Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By starsailor
Originally posted by Popeye

takodjer, treba se zapitati sto su actually nacionalni interesi.
recimo, jel nacionalni interes jedne drzave sto bolji standard gradjana? jel nacionalni interes sto bolja obrazovanost stanovnistva? jel nacionalni interes uspjesna ekonomija? itd...

ili je nacionalni interes samo komad zemlje i nekakvi fiktivni nacionalni ponosi, tradicije, bitke od prije 600 godina i sl...?
that´s the point! :up:
Korisnikov avatar
By ChristianTroy
Kad organizam propada, najbolje je amputirati nogu koju ga ugrozava. Covece, jel to toliko tesko shvatiti?!?
Korisnikov avatar
By 2kune
a što kada je jedina opcija amputirati mozak? :trep:
By Hans
Originally posted by starsailor

takodjer, treba se zapitati sto su actually nacionalni interesi.
recimo, jel nacionalni interes jedne drzave sto bolji standard gradjana? jel nacionalni interes sto bolja obrazovanost stanovnistva? jel nacionalni interes uspjesna ekonomija? itd...

ili je nacionalni interes samo komad zemlje i nekakvi fiktivni nacionalni ponosi, tradicije, bitke od prije 600 godina i sl...?
that´s the point! :up:
Jednu državu čini splet nacionalnih interesa a ne interesi ponaosob. Pojedinac deluje na državu onako kako najbolje može i onako kako bi trebalo. Da je Tito slučajno u Hrvatskoj napravio autonomne republike, pitao bih te da li bi danas na neke stvari gledao tako indiferentno. Ali dobro...
Ja vidim Popaje da si ti jedno vrlo futurističko stvorenje, poštujem tvoje mišljenje ali...ja na ovoj silazim, izvini. Ono što danas postoji u Hrvatskoj kod tebe, pravljeno je decenijama i vekovima pre. Probaj malo da živiš vez nacionalnog ponosa i tradicije pa da vidimo šta će se desiti. Ok?
Korisnikov avatar
By Vel boy
samo na ovo
Originally posted by Hans_87

Tako su i Srbi tokom devedesetih imali status konstitutivnog naroda u Hrvatskoj i bili uključeni u rad institucija??? .........
po hiljaditi put: u vezi Hrvatske, objektivno nije problem shto su Srbi osamostaljenjem Hrvatske postali nacionalna manjina (isto to su i Hrvati, te josh mnogobrojniji Boshnjaci, u Srbiji, pogotovo samostalnoshcu Srbije), vec shto su Srbima Hrvatske za vreme tudjmanizma-shushakizma itd. bila chesto gazena i ta nacionalno-manjinska prava.

u vezi Kosova: po hiljaditi put, srpski politichari, narochito koshtunica i njegov kadar, su trebali odavno da nametnu poshtenu podelu Kosova (jer jeste chinjenica da Kosovo nije bilo republika vec pokrajina; da je bila republika kao ostale ex-Yu republike svakako da ni podela ne bi mogla ikada da bude opcija, no poshto je bilo pokrajina trebalo je DAVNO raditi na podeli Kosova, proporcionalno chinjenichnom demografskom sastavu stanovnishtva) izmedju Srba i Albanaca, no koshtunichini politichari su, pandanski kosovskim albanskim, ishli maksimalistichki na sve ili nishta.

sad Tadicevi politichari se samo bore (mukotrpno bore- "zahvaljujuci" koshtunichinom maksimalistichkom idiotizmu) da to nishta ne bude bash- nishta.
By Hans
Izvini Vel boy, ja sam prethodni post obrisao jer sam shvatio da bismo se rasplinuli...tako da je bolje bilo da ga nema jer ne mogu svima da odgovaram kad krenete da me secirate.
Korisnikov avatar
By Vel boy
zaista mi nije cilj da te seciram, vec samo ponovim objektivno koliko mogu neke chinjenice.
ako si obrisao onaj tvoj post te ochekujesh da i ja sada obrishem onaj moj, ok, samo reci. :)
By Hans
Apsolutno ne. Ona rečenica je sasvim dovoljna. :)
Korisnikov avatar
By Srklet

