Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

deni, samo ti zajebavaj i zajebavaj..........

samo ću se osvrnuti na ovu namernu glumu od strane denike koji misli da je simpa folirati da je plavuša
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2557608#p2557608]*deni* napisao:[/url]
Izvrtanje, spinovanje, tipično za Velu. Nije ti rekao da si bezvredna kretenčina zato što si aplicirao da se osobama koje zapad progoni dodeli Nobelova nagrada, već ti je predočio razloge zbog kojih nisi progonjen od strane zvanične Obamine administracije zbog tvog internet aktivizma protiv sistema.
Evo, sve lepo ima crno na belo :
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2557157#p2557157]Laerem napisao:[/url]
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2557013#p2557013]Vel boy napisao:[/url]toga sam ja itekako svjestan, potpisao sam punim imenom i prezimenom i adresom, a evo me u Obaminom SAD-u, svaku moguću akciju za njihovo ne samo puštanje na miru i oslobađanje već i za dodjeljivanje Nobelove nagrade za mir Manningu! i evo američki sistem me ne proganja niti me je uhitio zbog tog.
Nije te uhitio jer si spektakularno nebitan i jer tvoje potpisivanje neke jebene on-line peticije ne vrijedi ni pišljivog boba, kretenčino smiješna. :lol:
na što sam mu ja rekao nisam samo ja potpisao. više stotina tisuća ako ne i više ljudi (i bitnih i nebitnih) u Americi je imenom i prezimenom i adresom potpisalo isto, pa NIKO od njih nije ni uhićen ni ubijen ni mučen ni prognan!

dakle, nisam ja ni rekao laeremu da mi je rekao što je rekao :awesome: zato što sam "aplicirao da se osobama koje zapad progoni dodeli Nobelova nagrada", već što je njemu, po svemu sudeći, svaka on-line peticija bezvredna pišljivog boba te, posledično, i svako ko ih potpisuje je spektakularno nebitan/na.... kretenčina/o smiješna :cookie: jer, ako, po laeremovoj logici, samo bitne i nekretenske osobe bi završile u zatvoru ili bilo kako drugojačije kažnjeni u npr. Americi zbog potpisivanja peticija "nevrednih pišljivog boba" (kao i inog društvenog aktivizma u cilju puštanja na miru Snowdena te oslobađanja i nagrađivanja Manninga), a tomu nije slučaj, onda su svi koji su "aplicirali da se osobama koje zapad progoni dodeli Nobelova nagrada" (najkraće rečeno) spektakularno nebitni i kretenčine sm(ij)ešne............
a da li je baš to sve tako.........
Korisnikov avatar
By *deni*
Pa sad, ako ćemo ići u najsitnije detalje i analizu, on ti -
nije rekao da si kretenčina bezvredna, već kretenčina smešna
je rekao da nisi uhićen zato što tvoje potpisivanje online peticije ne vredi ni pišljiva boba za one koji bi mogli da te hapse, pa te zbog toga nisu ni uhapsili.
Na šta si sve ti njemu rekao da je on kretenčina nesmešna, tako da ste se tu izjednačili sa uvredama, pa nemaš osnova da se žališ, Vel. :nono:
a gde si ti video da sam ja rekao da je on rekao meni kretenčino bezvredna? :trep:
deni, izgleda da ne možeš precizno popratiti ni te detalje, blamiraš se.

edit: p.s. šta tebe tangira da li se žalim i/ili imam li osnova da se žalim na laerema? tačno koji si ti specifično tu faktor, denika? :lol:
Korisnikov avatar
By *deni*
Pa stvarno ne mogu baš najpreciznije propratiti te detalje, isuviše ih je, malo da je svežije vreme, pa hajde de, ali na ovu toplotu od mene ti je dovoljno i toliko. :vruce:
nakon sto sam se detaljnije informirao o situaciji, s velikom sigurnoscu mogu reci da bih da sam egipcanin sudjelovao u tome da vojska svrgne morsija i muslimansko bratstvo s vlasti.

nadalje, smijesno mi je to furanje moralnog cistunstva u situacijama koje su ocito toliko kompleksne da izmicu blesavim dihotomijama ogranicenih umova. ozbiljnija analiza zasigurno ukljucuje i to koliko je problematicno da vojska svrgne kako-tako demokratski izabranog predsjednika, sto ipak ne bi trebala biti prepreka za djelovanje.

najlakse je uvijek uciniti nista - ili potpisati online peticiju, sto dodje isto. ^^
Slažem se sa svrgavanjem, ali ne vidim trenutno koja je druga opcija; svrgnuti i uništiti mislim da nije cela priča, samo po sebi ne deluje, a čini mi se da im na horizontu slede još "muslimanskija braća" , jer to tako ide.
Što reče neko na temi, najveći gubitnik u ovom slučaju je egipatski narod.
Korisnikov avatar
By Laerem
U jebote, svasta se dogodi dok covjek zaboravi na jedno popodne internet. :D

Ugl. vel boy je smijesna kretencina jer misli da je disident. Ako radis nesto samo zato da bi sam sebe mogao percipirati kao osobu koja nesto radi, a pri tome nista ne mijenjas, onda nisi disident, vec moralni pozer. Disidenti svjesno dovode svoju egzistenciju u pitanje tako sto se potpuno reduciraju na orudje svoje etike - svoj fizički integritet, svoje vlasništvo, svoj osobni život, svoju slobodu. Osnovni uslov da se netko smatra disidentom je da izazove reakciju sistema, jer ako sistem reagira na tebe, to znaci da te shvatio ozbiljno.

