Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By *deni*
Svaki dan pročitam negde to '' Nema dalje, kraj ! '' iznova i iznova, što je apsurdno. Ako nema dalje i ako je kraj, to bi se onda reklo jednom i nikad više, a ne svaki dan više puta. Ali dobro, šalu na stranu, taj elitizam na koji se, iz želje da se predstavimo kao dobri, širokogrudi i plemeniti ljudi, žalimo i osuđujemo ga, prisutan je kao nužnost u svakodnevnim nam životima. Svi se praktično krećemo i živimo u krugu neke naše elite, ili neelite i nije da nas nešto zabole za zdravlje onih koji su van tog našeg kruga.
Svi će osuditi diskriminaciju nad Romima, ali ko se od vas angažova, zaputio u neku Cigan malu sa namerom da upozna nekog Ciganina duševno i krene sa njim da se druži i intimizira ? Retko ko, verujem i niko. To što se grozimo nad diskriminacijom i šiljemo komentare u tom tonu preko FejZbuGa i drugih društvenih mreža ne znači baš da smo plemeniti, istinski čovekoljupci i vajni humanisti, već samo da, eto, načelno iskazujemo stav da smo protiv toga, iako nas istinski zabole kurac.
Svaki nastup sličan ovom što je svojim studentima priredila ova profesorka nastao je iz nekakve ogorčenosti, osećaja uskraćenosti za nešto, jer niti ta lucprda što je držala govor ima realnog dodira sa tim pevaljkama koje toliko mrzi, niti bi trebalo njima da se bavi, već joj je dupe zinulo za većim društvenim priznanjem, platom, znamenjima, pirenjem u pizdurinu i slično. Možda bi htela da u terminu Grand parade na Pinku ona drži naučne govore i da plebs netremice gleda i sluša to što ona priča 24 časa na dan. Nije ona jedina pametnjakovićka koja bi htela ovom narodu da brani zabavu i lake sadržaje, gole sise i miniće, a da mu nametne svoju viziju života i ponašanja. Nagledali smo se takvih onoliko i natrpeli ih se, ali uvek se iz nekog kabineta pojavi neka nova usijana glava žedna slave, para, ali i krvi i osvete zbog nekih svojih frustracija, osujećenja, neostvarenih ambicija itd.
Korisnikov avatar
By Blady
Pa deni ne mora sve da bude bukvalno..
e deni, bukvalisto !
By Speculum Columbae
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2557721#p2557721]*deni* napisao:[/url]Svaki dan pročitam negde to '' Nema dalje, kraj ! '' iznova i iznova, što je apsurdno. Ako nema dalje i ako je kraj, to bi se onda reklo jednom i nikad više, a ne svaki dan više puta. Ali dobro, šalu na stranu, taj elitizam na koji se, iz želje da se predstavimo kao dobri, širokogrudi i plemeniti ljudi, žalimo i osuđujemo ga, prisutan je kao nužnost u svakodnevnim nam životima. Svi se praktično krećemo i živimo u krugu neke naše elite, ili neelite i nije da nas nešto zabole za zdravlje onih koji su van tog našeg kruga.
Svi će osuditi diskriminaciju nad Romima, ali ko se od vas angažova, zaputio u neku Cigan malu sa namerom da upozna nekog Ciganina duševno i krene sa njim da se druži i intimizira ? Retko ko, verujem i niko. To što se grozimo nad diskriminacijom i šiljemo komentare u tom tonu preko FejZbuGa i drugih društvenih mreža ne znači baš da smo plemeniti, istinski čovekoljupci i vajni humanisti, već samo da, eto, načelno iskazujemo stav da smo protiv toga, iako nas istinski zabole kurac.
deni, ti si pametan i iskusan čovek, je l bi mogao da mi objasniš jednu stvar koju ne mogu da zaključim iz tvog posta: zašto je loše verovati u neke više ciljeve, čak i onda kada ne možemo da ih postignemo i slično, zašto to što ne možemo uvek da ispratimo sopstvene etičke kriterijume loša stvar/boljenje kurca/elitizam/štagod?
Korisnikov avatar
By *deni*
Zato što je svet jedno vrlo nezgodno mesto za život, nesrećno, tužno, puno neprekidnog stradanja i nepravdi. I što se više javno priča o ljudskim vrednostima, vrednosti ljudskog života, višim ciljevima, humanizmu, socijalnoj pravdi, demokratiji, u praksi je situacija po pitanju tih istih vrednosti sve gora.
Evo jednog svežeg primera iz domaće prakse:
http://www.kurir-info.rs/otac-pregazeno ... nak-886045" target="_blank

