Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Nekad i sad - Zivot pre i posle Slobodana Milosevica

0 - Још је горе
9
23%
1- Све је исто
6
15%
2
2
5%
3
1
3%
4
3
8%
5
5
13%
6
4
10%
7
2
5%
8
Nema glasova
0%
9
Nema glasova
0%
10
7
18%
Korisnikov avatar
By *STATUS*
dacha.evil, свиђа ми се како размишљаш...

Ових дана стичем утисак да су се "деведесете" увелико вратиле у Србију...
Све је више незапослених, гладних, убијених....

А сви трубе о Европи, о Европским законима, правилима...
А нису способни не реформу правосуђа да изврше како треба...
Кобајаги је извршена, а да ли су грађани осетили то на својој кожи?
Јел неко строжије кажњен, јел нека судска парница брже окончана?

Све је исто, само другачије упаковано...
Korisnikov avatar
By _miki_
Originally posted by *STATUS*

...Све је исто, само другачије упаковано...
Lepo stilski upakovano.I ja se generalno slazem sa time.
Ali,ipak,deset godina u Srbiji nije bilo planskih iskljucenja struje,mrskih restrikcija(osim tokom nekih remonta,a i to jako retko),na primer.Nema vise onih zima sa 'sest sati imamo struje sest nemamo struje'.Ja jos uvek vucem traume kada se setim pitanja "Koja si grupa?"
Vec deset godina se odlazak u vojsku ne izjednacava sa odlaskom u rat."Majko da li se klalo?"(A,evo,od martovskog roka vise se ne pozivaju novi regruti).
Standard je,ipak,dosta bolji(mada nikako onako kako bi trebalo da bude).
Korisnikov avatar
By Mariška
Ovako, po mojoj proceni sada je bolje. Za svaku promenu nabolje daću po jednu ocenu više:

ocena 2: Nema rata. Mislim da se to ne može zanemariti, kako Status predlaže, jer da li živimo u miru ili u ratnom stanju itekako utiče na način života...

ocena 3: Nema hiperinflacije. A to, između ostalog utiče i na asortiman proizvoda u radnjama (prazni rafovi 1993. su najvećim delom bili uzrokovani hiperinflacijom).

ocena 4: Nema sankcija. Dakle, asortiman u radnjama je manje-više kao i u drugim evropskim državama. (Činjenica da su cene više zbog Miškovog monopola, činjenica da nemam pare da kupim ono što želim itd. je druga stvar. Para nisam imao ni devedesetih. Ali sada se bar ne mora ići u Segedin da bi se kupovalo, da bi se napunio rezervoar itd.)

ocena 5: Nema više viza (šengenskih). Sad, što nemam pare za putovanje je moj problem. Ali ukidanje viza jeste boljitak.

I to bi otprilike bilo to. Ako zaista uvedu profesionalnu vojsku i ukinu služenje vojnog roka, dobiće od mene ocenu 6, ako zaista izvrše reformu sudstva, a ne ovu prevaru što je urađena prošle godine, dobiće od mene i ocenu 7 itd. Ali zasad od mene samo petica.

Inače, spominjane su i restrikcije struje. Koliko se ja sećam, najgore restrikcije struje su bile u novembru 2000, dakle posle 5. oktobra. Tako da to nisam računao. To ionako potpada pod stavku sankcije - restrikcije devedesetih su bile zbog sankcija, jer nije bilo gasa za grejanje, pa su se ljudi grejali na struju.

Originally posted by gorilica

imam utisak da na ovom forumu vecinski obitava vishi stalez, koji nikako nije reprezentativni uzorak vecinske populacije u Srbiji.
I ja imam sličan utisak. Ali mislim da se to odnosi i na ono što je pisao mythe, na razloge iz kojih su njemu devedesete ostale u divnoj uspomeni...
Korisnikov avatar
By _miki_
Originally posted by SvakiMarkoRadiNaopako

...Inače, spominjane su i restrikcije struje. Koliko se ja sećam, najgore restrikcije struje su bile u novembru 2000, dakle posle 5. oktobra....
Heh!Kakve su to najgore restrikcije koje imaju titulu mis meseca?
I samo radi podsecanja,u novembru 2000.godine bila je neka 'prelazna' vlada,u kojoj su bili sps-spo(i neki treci koje sam zaboravio).
Korisnikov avatar
By svejedno
Ja bih pisao ovde, iskreno, da to ima smisla.
Korisnikov avatar
By Stripi
Originally posted by m..
Originally posted by Mars

