Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

By Kragi
A ha ha!
Naravno da I ako imas para ne mozes da radis sta hoces i da svaki kvadratni metar zemlje podleze urbanistickim pravilima koja sluze kao reper za kasniji projekat. :D
I za najobicniji kucu dobijes instrukcije u zavisnosti od toga na kojoj i kakvoj je lokaciji a kasnije projektanti na osnovu zadatih 'ogranicenja' i dozvola projektuju objekat koji mora biti u skladu sa namenom, funkcijom i ambijentom u kakvom se nalazi.
Zapravo, nepostovanje tih pravila (a ustvari su nam i same gradjevinske dozvole strane) dovelo je do urbanistickog haosa u zemlji samo se kod ovako velikog projekata pribeglo menjanju pravila i propisa kako bi sve bilo legalno :D
Jedino sto ovde moze da bude diskutabilno je kvalitet prethodnog urbanistickog resenja u odnosu na ovo sad, i/ili kvalitet urbanizma u Srbiji generalno, a ne da tudje greske i lopovluk u proslosti budu validan izgovor za isto to danas ili sutra ;)
By Sixto
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2643392#p2643392]Kragi napisao:[/url]A ha ha!
Naravno da I ako imas para ne mozes da radis sta hoces i da svaki kvadratni metar zemlje podleze urbanistickim pravilima koja sluze kao reper za kasniji projekat. :D
I za najobicniji kucu dobijes instrukcije u zavisnosti od toga na kojoj i kakvoj je lokaciji a kasnije projektanti na osnovu zadatih 'ogranicenja' i dozvola projektuju objekat koji mora biti u skladu sa namenom, funkcijom i ambijentom u kakvom se nalazi.
Zapravo, nepostovanje tih pravila (a zapravo su nam i same gradjevinske dozvole strane) dovelo je do urbanistickog haosa u zemlji samo se kod ovako velikih projekata to izbegli menjanjem pravila. :D
Jedino sto ovde moze da bude diskutabilno je kvalitet prethodnog urbanistickog resenja u odnosu na ovo sad i/ili kvalitet urbanizma u Srbiji generalno, a ne da tudje greske i lopovluk u proslosti budu validan izgovor za isto to danas ili sutra ;)
Jel tako... e pa onda neka nastave da palamude kako je Z.stanica remek delo arhitekture i naricu kako nemaju para da joj ociste masnu crnu fasadu... dok ne odu u penziju svakako...
Korisnikov avatar
By Berserker
Po mom mišljenju, moguće je taj projekat završiti za 8 godina kako je navedeno, pod uslovom da se radi brzo i po planu...

Primera radi toranj Halifa (Burj Khalifa) je sagrađen za nešto manje od 6 godina
Construction began on 21 September 2004, with the exterior of the structure completed on 1 October 2009. The building officially opened on 4 January 2010.
Korisnikov avatar
By Blady
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2643197#p2643197]blenta napisao:[/url]barni, sta pricas ti

niti je ptica djak, niti je neophodno izaci iz srbije da bi se kriticki sagledalo predizborno obecanje
o gradnji kula i gradova - literally, unutar srbije

ja sam trazio i jedino nasao da su UAE zbirno uloziili u srbiju prethodne godine 21 MILION eura.
vucic glede beograda na vodi pominje nekih 4 plus 8 MILIJARDI eura

dobro sam istrazio i njihovu stranu i oni jedino pominju etihad koji je kupio pola jata i al dahru - koja je kupila 8 bankrotiranih poljoprivrednih kombinata po vojvodini za sitnis

apsolutno ne pominju nikakve MILIJARDE ulaganja, ali pominju jednu MILIJARDU (JEDNU) koju su nam dali na ZAJAM na 10 godina (dakle dodatni dug - velik a kratkorocni).
dug potpisali vucic i dinkic

ne znam na sta mislis kad kazes azijski model nikad omanuo a pasuje za beograd,
niti beograd - europski bangkok
ne osporavam niti tvrdim da je lose, ali mislim da nema bas preteranog smisla osim ako oni ne grade (a ne pozajmljuju nam pare da bi mi digli jednu zgradu i osvojili opet izbore) i da je ta zgrada opet shopping centar.
majku ti jebem koje cifre :pljuje:
Korisnikov avatar
By Blady
Saradnja Vučića i Muhameda el Abara je prevara veka: Pogledajte kako je opljačkao druge zemlje! FOTO

Lažne građevine Muhameda el Abara nicale su po svetu kao pečurke - a nijedna nije ni započeta. Zbog njega su mnogi završili u zatvoru, između ostalih i ministar policije Indije. Pogledajte sve lažne projekte ovog čoveka.
Investitor Muhamed el Abar, investitor "Beograda na vodi", poznat je celom svetu po svojim prevarama!

