Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

By Simor
Ju, što su se srpski virtuelni fašisti raspisali sve roneći suze nad Bratuncem i poričući Srebrenicu!

Praveći analogiju sa skribomanijom Vojislava dr Šešelja, uočavam sociološki fenomen da se viškom reči (i manjkom pameti) pokušava prekrojiti bliska nam prošlost. Šteta, po fašiste dakako, što je to prekrajanje jalov posao.

:yes:
Korisnikov avatar
By spliff
Originally posted by mythe
Jel tako?
nije :P
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
Originally posted by Dominion
niko ne porice srebrenicu niti prekrojava proslost, samo se pitamo dokle ce se od srbije kolektivno traziti da se posipamo govnima i izvinjavamo za srebrenicu. ne vidim da se iko izvinjava za bratunac i za genocid pocinjenim nad srbima....

pogledaj u recnik sta znaci rec fasista ustaso.

i da, naravno da cemo da ronimo suze za nashima a ne njihovima.

nesto se ne secam ni da je hitler i nemacka ronila suze za jevrejima nego za svojima.
Dakle ti razmišljaš po analogiji -- ako je neko drugi đubre, što i ja ne bih bio? Ili: ako se drugi ne izvinjavaju za svoje zločine, što bih ja? E pa vidiš -- mene to što u Hrvatskoj državni vrh (i ne samo on) negira da su operacije Bljesak i Oluja bile najveće etniško čišćenje nakon II svetskog rata uopšte ne zaustavlja da o tome mislim upravo kako sam naveo, kao što me ni negacionizam Srebrenice ne sprečava da kažem da je ona bila genocid i da mi je žao kako ljudi iz Krajine, tako i ljudi iz Srebrenice. Namerno kažem LJUDI jer se izgleda ovde to u m oru nacionalnih etiketa zaboravlja.

To što je hrvatska politika prema Srbima bila pro-fašistička i što se ona danas tako zvanično ne identifikuje u Hrvatskoj (nego ona budaletina Hebrang priča kako se Lubardić, doduše pogrešno, borio za Hrvatsku!?) -- mada je jasno i da mnogi u Hrvatskoj osuđuju i kritikuju takvu politiku, pa ih kao i ovde optužuju za domaću izdaju -- to mene ne sprečava fda kritikujem politiku zemlje čijis am građanin i odvratni negacionizam -- država više to na svu sreću ne čini, bar en direktno i dominantno -- glede Srebrenice i drugih ne-srpskih žrtava.

I da, Nemačka je ronila suze i za Jevrejima. I da, Nemačka i dan-danas nosi žig holokausta. I da, u Nemačkoj je i dan-danas zakonski kažnjiv negacionizam. Prošlost se ne može promeniti -- ona je takva kakva jeste -- ali zbog toga ne znači da Srbija i njeni građani treba da budu zauvek kažnjeni zbog ratnih zločina, ali znači da bi bilo ispravno da se svi krivci uhapse i optuže i kada im se dokaže krivica i kazne adekvatno, bili Srbi ili ne, bili zločini nad Srbima ili ne, što u Hagu, što u samoj Srbiji. Sve ostalo je pasivna podrška zločincima i negacionizam.
Korisnikov avatar
By starsailor
Originally posted by Delete