A u vezi ovog sam tek relativno skoro čuo objašnjenje prof. Mire Marković: "Radnje su bile prazne jer je narodu platežna moć bila velika, pa su pokupovali sve."
OMFG! Pa to je bolje od onog famoznog jedenja kolaca.
Meni je pak bolje kada je objašnjavala otkud njenoj djeci zabavni parkovi, radio i tv stanice i ostalo: "Moja deca nisu nikad ni pušila ni pila pa su uštedela." Ona je naprosto divna. Skoro sam se rasplakao kada sam pročitao njenu izjavu 2001e godine :"Nemam ništa, sve mi je DOS oduzeo." :drama:
Korisnikov avatar
By Stripi
Originally posted by *STATUS*
Мислиш да је данас боље? Па више људи изгину у миру, него у ратовима који су вођени... Све је више психијатријских случајева који нису последица рата, него глади, незапослености, проблема... људи су пукли...
Eto rješenja! Treba nam samo rat kako bi se popravila ljudksa solidarnost, zabava i zdravstvena pomoć :cheer:

''
Korisnikov avatar
By Tungi
@Stripi

Skoro je dala intervju(za ne znam koji casopis),ponovo bi se vratila u Srbiju i ponovo bi istu politku vodila.Nije za nju ni Rusija.:shtap:
Korisnikov avatar
By 2kune
pih, balkaniše švajneraj... :lepeza:
Korisnikov avatar
By Stripi
Srbija jednostavno, kao i sve ostale tranzicijske zemlje ima problema sa tim prelaskom, iz socijalizma u neku vrstu kapitalizma. Dakako da ima i siromaštva i nekog otuđenja ljudi ali sve će to doći u normalu.
By mythe
Originally posted by _miki_
Originally posted by SvakiMarkoRadiNaopako

...Inače, spominjane su i restrikcije struje. Koliko se ja sećam, najgore restrikcije struje su bile u novembru 2000, dakle posle 5. oktobra....
Heh!Kakve su to najgore restrikcije koje imaju titulu mis meseca?
I samo radi podsecanja,u novembru 2000.godine bila je neka 'prelazna' vlada,u kojoj su bili sps-spo(i neki treci koje sam zaboravio).
da, bila je prelazna Vlada a ti 'neki treci' su bilo iz tadasnjeg DOSa (ili kako ih je narod onda zvao - DOSmanlije). Ali vec 6.oktobra su pocele nasilne smene direktora skoro svih javnih predzeca, 'crne trojke' upadale u kancelarije i fizicki isterivali direktore, vladalo potpuno bezvlasce. Mnogi strucni ljudi su bili smenjeni i najureni samo zato jer su bili clanovi SPSa/JULa, a uzgred nisu bili clanovi tih partija iz uverenja, nego iz nuzde, takvo je bilo vreme, moralo se. Tako su i EPS preuzeli nestrucni ljudi, kojima nije uspevalo da balansirano vode energetski sistem zemlje, pa su te zime 2000/01 bile restrikcije, iako je zima bila veoma blaga.
By mythe
Originally posted by Stripi

Srbija jednostavno, kao i sve ostale tranzicijske zemlje ima problema sa tim prelaskom, iz socijalizma u neku vrstu kapitalizma. Dakako da ima i siromaštva i nekog otuđenja ljudi ali sve će to doći u normalu.
da, prijatelju moj, doci ce to u normalu ali kada i nakon koliko vremena? Mislim, probaj to da objasnish nekadasnjim radnicima velikih drzavnih firmi koji godinama primaju ili minimalac ili cak ni to, a imaju kuci dvoje/troje maloletne dece. Reci to njima - "sve ce doci u normalu" :D Ili mozda da jednom otpustenom radniku Pobede/Jugoalata/IMTa/Robnih kuca Beograd/Beobanke... starosne dobi 50 godina da kazes "pa otkaz dobiti nije kraj sveta, pokusaj to gledati pozitivno, taj otkaz je mozda tvoj novi pocetak nova sansa..." bas me zanima kako bi ti ljudi reagirali? :D
Korisnikov avatar
By Stripi
Nisu stradali samo oni. Djetinjstvo mi je proteklo u ratu, mladost mi je ukrao Franc (iako, moram priznati da su tada zabave bile najluđe) a sada mi tridesete krade kriza. Da stvar bude bolja, tako je bilo i mojim roditeljima a da ja nekim čudom zatrudnim, tako bi bilo i mojoj djeci. Ovo je Balkan, kaman! Godinama smo gradili nekakvu suludu privredu koja je morala kad - tad pući. Pri tom, kao narodi smo u velikoj većini nesnalažljivi i neprilagodljivi. Ponašamo se kao da se radno mjesto radi samo za nas i da bi na tom mjestu, radili ne radili, trebali ostati do penzije. E pa toga više nema, sorry.
By mythe
Originally posted by Stripi