Mediji već mesecima prenose grandiozne ideje o ovom projektu i veličaju investitora Muhameda el Abara.

Tako je premijer Srbije rekao da zemljište na kojem će biti izgrađen Beograd na vodi neće menjati vlasnika, već da će biti dat u zakup na određeni broj godina, a investitor tog projekta Muhamed Alabar rekao je da će projekat biti realizovan u saradnji sa domaćim arhitektama.

Vučić je rekao da će Beograd uložiti u rašćišćavanje prostora Savskog amfiteatra oko 200 miliona evra, a možda i manje.

Još je zanimljivije što "investitor" istu ploču vrti svuda. Ovo je najavljivano u Srbiji:

Premijer je rekao da će arapski investuitior uložiti više od tri milijarde, a možda, čak, i četiri milijarde evra i da će u skladu sa investicijom biti podeljen i profit.

Upitan da prokomentariše pad akcije kompanije Arabtek iz Dubajia za 50 odsto, Vučić je rekao da je vrednost te kompanije, čak, umanjena. On je, naime, objasnio da je njena vrednost i dalje viša od deset konsolidovanih budžeta Srbije.

A istu priču je prodavao u Kurdistanu! Ovo je projekat "Erbil", čiji je početak gradnje Muhamed el Abar najavio za 2013. godinu, pritom obećavši i 35.000 radnih mesta!
Ovako su premijer Kurdistana i Muhamed el Abar gledali maketu njihovog grandioznog projekta:

A danas je od silnih investicija ostao samo bilbord usred pustinje:

Njihova maketa:

Od svega je ostalo samo ovo - stari salon automobila pretvoren u sedište Al Abarove kompanije:

Ovo su obećanja data kurdistanskom narodu

I to nije sve, ovaj "investitor" je uspeo da "zavrne" i Pakistan. Naime, kako piše "Arabianbusiness.com", Muhamed el Abar, u Karačiju je obećana gradnja projekta "Crescent Bay" za jul 2008. godine, i to je bio samo deo njegovih milionskih "ulaganja" u ovu zemlju.

Naime, investitori su prestali da plaćaju rate za svoja zemljišta, pa je Muhamed pokušao da prekine gradnju, u čemu ga je sprečila vlada Pakistana, i tvrdi da nije odustao od gradnje, već je samo odložio projekat zbog finansijske krize, te da će uskoro početi sa izgradnjom.

To opet nije sve - u Indiji je, prema pisanju tamnošnjeg "IndiaTimes"-a, 2011. godine optužen zbog kriminalnog udruživanja, prevare i falsifikata. Kako piše "track2realty.com" vlada Amarindera Singhua Indiji je znala da je gradnja "Commonwealth Games" u gradu Mohali (Pandžab) nelegalna i lažna, ali nisu smeli da reaguju jer je Muhamed imao čvrste veze sa svim političkim moćnicima. Na konto toga je i prevario 560 kupaca stanova a vlasnicima zemlje nije dao ni dinar još od 2006. godine. Ministar unutrašnjih poslova indijske države Andhra Pradesh uhapšen je zbog saradnje sa ovim prevarantom!

Da li ista sudbina čeka i Srbiju?

