Built to last
Why Would you Settle for Less when you can have More? Do not let other Authors Fool you with Empty Marketing Keywords. FLATBOOTS is what you Deserve. Built to last, Built from Scratch, Nothing Less.
Read moreOver a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...
Moderatori: Stripi, Moderators
Originally posted by Lonizato im treba nametati superiorne - bombama?
U redu je da Turci i Iranci i Kinezi i Korejanci izvoze svoj folklor, svoju kulturu, svoje ritmove ili svoje proizvode,
ali ako treba da mi nameću inferiorne koncete ljudskih prava, daleko im lepa kuća.
Originally posted by Vel boy
Originally posted by gneeeboovo shto ti odgovarash Loniju, medjutim mislim da je Loni svestan i da nije zasluzio da mu se ovo spochitava jer to Loni ni nije zastupao.
navodna superiornost dvopartijskog sistema neke drzave u odnosu na jednopartijski sistem neke druge drzave ne opravdava bombardovanje potonje od strane prve. sumnja da necija vlada poseduje atomsko oruzje ne opravdava koriscenje hemijskog oruzja nad narodom cija je to vlada. zlocinacko ponasanje jednog rezima neopravdava bombardovanje te drzave i koriscenje oruzja koje UN zabranjuje bez preuzimanja bilo kakve krivicne odgovornosti. takodje, stvaranje nekakvog stanja alarmantnosti u sopstvenoj drzavi za koju se tvrdi ta superiorna demokraticnost, ne opravdava suspendovanje te iste demokratije na neodredjeno kroz strogu kontrolu medija i ugrozavanje prava pojedinaca odredjenih politickih ubedjenja ili boje koze.
Ja koliko mogu shaljem pisma i peticije Obama-i da ne ustukne pred desnicharima i da ne dozvoli da ga ucenjuju.
Originally posted by gneeeboMomče, don't shit.Originally posted by Lonizato im treba nametati superiorne - bombama?
U redu je da Turci i Iranci i Kinezi i Korejanci izvoze svoj folklor, svoju kulturu, svoje ritmove ili svoje proizvode,
ali ako treba da mi nameću inferiorne koncete ljudskih prava, daleko im lepa kuća.
Originally posted by Lonijel misliš da bi japan trebalo da se zahvali i za onaj "par jadnih bombi" koje su njemu za kaznu poslate?
I što Japan i Južna Koreja imaju neka prava i neku tehnologiju treba da zahvale zapadu...
...Jebale te više tih par jadnih bombi, koje su pale da bi kaznile naš ređim Milošević/Šešelj
I JESTE. BOMBE JESU NAČIN. ZA MENE JESU.ok. zašto onda imaš problem sa režimima koji krše ljudska prava? rangiraš smrt od bombe kao manje smrtonosnu od, recimo, smrtne kazne?
Ako ti talibani imaju državu (Avganistan) u kojoj su spaljivali gejeve,znamo li ko ih je obučio, naoružao i faktički im dao državu koju sad imaju?
u kojoj su kamenovali do smreti žene, koje se sumljiče za preljubu.
Ukoliko tamo žene nisu imale pravo na odevanje van odeće,
na školovanje i lečenje, onda IH TREBA GAĐATI jer ćeš time spasiti sve te ugrožene ljude.
I SADA SVEGA TOGA NEMA.netačno.
AVGANISTAN JE SLOBODNA DRŽAVA, U KOJOJ SU ŽENE UŠLE I U SKUPŠTINU.
IMAJU PRAVO NA SVOJ IZBOR.
I to sve zahvaljuljući Amerima i saveznicima, koji su bacali bombe samo na planine jer se talibani i nisu skrivali u gradovima (Koleterarnih šteta je time još manje nego i u Srbiji)
I AKO ME PITAŠ ŠTA MISLIM, REĆI ĆU DA!i hate to burst your bubble, ali izguglaj malo neke od tih koji su (relativno nedavno) proglašeni za smrtne neprijatelje veličanstvene zapadne demokratije. otkrićeš vrlo zanimljive stvari o tome ko ih je, kako, kada i zašto organizovao, utrenirao, finansirao i načinio onim što danas jesu. i nisu se pri tom baš preterano osvrtali na ta ljudska prava za koja smatraš da su im tako srcu draga. jel i to "kolateralna šteta"? bilo je važnije sjebati sssr od nekakve slobode tamo nekih avganistanskih žena?