Kazna je blaža jer otac nije dolazio na suđenje

Predsednica sudskog veća Svetlana Tomić Jokić pokušala je da obrazloži blažu kaznu time što „Vujačić nije osuđivan“ i da su mu olakšavajuće okolnosti godine života i izraženo kajanje.
- Osim toga, otac dečaka nije iskazao zainteresovanost, nije se nijednom pojavio u sudu i nije ispostavio imovinsko-pravni zahtev - rekla je sudija Svetlana Tomić Jokić.

http://www.magazin-tabloid.com/casopis/ ... =236&cl=08" target="_blank
Koja su vaša mišljenja o ovom govoru?

Sa jedne strane mi se dopao zato sto govori o realnom polozaju profesora u Srbiji...sa druge strane ne...previse arogancije na jednom mestu

Da li zaista svako može da bude učitelj?
Naravno da ne...i ne treba svako da bude...tu se u potpunosti slazem sa njom...

Da li je to najbitnije zanimanje?

Jako bitno da...najbitnije ne....Lekar npr je po mom misljenju mnogo mnogo bitnije zanimanje

Koliko je profesura, pa još srpskog, pa još književnosti bitna?

Kao sto rekoh...jako bitna...ali ne najbitnija

Da li sve te folk pevačice zaista toliko smetaju (meščini da ne)?

Pa moze se reci zato sto pismenost nije jaca strana u takvoj muzici
"cekam te kod kolima"
Korisnikov avatar
By Mage
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2557730#p2557730]*deni* napisao:[/url]Zato što je svet jedno vrlo nezgodno mesto za život, nesrećno, tužno, puno neprekidnog stradanja i nepravdi. I što se više javno priča o ljudskim vrednostima, vrednosti ljudskog života, višim ciljevima, humanizmu, socijalnoj pravdi, demokratiji, u praksi je situacija po pitanju tih istih vrednosti sve gora.
Pa nisam bas siguran da je gore... Mislim, slazem se sa tobom da svet jeste jedno surovo i mucno mesto, ali slazem se i sa Danteom da pricanje o pravednijim i ravnopravnijim drustvima ne izaziva de facto srljanje u sve veci uzas i bedu. Istina je, mozda nece pomoci puno, ali zaista sumnjam da ce odmoci. Mislim da, koliko god ovaj svet bio u stanju raspada sada, da je bilo jos gore u proslosti: u sistemima i drustvima koja su bila daleko okrutnija i gde se nije znalo ni za koncept vrednosti ljudskog zivota... a kamo li neceg viseg. Neki bi mozda poredili robovlasnistvo sa kapitalizmom i rekli da je to sustinski ista stvar... aha, kako da ne!

Cak sta vise, mislim da je pozitivna pojava to sto ljudi pocinju da shvataju u kakvom sjebanom svetu zivimo, i koliko smo mi sami sjebani. Svesnost o necemu je prvi katalizator promene. A promena je spora, to niko ne osporava, ali nije da se ne desava.
profesorka je kivna sto ne moze da naplati svoj rad pa bi da podigne ustanak protiv onih koji umeju.
profesorka je trebala nesto drugo studirati ako je zelela da zivi kao biznismen

ceo govor je sramotan za nauku

da dodam jos to da je Tesla umro a iza sebe nije ostavio ni jedan dolar niti ikakvu imovinu, samo svoj rad.