Zalosno je sto velike Srbende ovde izrazavaju svoju mrznju i neljudskost, umesto da kazu laka im zemlja, nek` pocivaju u miru, kad vec nisu mogli da zive u miru.
svi mi treba da kazemo to.
nek pocivaju u miru.
By mythe
Originally posted by Dušan Maljković
bez namere da pravim off-post navescu jedan tipican slucaj iz kojeg sve vidi zloba, cinizam i nacin na kako te figure reaguju- pre neke dve sedmice su naselju Mali Rit u Novom Sadu iskljucili struju jer isti mesecima nisu placali racune i nakon sto je Elektrodistribucija nekoliko puta pokusala da nadje zajednicki jezik sa gradjanima tog naselja (uglavnom naseljeno Romima). Onda su ti gradjani romske nacionalnosti jednog ponedeljnika izasli na ulice, dosli do Izvrsnog Veca Vojvodine, tamo graktali i vristali, lupetali o diskriminaciji, cak poveli i malu decu na taj "skup" i onda smo mogli da procitamo mnostvo komentara o "diskriminaciji nad jadnim Romima" i slicne gluposti. U negde otprilike isto vreme, Srbima na Kosovu su iskljucili struju iako su imali dogovor o placanju pausala sa Elektr. Kosova pod izgovorom "da ne placaju struju" iako mnostvo Kosovara od albanske origine isto tako ne placa struju pa im ne seku struju. E onda su ti isti promenili plocu, pa umesto da pricaju o diskriminaciji, cinicno i licemerno komentirali "pa neka plate struju, pa im nece iskljuciti"....Alo, alo - znaci kada Romima iskljuce struju zbog neplacanja onda je to odmah diskriminacija, rasizam itd... a kada se to isto uradi Srbima na Kosovu (ali ne i ALbancima) e onda je to zbog "neplacanja racuna" :(
Dakel, tako stoje stvari? A da li ti imaš informaciju koliko ne-Roma ne plaća struju, pa im ne isključuju? Samo u Nišu imaš naselja koja nisu platila struju poslednjih 15 godina i u koja niko ne sme da uđe da ih isključi jer su pri nekom pokušaju umalo bili linčovani službenici elektrodistribucije? Onda, koliko velikih firmi duguje ED-u novac, pa se ništa ne dešava već deceniju i više? To si zaboravio da uključiš u analizu jer ti kvari tezu?

Pa naravno da ako Srbima isključuju struju, a Albancima ne, da je diskriminacija po nacionalnoj osnovi u pitanju, šta drugo? Dakle, imamo dva vrlo slična slučaja ugrožene manjine gde se ti upravo obrćući stav (nisu ugroženi Romi, nego Srbi) ponašaš licemerno kao i oni koje kritikuješ. :burner:
gospodine Maljkovicu - ja ne znam kako stoje stvari po pitanju struje u Nisu (te nisam ni pisao o tome), ali znam da u Novom Sadu i Vojvodini itekako iskljucuju struju onima koji ne placaju (bez obzira na nacionalnu pripadnost). U Vojvodini je oduvek postojala tzv. "kultura placanja racuna", cak i u bivsoj SFRJ, statisticki gledano, Vojvodina je bila na prvom mestu po broju naplacene TV pretplate i racuna za struju, vodu i gas. Dakle, ako se stanovnicima naselja "Mali rit" iskljuci struja zbog neplacanja (jos gore - nekoliko puta je konstatovana kradja struje), onda to nije nikakva diskrminacija nego logicna posledica neizvrsavanja pojedinih obaveza. I nema sta tu da se neko poziva (manipulira) sa pripadnosti manjinskoj grupi, nego neka redovno placa struju i nece mu iskljuciti.

A moram reci da mi je drago da se slazete sa mojim stavom da se na Kosovu radi o diskriminaciji jer Srbima iskljucuju struju ako ne plate, a Kosovarima albanske origine tolerisu visegodisnje neplacanje.