Ja nemam nista protiv on-line peticija, to je jedna sasvim benigna razbibriga, ali nemojmo se zavaravati da to ima ikakvog smisla ili da doprinosi icemu. Mislim da veci utjecaj vrše statusi na fejsbuku.

Sto se tice Egipta, ja se ne bi slozio da je narod tu nekakav gubitnik. To je za sada najtrajnija mobilizacija naroda koju ja pamtim. Pravi luzeri smo mi u Europi i Americi, koji smo imali daleko bolje startne pozicije, koja je u medjuvremenu postala drasticno gora, a pri tome smo potpuno blazirani dok nam se društva urušavaju. Elite su potpuno iste, politika je ista, nema previranja na vrhu, dok dno tone u sve dublji mulj. Paradoksalno, čini mi se da su u zadnjih par godina na zapadu najveću traumu sistemu priuštili neredi u Londonu - ne studentski, ne Occupy - već onaj konzumeristički ustanak, gdje su apolitični, obespravljeni ljudi krali mikrovalne i televizore i pri tome rasturili grad. To je izazvalo ideološki kratki spoj u kojem se nitko - ni Vlada, ni mediji - nisu snašli. Ne kažemd a je to riješenje; to je simptom neuspjeha bilo kakve ohzbiljne političke mobilizacije.
ja nisam ni rekao ni mislio da sam disident, nesmiješna kretenčino laereme. čitati s razumijevanjem moje postove, ako želiš samnom ikako komunicirati! dakle, disidenti su Snowden, Manning, Assange. to i rekoh i napisah. za sebe, kao i za stotine tisuća ako ne i preko milijuna svih drugih koji su barem potpisali on line peticije i komentare u prilog Manninga i Snowdena, rekoh da smo izrazili svoj stav koji se jeste čuo. koliko je učinkovito, o tome se može diskutirati i polemizirati. koincidencija ili ne, prije par tjedana or so kada je američki sistem pomišljao presresti ili čak i prizemljiti, ako ne i napasti, avion u kom se Snowden navodno ili ne nalazio, američki sistem je odustao ne samo od takove akcije već i o pomišljanja na takvo što s riječima Obame " I will not act on airplanes because a comp hacker happens to be in them" (parafraziram).

sigurno da on line aktivizam uključuje i Facebook i Twitter i sl.

čitav ovaj off je nastao specifično tvojim laereme zadrtim trkeljanjem kako je zapad gori od islamističkih režima. pa, kada ti samo rekoh da se barem u postojećem pluralizmu (bio on vrijedan ili bezvrijedan) vidi da to nije baš tako, okomio si se s uvredama na mene i dubljenjem offa.

a glede Egipta i egipatskog naroda, back on ONT at last, što je najironičnije, si sam u tvom već odmah drugom postu na ovu temu prvom rečenicom rekao, citiram te "Ma jebe mi se što žele Egipćani." (zatvoren citat). pa, koga i šta ti foliraš, laereme?
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2557964#p2557964]Vel boy napisao:[/url] koincidencija ili ne, prije par tjedana or so kada je američki sistem pomišljao presresti ili čak i prizemljiti, ako ne i napasti, avion u kom se Snowden navodno ili ne nalazio, američki sistem je odustao ne samo od takove akcije već i o pomišljanja na takvo što s riječima Obame " I will not act on airplanes because a comp hacker happens to be in them" (parafraziram).
Dakle Obama nije migovima raznio putnički avion jer si ti potpisao neku usranu peticiju, a to je dokaz da je amerika fundamentalno dobra zemlja! :lol:

Neinformiran si i ne znaš ništa. Kao prvo, SAD nikada nije planirao napasti jebeni zrakoplov, pa da bi od toga naknadno odustao. Kao drugo, ja ne znam u kojoj ti medijskoj crnoj rupi živiš (MSNBC?) ali prije svega tjedan dana je u Austriji PRIZEMLJEN AVION BOLIVIJSKOG PREDSJEDNIKA jer se vjerovalo da je u njemu Edward Snowden, zbog čega je izbio prvoklasni diplomatski međunarodni skandal. "Koincidencija ili ne?" :blentavi:

Nikada nisam naletio na osobu koja toliko puno razmišlja, a toliko malo zna. Glupani obično ne ulažu toliko truda u svoje idiotske stavove.
laerem nastavlja da bude cinični trkeljator koji bi se trebao prenikovati u serem, banalizuje, vređa, laže, izvrće.....

