Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By antibiotic
uuu popaje seky fotka :mljac:
oduvek si bio optimista.

Malo se lomim oko ovog pitanja, i ako sam principijalno protiv vojnog roka.
Problem sa "profesijalizovanom" vojskom (ili kako se kaze ovo sada) je sto svakakve budale idu tamo dobrovoljno, mahom zagriziti nacionalisti ili gori, pa onda tako lako mogu da zastrane, kao sto je slucaj sa zandarmerijom. :ozbiljan:

Ako vojska mora da postoji onda je bolje imati sto vise pankera, levicara, pintera i klosara u njoj.
Korisnikov avatar
By antibiotic
Istina je da nasedamo kao mladi majmuni na sve sto izadje iz vuciceve lude glave,
pa sad kao nesto ozbiljno diskutujemo o tome...
Korisnikov avatar
By *deni*
Pa kad je naš premijer sladak i charming, lako nas prevede žedne preko vode, hihihihi
Korisnikov avatar
By Andre87
Da li su Vucicevi ili #$%^&* na vlasti apsolutno nema veze sa potrebom za vojnom obukom civilnog stanovnistva(u bilo kojoj drzavi).Njihova funkcija za koju su odgovorni,i imenom i imovinom treba da garantuju,sluzi nama, a ne obrnuto.Takodje dok god odredjena grupa ljudi ne umanjuje vrednost i doprinos druge grupe,nema razloga za sukob.Sasvim je normalno da komsiji pomognes i on tebi.

@Zlatna ptica
Sto se lupetanja tice,budi svestan da je moj post samo katalizator za neke tvoje unutrasnje dileme..Nesavrsenosti i izdignuca metalne resetke omogucavaju bolju koordinaciju atoma i upravo te nesavrsenosti su mesta katalize,ne platoi...tako su i nesavrsene kao i visesmislene recenice samo "zamke" za hvatanje tudjih nedoumica i ubrzano otkrivanje covekove prirode.
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
Andre, tvoj post nije nikakav katalizator unutrašnjih dilema, niti si me uhvatio u nekakvu zamku i otkrio moju skrivenu prirodu ( :lol: ), tvoj post je bio preplavljen nebulozama, i ja sam na iste ukazao, simple as that. But you're free to take it as you wish. :D
Korisnikov avatar
By Hitsugaya
Obavezan vojni rok tj naterati ljude na nesto sto ni po kojoj osnovi ne zele je imo glupost velika. Ali in the same time, i nisam protiv postojanja istog. Treba ga biti u obliku slobodnog izbora, tako ce drzava imati obucene vojnike koji nisu to odabrali biti van svoje volje, sto bi uglavnom bili ljudi koji su zaista sposobni za to.

Tbh, voleo bih da sam prosao kroz to iskustvo. Od malena sam hteo da budem vojnik, voleo oruzije (not necessarily firearms) a sada jedina veza koju imam s tim su dejtovi u streljani s mojim deckom koji je vojnik

what can i do, i'm that into uniforms :lol:
Korisnikov avatar
By Vel boy
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2783139#p2783139]Andre87 napisao:[/url]Da li su Vucicevi ili #$%^&* na vlasti apsolutno nema veze sa potrebom za vojnom obukom civilnog stanovnistva(u bilo kojoj drzavi).Njihova funkcija za koju su odgovorni,i imenom i imovinom treba da garantuju,sluzi nama, a ne obrnuto.Takodje dok god odredjena grupa ljudi ne umanjuje vrednost i doprinos druge grupe,nema razloga za sukob.Sasvim je normalno da komsiji pomognes i on tebi.

