ai oni koje kritikuješ za verski fundamentalizam u Americi. Hajde, Velebilje moje, malo konzistencije u tvom diskursu, da ne daješ pravo Popaju da ti kaže da si šizofrena tipkačica pod kojom tastaura sve podnosi i trpi.
Korisnikov avatar
By Vel boy

Za razliku od mnogih članova LDP koji ništa od nabrojanog nisu.
kako nisu- Babic (koga si bezveze spomenuo) se je samoubio (eto, tebi na radost).
Drago Kovachevic, koliko se zna, nikog nije ubio ni indirektno ni direktno. chak ni tudjmanovi hadezeovci koji obozavaju skoro svim Srbima slati poternice i presude, se nisu usudili to Dragu Kovachevicu, a ti jesi.
ovim shto rekoh uopshte ne opravdavam proshlo politichko delovanje Draga Kovachevica, samo iznosim chinjenice iz sadashnjosti.
Koliko sam te shvatio, ni ti ne vidiš nikakve prepreke njenom aktiviranju unutar LDP, posebno zato što on vrednuje "one jednom izgubljene, a sada nađene".
ona se nece baviti politikom i to je to.
Meni je Biljanino pokajanje suštinski irelevantno, jer je ta žena odgovorna za monstruozne zločine i nikakve njene suze neće me naterati da o njoj promenim nepovratno loše mišljenje i osudu.
pa, eto, ti se aktiviraj slobodno da naterash EU i Medjunarodnu Zajednicu da ju josh eto malo kazni sve dok ne umre. shta drugo......
Vidim, doduše, da to sa tobom nije slučaj, a još se pozivaš i na hrišćanstvo, kao i "homomrzilački teroristi" kada kažu da Bog nije stvorio Adama i Stevu, ai oni koje kritikuješ za verski fundamentalizam u Americi. Hajde, Velebilje moje, malo konzistencije u tvom diskursu, da ne daješ pravo Popaju da ti kaže da si šizofrena tipkačica pod kojom tastaura sve podnosi i trpi.
gledaj- ja uvek podvlachim da Ameriku i zemlje i narode ex-Yu (ukljuchujuci Srbiju, BiH, Hrvatsku..... i Srbe, Boshnjake, Hrvate itd....) ne bi trebalo chak ni ozbiljno ni porediti. Dok se Amerika kiti i samohvalishe superiornim slobodnjashtvom i savrshenstvom zapadnog sveta, zemlje i narodi ex-Yu su nazalost imali nesrecnu sudbinu kolektivistichkog duha chemu je doprineo i dogmatski birokratski tzv. komunizam (prepoznajesh li se, Dushane.....) shto se u josh nesrecnijim devedesetim nazalost samo-prevelo u nacionalizam-shovinizam po automatizmu tog kolektivistichkog mentaliteta. Nishta od toga Amerika nije imala, vec je uzela, s pravom ili ne -je drugo pitanje, na sebe ulogu svetskog policajca kao da je ona savrshena, a ochito nije bash.
Zato sam uslovno recheno mozda strozi u procenjivanju i ocenjivanju (ali, opet, svakako na konstruktivno-kritichki nachin) npr. Amerike jer se u Americi te desnicharske-kolektivistichke slichnosti s ex-Yu zemljama i narodima, chak ne mogu ni teoretski uslovno recheno opravdati, a nek'moli razumeti!
a, ti Dushane samo jurishaj na Popajevski (drago mi je da si nashao svog novog idola, shta li....) nachin protiv mene.... :klap:
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
Opet ti Velboye upadaš u kontradikcije -- em napadaš kolektivizam, a hvališ ljudksa prava koja su kolektivistički koncept par excellence -- univerzalna, tj. odnose se na SVE ljude. Upravo to često ističu kritičari, pozivajući se na individualna prava.

Sedi, jedan! I čitaj i uči (i samo uči, kako kaže Lenjin): http://library.thinkquest.org/C0126065/ ... ctive.html

P.S. Popajevski ne jurišam, niti mi je nastup dotičnog simpatičan. Mda je on uživo vrlo pirstojno stvorenje, en znam šta mu treba ovdašnja blamaža.
Korisnikov avatar
By Vel boy
a, ti opet nisi sposoban ni da razluchish NARAV DUHA I PRINCIPA nechega shto poredish.

dakle, uslovno recheno kolektivizam u pozitivnom smislu, onaj koji se zalaze za jednakopravnosti i poshtenje medju svim poshtenim ljudskim bicima i protiv diskriminacija i protiv mrznji- DA!

a, onaj kolektivizam koji namece dogme (bilo versko-fanatichno-desnicharske bilo tzv. komunistichke (chitaj, birokratsko-boljshevichke)) te koji promovishe diskriminacije i mrznje po osnovama nacija, vera, rasa, seksualnih orijentacija, polova, rodnih identiteta itd.... - NE!
Korisnikov avatar
By Loni
Dušane a šta ćemo s teorijom da u Srbiji nije bilo jedne već dve vrste četnika.