Jednu državu čini splet nacionalnih interesa a ne interesi ponaosob.
pa meni se cini da srbija zadnjih dvadeset godina vrlo uspjesno ignorira brojne nacionalne interese, poput onih koje vec spomenuh. zato je valjda u tako dobrom stanju. :D
Da je Tito slučajno u Hrvatskoj napravio autonomne republike, pitao bih te da li bi danas na neke stvari gledao tako indiferentno. Ali dobro...
opet nacionalisticki redukcionizam povijesti, za koju - oh apsurda - tvrdis da je vrlo vazna. tito je stvorio kosovo i vojvodinu? :lol:
Ja vidim Popaje da si ti jedno vrlo futurističko stvorenje, poštujem tvoje mišljenje ali...ja na ovoj silazim, izvini. Ono što danas postoji u Hrvatskoj kod tebe, pravljeno je decenijama i vekovima pre. Probaj malo da živiš vez nacionalnog ponosa i tradicije pa da vidimo šta će se desiti. Ok?
da, ja sam totalni science fiction, jer ne osjecam nikakvu odgovornost prema tome što je radio, recimo, ban jelačić, a mnogo me više zanima što bolji život sada, dok sam ja živ. bas sam blesav. :roll:

btw, zbog ljudi poput tebe ce srbija stagnirati, a zbog ljudi poput mene ce hrvatska napredovati. how does that make you feel? :trep:
By Hans

Jednu državu čini splet nacionalnih interesa a ne interesi ponaosob.
pa meni se cini da srbija zadnjih dvadeset godina vrlo uspjesno ignorira brojne nacionalne interese, poput onih koje vec spomenuh. zato je valjda u tako dobrom stanju. :D
Da je Tito slučajno u Hrvatskoj napravio autonomne republike, pitao bih te da li bi danas na neke stvari gledao tako indiferentno. Ali dobro...
opet nacionalisticki redukcionizam povijesti, za koju - oh apsurda - tvrdis da je vrlo vazna. tito je stvorio kosovo i vojvodinu? :lol:
da, ja sam totalni science fiction, jer ne osjecam nikakvu odgovornost prema tome što je radio, recimo, ban jelačić, a mnogo me više zanima što bolji život sada, dok sam ja živ. bas sam blesav. :roll:

btw, zbog ljudi poput tebe ce srbija stagnirati, a zbog ljudi poput mene ce hrvatska napredovati. how does that make you feel? :trep:
1. Ima veze sa drugim.
2. 1974. je autonomija dodeljena i Kosovu i Vojvodini a do te godine nisu postojale granice između kao danas. Tito je prisustvovao tome svemu.
3. Futuristički u ovom kontekstu ne znači to na šta ti ciljaš. I ako Hrvatska bude tako napredovala sa ljudima koji ne razumeju značenja određenih termina, ja se radujem što će Srbija ostati močvara. A taj sistem vrednosti mladih, konstantno 'opuštenih' ljudi je dobar za one koji se bave modom ili rade u butiku. Onima koji operišu ljude i vaspitavaju decu tradicija, znanje i ostali faktori jako su bitni, te stoga i život doživljavaju vrlo kompleksno. Sebičluk je odlika mnogih gejeva u svetu a što ne bi bila i tvoja. Takvi najčešće razmišljaju po sistemu 'posle mene potop'. Ionako tvrdiš za sebe da si mesija. Na tome dečače ne počiva svet.
Korisnikov avatar
By Vel boy
:roll: jao Hans_87, totalno nevezano za Popaja, o chemu to ti, molim te......
By Hans
O tome da njegovi stavovi luftike ne piju vodu u svetu gde postoje jako velike odgovornosti i da i on i ostali isuvise teoretisu...govore kako Srbe treba ukljuciti u neznamkakve institucije a ovamo znaju kakvo je stanje. Ali dobro.
Nisam ti jasan dovoljno? :D
Korisnikov avatar
By Vel boy
dobro, Popaj je takav chupav i dlakav, no, nisi bash trebao Hanse shiriti tu retoriku na npr. Hrvatsku, pa Tita, pa "sebichne" gejeve vs. "one koji operišu ljude i vaspitavaju decu" :wtf: is that that you wanted to say? , pa shta sve ne.....
preterao si Hanse.
By Hans
Kajem se oče. :(
Korisnikov avatar
By Stripi
Originally posted by Sheytan

Kada istrgneš - nema, ali ako pogledaš na šta se takav odgovor odnosio, ima i te kako. No, nema potrebe sada pitanjima položaja GLBT osoba u Srbiji da opterećujemo i ovu temu.

