Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2351811#p2351811]Popeye napisao:[/url]
trenutna generacija roditelja danasnjih 20-30godisnjaka su najveci promasaj u ljudskom, moralnom i svakom drugom smislu. danasnja srbija je njihovo djelo. djeca su samo logican rezultat.
Ti to o svojim roditeljima?

Nego koliko godina zivis samostalno?

p.s. Ispravan odgovor bi trebao da bude 14 ili 13 (zavisno da li si krenuo u skolu sa 6 ili 7 god.) ili najmanje 9 ili 10 (ako si zavrsio fax za 4 god. i za to vreme zivio pod roditeljskim krovom) obzirom koliko imas godina. :)
Zivim samostalno od dana kad sam upisao fakultet, sam zaradjivo i stekao sam stan u svom vlasnistvu.
Ne smatram da oni koji zive sa roditeljima su nekakvi drustveni bogalji, nije to nikakva novina u nasem drustvu, niti je to nekakva sramota.
Na mene je jako lep utisak ostivilo nekoliko porodica gde 4 generacije zive pod istim krovom.
Ne vidim razlog otudjenja od svoje porodice sem ako nemas los odnos sa njima ili ti promena lokacije stanovanja to nalaze.
Nikakav uspeh u zivotu nije ziveti odvojen od svojih najblizih.
Za mene je najveci uspeh ziveti u porodici kakvu sam gore naveo kao primer.
U mom slucaju, kao sto bi i u vecini (pretpostavljam) ,,, bese ....
Do 18-ste nisam bas nista radio ,,,
Potom, radio u kampanji, 4 meseca preko studensko omladinske ,,,
U medj vremenu, pare za polaganje vozackog (300 dm) dadoh za upis u Visu trenersku (u koju sam isao svih 2 dana), moji mi vikali, zavrsio si zlatan zanat (bravar), te fenomenalne '99-te ... Sta ce ti Visa ta, sta ces sa njome ,,,
Jedva su preboleli tih 300 dm ,,, Tada sam poceo se opijati, sa novim (za 10 god starijim) drustvom ,,, E TO SU BILI DANI I DRUZENJE, oko 2 god, pa je svako otiso na svoju stranu, za boljim zivotom (ili u ambis ili protiv) ,,,,
Prodavao sam beznin/dizel, alkohol, cigare, odecu ,,,,, od 19-ste do 22-ge ... Bilo para, najvise u mom zivotu ,,,,
Potom radio u zadruzi, nekih 4 god, dok nije otisla u stecaj, plata kasnila 1-2 meseca, na crno, al bilo je da svaki dan, kad se zavrsi smena, pred radnju se ispijaju gajbe piva ,,,,
Sa 26 sam sam dobio posao (preko veze), u novoj nekoj tamo firmi, koja je bankrotirala, lik kupio licencu od Svaba, ulozio 100000 eu, i nakon 3 god, puklo sve, kao da je poplava odnela sve to ,,,, A radili smo mesecima bez plate, ziveli na crtu, bez dana staza ,,,,
Teskom mukom, predjoh u obezbedjenje, nista bolje ne bi ,,, Sestra se udala, brat odselio, tata i mama ostali bez posla, zavisili od mojih 14,500 rsd-a ... a dje je moja "future" ,,,, :( To behu mi dani, najgori u zivotu, te '08 i '09. god ,,,, Preziro onaj dan, kad sam odustao od one Vise skole, sve zapocnem i dodjem do pola i BUM ,,,, nema vise, aj Jovo na novo ,,,,,
Danas, idem u 31-vu, bez perspektive, bez nade, sve tuzno, jadno i bedno ,,,
Moje snove je prekrio trodupli sloj prasine ,,,,
Zivim sa mamom, posto je tata otisao na put bez povratka ,,, Mama ima njegovu penziju, za ove uslove, ok je ,,,
Ja neradim 2 god, sem po mesec dva ,,,
Za 30 god. 1,5 mesec staza ,,,,
svi nesto isticu jadne fakultetski obrazovane a avaj nezaposlene ...
nekada se pominjalo 6% stanovnistva takozvano visoko obrazovanih ,,,, ne znam o kom procentu pricamo danas ali taman da i sve fakultetlije nekako preko noci zaposlimo sta je sa ogromnom vecinom onih koji nikada nisu imali te srece ni da primirisu na univerzitet ?
^ odlichno pitanje! a to se josh vishe odnosi na one zemlje poput Amerike gde je postsekundarno obrazovanje josh vishe bazirano na materijalizmu i na zamkama zvanim dozivotno zaduzivanje zbog precenjenih univerziteta, koledza pa chak i trash business-career-technichal-vocational ujdurmi od shkoli, negoli i u Srbiji (zemljama ex-Yu) .............
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2358228#p2358228]Zibro napisao:[/url]svi nesto isticu jadne fakultetski obrazovane a avaj nezaposlene ...
nekada se pominjalo 6% stanovnistva takozvano visoko obrazovanih ,,,, ne znam o kom procentu pricamo danas ali taman da i sve fakultetlije nekako preko noci zaposlimo sta je sa ogromnom vecinom onih koji nikada nisu imali te srece ni da primirisu na univerzitet ?
Ah, pa to je zato sto su u Srbiji ti ljudi samo i iskljucivo SAMI krivi sto ne mogu nikad da se zaposle.