Jedni su bili oni nedićevi, koji su bili uz Nemačku,
a drugi oni za kralje i osovinu Engleska/Francuska.

Sam Draža Mihajlović je na sva zvona pljuvao Nedića i optužio ga da je uzročnik stradanja đaka u Kragujevcu.

Postoje dolazi da su ovi četnici, koji su bili za kralja takođe ratovali protiv Nemaca.

Dakle narod je bio podeljen u tri kolone.
- pronemački četnici
- proengleski, odnosno promonarhistički četnici
i
- partizani

Dakle za ovu drugu stvrstu četnika - proengleskih ... (termin četnik kasnije je odomaćen za sve, koji nisu partizani, a zvanično se to zvala jugoslovenska vojska u otadžbini nema dokaza da su kolamorirali s Nemcima ni da su počinili više zločina kako od Nedićevaca tako i od partizana.

Dakle ne vidim problem ako je Biljana Srbljanović napisala nekad neki pozitivan tekst u POLGEDIma 1990 o samom monarhističkom ravnogorskom pokretu, koji ipak nije isto što i Nedićeva kolaboracionistička vlast.
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
Onda treba da objasniš zašto su boljševici, kada su došli na vlast, dekriminalizovali homoseksualnost. I učinili žene ravnopravnim. I propovedali ujedinjenje proletera svih zemalja, a ne nacionalizam. Ali bi to zhatevalo da se ozbiljno uputiš u istoriju i političku teoriju, a ti samo ovde razvlačiš opšta mesta nekakave nazovi liberalne kritike, koja bi da izjednači fašizam i komunizam. Kao i da prepoznaš konflikt izmešu pozicije individualnih i ljudskih prava i da na to odgovoriš -- ako i dalje nastavljaš da se "pecaš" na moje "provokacije", mada si drugima savetovao da to ne čine. Zašto li sam ne praktikuješ ono što propovedaš -- Bog jedino zna!

A ona formulacija -- "poštenje među svim poštenim ljudskim bićima" -- ti zlata vredi, odavno se nisam tako nasmejao. Hajde da širimo budizam među budistima, pacifizam među pacifistima, ekologiju među ekolozima i... velbojštinu među svim Velboyima!
Korisnikov avatar
By Vel boy

A ona formulacija -- "poštenje među svim poštenim ljudskim bićima" -- ti zlata vredi, odavno se nisam tako nasmejao. Hajde da širimo budizam među budistima, pacifizam među pacifistima, ekologiju među ekolozima i... velbojštinu među svim Velboyima!
opet ne kopchash, Dusko.

mozda se tu nisam savrsheno najbolje izrazio, ali dobronamernoj osobi je savrsheno jasno shta zelim reci- tj. da se drushtveni sistem neke drzave ili nacije treba poshteno ophoditi i tretirati poshtene (skracenica za sve ljude koji poshtuju razumne i opet poshtene Zakone neke drzave i drushtva i placaju joj/im poreze) ljude.

a, ti se samo natezi Dushko josh malo necesh li josh neku wannabe-intrigu izmisliti....
Korisnikov avatar
By Vel boy
ja sam josh davno rekao da u mom oglashavanju na forumima (ukljuchujuci i ovaj) je ponajmanje vazno da isteram neki mak na konac s bilo kim forumashom, a ponajvishe vazno da bilo ko (bilo sluchajni prolaznik namernik, bilo neko ko hoce da neshto nauchi o npr. gejevima kao pojedincima, bilo shpijun kakvihgod namera.....), ko se nadje da chita teme gde su i moji postovi, moze da prati nepatvorenu nit npr. mojih postova i moje principijelnosti.

tako da si ti ovde Dushane ponajmanje vazan, veruj.
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
Originally posted by Loni

Dušane a šta ćemo s teorijom da u Srbiji nije bilo jedne već dve vrste četnika.

Jedni su bili oni nedićevi, koji su bili uz Nemačku,
a drugi oni za kralje i osovinu Engleska/Francuska.

Sam Draža Mihajlović je na sva zvona pljuvao Nedića i optužio ga da je uzročnik stradanja đaka u Kragujevcu.

