Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Nekad i sad - Zivot pre i posle Slobodana Milosevica

0 - Још је горе
9
23%
1- Све је исто
6
15%
2
2
5%
3
1
3%
4
3
8%
5
5
13%
6
4
10%
7
2
5%
8
Nema glasova
0%
9
Nema glasova
0%
10
7
18%
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by Mars

A u vezi ovog sam tek relativno skoro čuo objašnjenje prof. Mire Marković: "Radnje su bile prazne jer je narodu platežna moć bila velika, pa su pokupovali sve."
OMFG! Pa to je bolje od onog famoznog jedenja kolaca.
By RACABG
gledam ove snimke i pitam se u kojoj meri sam ostao normalan posle svega sto nam se dogodilo.

na jednom od snimaka gore imbecil milosevic kaze " I DA SVA DECA SVETA BUDU RADOSNA KAO STO STE VI DANAS " zamislite koliko su ta deca sretna kada umesto crtaca gledaju izvestaje sa ratista nemaju cokoladu i nista vise od hleba i mleka.

ma jos neko da mi kaze da mu je bilo dobro pod milosevicem jos neko da mi kaze da kako je jeo vocne jogurte ........ obecavam da cu napraviti lazni profil muvacu ga dok ga ne navucem da se nadjemo u gradu a onda cu ga strpati na neuropsihijatriju ..... da se zna .
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by m..
OMFG! Pa to je bolje od onog famoznog jedenja kolaca.
Da,da, da. Antoaneta je Majka Tereza za ovu vešticu.
Originally posted by RACABG
gledam ove snimke i pitam se u kojoj meri sam ostao normalan posle svega sto nam se dogodilo.
Za sebe ne znam. Nije me nešto posebno ni briga.

Za to što su mi majka i otac bolesni...s tim ne znam kako ću da izadjem na kraj jer mislim da bi jedino moglo da me smiri da im skočim u vrat i zakoljem ih sopstvenim zubima. Onda se setim da su mnogi nepovratno izgubili najrodjenije zbog njih pa se onda nekako smirim i zahvalim bogu što je i ovako...
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by RACABG

na jednom od snimaka gore imbecil milosevic kaze " I DA SVA DECA SVETA BUDU RADOSNA KAO STO STE VI DANAS " zamislite koliko su ta deca sretna kada umesto crtaca gledaju izvestaje sa ratista nemaju cokoladu i nista vise od hleba i mleka.

ma jos neko da mi kaze da mu je bilo dobro pod milosevicem jos neko da mi kaze da kako je jeo vocne jogurte ........ obecavam da cu napraviti lazni profil muvacu ga dok ga ne navucem da se nadjemo u gradu a onda cu ga strpati na neuropsihijatriju ..... da se zna .
jao bre, pa bilo je uzasno... meni je cale bio napolju, pa je slao neki novac, slao i odecu, polovnu uglavnom, al bilo je i nove, da nije bio tamo pocrkali bi od gladi.
drugi su imali nekog na selu, pa je stizala neka hrana.

keva pravila cokoladu kuci, mesila hleb. dzem od '93. necu ni da vidim, ne mogu zlo mi bude od pomisli, ni hleb ne jedem uglavnom. ali dzem stvarno ne mogu, ni u palacinci.

secam se jednom kad sam iskukala snikers cokoladicu, rulja od 15oro dece mi je trazila griz, bukvalno su se otimali ko ovi sa snimka sa hlebom. uzas. sve sto izneses iz kuce ti pojede armija termita u trenu.

vocne jogurte si mogao da sajas kontam da vecina ljudu tada nije ni cula za vocni jogurt. odeca se prala svinjskim sapunom.

mada, opet, ovima u ratu je bilo 1000x gore. pola kile kafe 700 maraka, dzak brasna 1000 maraka, jeli ljudi korov iz parkova. i pusili korov iz parkova, lozili namestaj i gimuli ko muve...
By wilmott
Ptehodna strana, Dafina Milanovic, KAMATE :puzzle:
Korisnikov avatar
By Loni
Tema je malo besmislena za 2009. jer niti Sloba može da se vrati niti iko od tog starog režima može da se vrati osim SRS-a.