to je naucnik ostali su nesto drugo, poput profesorke

govor je samo dokaz da je i unutar te akadamske elite sunovrat

nedavno sam bas pisao kako je posve normalno danas da nazivamo dobrog lekara onoga koji uzima pola miliona dolara da ti ugradi
srce koje si dobio dzaba od nekoga..
Korisnikov avatar
By *deni*
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2557879#p2557879]Mage napisao:[/url]...ali slazem se i sa Danteom da pricanje o pravednijim i ravnopravnijim drustvima ne izaziva de facto srljanje u sve veci uzas i bedu.
Pa ja i ne tvrdim da pričanje o pravednijim i ravnopravnijim društvima izaziva de facto srljanje u sve veći užas i bedu. Ta izjava baš i nema smisla, jer priča kao takva ne može sama po sebi da izazove bilo kakvu fizičku reakciju u spoljnom svetu, sve dok se priče ne pretoče u dela.
Ja kažem i tvrdim da se priča jedno, a da se radi nešto sasvim drugo, suprotno od onoga što se priča.
E to izaziva u ovom našem slučaju de facto srljanje u sve veći užas i bedu.
Kod nas je široko rasprostranjena praksa da se misli jedno, priča drugo, a radi nešto sasvim treće.
By Speculum Columbae
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2557891#p2557891]*deni* napisao:[/url]Pa ja i ne tvrdim da pričanje o pravednijim i ravnopravnijim društvima izaziva de facto srljanje u sve veći užas i bedu.
Ja kažem i tvrdim da se priča jedno, a da se radi nešto sasvim drugo, suprotno od onoga što se priča.
E to izaziva de facto srljanje u sve veći užas i bedu.
Kad se misli jedno, priča drugo, a radi nešto sasvim treće, što je široko rasprostranjena praksa.
Da, to jeste istina.
A misliš li da ima neko rešenje za to? Ili makar savet, sugestija?
Korisnikov avatar
By *deni*
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2557892#p2557892]Jheronim van Aken napisao:[/url]
A misliš li da ima neko rešenje za to? Ili makar savet, sugestija?
Imam. Govnjivu motku za lakše, a giljotinu za teže slučajeve. Ozbiljan sam.
Posebno bi giljotina bila rabljena, dugo nije i to bez ikakvog razloga, iako su mnogo rafiniranija i kulturnija društva od našeg nju i izmislila zbog nasušne potrebe da postoji i da se široko koristi. :giljotina:
A ne da se jalovo pune zatvori i dele dijamantske zatvorske nanogice okorelim zlikovcima i bitangama, kao što se kod nas dešava.
Dobro, da, ja sam danas rekao već da sam uvek za revolucije (neka su i nasilne), ali koja je alternativa, tj. šta da postignemo: u smislu, okej, neka lete glave, ali radi čega? Imamo li neko rešenje koje će biti funkcionalno na duže staze.
Obezglavimo one koji idu u zatvore, ili dobijaju dijamantske narukvice, a ne vidim kako to znači da se novi takvi (samo još spretniji za zlodelo i prevaru) neće pojaviti i obesmisliti takav novi sistem giljotina.
Mislim da je relativno lako pogubiti (najveće) zločince, ali možda ima i neko drugo rešenje. I slično: možemo da javno posramimo takvom motkom zlikovce, ali koja je poenta kada oni ne shvataju zašto su loše učinili (i ne mogu da shvate, jer da shvataju ne bi to radili).
Pitanje je kako ljude poučiti?
Ne znam da li sam dovoljno jasno formulisao.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2557890#p2557890]barni napisao:[/url]
nedavno sam bas pisao kako je posve normalno danas da nazivamo dobrog lekara onoga koji uzima pola miliona dolara da ti ugradi
srce koje si dobio dzaba od nekoga..
E, to su kandidati za susret sa giljotinom. Automatski i bezuslovno. Isto kao i potkupljive i korumpirane sudije, lažni humanitarci i ostali koji na razne načine utiču na ljudske živote, a spremni su da ih žrtvuju za šaku brašna za svoju guzicu.
Sudija, koji sa visine svog autoriteta sudi i presuđuje nekome za neko nedelo, a sam nekažnjeno vrši i gnusnija dela od onih za koje drugima sudi, zaslužuje smrtnu kaznu. :yes:
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2557896#p2557896]Jheronim van Aken napisao:[/url]Dobro, da, ja sam danas rekao već da sam uvek za revolucije (neka su i nasilne), ali koja je alternativa, tj. šta da postignemo: u smislu, okej, neka lete glave, ali radi čega? Imamo li neko rešenje koje će biti funkcionalno na duže staze.
Ne može, ne može bez odsecanja glava, to je bitno i na simboličnom planu, krv dušmana i neprijatelja naroda mora da poteče, moraju se njome oprati nepravde koje su vlasnici tih odsečenih glava za života činili. Mora im se oduzeti pravo na život.
To je jedna katarza, pročišćenje zatrovane krvi, kroz njeno prolivanje. :giljotina:
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2557899#p2557899]*deni* napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2557896#p2557896]Jheronim van Aken napisao:[/url]Dobro, da, ja sam danas rekao već da sam uvek za revolucije (neka su i nasilne), ali koja je alternativa, tj. šta da postignemo: u smislu, okej, neka lete glave, ali radi čega? Imamo li neko rešenje koje će biti funkcionalno na duže staze.
Ne može, ne može bez odsecanja glava, to je bitno i na simboličnom planu, krv dušmana i neprijatelja naroda mora da poteče, moraju se njome oprati nepravde koje su vlasnici tih odsečenih glava za života činili. Mora im se oduzeti pravo na život.
To je jedna katarza, pročišćenje zatrovane krvi, kroz njeno prolivanje. :giljotina:
Da, ali ta vrsta moći nad životom i smrti te stavlja u vrlo čudnu poziciju; šta garantuje da se neće desiti to da se taj osećaj pravde ne otrgne kontroli i da danas stradaju veliki zločinci, a sutra neko ko nije kriv? To me podseća na ono kada ljudi treba da kazne nekoga ko je učinio silno zverstvo, ali se svede na to da oni prosto počnu da uživaju na morbidniji način u kažnjavanju i postanu gori i krvoločniji od tog koga treba kazniti (a to se dešava prilično često). Žeđ za krvlju se samo pojačava, dok se sama ne otme kontroli.