Postoje dolazi da su ovi četnici, koji su bili za kralja takođe ratovali protiv Nemaca.

Dakle narod je bio podeljen u tri kolone.
- pronemački četnici
- proengleski, odnosno promonarhistički četnici
i
- partizani

Dakle za ovu drugu stvrstu četnika - proengleskih ... (termin četnik kasnije je odomaćen za sve, koji nisu partizani, a zvanično se to zvala jugoslovenska vojska u otadžbini nema dokaza da su kolamorirali s Nemcima ni da su počinili više zločina kako od Nedićevaca tako i od partizana.

Dakle ne vidim problem ako je Biljana Srbljanović napisala nekad neki pozitivan tekst u POLGEDIma 1990 o samom monarhističkom ravnogorskom pokretu, koji ipak nije isto što i Nedićeva kolaboracionistička vlast.
Loni, uozbilji se.

"Izveštaj kapetana Matla pretpostavljenima od 30. oktobra 1941. o razgovorima sa predstavnicima Draže Mihailovića
Predmet: Četnički odredi jugoslovenske vojske pod komandom pukovnika Draže Mihailovića stavljaju se na raspolaganje za borbu protiv komunista u saradnji sa nemačkim Vermahtom.
Na dan 28. 10. u 16 časova pojavio se u mom privatnom stanu na Dedinju moj još od ranije lični poznanik srpski kapetan Nenad Mitrović zajedno sa srpskim generalštabnim pukovnikom Branislavom Pantićem.
Pukovnik Pantić je izjavio da je od strane pukovnika Draže Mihailovića ovlašćen da stupi u vezu sa predsednikom vlade generalom Nedićem, kao i sa nadležnim instancama u nemačkom Vermahtu, kako bi se četnički odredi jugoslovenske vojske, koji se nalaze pod komandom Draže Mihailovića, stavili na raspolaganje u cilju suzbijanja komunizma u Srbiji. Izjava je punovažna. Pukovnik Pantić daje kao garanciju svoju oficirsku reč.
General Nedić je u to upućen na osnovu ličnih razgovora koje je s njim vodio pukovnik Pantić ujutro 28.10; on odobrava taj korak i želi da se što pre pristupi njegovom sprovođenju i aktiviranju. Ja sam izjavio pukovniku Pantiću da nemam nikakvog punomoćja da vodim ovakve razgovore, ali da ću ovo obaveštenje preneti nadležnim komandama kod opunomoćenog generala.
Pukovnik Pantić je po nalogu Draže Mihailovića izjavio da Draža Mihailović jamči i daje pune garancije da će srpski prostor istočno i zapadno od Morave definitivno očistiti od komunističkih bandi. Zatim, da se on ne povodi nikakvim političkim ciljem i da priznaje činjenicu da je zemlja pobeđena i da Nemci poseduju prava okupatora. Draža Mihailović očekuje da će od trenutka kada on izda odgovarajuće zapovesti svojim odredima biti obustavljene kaznene akcije protiv srpskog stanovništva i masovna streljanja na područjima na kojima se nalaze njegovi četnički odredi. Opšti cilj je da se uspostavi stanje i mir i red kakvi su u okupiranoj Srbiji bili pre 28. 6. 41.
Na moju upadicu da Draža Mihailović po našim informacijama prima direktive iz Londona, pukovnik Pantić je izjavio da to nije tačno.
Na moje pitanje ne želi li možda Draža Mihailović da dobije u vremenu kako bi na kraju izbacio Nemce iz zemlje, pukovnik Pantić izjavio je da su i Draža Mihailović, a i on sam, kao vojnici, isuviše dobro upoznati sa vojnom snagom Nemačke da bi se upuštali u takve dečje iluzije. Politički revolucionarni akcent i političku notu su u narod uneli komunistički partizani.
Razgovor na dan 29. 10. u 15 časova u mom stanu na osnovu telefonskog poziva. Prisutni: pukovnik Pantić i kapetan Mitrović. Najpre sam skrenuo gospodi pažnju da sadržina onog što ću im reći po nalogu opunomoćenog komandanta generala mora u potpunosti ostati tajna, a to obavezuje i nemačke oficire koji prisustvuju razgovoru."
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković

ja sam josh davno rekao da u mom oglashavanju na forumima (ukljuchujuci i ovaj) je ponajmanje vazno da isteram neki mak na konac s bilo kim forumashom, a ponajvishe vazno da bilo ko (bilo sluchajni prolaznik namernik, bilo neko ko hoce da neshto nauchi o npr. gejevima kao pojedincima, bilo shpijun kakvihgod namera.....), ko se nadje da chita teme gde su i moji postovi, moze da prati nepatvorenu nit npr. mojih postova i moje principijelnosti.

