Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

By Ulix
Originally posted by haemoglobin87
eutanazija :dropdead: :lol:
Tata? :povez:
By mythe
Originally posted by RACABG
zbog cega su moje ocene u dnevniku tajna za mene ?
zbog cega je zabranjeno da ucenik ima uvid u dnevnik ?
da nije komunistickog izivljavanja nad decom i tajnosti velike crvene knjige ova bi proshla bez shamaranja.
i ko je njoj dao pravo da udari bilo koga .... ni svoje dete nesmes da bijes a kamoli tudje
ovakvim profesorima bi zabranio rad i oduzeo pravo da dobiju penziju.
upravo tako, ta profesorka jos nije shvatila da su Tito i Sloba umrli i da su u medjuvremenu sistem vrednosti i pravila sluzbe promenjena. Svaki ucenik ima pravo da vidi ocene, njeno je da mu pokaze ocene i pruzi eventualno objasnjenja.

Slicno je i u ostalim profesijama - policajci, drzavnici cinovnici i sl....neka shvate da gradjani za njih placaju poreze i da su oni tu zbog gradjana a ne gradjani zbog njih
By Ulix
Originally posted by mythe
Originally posted by RACABG
zbog cega su moje ocene u dnevniku tajna za mene ?
zbog cega je zabranjeno da ucenik ima uvid u dnevnik ?
da nije komunistickog izivljavanja nad decom i tajnosti velike crvene knjige ova bi proshla bez shamaranja.
i ko je njoj dao pravo da udari bilo koga .... ni svoje dete nesmes da bijes a kamoli tudje
ovakvim profesorima bi zabranio rad i oduzeo pravo da dobiju penziju.
upravo tako, ta profesorka jos nije shvatila da su Tito i Sloba umrli i da su u medjuvremenu sistem vrednosti i pravila sluzbe promenjena. Svaki ucenik ima pravo da vidi ocene, njeno je da mu pokaze ocene i pruzi eventualno objasnjenja.

Slicno je i u ostalim profesijama - policajci, drzavnici cinovnici i sl....neka shvate da gradjani za njih placaju poreze i da su oni tu zbog gradjana a ne gradjani zbog njih
I zbog toga je OK što je dobila batina? :lood:
By mythe
nije OK sto je dobila par samara, ali slucaj nije tako crno-belo kao sto se na prvi pogled cini.
By mythe
Originally posted by Winter
svi smo mi imali (ili imamo i dalje) profesore koje nismo voleli i koji nisu voleli nas.....ali se pre 15-ak godina ili pre 50 godina nije nešto poput ovog moglo i zamisliti....jednom rečju...ovo društvo ide u jednom jako negativnom pravcu...
vidi, drustvo se menja. Potpuno je tacno da se pre 20ak godina ovako nesto nije moglo ni zamisliti, ali sada je anno domini 2009 ;) ...prosla su vremena "ozbiljnih, namrstenih profesora od kojih se djacima ledila krv u zilama", isto tako je i u drugim zanimanjima. Nema sanse da danas neko pravi autoritet sa vikom, drekom, namrstenim izrazom lica, danas najpre moras nekome pokazati postovanje i respectovati coveka (ucenika, radnika, studenta...), da bi i druga strana tebe postovala jer drugacije mozes samo lose da prodjes.
Vidis, ja sam sef odeljenja u jedno preduzetje gde 80% radnika cine stranci nezapadnog porekla (crnci, marokanci, turci...). Uopste ne nastupam autoratativno, nego prijateljski, respektujuci njihovu licnost i kao rezultat imam za to da i oni meni uzvracaju postovanjem, korektno rade posao, ostaju prekovremeno ako treba itd... Tako treba i profesori u skoli da rade, jer drugacije imace samo probleme ;)
Korisnikov avatar
By hlaefdige
Originally posted by Ulix

Komentar mojih roditelja se može sumirati ovako:

a) Moj otac je zgranut činjenicom da je ta žena još uvek živa.

b) Smatra da je ona žena-kreten.

c) Smatra da bi tog klinca trebalo eutanazirati.

d) Moju mamu više ništa ne iznenađuje u Srbiji, pa ni ovo.

:sudija:
otisla i ja da ispricam mojima....

