Originally posted by Simor
Originally posted by svejedno
No, i ja sam pragmatican, i sto se mene tice, jedino mi bitno kako sad to da ubacim u CV a da ne pise BH(M)S?
A dace Bog, ima vremena, mozda progovorim i vojvodjanski. Nesto slutim da kosovski vec ne kapiram.
Čekaj bre svejedno, nisi li ti anarhista, antiglobalista ili tako šta? Pa šta će ti onda CV? Nije valjda da postaješ deo kapitalističke mašine? I zar nije jezik konstruktor stvarnosti pa ga treba dekonstruisati i dekonstruisati i...
Ili si ti antiglobalista Koštuničine kakvoće? Ono - volim The Residents a mokro maštam o Dušanovom carstvu? Ili dižem tri prsta na prve taktove "Killing in the name of" (Rage Against the Machine pevaju protiv ubijanja u američko ime, ali kada Mi bacimo bombicu na Sarajevo ili Vukovar to je baš antiglobalistično). Ili je to antiglobalizam Kusturičine kakvoće - mal' spaljuje Brucea Willisa (tog strašnog simbola antisrpske holivudske produkcije) a mal' širi hektare na Mokroj gori?
Što se vojvođanskog jezika tiče... istu vrstu molitve Bogu upućujemo.
Zapravo, da, po politickom..hm..opredeljenju (ubedjenju?)..sam anarhista.
..
Antiglobalista nisam.
No, globalizam, po meni, ne postoji.
..
Ali opet, pored svega toga, ja sam i realista. A CV mi treba za zaposlenje.
Ne bih da umrem od divne anarhisticke gladi. Uostalom, jesam slikar, izmedju ostalog (pre svega sto obozavam da slikam, jel) i da ne bih palamudio sa drugima dok radim, pa opet moram da izlozim te slike negde, pa i da ih prodam. Za novac.
Jer tako se kupuje hrana.
Nisam to ja smislio, ali jesam realista.
..
Sto se tice BHMS jezika & drzava, i sto se tice mog pogleda na svet, ja bih SVE granice ukinuo.
Ali to ocigledno nije i trip celog sveta, jos manje Balkana.
..
Tri prsta ne znam da li sam ikada digao, dizem uvek dva, i to sam tek primetio na nekim fotkama. To jer je simbol mira, verovatno.
..
Sto se tice Vojvodine - pa jbg, surovi svet je i od mene anarhiste stvorio oportunistu. Sta cu, nisam dosledan.
To bi bio jos jedan jezik u tom (prokletom) CVu.