Principijelan? Pa pozivaš da se ne naseda na moje "provokacije", a onda uporno nastavljaš da to radiš?

Sujeta je gadna stvar -- tera nas da gazimo svoje principe i pokazujemo koliko smo nemoćni da izdržimo kritiku upućenu na naš račun: ako sam nevažan, što ti toliko smetam?

Hajde sad pokaži da si čovek od reči i ne reaguj na ovo.
Korisnikov avatar
By Vel boy
ma, necesh jedan ti meni reci shta cu ja raditi/ne raditi.
kad te eto sluchajno ili ne postave eventualno za moderatora, e, onda cu tek razmisliti. dotad imash zero, zilch, nada, nishta.... autoriteta nadamnom, Dushane.

opet, ja sam josh davno rekao da u mom oglashavanju na forumima (ukljuchujuci i ovaj) je ponajmanje vazno da isteram neki mak na konac s bilo kim forumashom, a ponajvishe vazno da bilo ko (bilo sluchajni prolaznik namernik, bilo neko ko hoce da neshto nauchi o npr. gejevima kao pojedincima, bilo shpijun kakvihgod namera.....), ko se nadje da chita teme gde su i moji postovi, moze da prati nepatvorenu nit npr. mojih postova i moje principijelnosti.

Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
Ti si Velboy samom sebi rekao da ćeš da prestaneš da nasedaš i pozvao i druge da se ne oglašavaju. Dakle, ja te pozivam da poslušaš samog sebe. Po peti put.

And I rest my case -- right here, right now.
Korisnikov avatar
By Vel boy
ju, ne mogu ni da bacim pogled na neke druge teme i druge foldere a da ne zachujem Dushanovo kmechanje odavde i njegovo prozivanje mene.

no, dobro.

-dakle, gde sam ja rekao bash sve to tako shto tvrdish. Dushane? :trep:
and, by the way, kako ti Dushane znash shta sam ja samom sebi, vidi molim te- chuj samom sebi :smeh: , rekao? :trep:

edit, samo kratko u vezi onog shto si uputio Loniju
- a, mozda (zapravo, sigurno) je Loni govorio o "..... da Draža Mihailović po našim informacijama prima direktive iz Londona".....
Korisnikov avatar
By Loni
Aha. Ok.

Po ovome što si naveo četnici Draže Mihajlovića jesu povezani s nemačkim okupatorima.

Problem je što mi više ne znamo šta je istina jer je toliko kontradiktornih tekstova o tome.
Juče sam pogledao jedan koji potpuno brani Dražu i ravnogorce, navodeći da je on u odnosu na Nedića nešto potpuno drugo.

Da su oni bili za kralja, koji je bio pod zaštitom engleskog dvora i da su time na strani osovine Engleske, Francuske i Amerike, te su morali biti protiv pronemačkih Nedićevaca, koji u programu srpskog približavanja Nemačkoj nisu imali u planu milost za proengleskog kralja.

Inače i sam Vuk Drašković menja mišljenje oko ovog.
Kada je bio u Komunističkoj Partiji tokom sedamdesetih kritikovao je potrebu da se četnici pravdaju ovim i rekao da ne postoje neki dokazi da su oni ikad nešto uradili u borbi protiv Nemaca.
Kasnije, tokom 80-tih raste njegova navodna ljubav za četnike.

No u svakom slučaju ja ne vidim LDP kao četničku.
To što ima članove, koji su u naletu velike simpatije prema Draškoviću (koji je bio jedini jak opozicionar 1990 - 1995) pa u tom naletu pišu za proSPO listove koji su mirisali četništvom, ne znači da se sad 2009. zalažu za iste vrednosti.
Pogotovu ako su u to doba bili jako mladi.

Nije mi u principu jasna tvoja potreba da se okalja ugled partije, koja je progej, promodernistička koja vodi politiku ,,ljudska prava'' su važnija od Kosova po svaku cenu.

Recimo da LDP zaista ima neke od tih mana.

Da je isuviše urbanodino - antiruralna, antipenzionerska, da soj članovi nedosledni apropo ideologije...
Ja u tom slučaju ne bih možda glasao za tu listu, ali kad bi oni imali preko 30 % glasova.
Pomislio bih možda da je previše te urbanoidnosti i zapadofilije i da im novi glas za utvrđivanje toga nije potreban.