Današnji SPS je revormisan u velikoj meri. Od nekadašnje izolacionističke partije, koja je protiv svega zapadnog, dobismo proevropski SPS. Bar načelno (To što se Dačić nije nešto pokazao kad je Prajd u pitanju, zasebna je tema).

Ruku na srce, ovo su ipak bolja vremena od 90-tih.
I to što je sad kriza nije zasluga ove vlasti već teške svetske ekonomske krize, koja se reflektuje i kod nas.
Ako propadaju najveće kompanije u svetu, čudo bi bilo da nam ovde ekonomija cveta.

A bolje je i zato što su Srbi onda letovali samo u Crnoj Gori, a danas idu do Grčke, Turske, Egipta, Tunisa, poneko i do Španije.
Zato što su plate mnogo veće (Teško je naći posao, ali ko ga ima, uglavnom nema neku baš potpuno bednu platu).
Nema čekanja u redovima za ovnosne namirnice, umesto toga grade se Merkatori.

A najbolje od svega je to što uskoro nećemo čekati ni u redovima za vize.
Osim ako evrokomisija opet kazni Srbiju. Ovog puta zbog kršenja ljudskih prava i homofobije.
Ono, jes da je Srbija to zaista zaslužila, ja bih ipak voleo da dobijemo taj beli šengen.
Korisnikov avatar
By Mars
@m...

Meni je više od tih konkretnih stvari kao najjači utisak ostao generalni OČAJ što je to sve tako. Onda benzin, tu sam se osećao kao u Mad Max serijalu, kad ti od goriva zavisi opstanak...one kante, ona presipanja, one kradje i manipulacije švercera (al im hvala i na tome). I treće "devize, devize, devize..." i onaj apsolutno ponižavajući osećaj da ti neki low life na ulici sa stavom doktora nauka - predviđa koliki će kurs da bude sutra.

Kažem, prilično smo poštedjeni bili tih najgorih godina, niko mi nije poginuo, niko nije morao da ide u bolnicu a da tamo ne mogu da mu pomognu (scene iz filmova Dnevnik Uvreda i Ubistvo s Predumišljajem, recimo)...ali zato ćaletov infarkt 1999. direktna posledica svega toga, dežurstava na poslu u vreme sirena i slično.
Korisnikov avatar
By hlaefdige
meni bude muka kada pomislim na to vreme...fizicki...bukvalno
By mythe
Originally posted by Mars

Sad kad vidim ove snimke i setim se tog vremena - dodje mi da trenutno skrenem pameću.
pa ti si ve skrenuo s pameti, prijatelju moj :D

well, kada neko kaze 90te, ja se setim predobre muzike (techno-house, euro-dance), moje prve ljubavi, naseg prvog odlaska u Sitges (leto 1997.) gde smo se prvi puta u zivotu osecali slobodno, setajuci se po prelepim plazama okupanim predivnim mediteranskim suncem, zaljubljeni, a iznad nas je bilo nebo, beskrajni plav svod pun zvezda. Dalje, bilo je tu predivnih provoda u Paradisu, Queenu i Aquarius (NS) i Tash clubu, Nani i Legat clubu (Beograd), eh da se ta vremena mogu vratiti.
Mislim, ja razumem kada neko kaze da mu je bilo tesko, ali i danas dosta ljudi zivi tesko, ne rade, ali s druge strane moraju sve da plate. Onda jesi mozda morao da cekas za ulje po ceni od 15 dinara, ali sa druge strane ako vec neces da cekas i oces da glumis gospodina mogao si da odes na Kvantasku pijacu i tamo kupis po trzisnoj ceni, a danas tog izbora nema (ili cekanje pa po 15 dinari ili trzisna cena). Danas je studiranje za radnicku decu nepojmivo a onda su svi mogli studirati. Desavalo se da tu i tamo dodje do restrikcija struje (to malo si i mogao da izdrzis), ali struja je bila jeftinija i svima dostupna.
Jednostavno, u svakoj tranziciji ima onih koji se nisu snasli pa tako je bilo u Srbiji. I ne zaboravimo tu i zpoljni faktor, koji je cinio sve kako bi narodu bilo sto gore, kako bi oborio tadasnju vlast.
A sto se tice bacanja hleba sa kamiona - da, to je bilo u organizaciji SPOa , delili su hleb kako bi pokazali da narod navodno nema para za kupi hleb, ali ljudi su se gurali tamo jer je bilo dzabe drugacije bi ga morali kupiti u radnji
Korisnikov avatar
By gorilica
Da me neko pogreshno ne razume, i ja sam glasao za opciju bolje.
Minimalnu, ali opet bolje.
Samo, ipak imam utisak da na ovom forumu vecinski obitava vishi stalez, koji nikako nije reprezentativni uzorak vecinske populacije u Srbiji.
Korisnikov avatar
By Stripi
Originally posted by mythe
pa u nekim stvarima je stvarno bilo bolje:

-cene prehrambenih proizvoda su bile jeftinije, struja, telefon i gas takodje,
-zdravstvena zastita je bila bolja (danas ljudima nece da pomognu na Odjelu Hitne ako ne plate unapred)
-nije bilo masovnih otpustanja, ljudi su primali plate, doduse male, ali se opet sa tim platama moglo preziveti jer su cene bile dosta jeftinije
-drustvena klima je nekako bila bolja, ljudi su bili solidarniji, humaniji a danas se svelo na golu trku za novcem, ljudi gaze preko leseva a povrsnost je postala cak drustvena vrednost
Sve je ovo cijena tranzicije kroz koju prolaze sve zemlje. Ljudi se na neko vrijeme okreću samo sebi da bi priskrbili sve za što misle da su prije bili uskraćeni. U svakom slučaju, život bez sankcija, bez neprestane ratne opasnosti, život bez viza, život bez prijekih pogleda kad dođeš u stranu zemlju i predstaviš se otkud si je svakako vrijedniji od onog tamnog vremena.
Korisnikov avatar
By Mars
To što je na kamionu bila nalepnica SPO umesto SPS ne govori ništa. Ali puno govori onaj haos oko kamiona.

U normalnim zemljama se ne bi saginjali da im bacaju Mocart kugle, a ne da se ovako gaze, lome ruke i noge za veknu hleba - pri čemu teško da je neko išao tamo iz mazohističkih nagona i jer mu nije bilo lepše da sedi u parku umesto da ga gaze i on gazi druge tamo.

Sramota.

pa ti si ve skrenuo s pameti, prijatelju moj :D
Preko ocene mog mentalnog stanja mogu da pređem (regulisano pravilnikom foruma) - ali ne dozvoljavam da me nazivaš prijateljem.
Korisnikov avatar
By deran
Originally posted by gorilica
Samo, ipak imam utisak da na ovom forumu vecinski obitava vishi stalez, koji nikako nije reprezentativni uzorak vecinske populacije u Srbiji.
Mislim da te utisak ipak vara...ako ne računamo dijasporu...:P
Korisnikov avatar
By deran
Originally posted by Loni

Teško je naći posao, ali ko ga ima, uglavnom nema neku baš potpuno bednu platu...
Kako se ti grdno varaš... :povez:

I da dodam-ne treba mi nikakav SPS,ponajmanje proevropski:osama:

I još da dodam-kako je zgodno iimati SEKU...:sweet:
Korisnikov avatar
By Mars
Uletela im samo tako.

A oni budale u početku negirali. Neće nas. Nismo mi dovoljno razvijeni da bismo osetili posledice.
Ona mahnita budala i njegovi savetnici nas ubedjivali da je kriza naša prednost i da ćemo iz nje izaći jači...

A sad im je kriza svaka druga reč.
Korisnikov avatar
By deran
Nisu oni budale,moj Mars(a,e,i,o,u)...

Mi smo budale...:avalon:
Korisnikov avatar
By Mars
Jao, da mi je taj mitraljez da se poigram malo s njim (i posle nekažnjeno izvučem)...
Korisnikov avatar
By deran
ma uzmi praćku...(u rukama Mandušića Vuka... :lol: )
Korisnikov avatar
By Mars
Preferirao sam klampice. Postizao bolje rezultate nego sa praćkom.