i jos da komentar na ovu vasu recenicu (odgovor na post korisnika Daminion) - "Dakle ti razmišljaš po analogiji -- ako je neko drugi đubre, što i ja ne bih bio? Ili: ako se drugi ne izvinjavaju za svoje zločine, što bih ja?" - pa vidi, radi se o sledecem - na Kosovu nema ni jedne, ama bas nijedne albanske organizacije koja se bavi istrazivanjem ratnih zlocina koje su pocinili albanski teroristi (bila je jedna ali su nakon dva dana dobili bombu) i ako sa druge strane Srbi budu istrazivali samo zlocine koje su pocinile srpske policijske, vojne i paravojne snage onda cemo za logican rezultat imati to da su samo Srbi cinili zlocine jer albanske zlocine nema ko da istrazuje. Iz tih razloga se mi se dize kosa na glavi kada Natasa Kandici, a kao odgovor na pitanje 'sta je sa zlocinima Albanaca" , licemerno i bezobrazno izjavi "time treba da se bave organizacije Albanaca sa tih prostora". Nesto bolju situaciju imamo u Federaciji BiH gde tu i tamo postoje muslimanske organizacije koje se bave istrazivanjem zlocina koji su pocinili njihovi sunarodnici (mada nedovoljan broj), dok bi se za Hrvatsku moglo reci da postoji praksa istrazivanja i kaznjavanja zlocina koje su pocinili pripadnici hrvatskih oruzanih snaga.
Korisnikov avatar
By Stripi
Originally posted by Dušan Maljković
...Lubardić...
It's Luburić.
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
gospodine Maljkovicu - ja ne znam kako stoje stvari po pitanju struje u Nisu (te nisam ni pisao o tome), ali znam da u Novom Sadu i Vojvodini itekako iskljucuju struju onima koji ne placaju (bez obzira na nacionalnu pripadnost). U Vojvodini je oduvek postojala tzv. "kultura placanja racuna", cak i u bivsoj SFRJ, statisticki gledano, Vojvodina je bila na prvom mestu po broju naplacene TV pretplate i racuna za struju, vodu i gas. Dakle, ako se stanovnicima naselja "Mali rit" iskljuci struja zbog neplacanja (jos gore - nekoliko puta je konstatovana kradja struje), onda to nije nikakva diskrminacija nego logicna posledica neizvrsavanja pojedinih obaveza. I nema sta tu da se neko poziva (manipulira) sa pripadnosti manjinskoj grupi, nego neka redovno placa struju i nece mu iskljuciti.
Za to bi morao da zaista imaš validne statističke podatke, da bi dokazao da nije rasizam u pitanju na nivou Vojvodine. Niej dovoljno pozvati se na kulturu plaćanja, a tvrditi da svima, sem Romima, koji ne plaćaju račune seku i dalje nije dovoljno -- da li ti znaš u kakavim uslovima žive Romi i u kojoj meri je to posledica rasizma? Ne mislim da ih treba "pozitivno diskriminisati" sada zato što su Romi, nego mislim da bi svi siromašni morali da imaju poseban tretman prilikom plaćanja -- penzioneri svakako čine veliku grupu siromašnih, pored Roma -- jer bi bazične stvari za život trebalod a budu jeftinije za one koji imaju izuzetno niska primanja.