Ponašamo se kao da se radno mjesto radi samo za nas i da bi na tom mjestu, radili ne radili, trebali ostati do penzije. E pa toga više nema, sorry.
da, to je tacno, jeste potrebna promena mentaliteta ali to ne ide preko noci i posebno ne lako sa ljudima starosne dobi 45+. Jedna firma je bankrot, mora ici u stecaj ali onda se tim ljudima obezbedi pomoc svih vrsta - financijska, pomoc u pronalsku drugog posla, prekvalifikacija, edukacija etc...a ne samo sutnuti na ulicu, dati nekih par hiljada eura (koji se odmah potrose na placanje zaostalih racuna i vracanje dugova) i bas nas briga. Tipican primer gluposti je zatvaranje cetiri velike srpske banke u novembru 2001., banke koje jesu imale financijskih problema, ali drzava je tu trebala da uleti i preuzme banke(kao sto su Holandija, Belgija i Luxembourg spasile FORTIS, KBC, ING i DEXIA banku, a Nemacka Deutsche bank u jesen 2008.) a ne zatvori te banke da bi upraznjeno mesto preuzele strane banke. Neko je tu dobru lovu uzeo da bi se te 4 banke zatvorile.
Korisnikov avatar
By Stripi
Pa zato se ta promjena i zove tranzicija. Niko ne kaže da je laka i da niko neće stradati, ali, šta je, tu je.
A što se tiče te "sirote" četiri banke...dok su prale pare za Slobodana bilo je sve pet. Kad je trebalo zaigrat pošteno, nisu se snašle pa je trebala država uletit da ih spašava. Yeah right. Te su banke poslovale na tako staromodan način da je to bilo neš strašno, ostale u osamdesetima.
Korisnikov avatar
By Njuskalo
Sada je u poredjenju sa 10 godina SM-a ekstra bolje:

- imam posao
- posao donosi do jaja platu
- ne trebaju mi vize
- imam para da putujem
- imam auto da putujem
- vojni rok je ukinut
- problem Kosova manje vise resen, samo da prihvatimo realnost
- policija je dovedena u red
- drzavna administracija je dovedena u red
- Toma Nikolic bi u EU (eee, sta ti je moc ideja!!!!)
- putevi se popravljaju, radi se na autoputu (kad putujem duze se vozim autoputem :) )
- gradi se most u Beoradu (prvi koji mogu da vidim da se gradi)
- Beograd se sredjuje (ako mi se neko pozali na kopanje ulica radi popraljanja infrastrukture, osudicu ga/je na dozivotno koriscenje prepune septicke jame)
By mythe
tebi licno je mnogo bolje sada nego pre 10 godina i drago mi je zbog tebe :) Ali ima i ljudi koji imaju drugacija iskustva.

A glede Kosova i 'prihvatanja realnosti' - pa ti je prihvati ako hoces, 90% gradjana Srbije je drugacijeg misljenja.
Korisnikov avatar
By svejedno
Tebi, mythe, licno je mozda bilo bolje za vreme Slobe.