1. tata me u zivotu nije slusao sta govorim pa ni sada
2. mama i brat "ala bi ti izgubila dozvolu za rad"
Korisnikov avatar
By hlaefdige

vidi, drustvo se menja. Potpuno je tacno da se pre 20ak godina ovako nesto nije moglo ni zamisliti, ali sada je anno domini 2009 ;) ...prosla su vremena "ozbiljnih, namrstenih profesora od kojih se djacima ledila krv u zilama", isto tako je i u drugim zanimanjima. Nema sanse da danas neko pravi autoritet sa vikom, drekom, namrstenim izrazom lica, danas najpre moras nekome pokazati postovanje i respectovati coveka (ucenika, radnika, studenta...), da bi i druga strana tebe postovala jer drugacije mozes samo lose da prodjes.
Vidis, ja sam sef odeljenja u jedno preduzetje gde 80% radnika cine stranci nezapadnog porekla (crnci, marokanci, turci...). Uopste ne nastupam autoratativno, nego prijateljski, respektujuci njihovu licnost i kao rezultat imam za to da i oni meni uzvracaju postovanjem, korektno rade posao, ostaju prekovremeno ako treba itd... Tako treba i profesori u skoli da rade, jer drugacije imace samo probleme ;)
e vidis..moje iskustvo je potpuno drugacije...

radila sam i u firmi kao rukovodilac jednog pogona, a i sada kao profesor u skoli...

prema mom iskustvu - neiporedivo...ali potpuno...a ja jos radim u osnovnoj skoli...
Korisnikov avatar
By Myself
Mislim da je dobro prosla.
Za par godina ce taj debil nekog da ubije ako mu taj neko ne dozvoli nesto sto je naumio.

hlaefdige primi saucesce. Danas je raditi u skoli k'o ici na robiju. :fige:

Evo, upravo su javili da je idijot iskljucen iz skole.
By RuznaGlupaZla
Meni samo nije jasno zasto je toj zeni bilo lakse da se dva i po minuta preganja s njim, ako joj treba petnaest sekundi da mu pokaze ocjene?
Korisnikov avatar
By hlaefdige
Originally posted by Myself

hlaefdige primi saucesce. Danas je raditi u skoli k'o ici na robiju. :fige:

don't get me wrong...I LOVE the job ;)
Korisnikov avatar
By Insorcer
prof. Moshitj ili popularnije "Morkitza" je zhivi fosil... niti je znala ikada hemiju, niti je bila dobar predavach! Nju su davno trebali ukloniti sa tog radnog mesta..uostalom stara je bila pre 14-15 godina kada je moja sestra bila prva godina u pomenutoj shkoli.
Ovo nije jedini sluchaj da je ona dobila batine...ja se setjam josh makar 10-ak... chudo da od svih profesora te shkole jedino nju "zadesi" :panker:

Klinju je koliko chujem otac vetj sutradan ispisao iz shkole kako ga ne bi izbacili... pretpostavljam da su to jedine vaspitne mere koje je preduzeo (nazhalost).

..valjda tje se konachno setiti neko da osim kategorizacije prijemnim ispitom i uspehom iz osnovne shkole, pri upisu budutje srednjoshkolce ozbiljno psiholoshki testira..te na vreme predupredi ovakve ispade. Do tada neka uposle sposobnije predavache.

edit: Pade mi na pamet "generacijski sukob"..ministarstvo prosvete bi trebalo da smisli nachin da to reshi. Vrlo je jasno da zhena od 70 godina ne mozhe sa mladim ljudima komunicirati kao neko od 25-30 :)
By Ulix
Originally posted by Armand
prof. Moshitj ili popularnije "Morkitza" je zhivi fosil... niti je znala ikada hemiju, niti je bila dobar predavach! Nju su davno trebali ukloniti sa tog radnog mesta..uostalom stara je bila pre 14-15 godina kada je moja sestra bila prva godina u pomenutoj shkoli.
Ona je predavala hemiju i mom tati, on se sav prenerazio kad je čuo da je još živa. I sličan komentar je imao kao i ti, na njene učiteljske sposobnosti.