TO JE NAČIN!
TO JE NAČIN DA SE ZAUSTAVI ŠIRENJE TALIBANA I NA PAKISTAN I NA BANGLADEŠ I NA TURKMENISTAN I NA IRAN I NA POLA SVETA !
Originally posted by LoniU takvoj podeli kakvu mi nudiš ne mogu da se nađem.
Odluči se jesi li u ekonomiji KOMUNISTA ili si KAPITALISTA (liberal,socijaldemokrata ili socijalista)?
Jesi li po pitanju stranačkog urežđenja KOMUNISTA ili DEMOKRATA?Opet - nije mi baš neki izbor. U stvari hoćeš da me pitaš, ako sam dobro razumeo, da li verujem u višestranački ili jednopartijski sistem? Ako je to ono što me pitaš, onda je odgovor da verujem u višestranački. Jedva.
Ja koliko se sećam video sam te na skupu ,,Peščanika''.I slušam Peščanik svake nedelje, takođe. Ali me to politički nikako ne određuje, osim što me možda svrstava u grupu "nezadovoljnih".
Vi biste da spojite ljudska prava, ali kao da ne bude zapad, nato, eu (ako može neka vrsta komunizma bilo bi dobro)A zašto ne može?
E PA NE MOŽE.
U višestranačju nema Staljinovih čistki ni Titovog Golog Otoka. Kad bi se za to saznalo režim bi pao na izborima za godinu dana.Misliš nema stvari kao što je Gvantanamo? Misliš kad je američka javnost saznala za to, nije ponovo izabrala Buša? Misliš to se ništa nije dogodilo?
U jednopartijskom sistemu (a to podrazumeva komunizam) nema smene, a samim tim nema ni odgovornosti. Zato taj sistem u praksi ne dovodi do bokjitka ljudskih prava ili ekonomije.To naravno nije tačno.
Originally posted by UlixUlixe u svemu sto si naveo pre ovoga sto sam citirala sam apsolutno saglasna sa tobom.
I SFRJ je tu odličan primer: uz sve svoje probleme, Srbija nikada nije bila ekonomski razvijena, niti su ikada pre ili posle tog perioda postojale veće slobode.
I sve to u jednopartijskom sistemu.
Originally posted by smaugkad je bila razvijenija nego u sfrj?
nece biti da je Srbija u svojoj istoriji bila ekonomski najrazvijenija dok je bila u SFRJ i da su manje slobode sad nego sto su bile u SFRJ.
Originally posted by Lepa KrepaPrvo - Srbija je ekonomski bila razvijenija za vreme Stefana Lazarevica nego sto je bila u SFRJ. Tada je Srbija bila jedan od najvecih proizvodjaca i izvoznika srebra. Ja mogu i za ovo i za ostalo u vezi sa 'ekonomskom jacinom' Srbije pre i za vreme SFRJ da ti posaljem reference, ako hoces. I molim te nemoj sad da mi kazes kako je on bio despot i kako nije bilo sloboda, jer ja ovde odgovaram na komentar o ekonomiji.Originally posted by smaugkad je bila razvijenija nego u sfrj?
nece biti da je Srbija u svojoj istoriji bila ekonomski najrazvijenija dok je bila u SFRJ i da su manje slobode sad nego sto su bile u SFRJ.
a što se ovog drugog tiče, baš sinoć s jednim prijateljem tako raspredam o koječemu i pade nam na pamet - šta bi se desilo da se na estradi post sfrj-ovske, nacionalno spašene srbije, pojavio, recimo, muškarac u mrežastim čarapama, čipkanim korsetima, uredno izlakiranih noktiju i sa kompletno našminkanim licem? zaključili smo da bi eeeeeventualno preživeo prvi nastup.
jedan takav je osamdesetih, inače, bio ultimativni hit jugoslovenskog komercijalnog popa. tol'ko o nekim slobodicama.