@Zlatna ptica
...................
ITEKAKO ima veze pod kakvom vlašću i kakvim ideološkim sistemom se priča o obaveznom vojnom roku. jer, njihova funkcija u Srbiji kakva je i dalje još uvek služi njima tj. vladajućem režimu, a ne narodu i građanima Srbije. određena grupa ljudi tj. režim radi upravo to što kažeš "dok god ne..." i upravo stvara sukob.
sasvim je jedna stvar pomoći komšiji i on tebi, a sasvim druga ovo o čemu ti pričaš, Andre87.
a ono što si adresirao @Zlatna Ptica, mada nisam njegov nikakav advokat jer može on sam, je toliko apsurdno rečeno i izraženo da nemam reči.
Na ovom stupnju nije bitan rezim..
Svrha vojnog roka(za muskarce i zene) -ponovicu-bi bila prvenstveno da savladaju sebe,aroganciju,spoznaju svoje mogucnosti i ogranicenja kao i nesavrsenosti(psihicke i fizicke) drugih,nauce da podrede neke svoje sebicne ciljeve plemenitim ciljevima zajednice..Ljudi treba zajedno da se zbiju,toliko blizu i dovoljno dugo da su svi oslobodjeni tajni.E onda,kad su naucili da neguju odnose i zajedno grade..toliko malo im je potrebno,znaju sta cuvaju i jedni druge nece ostaviti na cedilu...Treba isticati slicnosti,ne razlike...uz postovanje razlika naravno.Ono sto je najvaznije trenutno,ocuvati moral ljudi,cisto srce i volju da se bore za zajednicki cilj.Sacuvati ih od apatije.

Chapter III. On the Difficulty in Speaking: A Memorial1 Thy servant, Fei, is by no means diffident of speaking. As to why he has to hesitate in speaking: if his speeches are compliant and harmonious, magnificent and orderly, he is then regarded as ostentatious and insincere; if his speeches are sincere and courteous, straightforward and careful, he is then regarded as awkward and unsystematic; if his speeches are widely cited and subtly composed, frequently illustrated and continuously analogized, he is then regarded as empty and unpractical; if his speeches summarize minute points and present general ideas, being thus plain and concise, he is then regarded as simple and not discerning; if his speeches are very personally observing and well-versed in the inner nature of mankind, he is then regarded as self-assuming and self-conceited; if his speeches are erudite and profound, he is then regarded as boastful but useless; if his speeches touch the details of house-keeping and estimate each item in terms of numerals, he is then regarded as vulgar; if his speeches are too much concerned with worldly affairs and not offensive in wording, he is then regarded as a coward 2 and a flatterer; if his speeches are far from commonplace and contrary 3 to human experience, he is then regarded as fantastic; if his speeches are witty and eloquent and full of rhetorical excellences, he is then regarded as flippant; if he discards all literary forms of expression and speaks solely of the naked facts, he is then regarded as rustic; and should he quote the Books of Poetry and History from time to time and act on the teachings of the former sages, he is then regarded as a book chantor. 4 These things explain the reason why thy servant, Fei, is diffident in speaking and worried about speaking.
Therefore, weights and measures, however accurate, are not always adopted; doctrines and principles, however perfect, are not always practised.
....

In remote antiquity, when T`ang 8 was the sanest and I Yin 9 the wisest of the age, though the wisest attempted to persuade the sanest, yet he was not welcomed even after seventy times of persuasion, till he had to handle pans and bowls and become a cook in order thereby to approach him and become familiar with him. In consequence T`ang came to know his worthiness and took him into service. Hence the saying: "Though the wisest man wants to persuade the sanest man, he is not necessarily welcomed upon his first arrival." Such was the case of I Yin's persuading T`ang.

http://www2.iath.virginia.edu/saxon/ser ... =bilingual" target="_blank
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2783253#p2783253]Vel boy napisao:[/url]sve to o zajedništvu, solidarnosti, zrelosti... može i treba bez obaveznog vojnog roka
Ukratko,vojni rok omogucava da se sistem (ukoliko ne vrsi valjano posao) plashi stanovnistva,a ne obrnuto.Obaveza sluzenja vojnog roka(ako neko gleda par koraka dalje) je zapravo davanje vece slobode stanovnicima koji su sposobniji da brane imovinu i spremniji da iskazu nezadovoljstvo i promene nesto.Sistem koji ima casne namere,sam ce pristati na strogu kontrolu i radice na vojnom osposobljavanju ljudi.
Takodje ukratko,ljudi imaju untrasnji otpor prema prosjackom mentalitetu.Imaju ponos,integritet.Ukoliko se integritet narusi,javlja se samoprezir koji se dalje transformise na razne nacine..(npr cak izrazito kreativno rusenje(!) plemenitih projekata i ideja..sto je opasno).Ovde se najverovatnije iskljucujem iz diskusije.Tvoje razlicito misljenje postujem,a svoje sam obrazlozio i u prethodnim postovima
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
Ja ću samo da ponovim šta sam već rekao, jer Andre izgleda ne konta pa ne konta:

Nema tog vojnog roka od nekoliko meseci koji će od populacije balvana da napravi nekakve osvešćene ljude.