pa, ponavljam, za sebe, kao i za stotine tisuća ako ne i preko milijuna svih drugih koji su barem potpisali on line peticije i komentare u prilog Manninga i Snowdena, rekoh da smo izrazili svoj stav koji se jeste čuo. koliko je učinkovito, o tome se može diskutirati i polemizirati. koincidencija ili ne, prije par tjedana or so kada je američki sistem pomišljao presresti ili čak i prizemljiti, ako ne i napasti, avion u kom se Snowden navodno ili ne nalazio, američki sistem je odustao ne samo od takove akcije već i o pomišljanja na takvo što s riječima Obame " I will not act on airplanes because a comp hacker happens to be in them" (parafraziram).

dakle, tu sam ja, kretenčino nesmiješna laereme, samo jedan iz mase čijih se glas čuo.
ko je rekao da je Amerika "fundamentalno dobra zemlja!" ? ne ja.
ali, rekoh da je u poređenju s islamističkim režimima, dakle takvim režimima, ne nužno cijelim muslimanskim svijetom, bolja. sigurno.

dalje, samo par najkonkretnijih, od mnogobrojnih, materijala iz mog emaila, datum emaila June tj. 06/28/13, sati 9:05 AM

Let the political asylum process go forward.

Share this action on Facebook
Share this action on Twitter

Edward Snowden is in more danger than ever.

Yesterday the President publicly said though, "I'm not going to be scrambling jets to get a 29-year-old hacker."

The choice between secrecy and democracy rests with the fate of our whistleblowers.

Please forward this email to your friends.

Now that NSA whistleblower Edward Snowden is en route to Ecuador or elsewhere for political asylum, there is a real danger the U.S. government will try to grab him under the guise of law enforcement.

Click here to tell President Obama: Hands off Edward Snowden!

This is urgent. Please do two things in the next minute:

** Click here to tell Obama that the U.S. government must not engage in any abduction or other foul play against Snowden.

** ALSO VERY IMPORTANT: Forward this email to people you know.

-- The RootsAction.org team

P.S. RootsAction is an independent online force endorsed by Jim Hightower, Barbara Ehrenreich, Cornel West, Daniel Ellsberg, Glenn Greenwald, Naomi Klein, Bill Fletcher Jr., Laura Flanders, former U.S. Senator James Abourezk, Coleen Rowley, Frances Fox Piven, and many others.

http://www.RootsAction.org" target="_blank

Background:
The Guardian: NSA Collecting Phone Records of Millions
The Guardian: NSA Prism Program Taps in to User Data
The Guardian: Edward Snowden: the Whistleblower

dalje, http://www.amnesty.org/en/news/usa-must ... 2013-06-24" target="_blank

obratiti pažnju na posljednju rečenicu tamo.

dakle, o Snowden-u, prije onog incidenta s Moralesom. ono s Moralesom se desilo 4 dana docnije. July tj. 07/02/13
Korisnikov avatar
By Laerem
Izraz "scrambling jets" ne znači "rušiti ili prizemljiti avione", već mobilizirati vojno zrakoplovstvo. :facepalm: A Obama je to koristio kao figure of speech, u smislu "necu potrošiti previše truda da ga ulovim". :facepalm:

Super mi je kako svaki tvoj reply otkriva čitav novi set gluposti o tebi. Tako da jedva čekam da vidim tvoj novi i neminovni retorički salto mortale, kojim ćeš se pokušati izvući ćorsokaka neznanja, neinformiranosti i čitanja s nerazumijevanjem, kako ne bi ovako javno ispao baš potpuni idiot. :kokice:
točno sam znao, derizivni ciniče, da ćeš se za to uhvatiti kad već očajnički tražiš nešto što bi kao trebalo tebe da proglasi "pobjednikom u polemici" , opet lažno tumačeći što je rečeno te što sam ja već rekao.

Verb to scramble (jets)
(transitive, military) To quickly enter (vehicles, usually aircraft ) and proceed to a destination in response to an alert, usually to intercept an attacking enemy .

šta je to drugo nego presresti (ne nužno rušiti), što je upravo prvi termin koji sam i upotrijebio, neprijatelja avionom ili neprijateljski avion? nije uopće Obama to samo (dakle, jeste i tako) "koristio kao figure of speech, u smislu "necu potrošiti previše truda da ga ulovim"" , već je i figurativno i bukvalno odgovorio ultradesničarskim jastrebovima u američkoj politici a koji su htjeli baš to - da ih neće poslušati.

uostalom, ako je sve bilo isključivo "figurativno", čemu onda urgentni tonovi peticija (koje su inače bile pokrenute tjednima ako ne i mjesec ranije nego datum mog najnovijeg specifičnog emaila a koji sam iznio), čemu i šta je ono što se desilo Moralesu (što si i sam poletio da pomeneš) ??