Originally posted by smaug
Prvo - Srbija je ekonomski bila razvijenija za vreme Stefana Lazarevica nego sto je bila u SFRJ. Tada je Srbija bila jedan od najvecih proizvodjaca i izvoznika srebra.
Drugo - da se muskarac u mrezastim carapama, u korsetu, itd pojavi u istoj konotaciji kao i osamdesetih bi prosao isto kao i osamdesetih. Zalosno je to sto su isti ti muski estradni umetnici koji su osamdesetih nosili
karmin devedesetih nosili kalasnjikov i podrzavali Arkana (Oliver Mandic npr).
I da je u SFRJ bilo sloboda moj pradeda ne bi bio streljan zato samo zato sto nije mislio isto kao onaj bravar. By the way pradeda mi nije bio ni cetnik ni ljoticevac ni nedicevac da ne bude da nisam rekla. A da danas nema sloboda ne bi bilo npr Pescanika ili bi u najboljem slucaju bio u ilegali.
Da ne mesas ovde babe i zabe?
Originally posted by SimorMeni je vrlo simptomatičano da ovakav stav dolazi od ljudi koji se deklarišu liberalima. Naravno, reč je o pogrešnom samoodređenju, jer u najboljem slučaju to bi bili stavovi konzervativnog liberalizma, a u ovom slučaju -- Lonija i Simora -- to su stavovi zapadnoevropske i američke desnice.
Da ne bi bilo da je Loni usamljen na ovoj temi - ja jesam za ulazak Srbije u NATO pakt, zato što je Srbiji potrebna bezbednost, kako ona vojne prirode, tako i od terorizma, organizovanog kriminala i sl. Srbija je takvog geostrateškog položaja da ne može i ne treba da izbegava članstvo u Alijansi. Dakle, ja se lično zalažem za evroatlantske integracije Srbije.
Originally posted by gneeebonisam video da Loni zagovara kako ni jednopartijski tako ni bash dvopartijski sistem bilo koje drzave, nisam video da se Loni divi bombardovanju Iraka niti hemijskom oruzju ako je bilo upotrebljivano iako je svakako svestan losheg drushtveno-politichkog sistema bilo predjashnjeg bilo sadashnjeg Iraka, a pogotovo nisam video da ovo, citiram te "takodje, stvaranje nekakvog stanja alarmantnosti u sopstvenoj drzavi za koju se tvrdi ta superiorna demokraticnost, ne opravdava suspendovanje te iste demokratije na neodredjeno kroz strogu kontrolu medija i ugrozavanje prava pojedinaca odredjenih politickih ubedjenja ili boje koze."- ima ikakve veze s onim shto je Loni rekao i sa chim se njegovim slazem.Originally posted by Vel boy
Originally posted by gneeeboovo shto ti odgovarash Loniju, medjutim mislim da je Loni svestan i da nije zasluzio da mu se ovo spochitava jer to Loni ni nije zastupao.
navodna superiornost dvopartijskog sistema neke drzave u odnosu na jednopartijski sistem neke druge drzave ne opravdava bombardovanje potonje od strane prve. sumnja da necija vlada poseduje atomsko oruzje ne opravdava koriscenje hemijskog oruzja nad narodom cija je to vlada. zlocinacko ponasanje jednog rezima neopravdava bombardovanje te drzave i koriscenje oruzja koje UN zabranjuje bez preuzimanja bilo kakve krivicne odgovornosti. takodje, stvaranje nekakvog stanja alarmantnosti u sopstvenoj drzavi za koju se tvrdi ta superiorna demokraticnost, ne opravdava suspendovanje te iste demokratije na neodredjeno kroz strogu kontrolu medija i ugrozavanje prava pojedinaca odredjenih politickih ubedjenja ili boje koze.
hajde posto vec odgovaras umesto lonija, sta on onda zastupa? pravedniji NATO?
Originally posted by gneeebozashto ti je smeshno?Originally posted by Vel boy
Ja koliko mogu shaljem pisma i peticije Obama-i da ne ustukne pred desnicharima i da ne dozvoli da ga ucenjuju.![]()
![]()
Originally posted by Lepa Krepanazalost, Loni, ovde ima neshto za tebe da nauchish. reality check glede ovoga.Ako ti talibani imaju državu (Avganistan) u kojoj su spaljivali gejeve,znamo li ko ih je obučio, naoružao i faktički im dao državu koju sad imaju?
u kojoj su kamenovali do smreti žene, koje se sumljiče za preljubu.