Na nivou Srbije, pak, očigledno diskriminacija postoji, kao i na nivou Kosova.
A moram reci da mi je drago da se slazete sa mojim stavom da se na Kosovu radi o diskriminaciji jer Srbima iskljucuju struju ako ne plate, a Kosovarima albanske origine tolerisu visegodisnje neplacanje.
A kako drugačije? Bilo bi vrlo neprincipijelno da se postavim drugačije.
i jos da komentar na ovu vasu recenicu (odgovor na post korisnika Daminion) - "Dakle ti razmišljaš po analogiji -- ako je neko drugi đubre, što i ja ne bih bio? Ili: ako se drugi ne izvinjavaju za svoje zločine, što bih ja?" - pa vidi, radi se o sledecem - na Kosovu nema ni jedne, ama bas nijedne albanske organizacije koja se bavi istrazivanjem ratnih zlocina koje su pocinili albanski teroristi (bila je jedna ali su nakon dva dana dobili bombu) i ako sa druge strane Srbi budu istrazivali samo zlocine koje su pocinile srpske policijske, vojne i paravojne snage onda cemo za logican rezultat imati to da su samo Srbi cinili zlocine jer albanske zlocine nema ko da istrazuje. Iz tih razloga se mi se dize kosa na glavi kada Natasa Kandici, a kao odgovor na pitanje 'sta je sa zlocinima Albanaca" , licemerno i bezobrazno izjavi "time treba da se bave organizacije Albanaca sa tih prostora". Nesto bolju situaciju imamo u Federaciji BiH gde tu i tamo postoje muslimanske organizacije koje se bave istrazivanjem zlocina koji su pocinili njihovi sunarodnici (mada nedovoljan broj), dok bi se za Hrvatsku moglo reci da postoji praksa istrazivanja i kaznjavanja zlocina koje su pocinili pripadnici hrvatskih oruzanih snaga.
Zločinima koje su počinili Albanci nad Srbima treba da se bavi svako ko želi, bio Srbin ili Albanac, ili ne bio ništa od toga. To što toga na Kosovu nema, kako tvrdiš (a ja ne znam da li je ta tvrdnja tačna, nisam siguran, ali prihvatam da je moguće) jeste problem Kosova i njemu ne služi na čast -- naprotov! -- ali kakve to veze ima sa postojanjem organizacija koje istražuju u Srbiji zkločine koje su počinili Srbi? Je l' to znači da treba da se "ugledamo" na lošu situaciju na Kosovu i da kažemo -- e pa eto oni ne traže "svoje", nećemo ni mi "naše"? Izvini, ali ako si ubijao ljude zbog toga što nisu tvoje nacije, ti nisi "moj", nego si prvenstveno "zločinac": kada neko nešto ukrade, onda je on lopov, pa bi valjda trebalo da ga pustimo na slobodu zato što je Srbin?

Dakle, ne putem loših, nego putem dobrih primera.
Korisnikov avatar
By Li
Zao mi je tih zrtava i neka im je laka zemlja. Daleko sam od tih fasista i Seseljovca po stavu i razmisljanju. Ali ne mogu da dozvolim da se mi vecito izvinjavamo i prvi pruzamo ruku pomirenja dok se sa druge strane svi prave ludi (kao Albanci za zutu kucu).

I dokle god se prisecamo tih stvari i prozivamo medjusobno mira nikada nece biti.
A jedini koje sam u prethodnom postu prozvala su "SRBI".
Korisnikov avatar
By Momo
Originally posted by KgCS3
Vera i nacionalna pripadnost nemaju veze jedno sa drugim :)
Ako referiras na moj post nisi mi jasan . Ja nisam ni rekao da vera i nacionalna pripadnost imaju veze jedno sa drugim. Rekao sam da su meni "veliki srbi" ogadili MOJU veru i MOJU naciju... e sad sranje je to sto je bas moja vera i nacija ista kao i vera i nacija "velikih srba".
Originally posted by Dr. M
Originally posted by Momo
Originally posted by
...ispada da je sramota biti Srbin u Srbiji...Strasno...
Pa jeste strasno moram priznati !
Mene je sramota da budem Srbin i u Srbiji i u Tunguziji i gde god jer je biti Srbin odavno pocelo da znaci i biti homofobican, ekstremni nacionalista, rasista, opsednuti mrzitelj svega nesrpskog, fan Ratka i Radovana itd isl...

"Veliki Srbi" su mi zgadili sopstvenu naciju i veru...
Ti promeni veru, pa pali u neku dzamiju ako mislis da ce ti biti bolje...Onda ces moci da mrzis " Velike Srbe " bez stida i srama...

:piski: :piski: :piski:
:piski:
By arni
Svaki put kada vidim da se na nekom forumu o nekom zločinu VODI RASPRAVA, osećam strašan stid što sam čovek i strašan bes što postoje ljudi koji su u stanju da jedan zločin opravdavaju drugim zločinom i što negiraju pravo i obavezu da se o zločinima govori da se oni ne bi vise nikada ponovili!