dakle, pokazao sam i dokazao sam da je Obama upravo bio izjavio nešto (kako god ti to tumačio) što ti uopće nisi znao jer da jesi ne bih ti morao kopipejstati da bi ti saznao pa protumačio isključivo kako hoćeš, dalje, pokazao sam bar dva linka koja govore što govore o direktno Snowdenu i prethode Moralesovom incidentu a što si poletio da mi izvrćeš da sam ja kao fol mislio na to pa kao pomiješao šta govorim. i, kada si vidio o čemu zapravo govorim, hvataš se za, opet, nedorečeno i samo uopćeno "mobilizirati vojno zrakoplovstvo" tumačenje izraza "to scramble jets" (te, naknadno, tvoje, navodno isključivo figurativno, tumačenje Obamine upotrebe tog izraza), iako čak i u jebenom Wiktionaryju decidirano piše što znači "to scramble jets " u vojničkom, da, military, i političkom žargonu.
Korisnikov avatar
By Laerem
Ma znao si ti kurac, vel boy, koga muljaš? :lol: Krivo si shvatio Obaminu izjavu, onda si je i krivo parafrazirao, i sada pokušavaš spasiti obraz. Ali meni je strašno zabavno vidjeti kako se cvrljiš, pa ću sjebati i tvoje "objašnjenje" svog glupog zajeba. Dakle, "scramble jets" ne znači srušiti drugi avion, ne znači ući fizički u neprijateljski avion, ne znači ništa osim pokrenuti vlastite avione za neki vojni cilj. I'm gonna do X to achieve Y. X= "scramble jets". Y=npr. "kill Osama bin Laden". No ako se Y ne može realno postići sa X, onda je X hiperbola.

Pratiš me? Idemo dalje.

Ako je Y= "to kill/catch Edward Snowden", a ti misliš:

a) da bi Obama slao zrakoplove na agresivnu vojnu misiju iznad teritorija Rusije, Kine, ili neke evropske države, što znači da si potpuni idiot
b) da se putnički zrakoplov definira kao neprijateljski ako je na njemu Edward Snowden, što znači da si potpuni idiot
c) da bi Obama uopće napao putnički avion, što znači da si potpuni idiot

Moralesov avion je prizemljen diplomatskim pritiscima SADa, a ne mobiliziranjem vojnih aviona. Ono što ti nikako da shvatiš, jer generalno nisi perceptivna osoba, je da je Obama koristio hiperbolu da umanji značaj Edwarda Snowdena (zato ga je i pejorativno nazvao "a 29 year old hacker"), a istovremeno je lagao o svojim pravim namjerama, što može iznenaditi samo potpunog idiota, s obzirom da taj čovjek laže svaki puta kada otvori usta.

Dakle nemaš pojma o čemu pričaš, nemaš elementarnih alata da pročitaš novinarski tekst s razumijevanjem, ne znaš čak ni engleski kako spada, iako živiš u SAD-u! Uz to si istovremeno smiješan i pokvaren. Kao Rod Blagojevich u malom. Nula karaktera u moralnom vakumu, sa srpskim prezimenom i američkom adresom.
:roll: :pucaodsmeha: kakav je tek karakter onaj koji od starta pa nadalje samo pripisuje sve svoje osobine (laerem) drugom (meni) ? samo to radiš laereme svo vrijeme i vraća ti se to govno smrljano u lice kao bumerang, koliku god bujicu balege i prostakluka da lansiraš iz tvoje kloake.

pa, kretenčino luzerska i žalosna laereme (da popričam i ja dijelom tvog jezika kojeg danima prvi meni upućuješ i namećeš),

http://en.wiktionary.org/wiki/scramble" target="_blank pod 5.

nisam li već rekao - šta je to drugo nego presresti (ne nužno rušiti), što je upravo prvi termin koji sam i upotrijebio, neprijatelja avionom ili neprijateljski avion? tu se podrazumijeva da bi pod pritiskom rightwingersa (a rekoh, još prije dva posta iznad, "...američki sistem pomišljao presresti...", a u američki sistem spadaju i rightwingersi na koje sam i mislio i koji su pritiskali Obamu na neke rabote onakvog tipa, nisam mislio u prvom redu na Obamu pa ni Obaminu administraciju) moglo biti ovo podvučeno
there is a real danger the U.S. government will try to grab him under the guise of law enforcement.

** Click here to tell Obama that the U.S. government must not engage in any abduction or other foul play against Snowden.

a ne nužno, citiram te "a) da bi Obama slao zrakoplove na agresivnu vojnu misiju iznad teritorija Rusije, Kine, ili neke evropske države, što znači da si potpuni idiot
b) da se putnički zrakoplov definira kao neprijateljski ako je na njemu Edward Snowden, što znači da si potpuni idiot
c) da bi Obama uopće napao putnički avion, što znači da si potpuni idiot" (zatvoren citat)