Ukoliko tamo žene nisu imale pravo na odevanje van odeće,
na školovanje i lečenje, onda IH TREBA GAĐATI jer ćeš time spasiti sve te ugrožene ljude.
I SADA SVEGA TOGA NEMA.netačno.
AVGANISTAN JE SLOBODNA DRŽAVA, U KOJOJ SU ŽENE UŠLE I U SKUPŠTINU.
IMAJU PRAVO NA SVOJ IZBOR.
I to sve zahvaljuljući Amerima i saveznicima, koji su bacali bombe samo na planine jer se talibani i nisu skrivali u gradovima (Koleterarnih šteta je time još manje nego i u Srbiji)
svega toga i dalje ima. to što ti gledaš na tv-u je fini show koji se u avganistanu organizuje da pokaže "plodove demokratije". a na izmasakriranom terenu (i to ne samo planinskom, dapače) se i dalje vodi rat, talibani i dalje kontrolišu živote dobrog dela žena, s tim što im sad, osim talibana, preti i okupaciona vojska.
I AKO ME PITAŠ ŠTA MISLIM, REĆI ĆU DA!i hate to burst your bubble, ali izguglaj malo neke od tih koji su (relativno nedavno) proglašeni za smrtne neprijatelje veličanstvene zapadne demokratije. otkrićeš vrlo zanimljive stvari o tome ko ih je, kako, kada i zašto organizovao, utrenirao, finansirao i načinio onim što danas jesu. i nisu se pri tom baš preterano osvrtali na ta ljudska prava za koja smatraš da su im tako srcu draga. jel i to "kolateralna šteta"? bilo je važnije sjebati sssr od nekakve slobode tamo nekih avganistanskih žena?
TO JE NAČIN!
TO JE NAČIN DA SE ZAUSTAVI ŠIRENJE TALIBANA I NA PAKISTAN I NA BANGLADEŠ I NA TURKMENISTAN I NA IRAN I NA POLA SVETA !
inače, najbolje obožavam kad zagovornici zapadnog imperijalizma krenu o ugroženim ženskim pravima u zemljama koje planiraju da napadnu, ili su ih već napali. i nekako uvek ispadne da je strašnije to što talibani terorišu žene u avganistanu, nego to što ih u saudijskoj arabiji terorišu isti takvi manijaci koji im prodaju naftu.![]()
Originally posted by Dušan MaljkovićDovde se slazem.Originally posted by SimorMeni je vrlo simptomatičano da ovakav stav dolazi od ljudi koji se deklarišu liberalima. Naravno, reč je o pogrešnom samoodređenju, jer u najboljem slučaju to bi bili stavovi konzervativnog liberalizma, a u ovom slučaju -- to su stavovi zapadnoevropske i američke desnice.
Da ne bi bilo da je Loni usamljen na ovoj temi - ja jesam za ulazak Srbije u NATO pakt, zato što je Srbiji potrebna bezbednost, kako ona vojne prirode, tako i od terorizma, organizovanog kriminala i sl. Srbija je takvog geostrateškog položaja da ne može i ne treba da izbegava članstvo u Alijansi. Dakle, ja se lično zalažem za evroatlantske integracije Srbije.
Npr: dok skoro svi u Holivudu nosiše bedževe protiv intervencije u Iraku, dotle ovdašnji liberali zdušno podržavaju intervenciju zasnovanu na plasiranju lažnih informacija o nepostojećem nukleranom programu, koja je imala posledice od razaranja kulturnog blaga (rušenje bagdadskih zidina do pljačke bagdadskih muzeja) do humanitarne katastrofe i preko milion direktnih i indirektnih žrtava. Toliko o odbrani usperiorne zapadne kulture i ljudskih prava.
Takođe, jesu li tzv. novi francuski filozofi liberali, oni koji blagosiljaju NATO intervencije, istovremeno govoreći protiv islama, evropskih imigranata i sl? Ne, naprotiv, ali to ovdašnjim "liberalima" uopšte nije indikativno.