Ali znaš šta, imao sam i ja u gimnaziji sadiste profesore, pa ih opet nismo tukli. :peace:
Korisnikov avatar
By mitrandir
Ja stvarno nisam nasilna osoba,al bih ovo dete bio dok se ne upiša a posle bih ga bio zato sto se upišao
Korisnikov avatar
By 4ndr01d
A da li je ikome palo na pamet da ne treba podrzavati ni jednu vrstu nasilja?
By mythe
Ona je predavala hemiju i mom tati, on se sav prenerazio kad je čuo da je još živa. I sličan komentar je imao kao i ti, na njene učiteljske sposobnosti.
ajme, pa ta je stara 'k'o biblija" :D
Korisnikov avatar
By deran
Pade mi na pamet "generacijski sukob"..ministarstvo prosvete bi trebalo da smisli nachin da to reshi. Vrlo je jasno da zhena od 70 godina ne mozhe sa mladim ljudima komunicirati kao neko od 25-30 :)
Ovo nije tačno-možda ne može baš svaka osoba,ali ja sam imao profesora tih ili približnih godina koji su vrlo dobro komunicirali,dok su naprotiv mlađi hteli sa ispadnu baje/ribe...:jazzva:
By Ulix
ajme, pa ta je stara 'k'o biblija" :D
Nećemo baš preterivati sad. :)
Korisnikov avatar
By Insorcer
Originally posted by E. M. O.
A da li je ikome palo na pamet da ne treba podrzavati ni jednu vrstu nasilja?
Nisam bash svaki posti ishchitao, no oni koje jesam - nisu podrzhavali nasilje :kafa:
Korisnikov avatar
By deran

Zašto je ovde naglašeno "crnci, marokanci, turci",i uopšte stranci-kakve to sad veze ima sa autoritetom :puzzle:
Korisnikov avatar
By desnicashakic
nikako ne odobravam postupak ucenika, jer fizicko nasilje je najprimitivniji agresija i u krajnjem slucaju zena je upola manja od njega :pms:

mene zanima kako je taj ucenik (koji je okarakterisan kao nasilan sa kratkim fitiljom itd) nije istukao nekog drugog profesora od svojih 10-15 profesora, nego je samo nju!?

to sto ona njega nije udarila ( ili jeste, vise nisam siguran) ne znaci da nije vrsila neko mentalno nasilje nad njim (njima)

ono sto je izvesno da ce ucenik biti kaznjen - ili se bar tako govori, a o nekom prekoru/ukoru za profesorku nema ni govora!

zaaaaastoooooo ? :sudija:
Korisnikov avatar
By Insorcer
Originally posted by deran
Pade mi na pamet "generacijski sukob"..ministarstvo prosvete bi trebalo da smisli nachin da to reshi. Vrlo je jasno da zhena od 70 godina ne mozhe sa mladim ljudima komunicirati kao neko od 25-30 :)
Ovo nije tačno-možda ne može baš svaka osoba,ali ja sam imao profesora tih ili približnih godina koji su vrlo dobro komunicirali,dok su naprotiv mlađi hteli sa ispadnu baje/ribe... :jazzva:
Kada se neshto pomene kao pravilo, svaka iole razumna osoba tje znati da postoje izuzeci koji ga potvrdjuju.

Kao shto je pravilo da na C-atomu ne biva vishe od jedne -OH grupe osim u sluchaju izuzet(a)ka,tako je i preveliki generacijski jaz prepreka maksimalno funkcionalnoj komunikaicji uchenik-profesor..osim u sluchaju izuzetaka (eto si naveo jedan) ;)
By Ulix

Zašto je ovde naglašeno "crnci, marokanci, turci",i uopšte stranci-kakve to sad veze ima sa autoritetom :puzzle:
Bože, derane, zar ti niko još nije objasnio da su svi oni varvari, divljaci? :bljak:
By mythe

zato sto oni imaju odredjena drugacija shvatanja i poglede nego Nemci ili zapadno allochtono stanovnistvo, u principu jako tesko priznaju neciji autoritet osim autoriteta njihovih starijih (otac kao kljucna figura i niko osim toga), vlada duh grupe i solidarnosti (ako dodjes u sukob sa jednim marokancem/turkom dolazis u sukob sa celom grupom, dok kod Nemaca to nije slucaj) itd...ima mnogo razlika, ali da bi se to razumeo trebalo bi par godina da zivis i radis ovde :)
Korisnikov avatar
By deran
Živim i radim u Srbiji,te mi je sve to i više nego poznato... :srbin:

Pišeš kao da su debili: ...Uopste ne nastupam autoratativno, nego prijateljski, respektujuci njihovu licnost...
Korisnikov avatar
By deran

Kao shto je pravilo da na C-atomu ne biva vishe od jedne -OH grupe osim u sluchaju izuzet(a)ka,tako je i preveliki generacijski jaz prepreka maksimalno funkcionalnoj komunikaicji uchenik-profesor..osim u sluchaju izuzetaka (eto si naveo jedan) ;)

Naprotiv,naveo sam više njih-u principu smo se slagali bolje sa profesorima koji su u "godinama"...