Ono što je Tungi oko ovoga odgovorio je OK.
Kako to sad? Sad bi istrgavao iz teme a inače tražiš ljude da se drže teme i ne skreću. Ako ima tema o gay pravima i nasilju nad gay osobama idi pa tamo postuj, ako nema, ti fino otvori a ako nećeš ni prvo ni drugo e onda nemoj da kvariš temu!
Korisnikov avatar
By Tungi

O tome da njegovi stavovi luftike ne piju vodu u svetu gde postoje jako velike odgovornosti i da i on i ostali isuvise teoretisu...govore kako Srbe treba ukljuciti u neznamkakve institucije a ovamo znaju kakvo je stanje. Ali dobro.
Nisam ti jasan dovoljno? :D
A je l' ti to ne znas kakvo je stanje,pa pricas svasta?Ili pak znas pa opet pricas svasta?:smirk:
By Hans
Ti ljudi imaju mnogo manje struje od tebe na raspolaganju, na primer. Je l' ti dovoljno? :nope:
Korisnikov avatar
By 2kune
Misliš na albance... ili? :kosa:
By Hans
Mislim na Cincare.
Korisnikov avatar
By 2kune
nemoj misliti na njih... oni nemaju svoju državu... :happy:
By Hans
:wow:
Jeeeeeee l'?
Korisnikov avatar
By Tungi
Cinjenica...I kakve veze sad sa teroristickim napadom?Kosovo je vec nezavisno i priznata drzava od brojnih clanica/drzava.

Je l' urodilo plodom ista sto je Srbija dosad pozivala na mir,ali pod okriljem "Kosovo je Srbija"?Nije.Je l' pomoglo i to sto Srbija pruza kakvu-takvu pomoc tim ljudima na Kosovu,ali sve opet pod plastom "Kosovo je Srbija?"Nije.

I sta cemo sad?Treba li onda menjati stav,pa videti da li ce mozda biti bolje ako se politika prema Kosovu promeni?
By Hans
Originally posted by Tungi

Cinjenica...I kakve veze sad sa teroristickim napadom?Kosovo je vec nezavisno i priznata drzava od brojnih clanica/drzava.

Je l' urodilo plodom ista sto je Srbija dosad pozivala na mir,ali pod okriljem "Kosovo je Srbija"?Nije.Je l' pomoglo i to sto Srbija pruza kakvu-takvu pomoc tim ljudima na Kosovu,ali sve opet pod plastom "Kosovo je Srbija?"Nije.

I sta cemo sad?Treba li onda menjati stav,pa videti da li ce mozda biti bolje ako se politika prema Kosovu promeni?
Politika prema Kosovu nije promenjena, slažem se. Ona stagnira i ništa se ne dešava osim što su s vremena na vreme nečija prava ekstremno ugrožena ili se nekome prereže vrat. O tome sam ja piskarao. Eto to je.
Krupan zalogaj bi bio da Srbija na primer prizna Kosovo i da onda iz te perspektive učini nešto više za narod tamo. Možda će i kosovske vlasti tada imati drugačiji stav prema tom stanovništvu i STVARNO ih tretirati kao takvo, kad budu videli da se ovde ne urla 'Kosovo je Srbija'. Ali to možda negde 2113.
Korisnikov avatar
By Tungi
A prereze se vrat uglavnom Srbima?Zanemarivsi proterivanje Albanaca za vreme Milosevica.Srbi su uvek bili zrtve.
Korisnikov avatar
By 2kune
Čini mi se da što se više viče 'Kosovo je Srbija', Srbija sve više postaje Kosovo... :lezba:
Korisnikov avatar
By 2kune

A prereze se vrat uglavnom Srbima?Zanemarivsi proterivanje Albanaca za vreme Milosevica.Srbi su uvek bili zrtve.
pa da... ako zanemariš albance na Kosovu vrat je tamo prerezan još samo srbima... ne vidim što je tu čudno... :kafa:
By Hans

Ne uvek ali su bili, izvini. Ne igram na kartu Jasenovca sada ako na to ciljaš. To je vrlo out.
Korisnikov avatar
By Srklet

3. Futuristički u ovom kontekstu ne znači to na šta ti ciljaš. I ako Hrvatska bude tako napredovala sa ljudima koji ne razumeju značenja određenih termina, ja se radujem što će Srbija ostati močvara. A taj sistem vrednosti mladih, konstantno 'opuštenih' ljudi je dobar za one koji se bave modom ili rade u butiku. Onima koji operišu ljude i vaspitavaju decu tradicija, znanje i ostali faktori jako su bitni, te stoga i život doživljavaju vrlo kompleksno. Sebičluk je odlika mnogih gejeva u svetu a što ne bi bila i tvoja. Takvi najčešće razmišljaju po sistemu 'posle mene potop'. Ionako tvrdiš za sebe da si mesija. Na tome dečače ne počiva svet.
tragikomican si.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!