Šta bi sa antimilitarizmom? Da li novac može da bude prebačne u neke druge, socijalnije svrhe? Ko to napada zapadnu civilizaciju pa ona mora da se brani posredstvom preskupe vojne mašinerije? Jel neko ugrožavao vojno Britaniju, na primer? Ili je pak obratno -- NATO uvodi "demokratiju" u nezapadnim zemljama, dok ih nedemokratija njihovih saveznika, sve dok izvoze naftu, uopšte ne tangira. Kuvajt je divan primer toga -- pre invazije Iraka žene su išle nekoliko metara iza muževa, a nakon nekoliko metara ispred. Emancipacija? How yes no -- išle su isped zbog mina koje su Iračani ostavili iza sebe.
Originally posted by Dušan MaljkovićOvde se vec ne slazem.
Srbiji je potrebna bezbednost? Svakako, od NATO trupa pre svega. Jer, kao što znamo, američki vojnici ne odgovaraju za svoje postupke u zemlji u kojoj ih počine ako postoji čuveni bilateralni sporazum, a divan primer NATO bezbednosti smo imali prilikom posete Bajdena, kada je ustavom zagarantovano pravo na slobodu okupljanja suspendovano, dok američka ambasada godinama unazad takođe protivtakonito okupira celu jednu ulicu u kojoj nije dozvoljen saobraćaj ni kretanje sem za osoblje ambasade. Uostalom, mi skoro pa da smo okruženi NATo zemljama, pa ne vidim ko to može da nas napadne, za borbu protiv terorizma nije nadležan vojni savez, nego policija i druge snage unutrašnej bezbednosti.
Dakle, većina ovdašnjih liberala su u stvari desničari sa blagim elementima liberalizma.
Originally posted by SimorSve savrsheno recheno!
Razumem argumente protiv priključivanja NATO savezu. Ne poričem činjenicu da je prečesto trka u naoružanju važan pokretački faktor kapitalističke ekonomije. Ne poričem NATO selektivnost u odabiranju "kritičnih tačaka" u svetu (kao što ne poričem ni činjenicu da svaka od tih tačaka zaista jeste "kritična", iako se ta vrsta činjenica zaboravlja na fancy antiglobalističkim žurkama). Imam problem sa mnogim konceptima zapadne demokratije (a još više sa konceptima azijskih ili lationameričkih diktatura). S druge strane, ta vrsta kritika vodi i protivljenju procesu evropskih integracija Srbije, posebno imajući u vidu da većina članica Evropske unije pripada NATO savezu. A ako i nisam siguran oko toga da li Srbija treba da bude deo NATO saveza, sasvim sam siguran da treba da bude deo Evropske unije.
U principu, ovo je toliko složena tema da prevazilazi mogućnosti ovakvog virtuelnog mesta da bi se obradila iz svih uglova. Posebno forumaškog naddrkavanja (iskreno, ako mi je takvo forumsko funkcionisanje nekada i bilo zabavno, sada mi je dojadilo).
Strano mi je parolaško zalaganje za atlantske integracije, koliko i ono antiglobalističko, s jedne, i nacionalističko, s druge strane, protiv istih (posebno, kada se razne vrste diktatura diljem sveta gotovo sa simpatijama gledaju zbog ponekada sulude politike Amerike i njenih partnera). (Btw, biti antiglobalista kada ne snosiš nikakvu real-političku odgovornost je lako.)
No, ponavljam, Srbija je u poziciji u kojoj jeste - dosta je bilo procesa dezintegracije i sukobljavanja sa čitavim svetom, potreban je jedan novi pristup, pristup koji bi razmotrio i atlantske integracije. A svakako ovoj zemlji predstoji još dug put do bilo kog procesa integracije (na kraju krajeva, još uvek nismo pozvani ni da postanemo članica NATO saveza, ni da postanemo članica Evropske unije) i vremena za javnu raspravu ima na pretek. Posebno onu raspravu stručne prirode. Ja nisam stručnjak za vojna pitanja i sledstveno tome više pragmatično posmatram proces pridruživanja Srbije NATO savezu.