To analogno onome da studenti koji nemaju prosek xyz nemaju prava da se bune sto su skolarine visoke - kad eto SVAKO moze da bude na budzetu samo ako se malo potrudi.

:seronjo:
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2358228#p2358228]Zibro napisao:[/url]svi nesto isticu jadne fakultetski obrazovane a avaj nezaposlene ...

:awesome:
Korisnikov avatar
By Anhedonie
a sto je najcrnje, postoje poslodavci koji za "obicne" poslove traze ISKLJUCIVO bez fakultetske diplome jer kao trebaju da plate vise drzavi ako zaposljavaju nekog sa diplomom. a za posao u struci traze ti vise godina iskustva. i tako u krug, kako li ljudi dobijaju to iskustvo nije mi jasno :nerd:

ispada lakse nadjes posao ako ne zavrsis fakultet.
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2358324#p2358324]mirth napisao:[/url]To analogno onome da studenti koji nemaju prosek xyz nemaju prava da se bune sto su skolarine visoke - kad eto SVAKO moze da bude na budzetu samo ako se malo potrudi.
pa zar nije tako? svako dobije koliko ulozi, ne vidim nista lose u tome. svakako je lose povecanje skolarine, ali da svako moze da bude na budzetu ako se potrudi - to stoji.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
pa trebalo bi da se isplati u ostatku zivota, ne?
Korisnikov avatar
By Misfit
svašta bi trebalo, ali ostaje to da je sistem an overpriced bullshit, i da ga treba jebati na svakom koraku, bez obzira na prosek i budžet, da se ta govna ne zapeku.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
slazem se da ga treba jebati ali ako unapred znas kakav je sistem a ti se oslanjas na jebanje sistema onda si se sjebo. i ne mozes da krivis sistem za to.
Korisnikov avatar
By Misfit
ma, samo hoću da kažem da ako ti se trud isplati, neće biti toliko zbog samog sistema koji ti za prevelike pare ne nudi adekvatan program, resurse i mogućnosti, već više uprkos svemu ovome.

odnosno, slažem se da ne treba koristiti loš obrazovni program kao apsolutni izgovor, ali isto tako ne treba zanemarivati nepovoljan uticaj takvog programa, nego se treba buniti i menjati ga.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2358491#p2358491]HalfJack napisao:[/url]Sorry što ovako upadamo, malo offtopic ali ovo me zanima >
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2357936#p2357936]mikeli napisao:[/url] ,,,,
Četiri zareza za redom? Ne kužim to. Hoće mi to netko objasniti? To je neki trend koji ne slijedim? :D

OT: Carry on...
Od cele teme i mene je ovo najviše zainteresovalo. Viđao sam i ranije to nakazno igranje sa interpunkcijom i nikako nisam upevao da shvatim o čemu se radi.
:cigara:
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2358488#p2358488]Anhedonie napisao:[/url]
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2358324#p2358324]mirth napisao:[/url]To analogno onome da studenti koji nemaju prosek xyz nemaju prava da se bune sto su skolarine visoke - kad eto SVAKO moze da bude na budzetu samo ako se malo potrudi.
pa zar nije tako? svako dobije koliko ulozi, ne vidim nista lose u tome. svakako je lose povecanje skolarine, ali da svako moze da bude na budzetu ako se potrudi - to stoji.
A TO je validan argument za generalnu nepriustivost studiranja u Srbiji? Jer ako primaju troje od desetoro na budzet a ostalih sedmoro placaju nenormalne sume, oni samo treba da se vise potrude pa ce naprasno 10/10 moci da bude na budzetu?
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Sistem znas unapred, ne mozes da krivis sistem za to sto npr nisi medju tih tri. Moze da ti se ne svidja i da se trudis da promenis. Ja bih najvise voleo da je svako obrazovanje o trosku drzave ali ne mogu da svaljujem krivicu zbog toga sto nisam upao na budzet.

Recimo da je obrazovanje besplatno, tvojom logikom bi mogla da kazes "pa nema dovoljno mesta na fakultetu, ovaj sistem je sranje".
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2358491#p2358491]HalfJack napisao:[/url]Sorry što ovako upadamo, malo offtopic ali ovo me zanima >
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2357936#p2357936]mikeli napisao:[/url] ,,,,
Četiri zareza za redom? Ne kužim to. Hoće mi to netko objasniti? To je neki trend koji ne slijedim? :D

OT: Carry on...

