Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Staznam, bilo je to vreme koje od mojih roditelja napravilo neprilagodjene persone koje tesko razumeju tokove danasnjice.
Uvek cekas da ti neko nesto dozvoli.
Uvek se brines sta ce ko reci o tebi.
Ako radis negde, podrazumeva se da ces tu docekati penziju.
Prezires posao, ali ga ne menjas. Vidi gore.
Kako to da poslodavac ne placa doprinose i zdravstveno?
Kako to da se radnici prijavljuju na minimalac?
Kako gazda sme da vredja zaposlene?
Zasto se ostaje tako dugo u prekovremenom?
Zasto ne daju godisnji?

Etc etc.

Ja se, manje-vise slabo secam SFRJ. Secam se odlicnih crtanih filmova. Bukvara sa slikom Tita. Secam se da su me vodali svuda, na more, i na ohridsko jezero, pa onda pred zimu i na Kopaonik. Kras prodavnice koje i dalje mirisu isto, samo ih nema u Novom Sadu.
By Sixto
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2767004#p2767004]Wilhelmina napisao:[/url]Staznam, bilo je to vreme koje od mojih roditelja napravilo neprilagodjene persone koje tesko razumeju tokove danasnjice.
Uvek cekas da ti neko nesto dozvoli.
Uvek se brines sta ce ko reci o tebi.
Ako radis negde, podrazumeva se da ces tu docekati penziju.
Prezires posao, ali ga ne menjas. Vidi gore.
Kako to da poslodavac ne placa doprinose i zdravstveno?
Kako to da se radnici prijavljuju na minimalac?
Kako gazda sme da vredja zaposlene?
Zasto se ostaje tako dugo u prekovremenom?
Zasto ne daju godisnji?

Etc etc.

Ja se, manje-vise slabo secam SFRJ. Secam se odlicnih crtanih filmova. Bukvara sa slikom Tita. Secam se da su me vodali svuda, na more, i na ohridsko jezero, pa onda pred zimu i na Kopaonik. Kras prodavnice koje i dalje mirisu isto, samo ih nema u Novom Sadu.
Divan post...

S ocem ni ne pokusavam jer smo rogovi u vreci, ali nekako s majkom pokusavam napraviti nesto, medjutim ovo je njen opis do tancina. Uvek i zauvek ce ostati Jugoslovenka.
Korisnikov avatar
By antibiotic
Jugoslaviju ne vidim kao nostalgiju, vec kao realnost, kako u vreme postojanja, tako i danas, pogotovu u sveevropskom i globalnom kontekstu. Mozda je nama koji zivimo van Jugoslavije ta jugoslovenska realnost upecatljivija, jer ne postoji nacionalna izolovanost (unutar nacionalne drzave sa svim svojim unutrasnjim trulim odnosima) i na nas, spolja, gledaju kao na jedno, cak i (pogotovu!) kada smo u medjunacionalnom konflikutu, sto rece gore "rogovi u vreci".

Ja bas ne gotivim jugonostalgicare, jer tom svojom nostalgijom prakticno pristaju na nepostojanje Jugoslavije danas, sem u secanjima. Jugonostalgija je nista drugo do nostalgija za vremenom bezbrizbosti (detinjstva, mladosti), i to skoro da nema nikakvu politicku notu, tako da su za nacionaliste bezopasni, mozda cak pozeljni.

Danas reci da Jugoslavija postoji, ili samo reci "Jugoslavija", umesto "Regija", "Zapadni Balkan", "Bivsa (Ex) Jugoslavija", "ovi prostori"... je nesto najradakalnije sto u politickom smislu moze da se izgovori.

Realnost danas je, u zizekovskom smislu, negacija ili ono sto fali, kao kafa bez secera.
Korisnikov avatar
By Dark Walker

JK protiv predrasuda, ljudske gluposti i političkog kiča! Nachas!
Korisnikov avatar
By antibiotic
kakav to yu realnes sluzis ovim nasumicnim postovima?
Korisnikov avatar
By Dark Walker
Pokušavam da dočaram tu kulturološku povezanost koja je vladala u Jugoslaviji.
Kultura i povezanost nisu isključivali opuštenost. :lija:
Korisnikov avatar
By antibiotic
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2767239#p2767239]Dark Walker napisao:[/url]Pokušavam da dočaram tu kulturološku povezanost koja je vladala u Jugoslaviji.
Kultura i povezanost nisu isključivali opuštenost. :lija:
Ponekad razmisljam, pa to ispadne kao neka svojvrsna igra, ko bi od danasnjih muzickih zvezda u nekom idealnom smislu i po kvalitetu bio popularan u Jugoslaviji da je jedna drzava, a ko ne bas.

np. Ceca ne bi bila "majka" vec prosecna narodnjacka pevacica
Natasa Bekvalac bi bila uspesnija od Cece bez obzira sto je losija pevacica,
Severinu je takodje uzdigao nacionalizam, tako da bi i ona bila prosecna, ili barem ne bi pevala cajke.
Zeljko Joksimovic bi ostao ljakse, ali bi vise ljudi to shvatalo.
i dalje bi se slusala narodnjacka muzika, ali bi bili B kategorija koja ne donosi nista novo i uzbudljivo.
Jugoslavija bi imala barem dva svetska muzicka fenomena, koja u ovoj dimenziji nisu ni rodjena.
Synth pop bi bio muzicki mainstream, ne rokeri
od 1990 do 2016 jugoslavija bi imala u svakoj deceniji barem po jednog pobednika na eurosongu
Korisnikov avatar
By Dark Walker
Ceca bi bila psihološkinja ili bi se bavila politikom.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!