Ali kad vidim da njih podržava samo 3 % glasača, što u praksi ispadne oko 5 % jer je izlaznost oko 60 % onda smatram da im treba dati glas jer u moru ovih drugih - tradicionalista, pravoslavaca, domaćina, kosovskih boraca i ljudi, kojima je idealni umetnički projeklat ,,Selo gori a baba se češlja'' , smatram da ta LDP opcija (na čijoj listi je i SDU, a ponekad i ČSV) treba da postoji.

Čisto zbog matematike. Zbog nekog potpuno drugog mišljenja u skupštini.

Motiv da nekom damo glas ne mora uvek biti slepo podržavanje već i želja da skupština bude raznovrsna.
Meni bi jako bilo žao da cela ta opcija potpuno nestane.
By mythe

Onda treba da objasniš zašto su boljševici, kada su došli na vlast, dekriminalizovali homoseksualnost.
gde to??? U bivsoj SFRJ, sve negde do 1991. , homoseksualizam je potpadao pod udar Krivicnog Zakona, cudi me da vi to ne znate (ili ne zelite da znate u vasoj euforiji velicanja boljsevizma i komunizma).

Price o Dragi Kovacevicu i sl....dobro, bio je na funkcijama kojima je bio 90ih..i...jel to znaci da ga zbog toga treba obesiti na banderu??? mozda je covek jednostavno bio pragmatican , sto pokusava biti i danas ;) razmisljaj malo i u tom pravcu :eureka
Korisnikov avatar
By Loni
Ne Mythe. Sad ću ti objasniti.

U bivšoj Jugoslaviji bilo je 8 federalnih jedinica.

Do 1974. bile su 6, a te godine su status federalne jedinice (države u državi) dobili još i Vojvodina i Kosovo.

Tako da smo ih imali 8.

Od tih 8, u njih 4 komunisti su zaista dekriminalizovali homoseksualnost.
To su bile: Slovenija, Hrvatska, Crna Gora i Vojvodina.

U preostale 4 fed.jedinice: Uža Srbija, BiH, Makedonija i Kosovo homoseksualnost je ostala kažnjiva sve do raspada same SFRJ.

U Srbiji je postala kažnjiva sve do 1994. godine.
(Dakle Vojvodina se malo vratila unazad, pa posle 3 godine povratila).

Nisi sme oda se ljubiš s dečkom na Paliluli, ali ako pređeš čamcem do ostrva Bela Stena, koje pripada Pančevu - možeš.

Inače Jovan Ćirilov je držao govor u skupštin igrada Beograda gde je rekao da je ovaj zakon sramotan.

- No generalno gledano komunisti će uvek idealizovati sami sebe.
Ja znam da je bilo u redu biti komunista a protiv NEdića i Nemaca,
ali to je trebalo da traje sve do prve kompromitacije komunista (kada su smrtnom kaznom osudili sve mlade, koji su se javili na oglas za posao na nacističkom radio Beogradu).
Kao i kasnije na Golom Otoku.

Od sedamdesetih godina zapadne demokratske zemlje psotaju mnogo bolje. Francuska daje svojim kolonijama nezavistnost.
Dopušta im da se naseljavaju u Francuskoj. Nezavisne postaju i sve kolonije Britanije, a već odavno i Španije.
Tako da demokratski zapad i demokratij stiču ugled.

Dakle normalan čovek je od 1970. mogao da zaključi da ne treba biti ni četnik ni komunista nego EVROPEJAC :-)
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
Originally posted by mythe

Onda treba da objasniš zašto su boljševici, kada su došli na vlast, dekriminalizovali homoseksualnost.
gde to??? U bivsoj SFRJ, sve negde do 1991. , homoseksualizam je potpadao pod udar Krivicnog Zakona, cudi me da vi to ne znate (ili ne zelite da znate u vasoj euforiji velicanja boljsevizma i komunizma).
Lepo kaže čika Lenjin -- učiti, učiti i samo učiti! Onda ne postavljaš glupa pitanja, nego znaš ovo što sledi:

"Social reforms

Alexandra Kollontai and fellow feminist revolutionary Inessa Armand in 1919 together established the Zhenotdel (Женотдел), the first government department for women in the world. Lenin's administration was also one of the first governments to decriminalize homosexuality in 1917. The Russian Communist Party effectively legalized no-fault divorce, abortion, and homosexuality, when they abolished said Tsarist laws. The initial Soviet criminal code retained these liberal sexual policies; [45] but, a decade later, Stalin reversed that legal tolerance, and homosexuality remained illegal, under Article 121, until the Yeltsin era."

iz: http://en.wikipedia.org/wiki/Vladimir_Lenin
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!