Andre taj duh zajedništva se gradio u Jugoslaviji decenijama i razbio u param parčad za tren oka, vojni rok apsolutno ništa primetno ne bi uradio na nekom sociološkom planu. Odrasle ljude nije lako menjati. To je potrebno sistemski raditi od malena. Ako do trenutka kad se treba krenuti u vojsku neko već nije takva osoba, džaba vojska. Džaba. Možeš do sutra da pričaš o očuvanju sredine i solidarnosti, džaba.
By Sixto
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2783264#p2783264]Andre87 napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2783253#p2783253]Vel boy napisao:[/url]sve to o zajedništvu, solidarnosti, zrelosti... može i treba bez obaveznog vojnog roka
Ukratko,vojni rok omogucava da se sistem (ukoliko ne vrsi valjano posao) plashi stanovnistva,a ne obrnuto.Obaveza sluzenja vojnog roka(ako neko gleda par koraka dalje) je zapravo davanje vece slobode stanovnicima koji su sposobniji da brane imovinu i spremniji da iskazu nezadovoljstvo i promene nesto.Sistem koji ima casne namere,sam ce pristati na strogu kontrolu i radice na vojnom osposobljavanju ljudi.
Takodje ukratko,ljudi imaju untrasnji otpor prema prosjackom mentalitetu.Imaju ponos,integritet.Ukoliko se integritet narusi,javlja se samoprezir koji se dalje transformise na razne nacine..(npr cak izrazito kreativno rusenje(!) plemenitih projekata i ideja..sto je opasno)...

Vatafak!?

Ovaj post je ruzicasti nosorog sa redenicima na grudima i stetoskopom usima koji igra kolo u radnji pecaroske opreme koja prodaje opremu za pekarsku industriju...
Korisnikov avatar
By *deni*
Dobro, a zašto ste se, Pica i ostali, toliko uzjogunili i iziritirali na pomen tog vojnog roka ? Prvo, nema šanse da se vrati, apsolutno nikakva opasnost vam ne preti da vas neko cima za vojnu obavezu, a i da vas iscima, šta bi vam falilo da budete malo, na par meseci k'o partizanka Mara, što je 1943. u pletenicama poruke krila i nosila ? I tako imate vremena na pretek u životu, nije da ste nešto prebukirani nebrojenim biznisima 24/7, pa da kažete da je vojni rok gubljenje vremena, jer vi svakako volite da dangubite i dokoličarite, tako da...

Populacija balvana?
Ne moze obican smrtnik drugog coveka da nazove balvanom,ako ne prizna da je i sam u nekim situacijama balvan.Ptico,iznenadio bi se kako ti "otpadnici","balvani" kako god ih drugi etiketirali(a ne treba)..koliko su oni pouzdani i odgovorni ukoliko ih (kako i treba) pogledas kao ljude i ukazes poverenje da obave neki vazan posao(pod uslovom da nisu na psihoaktivnim supstancama ili usled bolesti pomucenog razuma...cak i onda im se moze naci funkcija u okviru zajednice..ako ne funkcija,onda privid funkcije dok se ne oporave).
Kome se poverava odrzavanje mira na ekskurziji?Najgorem djaku.Provereno u praksi.
Secam se u prvom razredu osnovne skole nemirnog decka koji je rusio stolice,devojcicama skidao suknje..Meni je jednom prilikom srusio gumicu i svesku na pod,sagnuo se i podigao bez reci.Jer sam ga gledao kao coveka.Nikakav problem nisam imao sa njim,drugi koji su ga ismevali jesu.Naravno hajkaski mentalitet je pobedio i presudio da on bude izbacen iz skole..
Nekad su nocu lupali u bubnjeve da stvore privid brojnosti i uplase protivnika,u danasnje vreme lupaju serpe ili copy/paste-uju podrugljive(a u sustini bezlicne) komentare na Internetu.
Medjutim,izdaha i saputaja ljudi koji drugacije misle je mozda...mozda i vise...
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2783309#p2783309]Andre87 napisao:[/url]
Nekad su nocu lupali u bubnjeve da stvore privid brojnosti i uplase protivnika,u danasnje vreme lupaju serpe ili copy/paste-uju podrugljive(a u sustini bezlicne) komentare na Internetu.
Medjutim,izdaha i saputaja ljudi koji drugacije misle je mozda...mozda i vise...
tačno, ne može biti bolje rečeno šapat i uzdah pametnog su moćniji od sve vike rulje.
Korisnikov avatar
By *deni*
Pitam : ZAŠTO navodite gubljenje vremena kao razlog za to što izbegavate vojsku, kad to uopšte nije pravi razlog.
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
Jebote, za šta si se ti uhvatio i opet otišao u dubiozu koja apsolutno ničemu ne služi i veze sa temom ima koliko i proizvodnja čvaraka u Bogatiću.