Originally posted by Dušan MaljkovićSve se slazem! (oprostite na mojoj repetitivnosti, ali kako se je tema razvila dosad, ovako mi je najpraktichnjije)
Žiežk je izjavio da kao levičar podržava NATO intervenciju na Kosovu. I da je jedina loša stvar u tome što oina nije došla ranije. Ja nisam siguran da podržavam njegov stav, jer NATO intervencija jeste zaustavila etničko čišćenje Albanaca na Kosovu, ali nisam siguran da je to bilo jedino moguće rešenje,. kao što je ta intervencija otvorila put diskriminaciji ne-Albanaca na Kosovu i realizovala američke stratepške interese, a ne ljudska prava, bar ne kao ključnu motivaciju i efekat: nije li Kosovo jedno od najzaostalijih regija Evrope danas u svakom smilu -- od ekonomskog do "nadrgadnje". Deset godina de facto enzavisnosti a glavni grad još uvek nema stabilno smabevanje el. energijom -- to je samo jedan od primera.
Navodim ovo zbog toga što stav levice po pitanju intervencija nije jednistven i može varirarti od tačke do tačke. Ako je u ovom velu postojao veliki liberal, to je bio Richard Rorty, koji je takođe imao veoma ambivalentan stav prema spoljnoj politici SAD -- nekad je intervencije podržavao, nekada osporavao (Iračku pre svega). Prema tome, drago mi je da čujem da Simor ipak deli ovu ambivalenciju, tj. da ide u analizi od slučaja do slučaja.
Originally posted by Dušan Maljkovićovde se slabo slazem.
Mislim da je argument "i većina evropskih država koje su u EU istoveremno su i u NATO paktu" pogrešan. Zašto? Prosto, nije induktivan -- čak i da su sve, to nije nikakav argument da Srbija i bilo koja druga zemlja uđe. Mora se opet iči od slučaja do slučaja, a ne po principu "kud svi Turci tu i mali Mujo". Dakle, zašto bi Srbija kao Srbija trebalod a uđe u NATO? Koji je interes? Na to treba odgovoriti!
Naprotiv, podržavam ulazak Srbije u EU, ali ne u NATO i po tom pitanju ostanak na kursu vojne nesvrstanosti, jednog od retkih lepih nasleđa koje nam je ostalo od SFRJ koja je zaista bila suverena i nezavisna država.
Originally posted by Dušan MaljkovićSve se slazem.
Btw, uopšte ne podržavam Čaveza i sl (populizam mi je stran), dok mi se reforme na Kubi i mnogo stvari tamo dopada, a opet i ne dopada. Takođe sam ambivalentan, ali mislimd a Kuba ide nabolje i da ih i dalje užasno nepravedno koče sankcije SAD. Dok mi se čini da u Kini stvari idu po zlu -- autoritarni režim tj. etatizam sa divljim kapitalizmom, efikasnijim od onog pod demokratijom. Dobra je stvar što Kina nema ekspanzionističkih ambicija bar za sada, mada je problem Tibeta, a i Tajvana i dalje stvar za razgovor. Itd, itd.
Konačni cilj je naravno svetska država, ukidanje vojske i kapitalizma. A to svakako dolazi, samo je pitanje kada i kako...
nisam video da Loni zagovara kako ni jednopartijski tako ni bash dvopartijski sistem bilo koje drzave, nisam video da se Loni divi bombardovanju Iraka niti hemijskom oruzju ako je bilo upotrebljivano iako je svakako svestan losheg drushtveno-politichkog sistema bilo predjashnjeg bilo sadashnjeg Iraka, a pogotovo nisam video da ovo, citiram te "takodje, stvaranje nekakvog stanja alarmantnosti u sopstvenoj drzavi za koju se tvrdi ta superiorna demokraticnost, ne opravdava suspendovanje te iste demokratije na neodredjeno kroz strogu kontrolu medija i ugrozavanje prava pojedinaca odredjenih politickih ubedjenja ili boje koze."- ima ikakve veze s onim shto je Loni rekao i sa chim se njegovim slazem.
We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]
The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]
All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]
this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]
Swap-in out addons, use only what you really need!