Pisanje po forumu jeste način da se čovek oslobodi tog besa i zato ovo pišem iako je mnogo čovečnih ljudi (ovo, na žalost nije pleonazam) pre mene već napisalo sve što bih i ja sada mogao da ponovim.

Smatram da nije moralno kada neki pojedinac govori o greškama ili lošem ponašanju nekog drugog pojedinca ako se i sam tako ponaša i čini iste greške. Taj princip proširujem i na nacije: pojedinci i organizacije iz svake od država koje su učestvovale u ratu treba najpre i najviše da se bave zločinima koji su počinjeni u njihovo sopstveno ime i u ime države u kojoj žive. Kratko rečeno: SVAKOM SVOJE!

Ako u mom mozgu postoji nekakva hijerarhija zločina, onda je ona sledeća: najgore se osećam zbog zločina koji su počinjeni u ime moje države, Srbije i tako, posredno, u moje ime. Zločini drugih nacija nad našim narodom (zar ovo uopšte mora da se piše?!) su naravno jednako strašni, ali bar se za njih ne osećam LIČNO odgovornim.

Zbog svega gore pomenutog, jako mi je drago što je neko i na našem gay-serbia forumu pomenuo zločin u Srebrenici jer je to najveći zločin počinjen u moje ime. Mene kao čoveka i građanina Srbije ovaj zločin pogađa i boli više od svih drugih zločina počinjenih u moje ime! Nikada dok sam živ me stid i bol zbog toga neće prestati. Kao što nikada neće nestati moj bes i OGORČENJE kada vidim da postoje ljudi koji o tome mogu da napišu ili kažu bilo šta osim da izraze svoje najdublje žaljenje i saosećanje sa žrtvama!!!
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by arni
....
Prvo, dobrodosao na forum.

Sto se tice Srebrenice, iz godine u godinu se ponavlja identicna tema, i identicno ponasanje pojedinaca koji jedne zlocine pokusavaju da opravdaju drugim zlocinima. Opet, u najvecem broju slucajeva se ne radi o nameri da se zrtve uvrede, vec se javlja taj osecaj napadnutosti, s'tim da pravi napad na njihov nacionalni identitet nisu izvrsili nijedni drugi - do onih koje velicaju. Nisu Srbi sa podozrenjem gledani zbog Gotovine ili Orica, ali jesu zbog Mladica.
I sve dok postoji to usko vezivanje za ratne zlocince i krvnike nikome nece biti bolje.
I nikakvi zlocini nisu pocinjeni u moje ime. Sve sto su radili - za sebe su radili i tako treba i da odgovaraju (a sto se mene tice, i Haag je hotel za takve monstrume, njih odmah treba zive odrati)
By arni
Hvala na dobrodošlici i hvala sto si postavila ovu temu, potrebna je!
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Originally posted by bigirl
hrvati i muslimani kopali oči, sekli uši ljudima i terali ih da ih jedu pre nego što ih kao stoku zakolju
milijana... mišure... ti li si?

Ratka mi je žao jer je očigledno sva krivica svedena na njega, a on je samo vojnik koji je sledio uputstva.
i to se lepo videlo kada je onako mrzovoljno i bez žara najavio kako ćemo se u srebrenici osvetiti turcima. naredilo mu.

Ništa nije gori od nekog tamo Johna Smitha koji je 77 dana ispuštao bombe iz svog nevidljivog aviona na nevin narod ove zemlje
tačno. a još je i znatno efikasniji. john, papak, za 77 dana nije uspeo da pobije ni petinu onoga što je ratko smlatio za 7. i to sve ručno, ništa nevidljivi avioni i ti zapadnjački marifetluci.