Okej, životinje smo, možda besmislene u ovom Kosmosu, ali ne vidim nikakav razlog da i pored toga ne prevaziđemo izvesne životinjske stvari. Uspevali smo pre.
Korisnikov avatar
By *deni*
Giljotina radi i za nju su sve glave iste.
SvakI ko ne ume sebe da obuzda da ne poprimi te nepoželjne i gnusne osobine koje spominješ, Dante, također će da ide da legne na giljotinu. :giljotina:
Korisnikov avatar
By *deni*
Ma, video bi ti kako bi se narod naprasno oplemenio i kako bi se smanjila stopa kriminala i drugog hohštapleraja samo na pretnju giljotinom. Samo njeno predviđanje i ponovno uvođenje u kaznenu politku ( bez upotrebe ) bi smanjilo stopu kriminala bar za 40, ako ne i celih 50 posto. I eto ti pravog puta za opstanak. Pravo je pitanje - dokle ćemo opstati u ovakvim uslovima kakvi su trenutno.
By Speculum Columbae
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2557906#p2557906]*deni* napisao:[/url]Ma, video bi ti kako bi se narod naprasno oplemenio i kako bi se smanjila stopa kriminala i drugog hohštapleraja samo na pretnju giljotinom. Samo njeno predviđanje i ponovno uvođenje u kaznenu politku ( bez upotrebe ) bi smanjilo stopu kriminala bar za 40, ako ne i celih 50 posto. I eto ti pravog puta za opstanak. Pravo je pitanje - dokle ćemo opstati u ovakvim uslovima kakvi su trenutno.
Nećemo opstati nikako.
Ne vidim da je stopa kriminala bila niža u onim društvima koja su funkcionisala na taj način.
Često spominju to da ljudi bolje funkcionišu ako ih udariš po glavi, ali ja to ne mogu da primetim: možda je ograničenje prosto moje.
Korisnikov avatar
By *deni*
Gubiš iz vida da su ta društva bila naviknuta na giljotinu, uopšte na smrtnu kaznu, kao i na telesne kazne. Nama je to ovde nešto daleko i neverovatno, pa bi uvođenje tih kazni u kaznenu politiku izazvalo veliki šok i strah, bar za prvo vreme.
By Speculum Columbae
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2557909#p2557909]*deni* napisao:[/url]Gubiš iz vida da su ta društva bila naviknuta na giljotinu, uopšte na smrtnu kaznu, kao i na telesne kazne. Nama je to ovde nešto daleko i neverovatno, pa bi uvođenje tih kazni u kaznenu politiku izazvalo veliki šok i strah, bar za prvo vreme.
Ne znam da li je prvo vreme dovoljno. Mi Srbi smo u svemu jedan korak napred, dvadeset koraka nazad, pa do Antarktika.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!