nisam li već rekao - nije uopće Obama to "I'm not going to be scrambling jets to get a 29-year-old hacker." samo (dakle, jeste i tako) "koristio kao figure of speech, u smislu "necu potrošiti previše truda da ga ulovim"" , već je i figurativno i bukvalno odgovorio ultradesničarskim jastrebovima u američkoj politici a koji su htjeli baš to - da ih neće poslušati. a, b, c -i su bili prijedlozi pa i zahtjevi right-wingersa, ne Obame. dakle, nisam ni bio rekao ni bio mislio Obame, već rightwingersa, mazlumčino laereme. ultradesničarski jastrebovi, odnosno, rightwingersi, debilu laereme, u američkoj politici u ovom kontekstu su većina republikanaca te moguće i desno orijentisani od demokrata (svi nažalost spadaju u utjecajni dio američkog SISTEMA) koji jesu skoro od starta PRITISKALI Obamu da pokrene neku odmazdničku akciju (a, b, c.. o kojim govoriš, or sorts of it....) prema Snowdenu. uslijedio je outcry progresivnih Amerikanaca (tj. pokretanje peticija i ostalih društvenih aktivnosti, po tvom, govnaru laereme, "nevrijednih ni pišljivog boba" ), pa je sasvim mogućno i razložno za misliti da je Obama srećom izabrao stranu koju više poslušati a koju ne. zašto ovo ne reći......

nisam li već iznio Roots Action.org-ovo viđenje - "there is a real danger the U.S. government" (podrazumijeva se - pod pritiskom rightwingersa) "will try to grab him under the guise of law enforcement.
** Click here to tell Obama that the U.S. government" (podrazumijeva se - pod pritiskom rightwingersa) "must not engage in any abduction" (podrazumijeva se - abduction pod pritiskom rightwingersa) "or other foul play against Snowden." (podrazumijeva se - other foul play against Snowden pod pritiskom rightwingersa).

nisam ja ni rekao, skote laereme, da je Moralesov avion prizemljen mobiliziranjem vojnih aviona. osvrnuh se na Moralesov incident samo u replici tebi, gdje si ga prvi pomenuo, da kažem da mi je itekako poznata stvar i da se desilo NAKON onog o čemu priča Roots Action peticija. jer, ono o čem priča Roots Action peticija je tebi, psycho laereme, bilo nepoznato dok ti nisam podastro link serviran kao debilu kakav i jesi, da vidiš, gade jedan laereme, da nisam pomiješao s Moralesovim incidentom što si mi imputirao već da sam govorio o nečem što je u potencijalu bilo PRETHODILO tome.

dabome da je meni jasno i bilo i jeste da je Obama koristio hiperbolu da umanji značaj Edwarda Snowdena (zato ga je i pejorativno nazvao "a 29 year old hacker"), ali jeste i bukvalno bio odgovorio jastrebovima da ih neće poslušati. stoga i napisah, evo pišem već najmanje treći put,
već je i figurativno i bukvalno odgovorio ultradesničarskim jastrebovima u američkoj politici a koji su htjeli baš to "to scramble jets to get Snowden" (or sort of it...) - da ih neće poslušati.

ti laereme, šovinistički smećaru ( jer, čemu pominjanje Blagojevicha i mog srpskog prezimena ikako...., ?), jednostavno ili nemaš sposobnost pravilnog razumijevanja točno onog što pišem ili si ukapričeni sujetni egomanijakalni klovn koji se namjerno preserava do beskraja. radio si isto skoro svakom po Gay.hr godinama, svjedočio sam svojim očima.
dakle, pritiska s strane američkog sistema, kao objašnjenog iznad, na Obamu je očito bilo da nešto preduzme u cilju hvatanja, dočim ne i ubijanja, Snowdena. so, to catch him dio achieve Y-a, nažalost, jeste bilo u opciji. srećom i nadam se, ne to kill him dio achieve Y-a. koji i kakav tačno plan to achieve catch him dio achieve Y-a, nije tačno poznato.
o tom piše Roots Action.org-ova peticija, clearly.

na ostalo sam već odgovorio.
Kod Laerema je glavni problem sto je on gubitnik, nema novaca pa ne moze sudjelovati u modernom zapadnom konzumentskom drustvu pa je onda frustriran i ozlojedjen na sve i svakoga, otuda takvi njegovi postovi. Svako ko imalo zna o psihologiju, vidi to odmah.
:roll: another freak

dakle, ne bih rekao da je baš u tome stvar, već što ima neko kao ueber radikalno zanesenjaštvo nezasnovano na realnostima stanja stvari. što ne bi uopšte bio problem da nije pri tom psihopatski ofenzivan i beskrajno ciničan wannabe.
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2558017#p2558017]Denni85 napisao:[/url]Svako ko imalo zna o psihologiju,
Pazi na padež, vel boy bi mogao pomisliti da si šipac. :giggle: Što se tebe tiče, zaista nije potrebno znati nimalo o psihologiju, da se vidi koji si dosadni bezveznjak, rasist, uz to vjerojatno i neka gadna autohomofobna ormaruša koja mora da hoda pognute glave. To je bar uobičajeni profil priljepaka koji se fiksiraju na mene. Dobro, kod tebe je još taj dodatak što ne kužiš za kakav te ružan šljam ljudi smatraju kada vrištiš kao neka glupača "woo-hoo ja imam para!".