Iskustvo...
Korisnikov avatar
By E.c.h.o...
Cini se da su oboje zreli za duzi 'odmor' od skole.

''
By RACABG
ali tek sada sam primetio ona njega pesnicom udara u glavu ...... vidi se da je iskusna u tucama sa ucenicima nema sta.

baba rambo naletela na terminatora
By Ulix
Grozna slika šamaranja i ponižavanja profeseorke u Sremskoj Mitrovici za koju smo doznali tek zahvaljujući slučaju i jutjubu, a ne od onih koji su bili dužni da to saopšte i koji se evo i dalje upinju da stvar relativizuju na način da ministar prosvete formira neku komisiju koja će ispitati slučaj, ili direktora škole koji nikako da stvar nazove pravim imenom, suočava nas sa još groznijom istinom da je nasilje u našim životima u našoj svakodnevnici toliko prisutno da mu se istinski, sistematski ne možemo i ne znamo suprostaviti.

http://blog.b92.net/text/10510/Nasilje% ... oko%20nas/
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by shut
Originally posted by jukie
Anyway u poslednje vreme sam se prilično raspoložio u vezi dece :klap: tako da sad kukam više po difoltu
lepe vesti :klap: :cheers:
Dakle, povlačim reč... :down:

:nokti: Pa dobro, to pozitivno raspoloženje me je držalo više od mesec dana...
By Hans
Originally posted by ~anAMORphOsé~
Ja ga ne poznajem
ali kako sam profesor vec tri godine
znam kako se radi sa 'slucajevima ovog tipa'
Ja imam strah od prosvete upravo zbog ovih stvari. Prosto ne bih znao kako da se postavim. Ali, to se valjda uci.
ont: Snimalo se jer se zna kakav je klipan dotichni. Snimalo se jer se u Srbiji krv voli vise od hleba. Snimalo se jer im nije dosta svadja, zla i anarhije.
Mene zanima zasto je nisu silovali. To sam i napisao na jednom od sajtova. Obicno je red takav kod nas da se zene ili biju ili siluju. Muskarci se biju, ubijaju ili im se jednostavmo oprosti, jer "mi smo nasi"... :mazi:
Profesorka mu je verovatno tokom godine ukazivala na neophodnost minimalnog znanja da bi se dobila pozitivna ocena. Svi oni to govore. Ne mislim da je duzna da mu u svaki chas pokazuje ocene? Zasto bi? Uvek postoje neki poput njega koji se osveste pred kraj. To ne moze tako. Imao je dovoljno prilika da se pokazhe tokom godine.
Ovde se postavlja jedno drugo pitanje a to je njegovo ponashanje. Ne sme se tolerisati da ovakva bagra maltretira nezasticenu zenu. On je grmalj i verovatno mu u odeljenju niko nista ne sme pa sebi i dozvoljava ovakav luksuz da je pljuje i udara. Njegovi drugari ga nece zaustaviti. Smatram da bi ga sto pre trebalo udaljiti iz obrazovnog sistema zemlje. Za to postoji nekoliko razloga: Dosta smo se izvlacili na racun maloletnika, koji JOS ne shvataju NEKE stvari. Te pedagoske floskule su out. Drugo, ostalim klipanima se mora dati primer. Ako on dobije dobru kaznu, kao i Uros svojevremeno, MOZDA se mozemo nadati da ce to zaplasiti pomahnitalu decu u skolama. U poslednje vreme generalno mislim da je ovoj zemlji potrebna neka vrsta reinkarnacije Titove diktature.
Procitao sam negde, tj. bilo je vestima da je nesrecni otac ovog gorshtaka vec ispisao svog sina, kome je ucinjena nepravda...Jao, jao... :zeka:

Samo drakonski sa takvima, samo najstroze.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!