izvor http://www.dnevno.rs/vesti/131139-sarad ... -foto.html" target="_blank
Korisnikov avatar
By blenta
pa to ti je to -
beograd-pendzab-karaci
azijski model ^^
Korisnikov avatar
By *deni*
Bole me dupe za Beograd na vodi. Ja volim specijalitete na maslinovom ulju, a da sam u Beogradu, sebi bih mogao da priuštim samo tu vodu, koja se toliko visoko ceni, a ne znam zašto.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2643191#p2643191]barni napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2643183#p2643183]Zvonki napisao:[/url]Zlatna Ptica je u pravu Beograd jeste na hlebu i vodi a ti sto si navikao da ti mazu oci sarenim lazama pored ocigledne istine to je vec tvoja stvar i kupicu patike one koje su jeftinije jer meni je mala plata i nemam para za luksuze kao sto su trzni centrovi i mekdonaldsi,tako da projekat Bograd na vodi nece pomoci situaciju nezaposlenih u beogradu,nepismenost ljudi,skolstvo i ostalo,moze samo da zamaze oci.
I jos nesto to sto je uspeo projekat u ostalim zemljama koje si naveo,super i super ce biti i ovde ako uspe,ali postoje problemi ovde koje ne mozemo da gurnemo pod tepih,izvini ali sma eto svestan okruzenja u kome zivim...
zlatna ptica ide u srednju skolu i to je procitala negde na internetu i prenela ovde(nije mi namera da podcenjujem nekoga ali tako je)

Zvonki i sam si rekao da nikada nisi presao granicu Srbije(nije mi namera da podcenjujem nekoga ali tako je).

ovde postoji problem kolektivne svesti celog drustva koja je unakazena
zalivamo tu svest i urusavamo se i dalje, nepismenost i nije problem u Srbiji.
Mi smo postali destruktivno drustvo, nama neprijatelj ni ne treba sami sebi smo najveci neprijatelji.
Drustvo kakvo smo mi moze se menjati samo silom.
Ono kad neko pada u komu od soka moras mu lupati samare da ostane budan.

Barni koji si ti nemac pojma.
Korisnikov avatar
By Dirrty
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2643174#p2643174]ZlatnaPtica napisao:[/url]Beograd na vodi, Srbija na hlebu i vodi.
Ovo.

I ček, završili renoviranje zgrade koja će biti porušena u projektu koji je predstavljen na otvaranju iste?

Beograd jedini opstaje donekle u ovoj bedi, ali kad proguta poslednje trzaje ekonomske aktivnosti zemlje, ode sve u kurac. Samo je pitanje trenutka.

Pola novih objekata na Nbg-u stoji prazno, što poslovni što stambeni. I povrh toga se gradi još tona. Za koga, ne računajući perače novca koji ulažu u te projekte?!
Korisnikov avatar
By *deni*
Ma samo još i ti fališ tako mator, pa da Beograd bude skroz na tankoj supi, a ne na vodi. Pih. :njuska:
Korisnikov avatar
By nsc
:crkla: Imas problema sa svojim godinama pa ih projektujes na druge?

Slobodna devojka bi se trebala uzdici iznad toga

Ah taj polusvet iz provincije :zakljucano:
Korisnikov avatar
By RetributioN
Zaista ne bi trebalo da prozivaš ''polusvet iz provincije'' gramatički neispravnim rečenicama. :bye:
By Sixto
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2648873#p2648873]Dirrty napisao:[/url]
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2643174#p2643174]ZlatnaPtica napisao:[/url]Beograd na vodi, Srbija na hlebu i vodi.
Ovo.

I ček, završili renoviranje zgrade koja će biti porušena u projektu koji je predstavljen na otvaranju iste?

Beograd jedini opstaje donekle u ovoj bedi, ali kad proguta poslednje trzaje ekonomske aktivnosti zemlje, ode sve u kurac. Samo je pitanje trenutka.

Pola novih objekata na Nbg-u stoji prazno, što poslovni što stambeni. I povrh toga se gradi još tona. Za koga, ne računajući perače novca koji ulažu u te projekte?!
Iz nekog meni nepoznatog razloga neki ljudi koji rade u tom nekom visokom menadzmentu mi rekose da poslovnog prostora opremljenog po zapadnim standardima sa dobrim uslovima i odlicnim odrzavanjem u Beogradu ima prilicno malo. I kada dolaze kompanije koje misle da posluju ovde, ne da kazem da imaju problem sa prostorom, ali prave kompromis po pitanju standarda poslovnog prostora.