Što se vel boya tice, ja sam tu rekao svoje, ali reći ću i opet, jer mi se sviđa kako sam to formulirao :D
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2557996#p2557996]Laerem napisao:[/url]

Dakle nemaš pojma o čemu pričaš, nemaš elementarnih alata da pročitaš novinarski tekst s razumijevanjem, ne znaš čak ni engleski kako spada, iako živiš u SAD-u! Uz to si istovremeno smiješan i pokvaren. Kao Rod Blagojevich u malom. Nula karaktera u moralnom vakumu, sa srpskim prezimenom i američkom adresom.
Vel boy šipcima smatra samo ekstremiste i teroriste od Kosovoalbanaca, ne cijeli taj narod, to sam jasno objasnio prvim izrijekom termina. no, pošto je laerem serem posrijedi, to nije iznenađujuće da nije razumio. pa, omiljenom mu formulacijom ću mu ponoviti Dakle laereme nemaš pojma o čemu pričaš, nemaš elementarnih alata da pročitaš bilo koji tekst s razumijevanjem, ne znaš čak ni hrvatski/srpski/bosanski kako spada, iako živiš u Hrvatskoj ili gdje već od exYu pripizdina! Uz to si istovremeno smiješan i pokvaren. Kao Hasan Čengić u malom. Nula karaktera u moralnom vakumu, sa nesrpskim prezimenom i hrvackom adresom.

a, na ovo, citiram laerema "Dakle nemaš pojma o čemu pričaš, nemaš elementarnih alata da pročitaš novinarski tekst s razumijevanjem, ne znaš čak ni engleski kako spada, iako živiš u SAD-u! Uz to si istovremeno smiješan i pokvaren. Kao Rod Blagojevich u malom. Nula karaktera u moralnom vakumu, sa srpskim prezimenom i američkom adresom." (zatvoren citat)

ponovit ću cijelu stvar opet

:roll: :pucaodsmeha: kakav je tek karakter onaj koji od starta pa nadalje samo pripisuje sve svoje osobine (laerem) drugom (meni) ? samo to radiš laereme svo vrijeme i vraća ti se to govno smrljano u lice kao bumerang, koliku god bujicu balege i prostakluka da lansiraš iz tvoje kloake.

pa, kretenčino luzerska i žalosna laereme (da popričam i ja dijelom tvog jezika kojeg danima prvi meni upućuješ i namećeš),

http://en.wiktionary.org/wiki/scramble" target="_blank pod 5.

nisam li već rekao - šta je to drugo nego presresti (ne nužno rušiti), što je upravo prvi termin koji sam i upotrijebio, neprijatelja avionom ili neprijateljski avion? tu se podrazumijeva da bi pod pritiskom rightwingersa (a rekoh, još prije dva posta iznad, "...američki sistem pomišljao presresti...", a u američki sistem spadaju i rightwingersi na koje sam i mislio i koji su pritiskali Obamu na neke rabote onakvog tipa, nisam mislio u prvom redu na Obamu pa ni Obaminu administraciju) moglo biti ovo podvučeno
there is a real danger the U.S. government will try to grab him under the guise of law enforcement.

a ne nužno, citiram te "a) da bi Obama slao zrakoplove na agresivnu vojnu misiju iznad teritorija Rusije, Kine, ili neke evropske države, što znači da si potpuni idiot
c) da bi Obama uopće napao putnički avion, što znači da si potpuni idiot" (zatvoren citat)

nisam li već rekao - nije uopće Obama to "I'm not going to be scrambling jets to get a 29-year-old hacker." samo (dakle, jeste i tako) "koristio kao figure of speech, u smislu "necu potrošiti previše truda da ga ulovim"" , već je i figurativno i bukvalno odgovorio ultradesničarskim jastrebovima u američkoj politici a koji su htjeli baš to - da ih neće poslušati. a, b, c -i su bili prijedlozi pa i zahtjevi right-wingersa, ne Obame. dakle, nisam ni bio rekao ni bio mislio Obame, već rightwingersa, mazlumčino laereme. ultradesničarski jastrebovi, odnosno, rightwingersi, debilu laereme, u američkoj politici u ovom kontekstu su većina republikanaca te moguće i desno orijentisani od demokrata (svi nažalost spadaju u utjecajni dio američkog SISTEMA) koji jesu skoro od starta PRITISKALI Obamu da pokrene neku odmazdničku akciju (a, b, c.. o kojim govoriš, or sorts of it....) prema Snowdenu. uslijedio je outcry progresivnih Amerikanaca (tj. pokretanje peticija i ostalih društvenih aktivnosti, po tvom, govnaru laereme, "nevrijednih ni pišljivog boba" ), pa je sasvim mogućno i razložno za misliti da je Obama srećom izabrao stranu koju više poslušati a koju ne. zašto ovo ne reći......

nisam li već iznio Roots Action.org-ovo viđenje - "there is a real danger the U.S. government" (podrazumijeva se - pod pritiskom rightwingersa) "will try to grab him under the guise of law enforcement.
** Click here to tell Obama that the U.S. government" (podrazumijeva se - pod pritiskom rightwingersa) "must not engage in any abduction" (podrazumijeva se - abduction pod pritiskom rightwingersa) "or other foul play against Snowden." (podrazumijeva se - other foul play against Snowden pod pritiskom rightwingersa).