A "zločini" počinjeni pod njegovom direktnom komandom... Uf uf uf... Sve je nešto pun Hag muslimana, hrvata, šiptara, pa im treba Ratko kako bi broj nji'ovi vs. naši bio ujednačen. Kada neko kaže "izvin'te što smo vas bombardovali/klali/slično", onda ću i ja da kažem "izvin'te i vi što smo vi vas". Pa onda R.M. i J.S. mogu da igraju karte tamo negde u Hagu, a mi ostali konačno da zalečimo rane i nastavimo svako na svoju stranu.
genijalna izjava. na tako malom prostoru full koncentrat aktuelne dominantne srpske patologije. nejasno je da li je zločina bilo ili nije, ali to, u krajnjem slučaju, nije ni bitno - bio je tamo neki rat, svi su u njemu jednako učestvovali - i oni koji su na tenku prelazili granicu da rokaju po vukovaru, i oni koji su u tom istom vukovaru izginuli (pa još ako su bili hrvati i poginuli u borbi, odmah ćemo ih nazvati ustašama i mentalno im prikačiti par desetina ušiju srpske nejači oko vrata), tako da sada suđenja za ratne zločine treba deliti na ravne časti. konsekventno, dešavanje zločina zavisi od percepcije zastupljenosti sopstvenog plemena u haškim procesima - ako ga je više nego neprijateljskih plemena, onda se zločini nisu ni desili - jer, jebem im ja mater, što stalno mi da budemo najgori!
a mrtvi samo tripuju da su mrtvi. cnn ih, naivne, ubedio, sve da bi napakostio dobrohotnom srpskom narodu koji je, doduše, luk i jeo i mirisao, al' samo ako se dogovorimo da je bio barem jednako, a po mogućstvu i manje smrdljiv od onog kojim su se častili neprijatelji.

Pa nek oni tamo slave svoje dane lijepih njihovih, a mi da gledamo svoja posla, podižemo sopstvene memorijalne spomenike i stojimo pravo. A ne ovako povijeni da nas svako jebe kako stigne i stane, i uz to dobije i osmeh i "hvala, dođite ponovo".
a ko to tebe jebe i čime te konkretno jebe?
Korisnikov avatar
By andjela
davno odlucih da ovde vise ne pisem, ali moram jos samo jedanpost.

neka im je laka crna zemlja, svim zrtvama svih ratova....

meni samo nije jasno sta ovde ljudi pokusavaju da nas ubede da smo mi ubili ljude u Srebrenici? nismo, barem znam za sebe da nisam i ne zelim da se osecam krivim, kao ni da mi neko kaze da sam kriv. svako ljudsko bice koje je oduzelo zivot drugom ljudskom bicu treba da odgovara bez obzira koje rase, vere i nacionalosti.

genocid... Simore koliko znam Srbiju niko nije osudio za genocid, tako da to nije cinjenica, barem ne official, mozda u tvojoj glavi jeste official, ali in real life nije. onaj ko je naredio ubijanje, pogotovo civila treba da odgovara i bilo kakva kazna za njega ja blaga, cak i da ga obese to nece obrisati niti ublaziti bol porodica zrtava.

umesto da oprostimo jedni drugima za ono sto su ljudi na vlasti radili u tom periodu, jer su mislili da su nedodirljivi i da im niko nista ne moze, ljudi se i dalje mrze, muslimani tuze srbiju za genocid, hrvati slave proterivanje srba kao nacionalni praznik, srbi velicaju karadzica i mladica.

polako odlazi generacija koja je sve zakuvala, sada je na nama koji smo imali jako divno detinjstvo da promenimo to, ali da promenimo prvo sebe, pa onda druge.

nakaradno je ono sto se desava u Hagu, vise dodje kao neka spanska serija a ne jedan ozbiljan sud, koji treba da ispravi ono sto mi samo nismo mogli.

ovoga treba da se secamo dok smo zivi i ne samo mi nego i nasi naslednici, da se nikad ne ponovi.
Korisnikov avatar
By Madonna
Originally posted by andjela
davno odlucih da ovde vise ne pisem, ali moram jos samo jedanpost.