Koliko to ima veze s realnoscu ne znam.
Korisnikov avatar
By nsc
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2649007#p2649007]RetributioN napisao:[/url]Zaista ne bi trebalo da prozivaš ''polusvet iz provincije'' gramatički neispravnim rečenicama. :bye:
Slobodno ispravi svaku moju gramaticki neispravnu recenicu
Siguran si da Slobodna devojka bi se trebalo uzdici iznad toga? Ne bih rekao
Izvini sto si se osetio pogodjenim, nisam ni tebe ni druge mislio da vredjam, samo sam odgovorio na, po meni, nepotrebnu prozivku
Korisnikov avatar
By Dirrty
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2649009#p2649009]Sixto napisao:[/url]
Iz nekog meni nepoznatog razloga neki ljudi koji rade u tom nekom visokom menadzmentu mi rekose da poslovnog prostora opremljenog po zapadnim standardima sa dobrim uslovima i odlicnim odrzavanjem u Beogradu ima prilicno malo. I kada dolaze kompanije koje misle da posluju ovde, ne da kazem da imaju problem sa prostorom, ali prave kompromis po pitanju standarda poslovnog prostora.

Koliko to ima veze s realnoscu ne znam.
Vrlo moguće da je ŠLJ standarda i da je to jedan od glavnih razloga za prazne poslovne objekte širom grada... mada se ne uzdam u to da ima nešto previše potražnje, osim ovih call centara za zapadno tržište što niču poslednjih godinu, dve.

Uglavnom, ne vidim poentu ovog projekta. Bilo bi lepo da postoje uslovi i standard za tako nešto, ali šminkati centar Beograda dok sve ostalo prsava je apsurdno.
Korisnikov avatar
By antibiotic
Pa savski amfiteatar bas i nije centar Beograda,
dok je sminkanje centra Beograda pozeljno i potrebno.
Restauracije i rekonstrikcije starih zgrada, recimo, onda regulisanje saobracaja, parking prostora, obnova kolovoza i ivicnjaka + dodavanje posebnih, kreativnih detalja kako sve ne bi izgledalo previse sterilno.

Ako se nastavi ovim trendom kao u slucaju zgrade beogradske zadruge Beograd bi mogao da postane lepsi grad.

pre i posle:

Slika
Slika

ovakve stvari su mi bitnije nego izgradnja novih blokova betona i stakla.
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
Što mi se povraća od ovakve demonstracije sile. Ima li policija pravo tek tako nekoga ko mirno stoji/šeta da gura i sklanja? I to tako selektivno, slučajni prolaznici (?) se opušteno šetkaju i njih puštaju, a ove sklanjaju. Koji kurac bre. Fuj.

Inače se opet dešava svašta oko BNV, pa eto da bumpujem temu.

By Sixto
Uvek su mi bili fantasticni vlasnici nekretnina u centru Novog Sada i Beograda koji ispale recenicu "da grad sredi fasade"... prdis u svojoj nekretnini u strogom centru grada i jos da ti neko drugi popravlja fasadu. Onda bi mogli i ovi sa Altine da stanu u red ispred gradske skupstine...
Korisnikov avatar
By Blady
Mirjana Ristić
4 hrs · Belgrade · Edited ·
NAKON PROČITANOG PREVODA UGOVORA O PROJEKTU "BEOGRAD NA VODI", SA PONOSOM IZJAVLJUJEM DA JE OVO JE PRVI PUT U ISTORIJI DA R. SRBIJA SAMA SEBI BUDE STRANI INVESTITOR

Na sveobuhvatno dešavanje oko Ugovora i kamena temeljca za Beograd na vodi, dodala bih samo da pored poklonjenog zemljišta koje svi pominju, obaveza R Srbije je da na celom tom zemljištu o svom trošku uvede infrastrukturu ( o svom trošku, ko nije pročitao!) i to najkasnije do tamo nekog datuma 2019.

Obaveza strateškog partnera je da unese 150 miliona evra kapitala kao i da obezbedi zajam sa kamatom članu društva u visini od 150 miliona evra.

Da bi i ovo bilo jasnije, Arapi treba da daju 150 miliona evra i to je sve što oni "investiraju", ali ne u Srbiju, već u svoje privredno društvo u kojem imaju 68% udela. Ovih drugih 150 miliona će Arapi da obezbede kao zajama R Srbiji i to :

40 miliona evra na ime pravnog i fizičkog raščišćavanja i
90 miliona evra za finansiranje troškova uvođenja infrakstrukture neophonde za realizaciju projekta.
( tačka 11.1. Ugovora )

Inače ceo taj član 11. se zove "dodatno finansiranje od strane strateškog partnera". Oni "dodatno finansiraju"i to tako što će dobiti kamatu na zajam koji su dali R Srbiji da bi realizovala svoju obavezu iz ugovora.