,,,,=Carry on

@anhe,ti na temi o nepodnošljivoj lakoći pišeš jedno,ovde pišeš drugo...
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Ne mogu se isto tretirati oba sistema.

Edit: a i ne pricam o istim stvarima, ovde pricam o svaljivanju krivice na sistem u koji si usao sa znanjem o njemu i gde ogroman broj stvari zavisi iskljucivo od tebe. Za pobunu zarad napretka se slazem u oba slucaja.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Prosek ne mora nužno biti najbolje merilo nečijih sposobnosti, naročito ne u nižim, nespecijalizovanim, opštim nivoima školovanja, koje predstavlja više nametnuto moranje nego istinsko uživanje.

Slažem se da je reforma obrazovanja neophodna, ali ne samo u vidu zahteva nametnutih omladini, već i nastavnom kadru podjednako! Elitističke škole zahtevaju elitističke uslove...
kad smo se već uglavili ovde sa temom, ko da nas prisluškuju, sinoć izašo txt:

What are universities for? Should they be businesses 'competing on price'? Are students 'consumers', concerned only with getting jobs? A half-baked market ideology informs official thinking about higher education, and it undermines an ideal that a vast number of people cherish

http://www.guardian.co.uk/books/2012/fe ... verisities" target="_blank

And even if you are among those who think that graduates should make an additional contribution to the costs of higher education beyond that which they already make as taxpayers, that is no reason to invent a fantasy-world of paying "fees" to "service providers" who "compete on price". The benefits for both the individual graduate and for society as a whole are benefits from a system of higher education, not just from a particular institution. The teaching methods, the scholarship, the research, the ethos – these are not the creation of a single self-contained institution any more than are the careers of those who teach there. The single greatest defect of the new funding arrangements is not the whole elaborate machinery of loans itself, expensive and unfair though that is: it is the core notion of universities as businesses "competing on price" (ie "variable fees") and the half-baked market ideology that informs it. And this in turn reflects an impoverished notion of what universities are "for".

Clearly, we need to start from somewhere else.
Korisnikov avatar
By mirth
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2358612#p2358612]Anhedonie napisao:[/url]Sistem znas unapred, ne mozes da krivis sistem za to sto npr nisi medju tih tri. Moze da ti se ne svidja i da se trudis da promenis. Ja bih najvise voleo da je svako obrazovanje o trosku drzave ali ne mogu da svaljujem krivicu zbog toga sto nisam upao na budzet.

Recimo da je obrazovanje besplatno, tvojom logikom bi mogla da kazes "pa nema dovoljno mesta na fakultetu, ovaj sistem je sranje".
VISINA skolarine. VISINA skolarine. Pobuna zbog VISINE skolarine i REAKCIJA ovo troje na budzetu na to.

(Ponovo ne mogu da provalim da li ti odgovaras na moj post ili pises potpuno nevezano.)
Ne spadam vise u te mlade, pocela sam da radim sa 24, dok sam bila apsolvent. Moji su me podrzali, tj. morala sam da pocnem da radim. I tad me nekako i ponelo da zaradjujem kako znam i umem, sto sam bila starija osecala sam stid kad bih morala da se naklatim na, u to vreme, roditeljske skoro nepostojece plate i baba Mirjaninu minimalnu penziju.
Ne znam. U Srbiji ne treba birati kad je u pitanju posao pa makar bio svrseni diplomac sa 10...osim ako zivis samo na vazduhu i nije ti problem da se ogrnes kartonom ispod nekog mosta...jer sta kad pomru babe, dede, roditelji? Gurnes u zamrzivac pa teras dok im ne istekne licna karta? Sem toga, baca mi se pegla od lencuga.
Korisnikov avatar
By svejedno
sve sa uvodnog posta je verovatno tacno. nemam veze, finansijske, sa roditeljima od .... recimo 15. ...al to sam ja. ne osudjujem ljude drugacijih okolnosti/sklonosti/ludila.

mnogi drugi klinci niti su energicni kao ja, ni spremni da izignorisu zakon kao ja nekada, niti poznaju ljude, niti su imali moje roditelje....

nije lepo nigde, trenutno.

nije srbija specijalna tu... sada.
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
I'm one of those. Radim na tome da se osamostalim. Nije mi žao očevih para, naprotiv, koliko života je iscrpeo iz mene ne bi me grizla savest ni da ga, što reče Markiza, strpam u zamrzivač i ubiram penziju dok mu ne istekne lična. No, dok god me finansira on je i u poziciji moći, ma koliko ja to uspevao da minimizujem. So I better work, bitch.
u socijalizmu su mladi imali mnogo više ekonomske slobode nego u ovom navodno free marketu. bilo je i tada balkanskih roditelja koji su mislili da mogu određivati život svoje djece, s kime će se vjenčati i slično, ali mladi su mogli x puta lakše dobiti posao, a kroz par godina i stan, te ne biti socioekonomski kmetovi svojih poremećenih roditelja.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!