[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2590853#p2590853]scout_finch napisao:[/url]srbi sigurno nisu izmislili nacionalizam, ali da su homofobi, ksenofobi, rasisti to sve stoji. i ima nas dosta takvih. ja se ponekad iznenadim do koje mere posebno mladi ljudi pokazuju netoleranciju prema svemu sto se razlikuje od njih samih. i to su od nekog naucili, jer niko se ne radja da po difoltu mrzi cigane/hrvate/pedere. drustvo nam je u kurcu zbog toga, i ne znam kako to moze da se promeni. pa pogledaj samo reakcije mladih na putinove zakone o homoseksualcima, i proteste protiv roma na koje niko ne reaguje. ja stvarno ne vidim resenje za to, posebno jer ne postoji volja starijeg stanovnistva.
to da je hrvatski nacionalizam samo odraz srpskog, to je potpuno neosnovana i neozviljna tvrdnja. neki hrvati su bili sasvim dobre ustase i pre '91.
srbija ima svojih problema i stvarno ne bi trebalo da se toliko paznje posvecuje simunicu i tome sto je on glupavi nacista. who gives a shit. bitno da u srbiji cvetaju ljubicice po pitanju ljudskih prava. i pun mi je krc popova koji savetuju drzavni vrh kako da vode drzavu i sta je bitno a sta ne i sta je normalno a sta nije.
i normalno je da ce neko ko je gej da se zalaze za gej prava, sto ne znaci da je nezainteresovan za bilo sta drugo. i da, nasi fakulteti, posebno filozofski i pravni su puni "kosovo je srbija" profesora, i treba biti jako ideoloski nepokolebljiv da bi ostao normalan covek posle studiranja na istim. cista indoktrinacija.
Da.
i, sve to što si dosta dobro opisala tj. homofobiju, ksenofobiju, rasizam.... kod naročito mlađih generacija među Srbima je tipičan deo baštine upravo zna se kojih i kakvih političko-ideoloških praksi koje su s samog kraja osamdesetih te preko celih devedesetih bile zavladale dominirajućom političkom misli nad Srbima. u takvom zloduhu su odgajane i učene te mlade generacije zato su i takvi.
i to u takvim gadnim stanjima stvari je manje-više isto u bilo kojoj naciji, etnicitetu, rasi, religiji.... na svetu, čak i u Izraelu gde se stereotip nacionalizam+homofobija poljuljao (jer, s obzirom na česti nacionalizam među Izraelcima, tamošnji gejevi su nešto manje homofobično tretirani u tamošnjem društvu), biva i dalje prečesto da zajedno opet idu nacionalizam i homofobija u paketu.
ovo su sve dakle pitanja i problemi celog čovečanstva na ovoj planeti, no, svakako da ćemo mi gejevi s prostora zemalja exYu prioritet u borbi s ovim problemima imati u pogledu zemalja exYu, ne tražeći kao isprike ni opravdanja za samo sleganje ramenima i ne raditi ništa protiv takvog stanja stvari to što slične, iste ili možda i gore homofobije imaju i ostale nacije i društva na svetu!