Takođe, ostalo finansiranje ovog spektakularnog projekta će se vršiti "pozajmljivanjem" i uzimanjem kredita. U ugovoru piše da strateški partner može da uzima kredit kod banaka, a da kao sredstvo obezbeđenja može da da ovu zemlju što mu je "data u zakup na 99 godina bez naknade".

Pojašnjenje:

R Srbija je sa Arapima zaključila ugovor po kojem su osnovali privredno društvo ( doo) u kojem :

1.Arapi sa svojim 150 miliona evra imaju 68%

a

2. R Srbija sa zemljištem koje daje bez naknade, 130 miliona
( pozajmljenih )evra uloženih za raščišćavanje ( pravno i fizički) kao i za izradu neophodne infrakstruture +moguće hipoteke na zemljištu 32 %

Premijer i gradonačelnik kažu da nas ovo ništa ne košta, da ćemo ovim projektom zaposliti 20 000 ljudi koji treba da rade na izgradnji projekta, a da ćemo na kraju izgradnje dobiti 32% od profita.

Ni jedna od ovih tvrdnji nije tačna.

Iz onoga što sam gore napisala, a što sve piše u ugovoru, ja ništa ne logiciram, nas ovaj projekat košta već sad mnogo više nego Arape a do 2019.ćemo biti u ogromnim dugovima, ako ovaj projekat zaživi.

Sa druge strane Arapi kad potroše tih svojih 150 miliona, moraće nekako dalje da finansiraju ovaj projekat.U skladu sa tačkom 10.2.1 Ugovora dalje finansiranje se obavlja prodajom izgrađenih stanova i zaduživanjem kod banaka ( sa hipotekom na zemljištu). To znači da će i naših 32% od prodaje stanova ući u to dodatno finasiranje, a ako ne bude dovoljno para, uzeće se kredit sa hipotekom. Ne treba posebno da objašnjavam šta se dešava ako se kredit ne vrati.

To dalje znači da nas ovaj projekat i te kako košta ( 130 pozajmljenih miliona + zemljište ) ( a Arape košta samo 150 miliona). Da ponovim, udeli su 68% i 32 %

Takođe, ni jedna odredba ugovora ne obavezuje da se za izgradnju projekta angažuju srpske firme. Naprotiv, strateški partner kao većinski vlasnik ima punu slobodu da izabere ko će projekat realizovati.

Na kraju, odnosno za 20 godina, ako smo sve kredite otplatili i ako nam neka banka nije aktivirala hipoteku i uzela tu zemlju što smo kao dali u zakup, možda se i ostvari neki profit, a možda ga uopšte ne bude ni bilo u poslovnim knjigama. To sad niko ne zna niti može da zna.

Dragi svi, ne treba biti pravnik da bi se izveo zaključak da ovo uopšte nije dobar ugovor, i da nam Arapi nisu nikakvi investitori niti strateški partner. već smo mi njima INVESTITORI. Ovaj fascinantni poduhvat na koji je premijer posebno ponosan jeste ostvarenje sna, al čijeg?. Zamisli da ti neko obezbedi zemlju za građanje za dž,na ekskluzivnoj lokaciji, uzme od tebe zajam sa kamatom, uvede infrastrukturu i da ti dozvolu da tu zemlju staviš pod hipoteku, a za uzvrtat očekuje da će možda za 20 godina dobiti 32% od neke potencijalne zarade.

A to sve piše u prevodu ugovora, ko zna kakva je tek "riznica" originalni ugovor.
Korisnikov avatar
By zozefin st
meni se ne svidja projekaty
to mi je tako jebeno bizarno, da grade tako nesto
a na pancevackom mostu ima tolikih rupa da ti odvali tocak ako ih ne zaobidjes na vreme........
Korisnikov avatar
By emo_haos_
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2727481#p2727481]ZlatnaPtica napisao:[/url]Što mi se povraća od ovakve demonstracije sile. Ima li policija pravo tek tako nekoga ko mirno stoji/šeta da gura i sklanja? I to tako selektivno, slučajni prolaznici (?) se opušteno šetkaju i njih puštaju, a ove sklanjaju. Koji kurac bre. Fuj.

Inače se opet dešava svašta oko BNV, pa eto da bumpujem temu.

ovo odvratno liči na devedesete :((((((((((

"osećam da će vam pasti stalak"

povraća mi se. a u vestima pretučene 4 lezbejke. povraća mi se.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!