nisam ja ni rekao, skote laereme, da je Moralesov avion prizemljen mobiliziranjem vojnih aviona. osvrnuh se na Moralesov incident samo u replici tebi, gdje si ga prvi pomenuo, da kažem da mi je itekako poznata stvar i da se desilo NAKON onog o čemu priča Roots Action peticija. jer, ono o čem priča Roots Action peticija je tebi, psycho laereme, bilo nepoznato dok ti nisam podastro link serviran kao debilu kakav i jesi, da vidiš, gade jedan laereme, da nisam pomiješao s Moralesovim incidentom što si mi imputirao već da sam govorio o nečem što je u potencijalu bilo PRETHODILO tome.

dabome da je meni jasno i bilo i jeste da je Obama koristio hiperbolu da umanji značaj Edwarda Snowdena (zato ga je i pejorativno nazvao "a 29 year old hacker"), ali jeste i bukvalno bio odgovorio jastrebovima da ih neće poslušati. stoga i napisah, evo pišem već najmanje treći put,
već je i figurativno i bukvalno odgovorio ultradesničarskim jastrebovima u američkoj politici a koji su htjeli baš to "to scramble jets to get Snowden" (or sort of it...) - da ih neće poslušati.

ti laereme, šovinistički smećaru ( jer, čemu pominjanje Blagojevicha i mog srpskog prezimena ikako...., ?), jednostavno ili nemaš sposobnost pravilnog razumijevanja točno onog što pišem ili si ukapričeni sujetni egomanijakalni klovn koji se namjerno preserava do beskraja. radio si isto skoro svakom po Gay.hr godinama, svjedočio sam svojim očima.

dakle, pritiska s strane američkog sistema, kao objašnjenog iznad, na Obamu je očito bilo da nešto preduzme u cilju hvatanja, dočim ne i ubijanja, Snowdena. so, to catch him dio achieve Y-a, nažalost, jeste bilo u opciji. srećom i nadam se, ne to kill him dio achieve Y-a. koji i kakav tačno plan to achieve catch him dio achieve Y-a, nije tačno poznato.
o tom piše Roots Action.org-ova peticija, clearly.

na ostalo sam već odgovorio.

pa, mogu ovako dok god hoćeš :)
Ono sto Laerem u svojoj psihopatskoj ostrascenosti i mrznji prema zapadnom svetu ne moze i ne zeli da shvati je to da je taj i takav zapadni svet (da upotrebim taj izraz) svakako manje zlo od islamistickog ekstremizma, od vladavina partija i grupacija tipa "Muslimanska braca", od serijatskog prava, od zatiranja i proganjanja svakoga ko je drugaciji (hriscana, ateista, gayeva a posebno vlastitih 'otpadnika') etc...bolje je nama i sa Obamom i sa Bushom i sa Merkelovom i slicnima nego sa Morsijem, Ajatolahom i njima slicnima...
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2558158#p2558158]Denni85 napisao:[/url]Ono sto Laerem ne moze i ne zeli da shvati je to da je taj i takav zapadni svet (da upotrebim taj izraz) svakako manje zlo od islamistickog ekstremizma, od vladavina partija i grupacija tipa "Muslimanska braca", od serijatskog prava, od zatiranja i proganjanja svakoga ko je drugaciji (hriscana, ateista, gayeva a posebno vlastitih 'otpadnika') etc...bolje je nama i sa Obamom i sa Bushom i sa Merkelovom i slicnima nego sa Morsijem, Ajatolahom i njima slicnima...
Mislim da je jedna od stvari koje on pokušava da kaže da su "zapadni i istočni svet" jednako zločinački, s tim što su na zapadu tokom vekova našli perfidnije načine da uvere većinu da oni ne čine nikakvo zlo (a de facto čine) i da su njihova ubijanja ubijanja iz demokratije (a pri tome su zapadne sile, barem do sada bile mnogo moćnije na svaki način, a uglavnom resursima od istočnih i samim tim u većoj mogućnosti da ubiju više sveta), tj. da ukaže na večito nametnuto pitanje moralnog relativizma.
Naravno, moje objašnjenje je krajnje pojednostavljeno i ubija magiju kompleksnosti rasprave, ali za početak možda je tako bolje.
Najpre termin "istočni svet" - tu verovatno misliš na arapske i islamističke zemlje , ovo kažem jer se pod terminom "istočni svet" često misli na Rusiju. Pa da ne bude zabune.

Cuj, iz Laeromovih postova se zbilja vidi frustriranost i nezadovoljstvo vlastitim položajem u tom "zapadnom svetu" pa od te zaslepljenosti ne vidi i ne želi videti neke stvari koje mu Vel Boy pokušava objasniti a u nedostatku argumenata ide i na lično vredjanje dotičnog, posebno ovo oko (ne)poznavanja engleskog jezika :gotika: Mislim, čovek živi tamo vec 15 godina, sigurno da perfektno poznaje engleski, pa ljudi za 15 godina nauče i mnogo teže i manje korišcene jezike(norveški, švedski, danski...) a da nece engleski koji je jedan od najlakših jezika na svetu.