Evo sad ću po treći put pokušati da ti pojednostavim i objasnim šta sam hteo reći, bez korišćenja komplikovanih eufemizama kao što je 'populacija balvana' kao zamena za 'prost narod':

Većina ljudi nema taj osećaj zajedništva, većina ljudi nije disciplinovana, većina ljudi baca smeće po ulici... ukratko, većina ljudi nije ono što ti misliš da treba da postanu time što će odslužiti vojni rok. Okej?

Za te ljude sam ja upotrebio reč balvani, al evo sad neću.

E, vidiš, ti ljudi neće za 3, 6 ili 9 meseci vojnog roka postati sve ono što ti želiš da postanu. Jednostavno neće. Jer već imaju 18+ godina, i ne možeš ih za tako kratko vreme prevaspitati.

To je moja tvrdnja. Ta tvrdnja, ukoliko je tačna, baca u vodu sav tvoj hvalospev vojnome roku kao nekakvom emancipatoru zajednice. Dakle, ili opovrgni moju tvrdnju i objasni kako će to vojni rok od par meseci emancipovati jednu populaciju/deo populacije (i to na način kako ti smatraš da treba), ili prestani da okolišaš i fantaziraš. U protivnom, rasprava je bespredmetna jer se ne slažemo oko premisa. Ja ne mogu da gutam tvoju neverending čarobnu priču o divnoj vojsci koja od otuđenih ljudi pravi složnu zajednicu kad potpuno odbacujem da je to moguće uraditi za par meseci in the first place. I sa mnom se, cenim, u tome slažu i ostali učesnici rasprave.

A sve ostalo - zašto sam ja rekao za nekog da je balvan, da li tvoji postovi otkrivaju prirodu drugih ljudi itd itd itd - je pucanje u prazno i offtopic koji naginje u raspravu po ličnom osnovu.
Korisnikov avatar
By *deni*
Uf, Pica, bravo. :klap: Da gađaš i iz puške, kao što gađaš argumentacijom, pobila bi duplo više oponenata. :klap: :klap:
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2783312#p2783312]*deni* napisao:[/url]Pitam : ZAŠTO navodite gubljenje vremena kao razlog za to što izbegavate vojsku, kad to uopšte nije pravi razlog.
Zašto je uopšte bitan razlog? :D
Moje vreme je meni vredno i imam pravo da ga provodim kako želim. Ne moram nikome da polažem račune zašto ne želim da ga provodim na X mestu radeći Y stvar, niti šta to bolje/korisnije radim u protivnom. Drkam kurac kod kuće, i draže mi je od odlaska u vojsku, eto, problem? :lol:
*deni* napisao:Uf, Pica, bravo. :klap: Da gađaš i iz puške, kao što gađaš argumentacijom, pobila bi duplo više oponenata. :klap: :klap:
:kiss:

Nešto sam mnogo ratoboran danas, bolje da odem s foruma dok ne napravim neki belaj. :cvetduga:
Korisnikov avatar
By *deni*
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2783316#p2783316]ZlatnaPtica napisao:[/url]
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2783312#p2783312]*deni* napisao:[/url]Pitam : ZAŠTO navodite gubljenje vremena kao razlog za to što izbegavate vojsku, kad to uopšte nije pravi razlog.
Zašto je uopšte bitan razlog? :D
Moje vreme je meni vredno i imam pravo da ga provodim kako želim. Ne moram nikome da polažem račune zašto ne želim da ga provodim na X mestu radeći Y stvar, niti šta to bolje/korisnije radim u protivnom. Drkam kurac kod kuće, i draže mi je od odlaska u vojsku, eto, problem? :lol:
Nije bitan razlog, nije bitno ni da se navede razlog. Ali iritira ta izanđala fraza '' Gubljenje vremena '', koju mnogi potežu, ne znam zašto.
'' drkam kurac kod kuće '' , '' neću da idem u vojsku '' , '' mrzim vojsku '', '' pljujem na vojsku '', '' nesposoban sam za vojsku '', '' osećao bih se nelagodno kraj toliko muškaraca na jednom mestu ''..... sve je to ok navesti, ali '' gubljenje vremena '' nikako.
Ovamo si protiv gubljenja vremena, a onamo prvi trčiš da dokoličariš, gubiš vreme i dangubiš, ako te neko pozove da pušiš drogu, da zasedaš na after party-ju, da učestvuješ u trojkama i drugim orgijama, da snimaš satirične radio drame o vel boyu itd. Tako da mislim da je jasno da je reč o jednom licemerju kad se kaže '' gubljenje vremena ''. :yes:
Korisnikov avatar
By Zvonki
UPS!! Ja sam isao u civilnu vojsku,i danas mi je krivo sto nisam isao u redovnu jer mi fali samodisciplina,u civilnu sma isao jer nisam hteo da se baratam sa oružjem...
Korisnikov avatar
By *deni*
UPS ! Ja ni za živu glavu nisam hteo na civilno, iako sam na to imao pravo. Da sedim u nekoj ustanovi na šalteru na civilnoj službi ? Ne, nikako.
U redovnoj sam bio spreman i na tu disciplinu, no međutim, kad sam video ( već posle nedelju dana ) kakav javašluk, nerad i nedisciplina vladaju prvenstveno među starešinama i ja sam se raspustio i krenuo da se zajebavam i izbegavam obaveze, kao i svi ostali tamo. :yes:
Korisnikov avatar
By Anhedonie
ah, kolektivizam i induvidualizam opet borbu vode. tacan odgovor ne postoji, oba puta su validna, kao i sve izmejdu, nista nije bolje, samo je drugacije sa svojim prednostima i manama.

andre, svet nije komunisticki nastrojen i ne ide tom putanjom. tvoja kolektivisticka utopija je manje izvesna nego individualisticka. s tim na umu, cin pokusavanja dostizanja te utopije je, u ovom svetu i u ovom trenutku, suv idealisticki. odnosno nema vajde od toga. covecanstvo trenutno ide suprotnim putem i taj put ima svoje probleme koji su drugaciji od problema koje bi imao da ide kolektivistickim putem. tvoj idealizam ne pomaze ni zajednici jer ne resava trenutno realne probleme, ne pomaze ni tebi jer ce se vremenom realan svet sve vise razlikovati od tvog idealnog.

odnosno, "Kome se poverava odrzavanje mira na ekskurziji?Najgorem djaku.Provereno u praksi.", u danasnjem svetu, zadatak odrzavanja mira se daje onome ko zeli taj zadatak da obavlja. tako stvari stoje, u tom pravcu se covecanstvo krece. ni jedno ni drugo nije savrseno resenje, najgori djak moze da bude prestrog i da svima bude lose. u mom slucaju onaj ko uzme zadatak moze da ga uzme da bi ga zloupotrebio. drugaciji su mehanizmi resavanja tih problema. prednosti su takodje drugacije. resavanje problema sa pristupom iz tvoje situacije, gde je realnost situacija dva, ne daje resenje.

ono sto hocu da kazem, da smo u komunistickoj zemlji u drustvu koje je komunisticki nastrojeno tvoji stavovi bi bili skroz na mestu, ali nismo. ako guras pogresan kljuc u kljucaonicu ne mozes da ocekujes da ce da otkljuca vrata.

inace, i ja takodje bih vise voleo kolektivisticku utopiju pre nego individualisticku.

edit: denijev komentar iznad savrseno ukazuje na ovo.
Korisnikov avatar
By *deni*
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2783324#p2783324]Anhedonie napisao:[/url]

ono sto hocu da kazem, da smo u komunistickoj zemlji u drustvu koje je komunisticki nastrojeno tvoji stavovi bi bili skroz na mestu, ali nismo. ako guras pogresan kljuc u kljucaonicu ne mozes da ocekujes da ce da otkljuca vrata.
In medias res. Savršen, a kratak odgovor andreu. Andre zaista može da se posveti pisanju svojih ideoloških pamfleta i manifesta u svom političkom delovanju na nekom sasvim drugom koloseku - teoretskom.
Vojni rok bi mogao biti koristan zbog obuke rukovanja vatrenim oružjem i preživljavanja u nekim vanrednim okolnostima. U današnje vrijeme nikad ne znaš kad će da ti zatrebaju takve sposobnosti. Po meni jedino zbog toga. Ne bi mi bilo žao naučiti tako nešto.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!