neka im je laka crna zemlja, svim zrtvama svih ratova....

meni samo nije jasno sta ovde ljudi pokusavaju da nas ubede da smo mi ubili ljude u Srebrenici? nismo, barem znam za sebe da nisam i ne zelim da se osecam krivim, kao ni da mi neko kaze da sam kriv. svako ljudsko bice koje je oduzelo zivot drugom ljudskom bicu treba da odgovara bez obzira koje rase, vere i nacionalosti.

genocid... Simore koliko znam Srbiju niko nije osudio za genocid, tako da to nije cinjenica, barem ne official, mozda u tvojoj glavi jeste official, ali in real life nije. onaj ko je naredio ubijanje, pogotovo civila treba da odgovara i bilo kakva kazna za njega ja blaga, cak i da ga obese to nece obrisati niti ublaziti bol porodica zrtava.

umesto da oprostimo jedni drugima za ono sto su ljudi na vlasti radili u tom periodu, jer su mislili da su nedodirljivi i da im niko nista ne moze, ljudi se i dalje mrze, muslimani tuze srbiju za genocid, hrvati slave proterivanje srba kao nacionalni praznik, srbi velicaju karadzica i mladica.

polako odlazi generacija koja je sve zakuvala, sada je na nama koji smo imali jako divno detinjstvo da promenimo to, ali da promenimo prvo sebe, pa onda druge.

nakaradno je ono sto se desava u Hagu, vise dodje kao neka spanska serija a ne jedan ozbiljan sud, koji treba da ispravi ono sto mi samo nismo mogli.

ovoga treba da se secamo dok smo zivi i ne samo mi nego i nasi naslednici, da se nikad ne ponovi.
za slucaj da pozelis da obrises.. :giggle:
By Simor
Originally posted by andjela
genocid... Simore koliko znam Srbiju niko nije osudio za genocid, tako da to nije cinjenica, barem ne official
A gde sam ja napisao da je Srbija osuđena za genocid u Srebrenici? Ja sam samo rekao da je zločin u Srebrenici genocid i to je potvrđeno i u presudi Međunarodnog suda pravde u slučaju Bosna i Hercegovina protiv Srbije i Crne Gore i u presudi generalu Radislavu Krstiću pred Međunarodnim krivičnim tribunalom za bivšu Jugoslaviju. Dakle, zločin u Srebrenici jeste genocid. Što se Srbije tiče, ona je pred Međunarodnim sudom pravde proglašena krivom za to što nije ništa učinila da bi sprečila genocid u Srebrenici i jer nije kaznila, odnosno izručila Haškom tribunalu, optužene za taj zločin, kao i za kontinuirano kršenje Konvencije o genocidu.

Nigde, ni u ovoj temi niti bilo gde drugo, nisam rekao da su svi pripadnici jednog naroda krivi za zločin nad drugim narodom (u te rasne teorije ne verujem, a sledbenike te teorije traži među onima koji negiraju ili relativizuju srebrenički zločin), niti mislim da je saradnja među narodima nemoguća. Naprotiv, ona je moguća, ona već i sada postoji, ali to ni jednoga trenutka ne znači da ne treba tragati za istinom o žrtavama u ex-yu ratovima - istinom koja neće samo osuditi konkretne pojedince koji su učestvovali u zločinu i njihove naredbodavce, nego i raskrinkati politički i intelektualni background koji je omogućio da se zločin desi.
Korisnikov avatar
By Stripi
Niko ni Hrvatsku nije osudio za genocid pa svi ovdje uporno govore da je cjelokupna Hrvatska genocidna te svi Hrvati također.
By arni
Ovo si odlično primetio!
Originally posted by Stripi
Niko ni Hrvatsku nije osudio za genocid pa svi ovdje uporno govore da je cjelokupna Hrvatska genocidna te svi Hrvati također.
Korisnikov avatar
By spliff
deni* mode on

''

deni* mode off
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!