Jeste tačno da "zapadni svet" ima perfidnije načine za sprovodjenje svojih ciljeva, jeste da imaju više novaca i moci, jeste da su licemerni (priča o "democracy, freedom and human rights za Iračane dok u isto vreme svi znamo da se radi o želji za kontrolom regije i pristupa nafti) ali manje je zlo i to nego Sadam na vlasti i bacanje hemijskog gasa na Kurde npr. Ili vešanje gayeva u Iranu ili šerijatsko pravo sa sve telesnim kaznama i podredjeni polozaj žene!

Ovo oko Snowdena - koliko kužim lik je bio deo sistema , služio tom sistemu, radio za CIA i NSA a onda u jednom momentu odlučio izaci iz toga iz "moralnih razloga". Jesu li to stvarno bili "moralni razlozi" ili nešto drugo , videce se ali ono koja bi obaveštajna sluzba tek tako dopustila da neki insider krene otkrivati tajne. I ta online peticija - ne bih to podcenjivao, pa danas se mnoge stvari završavaju i organizuju online (počevši od raznih dokumenata i izvoda pa do organizovanja protest preko društvenih mreza), ovo je godina 2013 te je online peticija nesto sasvim normalno i uobičajeno.
Korisnikov avatar
By svejedno
meni ovo deluje prosto kao borba za prevlast izmedju starih (onih koji su bili mudo i u vreme mubaraka - i.e. vojska) i novih centara moci.

a morsi je, po onome u sta sam upucen, u sv sl teska budala.

dakle - nista novo ja ne vidim ovde. sa politicke strane.

sto rece popaj, najebo egipatski narod u pm.

pS. na sve one kilometarske postove i 'razlike izmedju istocnog & zapadnog sveta'... ne merem.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2558158#p2558158]Denni85 napisao:[/url]Ono sto Laerem u svojoj psihopatskoj ostrascenosti i mrznji prema zapadnom svetu ne moze i ne zeli da shvati je to da je taj i takav zapadni svet (da upotrebim taj izraz) svakako manje zlo od islamistickog ekstremizma, od vladavina partija i grupacija tipa "Muslimanska braca", od serijatskog prava, od zatiranja i proganjanja svakoga ko je drugaciji (hriscana, ateista, gayeva a posebno vlastitih 'otpadnika') etc...bolje je nama i sa Obamom i sa Bushom i sa Merkelovom i slicnima nego sa Morsijem, Ajatolahom i njima slicnima...
ayatollah who?
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2558162#p2558162]Jheronim van Aken napisao:[/url]
Mislim da je jedna od stvari koje on pokušava da kaže da su "zapadni i istočni svet" jednako zločinački, s tim što su na zapadu tokom vekova našli perfidnije načine da uvere većinu da oni ne čine nikakvo zlo (a de facto čine) i da su njihova ubijanja ubijanja iz demokratije (a pri tome su zapadne sile, barem do sada bile mnogo moćnije na svaki način, a uglavnom resursima od istočnih i samim tim u većoj mogućnosti da ubiju više sveta), tj. da ukaže na večito nametnuto pitanje moralnog relativizma.
Naravno, moje objašnjenje je krajnje pojednostavljeno i ubija magiju kompleksnosti rasprave, ali za početak možda je tako bolje.
I to, a i ja ne vidim ama baš nikakvu razliku između religijskog fundamentalizma i npr. american exceptionalism - nesto na sto se pretplacuju apsolutno svi politicari u SAD-u, a radi o uvjerenju, koje dijeli večina amerikanaca, bez obzira na to da li su ateisti ili ne, da je amerika "najbolja zemlja na svijetu". Dakle, to je ideološka dogma koja nije nimalo manje iracionalna, opasna i štetna nego bilo koja religijska.

Ali naravno, nitko ne vidi kukolj u vlastitom žitu. S tim što je američki kukolj (ili euroatlantski, bolje rečeno) toliko jebeno velik, odgovoran za smrt milijuna nedužnih ljudi, za jedini aktivni i najveći koncentracioni logor na svijetu (pojas Gaze), za podržavanje diktatora (što im se naravno obije o glavu, jer je to dugoročno idiotska strategija), za potpunu privatizaciju i industrijalizaciju ratovanja - tako da je ne shvaćam otkuda nama na zapadu uopće pravo da se zgražamo nad pokojim obješenim pederom u Teheranu, dok je u našem dvorištu toliko puno smeća. Ali eto, kreten ode u supermarket, ima za kupiti pet sorti kondoma, vani pjevaju ptičice, može cugati - to mora da znači da smo moralno superiorni.

Btw. koliko nam je stalo do sekularizma dokazuje da nam je, uz Izrael, Saudijska Arabija najveći saveznik u regiji. A Iran je kamilica u odnosu na Saudijsku Arabiju.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!