90% gradjana je drugacijeg misljenja.
By mythe
ne, meni je bilo dobro i tada i sada, ja samo pokusavam gledati realno na stvari. Npr. nasilja i ubistava na ulicama Novog Sada 90ih skoro da nije bilo (zahvaljujuci cinjenici da su bila dva jaka lika u N.S. koji su drzali ravnotezu), dok danas svako malo (najnoviji slucaj protekle subote) procitamo da je bilo vatrenog okrsaja na ulicama NS sa sve ubijenima i ranjenima.
A glede reforme policije - budem naveo samo jednu stvar - 90ih je maksimalno trajanje policijskog pritvora bilo strogo ograniceno na 24 sata, a danas te policija moze drzati 48 sati u pritvoru! Bas lep 'iskorak u pravcu poboljsanja ljudskih prava' :(
By mythe
tacno, ko je kriv drugima sto i oni nisu (imali muda) pa potrazili svoju srecu u severozapadnim zemljama EU
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by mythe

ne, meni je bilo dobro i tada i sada, ja samo pokusavam gledati realno na stvari. Npr. nasilja i ubistava na ulicama Novog Sada 90ih skoro da nije bilo (zahvaljujuci cinjenici da su bila dva jaka lika u N.S. koji su drzali ravnotezu), dok danas svako malo (najnoviji slucaj protekle subote) procitamo da je bilo vatrenog okrsaja na ulicama NS sa sve ubijenima i ranjenima.
A glede reforme policije - budem naveo samo jednu stvar - 90ih je maksimalno trajanje policijskog pritvora bilo strogo ograniceno na 24 sata, a danas te policija moze drzati 48 sati u pritvoru! Bas lep 'iskorak u pravcu poboljsanja ljudskih prava' :(
1. NS - Zahvaljujuci cinjenici da su ti koji bi ubijali bili na ratistu, zapravo. Ubijajuci.

..

2. Mozda mislis da bi trebalo 12?

Ljudska prava?

U slucaju srpske policije, ljudska prava se ne mere duzinom pritvora, nego kolicinom batina tokom pritvora.
Korisnikov avatar
By svejedno

tacno, ko je kriv drugima sto i oni nisu (imali muda) pa potrazili svoju srecu u severozapadnim zemljama EU
E, a ovo je genijalnost. :lol:

Imati muda = pobeci. lol. Ljubav prema svojoj zemlji, dakako.
By mythe
Originally posted by svejedno

E, a ovo je genijalnost. :lol:

Imati muda = pobeci. lol. Ljubav prema svojoj zemlji, dakako.
a otkada je teni ljubav prema tvojoj zemlji tako vazna, he?

P.S.
iz posta se vidi nista drugo do tvoja ljubomora i zavist zbog cinjenice da i dalje zivis u Srbiji a ne u visoko razvijenoj zemlji EU :) ;)
Korisnikov avatar
By svejedno
Ja zapravo mislio da je tebi vazna. Vidi se iz postova, jel ,)

..

pS. jel se to vidi? Lol.

Pa, ako te to cini srecnim, ok. Ili ako te smiruje.
By mythe

1. NS - Zahvaljujuci cinjenici da su ti koji bi ubijali bili na ratistu, zapravo. Ubijajuci.

lupas gluposti tako da ni sam ne znas sta lupetas! Ti koji danas pucaju po NS su jedva presli 20 godina, tako da nisu ni teoretski onda 'mogli da budu na ratistu, ubijajuci'! U najnovijoj pucnjavi sa smrtnim ishodom na NS ulicama, ucesnici dogadjaja su starosti 22, 19 i 18 godina, informisi se malo, evo ovde
http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/189562 ... sko-ranjen
Korisnikov avatar
By svejedno
nene...ti nisi svestan sta pricas.

Tadasnji 20-godsnjaci bili na ratistu, ubijali. No, mozda si u pravu, mozda je rat bolja stvar.
By mythe

Ja zapravo mislio da je tebi vazna. Vidi se iz postova, jel ,)

vazna mi je isto toliko koliko je jednom Holandjaninu vazna ljubav prema Holandiji, jednom Francuzu prema Francuskoj, jednom Nemcu prema Nemackoj etc...a ti i tebi slicni mislite da ste 'napredniji' i 'moderniji' ako pljujete po vlastitoj zemlji, utripovali ste to u vase glave i amen...
Korisnikov avatar
By Stripi

nene...ti nisi svestan sta pricas.

Tadasnji 20-godsnjaci bili na ratistu, ubijali. No, mozda si u pravu, mozda je rat bolja stvar.
PA da, rat smiruje ljude a i postaju solidarniji.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!