:D
Korisnikov avatar
By deran
a klampice su... :lukavi:

I de mi rteci rezultate votinga,ja nisam votovao...:srbin:
Korisnikov avatar
By Mars
Nisam ni ja, bezveze mi je da glasam na tu temu.

Klampica...Ajmo uporedo.

Praćka: osnova od drveta Y oblika
Klampice: osnova od savijene plastifisirane žice, u principu istog oblika ali koji možeš dodatno da oblikuješ

Praćka: sila se postiže gumenom trakom
Klampica: sila se postiže onim tankim lastišem izvučenim iz lastiša za gaće

Praćka: municija od prirodnog materijala (kamen, grumen čvrste zemlje)
Klampica: municija od malih parčića isečene neizolovane cinkane žice savijene u U ili V samo malo pljosnatija.

Praćka: veća razorna moć (prozor, glava), velike dimenzije, teško se krije, skladište za municiju veliko, materijal osnove podložan habanju, uniformni izgled bez puno prostora za personalizovanjem oružja.

Klampica: mala, kompaktna, stane u dzep. Za nanošenje preciznih, lokalizovanih povreda (ali izbegavati gadjanje u oči!!!). Razorna moć se lako povećava rastezanjem nekoliko niti lastiša umesto jednog. Laka za sakrivanje. Municija se unapred pripremi i stavi u kutiju šibica koja takodje ne zauzima puno mesta u dzepu. Osnova od žice neuništiva, lastiš koji pukne se lako zameni rezervnim. Izborom šara izolacije žice i varijacija oblika osnove klampice, moguće je prilagoditi sopstvenom ukusu i estetskim afinitetima.

Jel znaš sad o čemu pričam? Možda ste vi to drugačije zvali.
Korisnikov avatar
By deran
Puškice,jebo te,da,gađali se tim na času :lol:
Korisnikov avatar
By Mars
Puškice ste to zvali?

Nama je puškica bila plastična cevčica od neke proste hemijske olovke, a municija bila sažvakano parčence papira. Pa duneš kroz to i gadjaš nekog.

Posle mi je bio problem da usvojim termin za one puškice za prepisivanje.
Korisnikov avatar
By m..
kod mene je puskica bila rolna papira na kojoj sitnim slovima pise osnovno iz lekcije iz npr. biologije.

ova dva su oba bila pracka, hemijska je bila hemijska, a pravila sam takav luk i strelu, da su strele letele 20m.

(prackom sam gadjala dizelase sa daljine, masnjacima - metkic od najdeblje zice koju nadjes, dizel priziva kevu posle)
Korisnikov avatar
By Madonna
Originally posted by m..
kod mene je puskica bila rolna papira na kojoj sitnim slovima pise osnovno iz lekcije iz npr. biologije.
isto. mada sam ja :mini:
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Originally posted by Loni
Današnji SPS je revormisan u velikoj meri.

Slika
Korisnikov avatar
By Madonna
kako sam sad vrisnuo. previse sam na forumu

(my other end: no shit)
Korisnikov avatar
By svejedno
Jednostavno, u svakoj tranziciji ima onih koji se nisu snasli pa tako je bilo u Srbiji.
Vidi ga ovaj opet sa tranzicijom.

Ono se zove RAT.

Ne znam koliko ti je lako da skapiras, al kad ljudi pucaju jedni na druge u zelji da se ubiju i tome sl. - to nije tranzicija.

RAT.

..

Ovo sada se naziva tranzicija.

..

Tol'ko od mene, gadna tema.
Korisnikov avatar
By .L O S T
meni je neuporedivo bolje posle i to je to:kgcs3:
Korisnikov avatar
By dacha.evil
deca malog dobrice i dalje vrsljaju...bivsi direktori i su postali tajkuni...heroji "demokratske revolucije" su otkrili svoje pravo lice..sve partije rade zajedno i pecaju ljude na mamac koji se po potrebi zove kosovo ili evropa...represija je sve veca..ljudi su sve siromasniji, umorniji i nemocniji...dobrodosli u srbiju!
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!